redrony כתב:
יובל כתב:
redrony כתב:
יובל כתב:
redrony כתב:
מודה שאני לא מבין אותו. לא יודע כמה הוא מרוויח, הוא נתן עונה סבירה לחלוטין, לא גרם יותר מזה. הוא בודאי שלא שובר שוויון ובטח שהוא לא צריך להתבטא ככה כל עוד אין עליו הצעה.
הוא היה השחקן המוביל בהגנה השנייה בטיבה בליגה והגיע לנבחרת. זה בערך כמה גרמים יותר מעונה סבירה.
כל הקטע של הוגן או לא הוגן, צודק, חוצפן וכו' לא מעניין בעליל. תבינו כבר שכל שחקן מנסה להשיג את החוזה הטוב ביותר עבורו, וכל קבוצה מנסה להשיג את השחקנים הכי טובים בכמה שפחות כסף, וזה בסדר. וכן, סעיף השחרור שלו מהווה עבורו מנוף מסוים שאותו הוא מנסה לנצל כדי לקבל העלאה במשכורת, וזה לגיטימי. הדבר היחיד שמעניין זה שהוא יישאר בהפועל כדי שתהיה לנו הגנה חזקה גם העונה (ובטח לעונות הבאות, כי גוטליב לא יישאר מעבר לעונה הנוכחית בכל מקרה ואז בלי דגני נישאר בלי שניהם). האם הוא יישאר גם בלי לשדרג לו את החוזה? אולי, אני לא יודע. אבל אם הוא ילך כי לא הוספנו לו 40 אלף דולר לחוזה (וגם אם נקבל פיצוי של 400 אלף דולר) זו תהיה אבידה גדולה מבחינה מקצועית, שבוודאות תפגע בנו משמעותית לאור המחליפים הפוטנציאלים (טל כחילה ושיר צדק).
אני מסכים לגמרי לגבי המשפט הראשון שלך, זה לא מעניין. הוא יכול להגיד מה שהוא רוצה. אני חושב שזה עושה לו שירות רע. אני חושב שהוא בלם טוב, לא יותר מזה ואני לא באמת יודע כמה הוא מרוויח ואיזה שדרוג הוא רוצה.
הייתי יכול להבין אם היתה לו קבוצה ביד שמשלמת 400K עליו ושמשדרגת אותו והוא היה אומר וואלה, רוצה להישאר אבל לא רוצה להפסיד כסף. כרגע אין לו שום מינוף. אבל כמו שאמרתי, אין לי מושג מה הסכומים
הוא בלם טוב ולא מעבר לזה? כמה בלמים בליגה יותר טובים ממנו או ברמתו? מה הפער בין "שחקן טוב ולא מעבר לזה" לבין שחקנים כמו כחילה ושיר צדק? צריך לבחון את זה באופן יחסי. דגני, נכון לעונה האחרונה, הוא בטופ של הבלמים בליגה, כמו שבן סהר, דור מיכה, אצילי ודור פרץ הם בטופ של השחקנים בליגה בתפקידם.
ההבדל בינו לבין אלטרנטיבות כמו טל כחילה ושיר צדק הוא עצום. הפועל ספגה בליגה הסדירה (לא כולל פלייאוף תחתון) 23 שערים. באר שבע 32, ובית"ר 37 (ואלה קבוצות שלא מתקיפים נגדן יותר מאשר נגד הפועל). זה פער עצום, וחלק מהפער הזה נובע מכך שאצלנו שיחק דגני ואצלם שיחקו כחילה וצדק (וכן, גם לשחקנים כמו פירסמן וגוטליב היה חלק בהצלחה הזאת, אבל גם לדגני חלק גדול).
חייבים לנתק את הספיגות משחקן זה או אחר כי זה פשוט לא אומר כלום בטח במקרה של הפועל. אני לא אומר ששחקני ההגנה לא משמעותיים, אבל יש משחק הגנה של הקבוצה שמתחיל בלחץ של החלק ההתקפי והכי חשוב, הקישור האחורי שלפחות מבחינה הגנתית עשה עבודה מצוינת.
בעיניי הפלוס בדגני זה שהוא יכול לשחק מגן ימני ולא רע בכלל. בתור בלם לא היו חסרות לא שטויות שהוא עשה.
אני לא מכיר את כל הבלמים בליגה ואני חושב שדגני בלם טוב, אבל בשביל לשפוט את כל העניין הזה צריך לדעת מה הסכומים. אני לא חושב שהוא עשה עונה יוצאת דופן ואם כן, למה לא לשדרג לגוטליב, פירסמן ועידן כהן גם?
בוודאי שלשחקני ההגנה (והבלמים בפרט) יש את המשקל הכי גדול בנתון הספיגות של הקבוצה. יותר מהעבודה של הקשרים האחוריים והלחץ של החלק ההתקפי.
לגבי השדרוג - כי יש לו סעיף יציאה, לא גבוה מדי, שקיים סיכוי שיוביל לעזיבה שלו, וזה תהיה אבידה גדולה. אם לא היה לו סעיף שחרור מחוזה שיפוג רק עוד 3 שנים, הוא היה יכול לבכות עד מחר, לא הייתה שום סיבה בעולם לתת לו שדרוג של שקל, לכן הוא גם מראש לא היה מבקש דבר כזה.
לגבי שאר השחקנים: לגוטליב יש חוזה לעוד עונה, ואני בטוח ב-100% שהחוזה החדש שההנהלה ניסתה או רצתה להציע לו שישאיר אותו מעבר לעונה הנוכחית (או למכור אותו במועד מאוחר יותר מהקיץ הזה), גבוה יותר מהחוזה הנוכחי שלו. הוא לא רוצה ובצדק, כי אם הוא לא יימכר הקיץ, אז בתור שחקן חופשי בקיץ הבא הוא כנראה יוכל להשיג חוזה יותר גבוה מכל מה שאנחנו יכולים להציע לו עכשיו.
לפירסמן יש חוזה לעוד עונה אחת על סכום מגוחך של כ-60 אלף יורו, וכדי להשאיר אותו מעבר לעונה הנוכחית אני באופן אישי הייתי מוכן שישדרגו לו את החוזה ובאופן משמעותי מאוד. מן הסתם כל שדרוג של חוזה קיים בא על חשבון של חיזוק או הוצאה אחרת, אבל להשאיר את פירסמן, שהוא המגן השמאלי הכי טוב בליגה, לכמה שנים, זו מטרה חשובה מאוד. לצערי לא נראה שמישהו במועדון חושב בכיוון הזה, לפחות לא כרגע.
לעידן כהן יש חוזה לעוד שנתיים עד כמה שידוע לי, ומבין רביעיית ההגנה הוא היחיד שבר תחליף, לכן אין סיבה לשדרג לו את השכר.