קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
ניסים, במקום לזיין את המוח עם ססמאות נבובות, תענה על השאלה - מה תעשה כל כך מיוחד וראשוני, שיהפוך אותך להיות הראשון שיצליח לייאש את שכניו עד כדי כך שהם יוותרו על השאיפה שלהם להיו כאחד האדם?
כל מה שאני מציע לא נוסה עד היום.
בתור התחלה- מסיבת עיתונאים.
הצהרה של הממשלה - רעיון הקמת מדינה נוספת מורד לנצח מסדר היום הציבורי בישראל.
לאחר מכן - חקיקה. כדי לשנותה יצטרכו רוב מיוחד של 100 חברי כנסת ורוב במשאל עם.
הלאה- יישום תכנית שמיר
במקביל - מלחמה אמיתית בטרור ולא משחקים בכאילו. וכל הדברים שכתבתי קודם; החמרת תנאי כליאת המחבלים, החמרה דרסטית בענישה (לדוגמא: אתמול קיבל מחבל שסייע למחבל הרוצח מברקן 20 חודשי מאסר)
כל הדברים האלה ראשוניים.
לא הבנתי, אתה חושב שמסיבת עיתונאים תעשה מה שמכונת המלחמה הסובייטית לא עשתה באפגניסטן? שהצהרה תעשה את מה שחאפז ובשאר אסד לא הצליחו לעשות כשהפציצו ערים בנשק כימי?
אני באמת לא יודע איך להגיב
(רק להגיד מה אני חושב על זה נשמע אפילו לי כמו סוג של בריונות רשת) .
1. למילים יש כוח עצום. בהחלט. במשך שנים הצהרנו על נכונותנו לסגת ולמסור לאויב שטחים. לטעמי, עצם השמעת המילים הללו היה הדלק שהניע את הטרור. לכן שינוי כיוון מצריך הצהרה נגדית, שתהיה לה משמעות אדירה בהכנעת האויב. כמובן שיש לגבות את המילים במעשים.
2. ובחייאת, אתה חושש מבריונות רשת? אתה?
1. למילים יש כוח, זה נכון, אבל נדמה לך שהוא כל כך עצום רק כי אתה חי בעולם של מילים שאתה אומר לעצמך במקום במציאות.
גם אם נקבל את ההנחה שלך שהצהרה על נכונות לחפש פתרון מדיני היא דלק שמניע את הטרור, גם אתה לא לא תטען ברצינות שההצהרה הזאת היא המקור של תחושת הזהות הלאומית של הפלסטינים.
נעבור ברשותך לסייפא של דבריך - המעשים. אני שב ושואל, איזה מעשים תעשה שיהיו יותר אפקטיביים מכל אלה שנוסו עד כה?
קח דוגמה שאתה מכיר, או לפחות מתיימר להכיר: היהודים גורשו מארצם, סבלו דיכוי והשפלה, ניסו להשמיד אותם, עד היום יש לא מעט מקומות שבהם בזים להם (ולא מדובר על מקומות זניחים אלא על מקומות כמו למשל הבית הלבן), אז מה? אז היהודים מתכחשים ליהדותם? הם ויתרו על המרכיב הזה בזהות שלהם? מה אתה מתכוון לעשות שיהיה יותר חמור ומשכנע? תעמוד על פודיום ותישא נאום מלא פאתוס בארשת פנים רצינית עד שהם יישברו?
2. אתה לא חזק בקטע הזה של שיח בין אנשים, כולל הניואנסים השונים שיכולים להיות בו, הא?