יובל כתב:
יש בסרטון, של 45 שניות, 3 חטיפות. אני לא מבין מה הטעם להגיד שקר שאפשר להפריך אותו כל כך בקלות.
שמים סמיילי צוחק, כי להגיד על השחקן הכי טוב שלנו בפער שהוא עושה יותר נזק מתועלת וצריך לשבת ביציע זה מגוחך.
ומגוחכת גם האובססיה של שני משתמשים ספציפיים פה לרדת באופן לא ענייני בעליל על כל קשר אחורי בהפועל שהוא לא ניר לקס. זה פתטי.
אגב, השוואת הנתונים ההגנתיים של בואטנג, שעליו אמרת "הבנאדם פשוט לא עושה הגנה", לעומת ניר לקס, במשחקים עד עכשיו העונה:
(נתונים פר משחק מלא) בואטנג - לקס
משחקים מלאים: 4.05 - 2.62
מאבקים/מוצלחים: 8.15/16.79 (49%) - 6.1/15.26 (40%)
תיקולים/מוצלחים: 2.93/4.69 (63%) - 2.67/3.43 (78%)
חילוצי כדור: 4.2 - 2.29
בואטנג מנצח יותר מאבקים מלקס ובאחוזים גבוהים יותר, רושם יותר תיקולים מוצלחים מלקס באחוזים נמוכים יותר, ומחלץ הרבה יותר כדורים (כמעט פי שניים).
גם בחלק ההגנתי, בואטנג ש"פשוט לא עושה הגנה" תורם הרבה יותר מלקס, שאף אחד אפילו לא טוען שהוא עושה משהו על המגרש חוץ מהגנה. איך זה? תעלומה.
אה, אז עכשיו הנתונים של המנהלים ומהספרים הם כן רלוונטים?
זה יפה שאתה יודע מתי לשים אותם פה.
בכלל, כמה משחקים שלמים כבר ניר לקס שיחק השנה?
למה שלא תציג לנו את אותה השוואה בין השניים מהעונה שעברה? פחות נוח?
בכל מקרה תיקולים וחילוצי כדור הם לא חזות הכל.
כשבואטנג לא יורד להגנה עם הקשר של נס ציונה ובסוף מקבלים על זה גול זה לא עניין של איך הוא ב"תיקולים".
כשמקבלים גול בזיוני כמו ה2-2 של רעננה ובואטנג אפילו לא קרוב לרחבה זה ממש לא עניין של איך הוא ב"מאבקים".
כשבואטנג במשחק נגד רעננה זורק זין ולא ממשיך לשמור על שחקן של רעננה שבסך הכל עושה דאבל פס (שוב, דקה 87:55 במשחק) זה לא עניין של איך הוא ב"חילוצי כדור".
אלה כולם דברים של גישה הגנתית שפשוט אין לו.
אני יכול לשים לך פה עוד כמה וכמה זריקות זין שלו במה שקשור למשחק הגנה וממש אין לזה קשר לאיך הוא עושה גליצ'ים כשהוא מחליט שזה משתלם לו.
אז הוא יודע לחלוץ כדור ולעשות אחלה לחץ בחצי של היריב. אחלה.
זה לא אומר שהוא שחקן שעושה הגנה.
שחקן שעושה להגנה פשוט יורד להגנה. בואטנג לא עושה את זה.
זה מזכיר לי את האלה שסופרים "בעיטות למסגרת" ומחשיבים דרדלה מ25 מטר לידיים של השוער כ"איום", למרות שיכול להיות שחקן מול שוער, במצב מסוכן הרבה יותר שבעט החוצה אבל זה לא נחשב כי זה לא "בעיטה למסגרת".
לגבי "האובססיה של שני משתמשים ספיציפים פה" אני מציע לך להסתכל על עצמך קודם כל. נדמה שגם לך אם כבר יש לא מעט "אובססיות".
מי שמעלה פה את ההשוואה בין השניים הוא אתה, אני לא בא לטעון שלקס טוב יותר או טוב פחות מבואטנג, אני טוען שהוא חייב להיות על המגרש ובאנקר בהרכב כי פשוט אין לנו הגנה בלעדיו ואפילו רעננה הגיעו מולינו לאיזה 8 מצבים במשחק האחרון.
בניגוד אליך אני לא בא להגן בחירוף נפש על דברים שטענתי לפני כמה חודשים.
לא טענתי שלקס הוא איזה שחקן ענק מבחינה התקפית ואני לא טוען שבואטנג שחקן גרוע מבחינה התקפית.
אני מודע לזה שלקס טוב כמעט רק הגנתית ושבואטנג טוב כמעט רק התקפית ולכן אני טוען שצריך לשחק עם שניהם.
אך אחד פה לא יורד "באופן לא ענייני על כל קשר אחורי של בהפועל שהוא לא ניר לקס", אולי יש פה כמה חבר'ה שמתעלמים באופן לא ענייני מזה שיש קשר אחורי בהפועל, שהוא לא ניר לקס, שלא מעניין אותו לעשות הגנה, אבל כבר יש אג'נדה כלשהי לטפח אז שמים לנו סרטון של 45 שניות. איזה יופי.