האדום הצורר כתב:
אחד עם כיפה כתב:
האדום הצורר כתב:
הפועל נראתה אתמול לא פחות טוב מאיך שנראתה במשחקים הטובים עם רפואה מתחילת השנה שעברה. אני חושב שאנשים פה מאוד מושפעים מהתחושות שלהם לגבי הניסנובים, והן מושלכות על הקבוצה והמאמן, בלי סינון של הרלוונטיות שלהן לתפקוד בשטח. כרגע הפועל מראה יכולת טובה ביחס לליגה שלנו, ומבחינתי אני מתחיל לשפוט את אביטן עכשיו. נראה לי שגם לך ברור שהוא לא היה אחראי בלעדי על היעדר חלוץ עד כה, לא?
הפועל נראתה אתמול הרבה פחות טוב מבמשחקים עם רפואה.
היו משחקים שהגענו לעשרות מצבים, הקבוצה היריבה לא הייתה קרובה ללהבקיע והחמצות באמת היו החממות. עאבד מ5 מטר, זיקרי מ7, דמארי מ10.
אתה מציין כאן בעיטות מ20 מטר שלא הלכו למסגרת או מזווית חדה ובלתי אפשרית. אני מצטער, אבל זה באמת לא רציני.
אני אשאל אחרת -
אנחנו אחרי 10 משחקים רשמיים, אחרי מחנה אימונים.
אתה יכול להגיד שהקבוצה מאומנת?
אתה יכול להגיד שהשחקנים יודעים לאן לרוץ?
אתה יכול להגיד באיזה מערך אנחנו משחקים?
אבל לא ציינתי רק בעיטות כאלה, היו מצבים נוספים שהזכרתי והיו טובים יותר, אנא חזור וקרא. בכל אופן, לשאלותיך:
כן.
כן, אבל יש מקום לשיפור בתיאום בין השחקנים. בעולם אידיאלי ועם הנהלה טובה יותר התיאום הזה היה נעשה במהלך מחנה האימונים, אבל עכשיו אנחנו נאלצים לבנות אותו תוך כדי העונה. לפי שיפוטי זו לא אשמת המאמן.
אתמול שיחקנו עד שאלטמן יצא עם 3 שחקנים באמצע ו3 מקדימה, אחרי שיצא שיחקנו עם 2 באמצע ו-4 מקדימה. או בכדורגלית 4-5-1/4-3-3 שהפך ל4-2-3-1.
אני מאוד מופתע, כי אני לא ראיתי עד כה לצערי אלמנט של קבוצה מאומנת.
אתה יכול להצביע על אלמנט כזה?
איזה 4-3-3? מי היו השלושה מקדימה, איך הם היו מסודרים? האם השחקנים שיחקו אי פעם בתפקידים האלו לפני?
ב4-2-3-1, מי שיחק איפה? מה ראית? את מי הזיזו? למה הזיזו?
אתה ראית משחק אגפים מהקישור ומעלה?
ואני חושב ששחקנו בכלל 4-4-2 יהלום (מערך שעוד לא שחקנו) סופר התקפי עם קיירמה וקמארה חלוצים. אינברום מתחת לחלוצים. אלטמן ובאוטנג באמצע וספירובסקי מאחורה. לכן לא היה לנו משחק אגפים.
במחצית השניה היינו אמורים לשמור על אותו מערך אבל השחקנים התפזרו לאן שהן רוצים. אלטמן כאילו יצא ובוזגלו תפס את המקום של אינברום. אבל הקבוצה הייתה בבאלגן נוראי כל המשחק.
פעם עיאד פורץ מהאגף, פעם קראמה פורץ משם, עידן כהן לא תומך בהתקפה בכלל, פירסמן רץ עד שהוא נתקל במגן, אינברום משאיר עקבים שלפעמים מגיעים ולפעמים לא, כשפירסמן עולה למעלה אין קשר שיורד אחורה לחפות עליו, כשאינברום או אלטמן עם הכדור הם מכדררים ואז חושבים, ספירובסקי מגיע התקפה כן והתקפה לקחת כדורים מהבלמים, באוטנג עושה לחץ על בלמים במקום אינברום \ בוזגלו שמרחפים. זה רק מה שאני זוכר, אני לא יודע אם זה כי אביטן אומר להם מה לעשות והם לא סופרים אותו או שהוא לא אומר להם כלום (נוטה לאופציה השניה, כי הוא חושב ששחקנו טוב), אבל הקבוצה שראיתי אתמול זו הקבוצה הכי לא מאומנת מאז שירדנו ליגה.
4-3-3 - עם קאמארה באמצע ואינברום וקיירמה בצדדים, כשאלטמן באמצע מאחורה עם בואטנג וספירובסקי. כשבוזגלו נכנס בואטנג וספירובסקי נשארו מאחור באמצע, בוזגלו שיחק באמצע מקדימה בקו אחד עם קיירמה ואינברום שהיו בצדדים, וקאמארה לפניהם.
בוזגלו לא עושה הגנה, וזה אכן מעצבן, אבל זה יותר עניין שלו מאשר של המאמן. לראיה, אינברום דווקא כן ירד למטה לעזור במתפרצות של בני יהודה. ומעבר לכך, כקשר התקפי עם עוד 2 באמצע המשימות ההגנתיות שלך די מעטות. מבחינת חיפוי של קשרים דווקא היה טוב אתמול, בני יהודה כמעט לא ייצרו מתפרצות וגם כשחטפו כדור נתקלו באמצע חזק של הפועל. עיקר הלחץ במשחק הופעל על ידי קיירמה ואינברום, לעיתים בואטנג יצא, וזו תבנית משחק לגיטימית כשמשחקים עם 3 שחקנים באמצע. היחיד שהיה אמור לעשות לחץ ולא ממש עשה זה קאמארה, אבל זה כנראה בעיקר הכושר שלו ונראה פחות כמו הוראה של המאמן.
חוץ מזה מה שעוד ראיתי זה לחץ גבוה שנעשה טוב על ידי הבלמים ומרחקים קצרים בין ההגנה להתקפה שאפשרו לנו להשתלט על כל כדור אובד במהירות (או אם תרצה "שליטה רב"שית"). מה שכן הפריע לי הוא שהמשחק לא היה מהיר מספיק ואכן לא היו מספיק מסירות עומק, אבל גם בוזגלו שיחק רק 25 דקות, כך שמי שהיה אמור להיות היוצר העיקרי לא היה על המגרש מרבית המשחק.