משחק מילים
אדם סביר לא ימצא מתום בהגיון שבהחלטה להתנקש בחייו של בהא אבו אל-עטא, שכן סילוקו משנה בבירור את מאזן הכוחות במזרח התיכון, או למצער את השוואת האורכים בעימות המזוין הנסוג עם קבוצות מסוימות של התנגדות פלסטינית; או שמותו לכל הפחות משבש לתקופת-מה את יכולתו של הג'יהאד האיסלאמי לגרום נזקים לישראלים ולישראל; אוקיי, התהוותה הזדמנות לפרשנינו באולפן לבחון עניבות חדשות. נזקי האגב – השבתת הבהלה מרתיעת האויב של רוב מערכת החינוך והמערכת הפיננסית, הרס מבנים, פציעה פיזית של עשרות ישראלים ופגיעה נפשית בתריסרים, כנראה מאות, של אחרים – בוודאי שווים את זה. ואז יש את הקטע עם הפלסטינים הפריכים האלה, שנוטים למות מכל ירי.
שעה וחצי לאחר חצות שבין רביעי לחמישי, לוחמי חגורה שחורה שיגרו פצצה מונחית ג'י.פי.אס לחרב בקתה בשולי דיר אל-בלח. נאמן לדעותיו הקדומות לגבי האזור, דובר צה"ל בערבית שיקר בתגובה יצירתית שהיתה זאת עוד התנקשות הישגית. "הארץ" הסביר הבוקר שלא ממש. שמונה בני משפחה משבט אסוארקה, נהרגו. לאיש מהם אין קשר לג'יהאד. לא למרים ולבעלה, רסמי אבו מלחוס, ולשלושה מ-11 ילדיו: סלים בן שלוש, מוהנד, בן 12 ופיראס, בן שלושה חודשים. גם לא לאשת אחיו של רסמי, יוסרה, שנהרגה עם שניים מבניה, מועאז, בן השבע ו-ואסים, בן ה-13.
נור, בת 12, סיפרה לאל ג'זירה אתמול, שמה שהציל את חייה היה הזמזום הבלתי פוסק של הכטב"מים, שמנע ממנה שינה. "ברגע שהפצצה הראשונה נפלה ליד הבית רצתי החוצה. פחדתי, אז לא חזרתי להעיר אף אחד. כשכבר היה לי אומץ לחזור, נשארה מהבית רק ערימה של אבנים. ראיתי את אמא שלי מתחת לערימה ואת אבא שלי עם ראש מדמם, ולא יכולתי להציל אותם. רצתי לבית של סבא וחזרנו עם עוד קרובים". בזמן שדיברה עם העיתונאי לא ידעה שאמה, יוסרה, מתה. הצבא עכשיו מכה על ברכו במופע של אכזבה מעצמו, שכן היתה זאת טעות מביכה ואף חוסר זהירות מצדו. הדברים ייחקרו ובעקבות זאת, יהיו חקורים.
מה אפשר לעשות, הכל בלתי נמנע. תבונת הגברים, שממשיכים לזרוע מוות ואימה כתחליף לשאיפת חיים ושגשוג. חוכמת ההמון, שמקבל את אופציית השנאה הגורפת ודימוי הטוב הזך מול הרוע השטני כתיאור של מציאות. הנזק האגבי, עודף נאגר של סבל, שתמיד כלול במחיר. הכי אוהבים פה שהכל כלול.
* בצילום, מה שנותר מהמקום בו ישנה המשפחה כשעלה האור אתמול
_________________ "Somebody please buy me a set of Fabian Cancellera legs for next christmas"
|