א.ב כתב:
אדום מטלי כתב:
מה צדקנות. הבן אדם לא אמר כלום. אם קומוניסים היה שמח שגילאון עף, הייתי שואל אותו למה, הוא היה יודע להסביר שגילאון פועל להקמת מדינה פלשתינאית והוא מתנגד לכך, או להכרה בזכות השיבה, והוא מתנגד לזה.
אם היו אומרים, לבר קולמסא לדוגמא, שסמוטריץ עף מהכנסת, הוא היה יודע להסביר שהוא שמח כי סמוטריץ מקדם חוקים שיהפכו את ישראל למדינת הלכה, או שהוא רוצה לספח את פלסטין לישראל והוא מתנגד לזה.
א.ב. לא מצליח להגיד מה עשה או מה יכול לעשות אילן גילאון, קונקרטית, שמפריע לו.
"אני ליברל קלאסי".
איך אומרים הילדים? פפחחחחח
אחושרמוטה צדקנות, ואתה גם מדבר מפוזיציה - הרי אלפקה כתב לי שאני ליברטריאן, ובתגובה כתבתי לו שאני תומך ליברליזם קלאסי. אז כמובן שנח לך להתלבש על זה (הנה שוב, גם בהודעה הנוכחית) כשבפועל זה היה הערה להודעה של מישהו אחר לגבי השקפת העולם שלי.
אתה לא מצליח להבין את ההקשר של ה"ליברל קלאסי" ומציין את זה כאילו סתם זרקתי את זה לאוויר ללא קונטקסט. אתה די זחוח ומתנשא יחסית לקושי שלך להבין את ההקשר.
לשאלתך, מרות שאני לא חייב לך כלום ועד עכשיו הוכחת שאתה בעיקר קשקשן שנדחף בכח לתגובה מ"שרשור" אחר בתוך השרשור המקורי - אילן גילאון בעד מדינה סוציאליסטית עם התערבות גבוהה בחיי הפרט בעוד שאני מתנגד לזה. הוא תומך בהרבה כוח למדינה ואני בעד מעט כוח למדינה. הוא מעוניין שהמדינה תתערב גם בנושאים שלדעתי אין צורך להתערב בהם (למשל - תמיכה בחקלאים והטלת מגבלות על התחרות בשוק זה, דבר שפוגע לבסוף בצרכן). הוא מעוניין לחלק קצבאות גם למי שלא צריך אותן (למשל, תמך בהעלאת קצבת הזקנה לכל הזקנים, בלי קשר להאם אותם זקנים הם מיליונרים, בעלי דירות, או שסתם קוראים להם ביבי נתניהו), בזמן שלדעתי קצבאות צריכות להינתן רק לאנשים שבאמת חייבים אותן (להבדיל מליברטריאנים שיתנגדו באופן גורף לכל קצבה כנראה. ליברליזם קלאסי לעומת ליברטריאניזם. קלטת את ההקשר? מקווה שכן. לזכותך ייאמר שגם בויקיפדיה נופלים בהבדלים האלה).
לסיכום, רק אציין שההודעות שלך חצופות. אתה בטוח שהצדק אצלך ולכן אני חייב לך הסברים איך, בדיוק ולמה אני מאושר מזה שמישהו שהוא במיינסטרים של הפורום עוזב את הכנסת (איזה סאחי כאן אפילו אמר שהוא "מוסכם על כל הקשת הפוליטית", כאילו שזה טיעון), ועוד נדחפת לתת-שרשור בכח.
יאללה, הולך לשמוע קצת שלמה ארצי.
לא לגמרי ברור לי מה אתה רוצה ממני, ועל מה אתה מתנפח מעצבים.
בסופו של דבר, בהודעה האחרונה אשכרה הסברת למה הליכתו של אילן גילאון גורמת לך אושר. אם היית עושה את זה מההתחלה היית יכול להימנע מכל עוגמת הנפש שהדיון הזה משום מה גרם לך.
עכשיו, ברור שאתה לא חיב כלום לאף אחד, זה רק פורום באינטרנט, ואתה יכול גם לזרוק שפיני בלילי הוא בן זונה מטונף ולא להסביר למה.
אבל אתה יכול לצפות שאנשים יבקשו ממך להסביר את הטענה שלך, בלי שתתפוצץ עליהם.
אילן גילאון, שהוא אדם הגון ומכובד גם על ידי חברי כנסת שמתנגדים לדעותיו, פועל כל חייו ודואג לאוכלוסיות מוחלשות. אלו כוונותיו. כשמישהו כל כך מאושר מזה שהוא הולך, מתבקש לדעת מה בחוקים שניסה להעביר או במדיניות שהוא מקדם גורם לברנש כלשהו לתעב אותו – אפילו מי שחושב שהדרך שלו שגויה (הרי אפילו אתה לא חושב שהוא עושה דברים כדי לדאוג לעצמו על חשבון אחרים).
סלח לי שאני מתעלם מכל ה"זחוח, מתנשא, צדקנות", לא ברור לי מה הטענות שלך. מהתחלת הדיון הזה שאלתי שאלות ענייניות (חוץ מזה שכתבתי פחחח. מתנצל) ולא קיבלת תשובות, עד להודעה האחרונה שלך.