עד המ!!ת הפועל כתב:
Oleg Neduda כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
benaim כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
נחלשנו משמעותית משנה שעברה - בהגנה, בקישור, בהתקפה.
ברור שמועמדים לירידה.
בגביע הטוטו בעונה שעברה היו תצוגות מרשימות ובכל זאת שיחקנו על הפנים רוב, העונה, איך אתה מתייחס למשחק הזה כמדד?
אני לא מתייחס למשחק הזה כמדד. אני מסתכל בראיה כוללת.
הלך מאמן טוב, הלך שוער טוב, הלך בלם טוב (אולי עוד שניים יעזבו), הלך קשר טוב.
הגיע מאמן בובה, הגיע שוער טוב, לא הגיע בלם מחליף, לא הגיע קשר מחליף, לא הגיע חלוץ אחרי עונה בלי גולים.
קח את זה לאן שאתה רוצה. אני רואה כבר לאן זה הולך.
אולי הפסד צורם לביטר ובמחזור הראשון לנתניה בבלומפילד יפתח למישהו את העיניים. לא מאמין שזה יקרה, אבל גם אם כן זה יהיה מאוחר מדי.
תסלח לי, אבל אתה ממש לא מסתכל על זה בראיה כוללת.
קודם כל - לא נגמר הרכש וחלוץ כנראה יגיע. כך שבחוד בוודאי שלא נחלשנו וסביר להניח שנתחזק.
לגבי הקישור - הלך קשר טוב, אבל יחד איתו הלכו עוד 3 קשרים מחפירים (ששניים מהם שיחקו כמעט תמיד בהרכב). לא הגיע קשר מחליף? הגיעו אלטמן, בוזגלו ואינברום ישירות להרכב, כשאולי בהשוואה של אלטמן-ספורי האחרון לוקח, אבל בוזגלו ואינברום טובים מעאבד-גנדה-קאיו גם עם רגליים קשורות וברך וחצי. מי שמעדיף קישור התקפי של עאבד-ספורי-קאיו על קישור התקפי של בוזגלו-אלטמן-אינברום הוא הזיה. אני לא חושב שיהיה מופרך להמר שגם ברשצקי כנאנה ואפילו גרובר ישחקו טוב יותר משלישיית הזבל של השנה שעברה.
לגבי הגנה - הלך גוטליב, כשנשארנו עם ירין פרץ, רז שלמה ואוראל דגני. לפחות 10 קבוצות בליגה היו מתחלפות איתנו במצבת הבלמים, אני מבטיח לך. אם אתה חושב אחרת תגיד לי בבקשה עם מי היית מתחלף במצבת הבלמים בליגה למעט מכבי, ב"ש ואולי אולי מכבי חיפה (שהן בכלל לא ברמות התקציב שלנו)? מרכז ההגנה שלנו, על הנייר, הוא חזק גם השנה.
לגבי אביטן - זה הימור, אני מסכים, אבל לא מבין איך אפשר לקבוע שהוא בובה בשלב הזה. זה ממש לא רציני.
בוא, אתה בטח יודע מי הנפשות הפועלות בהפועל.
שום חלוץ רציני לא יגיע. מקסימום איזה פרווה כמו אבוחצירא. נניח שבהתקפה לא נחלשנו, אבל בטח לא נתחזק (בעמדה שזועקת לחיזוק שנים).
הלאה לקישור. הלך ספורי. לא הגיע קשר ברמתו (קאניוק למשל). למרות שאני תופס ממנו ואוהב אותו - אלטמן זה חילוש.
אין לי טענות על קשרי הכנף שהגיעו (למרות שאינברום כרגע הוא נעלם), וכבר אמרתי את זה. בכנפיים התחזקנו עם בוזגלו וברשצקי. הזמן יגיד אם גם אינברום הוא חיזוק.
בעיניי התפקיד של ספורי (שהוחלף באלטמן) הוא הרבה יותר קריטי מקשרי כנף, ולכן אני חושב שנחלשנו.
הגנה - גוטליב הלך ולא הובא שום מחליף. שלמה עוד דקה וחצי במכבי, ודגני מתנדנד. יש סיכוי שתישאר עם ירין פרץ ופירסמן בתור בלמים, בלי שום מחליף. ללא ספק נחלשנו בהגנה (עוד לפני העזיבות האפשריות, רק בגלל שלא הובא מחליף לגוטליב).
ולגבי ניסו - עזוב. הבן אדם בובה. הוא לא קובע כלום בהפועל. אחד מהניסנובים היה יכול לעמוד על הקווים ולחסוך את המשכורת שלו.
יכול להיות שלא יגיע חלוץ ושדגני ושלמה יימכרו מחר בעסקת חבילה גם עם פירסמן ובואטנג. אבל זה לשחק בנדמה לי.
כרגע ה-11 הטובים ביותר שאפשר להעמיד הם: ג'רפי, כהן, שלמה, דגני, פירסמן, בואטנג, פריירה, בוזגלו, אלטמן, אינברום, דמארי.
ה-11 שעלו בד"כ בשנה שעברה (גם - לא בתחילת העונה אלא בעיקר בשליש האחרון של העונה) היו: לבקוביץ, כהן, גוטליב, דגני, פירסמן, בואטנג, פריירה, ספורי, קאיו, עאבד, ולסקיס/הירש.
בכנות - לא מבין בכלל איך אפשר לחשוב, בהשוואה הזאת, שנחלשנו (שם את סוגיית המאמן בצד). אני בקלות יכול לחשוב על לפחות 5-6 קבוצות עם סגלים הרבה הרבה פחות איכותיים משלנו, כך שגם ההצהרה הזאת ש"אנחנו בתחתית בוודאות" היא מוזרה בעיני. אם דברים יתחברו נהיה בצמרת, אם דברים לא יתחברו בהחלט יכול להיות שנהיה בתחתית. אבל זה נכון לגבי כמעט כל הקבוצות בליגה ובטח במציאות הכלכלית העגומה שלנו.