לירון האדום כתב:
Shacham כתב:
האדס כתב:
אני למשל לא חוזר בי מאף מילה שאמרתי על רמזי מתחילת העונה ובעונות הקודמות,
ההתנהלות שלו על המגרש עד למחזורים האחרונים (ובעונות הקודמות ששיחק בהפועל) הייתה תמוהה ומוזרה בעיני.
לא נלחם, מתנהג בברוטליות לא מוסברת, חשב בעיקר על עצמו, והכי בלט שהוא פשוט היה חלש מאוד מקצועית. עשרות בעיטות שבכלל לא היו בכיוון של השער, מסירות פשוטות שפשוט לא הגיעו ליעדן.
לא ארשום שאין יותר מאושר ממני, כי כנראה יש, אבל אני מאוד שמח שהוא עשה את הקפיצה הזו והצליח להביא את הכישרון שיש לו לידי ביטוי.
מקווה שימשיך ככה.
יש פה 2 טענות שלא היו נכונות בשום שלב של העונה - שהוא לא נלחם(לא קרוב למציאות ומקרה קלאסי של סטיגמה שמודבקת לשחקן), ושהוא לא היה טוב מקצועית(באמת לפעמים היה מאבד את הראש, ב
בירור גם בגלל היחס מהקה ל, אבל מהמחזור הראשון הוא השחקן ההתקפי היחיד שהגיע לעונה).
חייב להיצמד למודגש - כיצד זה בא לידי ביטוי?
אני למשל יושב במערבי, ולא שמעתי בוז או שריקות כלשהן לספורי כאשר הוא נגע בכדור שלא כמו גוטליב שאותם שמעתי היטב.
איך זה שגוטליב שהקהל איתו בתאקל גדול, מצליח להתמודד וספורי לא?
דיי כבר עם השקר הזה שהקהל אשם
לא יודע מה קורה ביציע המערבי, אבל ביציע המזרחי עד לאחרונה ספורי זכה לקללות דוחות ושריקות בוז אחרי כל איבוד כדור, מסירה שלא הגיעה ליעד או בעיטה שהלכה לשמים. כל זה באופן לא פרופרציונלי בעליל לעובדה שאף שחקן אחר בהתקפה שלנו לא הציג יכולת גבוהה.
אתה יכול להתכחש לעובדה שהדברים האלה היו קיימים, אבל ספורי בבירור כן שם לב אליהם ובאופן מופגן הוא בחר שבוע אחרי שבוע שלא לבוא להודות לקהל כששאר הסגל בא, וגם לא לחגוג גולים עם הקהל. וגם לא היה צריך את המקרים הברורים האלה כדי לראות כמה שהוא משחק בחוסר ביטחון ובלחץ מהקהל.
למה גוטליב לא מושפע מהדברים האלה? לא יודע, אולי כי שחקני כדורגל הם לא רובוטים שמתוכנתים אותו דבר ועל כל אחד גורמים סביבתיים משפיעים אחרת. אולי גם כי גוטליב בלם שלא צריך לעשות מהלכים ריסקיים, וכתוצאה מכך הוא לא חוטף בוז על מהלכים רעים. ספורי משחק בתפקיד שבו באופן טבעי הוא נועד לאבד כדורים ולהחמיץ מצבים, והעובדה שכל פעם שהוא עמד במצב של לתת מסירת עומק או לבעוט לשער הוא ידע שאם הכדור שיצא לו מהרגל לא יהיה מדויק הוא יזכה למטר קללות מהקהל, לא בדיוק שיפרה את אחוזי הדיוק שלו. הדוגמא המושלמת ללחץ שהוא היה נתון בו זה המצב המפורסם נגד מכבי חיפה, ששחקנים הרבה פחות מוכשרים ממנו מסוגלים לשחרר שם מסירה מדויקת. לא מדובר כאן בכישרון אלא בלחץ שהשחקן נתון בו.
וכן, לחץ זה חלק מהמשחק, אבל התפקיד של הקהל אמור להיות לחבק שחקנים, במיוחד צעירים, ולא להיטפל אליהם ולהוריד להם את הביטחון, בטח כשחלק גדול מהיחס של הקהל לספורי בכלל לא נובע מטיעונים מקצועיים, ואתה - שכתבת פה 20 פעמים בדיון על כך שספורי סירב לרדת ליגה עם הפועל - ההוכחה הטובה ביותר לכך.