בני12 כתב:
teknoboy כתב:
נושא השקיפות והמאבק שלה בהעברת כספים להתנחלויות הם, לדעתי, חלק מהמאבק הסקטוריאלי שלה על שינוי האופן שבו משאבי המדינה מחולקים.
היא נלחמת בכל כוחה לקחת את המשאבים האלה מהאשכנזים שמאחורי הקו הירוק, ולהעביר אותם לאשכנזים שבתוך הקו הירוק.
היות וחלק גדול מההעברות האלה נעשה במחשכים, היא הלכה על הקטע של שקיפות.
בתכלס, היא פשוט מייצגת את האלקטורט הכי סטריאוטיפי של מפא"י - אשכנזים שגרים בצפון תל אביב לצורך העניין, רק שהיא חושבת שהיא הגרסה הישראלית של AOC.
אשמח לשמוע שאני טועה ושפשוט פספסתי את כל המאמצים הכבירים שלה בשם מגזרים אחרים כמו ערבים, עניים, חרדים, מזרחים, תושבי הפריפריה וכו' וכו'.
אה, וגם את הפעילות הסביבתית הענפה שלה.
איך התבטא המעבר של הכסף לאשכנזים בתוך הקו הירוק (אני אישית לא קבלתי ממנה שקל) ?
במציאות שבתוך הקו הירוק, רוב משאבי הציבור מועברים לא ל"פריפריה", לא ל"ערבים", לא ל"מזרחים", אלא ל"שכונות הטובות", ל"אשכנזים" וכו' וכו'.
כמה אנשים טבעו בסופה האחרונה בצפון תל אביב? כמה רחובות הוצפו שם? רק דוגמה מהזמן האחרון.
כמובן שאין הכוונה שעומד איזה פקיד ומבצע בדיקה גנטית או מבקש פנקס אדום, אבל נראה לי מוזר להכחיש את העובדה שחלוקת המשאבים בישראל לא בדיוק שוויונית (ולמרבה הצער, כשבודקים מגלים שלמוצא האתני יש עדיין משמעות ניכרת בכל המדובר, למשל, במדדים כלכליים או מדדי השכלה וכו', גם אם אנחנו מתעלמים מחלק גדול מהאוכלוסיה ומסתכלים רק על היהודים).
מדבריך השתמע שהיא עשתה פעולות אקטיביות להעברת כספים לאשכנזים מצפון תל אביב. אם חטאה הוא שהיא החזירה כספים חזרה למדינה( ע"י אי העברתם מתחת לשולחן ) והיא לא העבירה אותם לפריפריה אז זה די קלוש.
והחלוקה בין צפון לדרום תל אביב היא של כסף בלבד. זה מזמן לא חלוקה של אשכנזים מול מזרחים