Red or Dead כתב:
להפועל היו חמישה שחקנים שנתנו עונה טובה, מתוכם יישאר כנראה רק פירסמן
שני הבלמים שהיו מרכז ההגנה הכי טובה בליגה אחרי מכבי בדרך החוצה, המחליפים הפוטנציאלים הם שחקנים שנתנו עונות מבישות בשנתיים האחרונות.
חסר לנו מישהו בקישור ובנוסף, מכל אלטמן-דמארי-שחר הירש אפשר להרכיב פחות או יותר חלוץ אחד(על עומר אי אפשר לבנות, אלטמן לא באמת חלוץ, הירש זה חלוץ שלישי לכל היותר והישועה אני מניח לא תבוא מכוכב העל של הליגה הויאטנמית, שגם הוא לא עתיד להצטרף בזמן הקרוב)
ולמה החלטנו שאלטמן ואינברום זה שדרוג? זה שקאיו ועאבד חלשים לא אומר שמה שהביאו השנה יצליח יותר. שלושה מארבעת שחקני ההרכב בחלק הקדמי סבלו מפציעות קשות בברך לאחרונה, הרביעי נדקר סדרתי.
בנוסף יש את שאלת החיבור של ניסו אביטן לעומת קובי שהמשיך עם הקבוצה מהלאומית והקבוצה איתו ידעה לעמוד על המגרש גם אם לא תמיד התוצאות היו בהתאם.
אחרי העזיבה של גוטליב ודגני אני בא לעונה עם יותר חששות מאשר אופטימיות.
דבר ראשון, דגני עוד לא עזב. הסיכוי היחיד שהוא יעזוב זה אם ב"ש תשחרר את אלחמיד (אחרת כנראה שאף אחד לא יפדה את סעיף השחרור שלו). גם אז אם הפועל תתעורר ותחליט לשדרג לו קצת את השכר אני בטוח שהוא יישאר.
לגבי לבוקוביץ - החליף אותו שחקן איכותי יותר. לא מבין מה יש להתלונן.
חסר לנו מישהו בקישור? זה עדיין קישור טוב יותר משנה שעברה. ואינברום עם רגל אחת (ועם כל הבעיות שלו ) זה שדרוג לעומת קאיו, גנדה, עאבד וזיקרי. שלא נדבר על בוזגלו. ויותר מזה - אפילו ברשצקי, שהוא שחקן בינוני בלשון המעטה, טוב יותר מרביעיית הזבל הזאת שהרכיבה את הקישור ההתקפי שלנו. אלטמן שחקן פחות טוב מספורי לטעמי, אבל כמכלול, הקישור ההתקפי של שנה שעברה היה כל כך גרוע, ואני לא חושב שיש אדם אחד שהיה מעדיף את הקישור ההתקפי של שנה שעברה על חשבון זה של השנה.
ובחוד כך או כך לא נחלשנו. הירש היה שנה שעברה ומעבר אליו אף חלוץ לא תרם כלום. דמארי מתחיל את העונה ואולי יפתיע וחלוץ זר כנראה יגיע. גם אם דמארי ייפצע מחזור ראשון, לא יגיע חלוץ זר ואושר דוידה יהיה חלוץ מחליף, זה עדיין לא פחות טוב מהכלום שהיה בחוד בשנה שעברה.
לגבי ניסו אביטן - מסכים שהוא סימן שאלה גדול ואני גם הייתי הרבה יותר שקט אם רפואה היה נשאר.
אני מודה שאני אדם אופטימי מטבעי, אבל אם דגני נשאר (ואני מסכים שזאת תהיה מכה קשה אם לא), אני לא מבין איך בכלל אפשר להשוות הסגל של שנה שעברה על זה של השנה. בראייה לאחור, כל משחק שכבשנו בו שער (לא ממצב נייח) היה בגדר נס.