תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 22:40

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 454 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רפי מנקו
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע מה הסיפור פה. נראה לא טוב בכלל ולא מכובד בלשון המעטה.
חבל ליפול בהתנהלות ובנראות, כי המהלך עצמו מבחינה מקצועית סופר נכון, מתבקש, ומוצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 14:08 
ranjef כתב:
יש מצב שזו פעם ראשונה שאני שומע את המילה "פיטורין" בהקשר של שחקן כדורסל.

https://www.one.co.il/Article/18-19/2,6 ... tml?ref=hp
שחקן כדורסל הוא עובד לכל דבר ועניין, למרות שפעמים רבות הוא מוציא לקבוצה חשבונית ומקבל שכר כמו פרילנסר.
מעבדי זכאי להפסיק את עבודתו של עובד שמועסק בחוזה לתקופה קצובה אבל הוא צריך לשלם לו את שכרו עד תום תקופת החוזה.
מצד שני על העובד לדעתי כמו בכל חוזה חלה חובה להקטין את הנזק. הוא לא יכול לשבת בבית ולהחליט שהוא חי על חשבון המעסיק ולא מחפש עבודה או מסרב לקבל עבודה שמוצעת לו.
מצד שלישי, למיטב זכרוני בסיפור של ישראל שיינפלד מול שאול בית הדין לעבודה חייב את הקבוצה להחזיר את ישראל לאימונים. לא זוכר בדיוק מה היה שם.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 14:34 
סמל אישי של המשתמש
אגב היה איזה ראיון שרמי אמר שלא יהיו בהפועל שני מתאזרחים + 4 זרים. אני טועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 14:52 
סמל אישי של המשתמש
הוא אמר "לא נשחק עם יותר מחמישה דוברי אנגלית":
https://sports.walla.co.il/item/3026659

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
כל האוהדים שמבקרים את ההנהלה על המהלך עם תגובות של "בושה וחרפה", "גועל נפש", "איבדנו את זה" וכו', משחקים ישר לידיים של בעלי אינטרסים.
אני לא מבין איך אנשים ביקורתיים פתאום אוכלים ספינים והדלפות שקריות כאלה שקופות.

ההתנהלות מבחינה תקשורתית ותדמיתית היא מגושמת, וחבל (ולא בפעם הראשונה). אבל המהלך עצמו מצוין, גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה של ניהול תקין.
פעם ראשונה קורה משהו ששיווענו לו שנים - ההנהלה שמה גבול למאמן וכופה עליו מהלך מקצועי בסיטואציה שחרגה מגבולות הסביר. לקבוצה הזאת אין שום אופק עם מנקו, שמרוויח המון ובהרכב הנוכחי שווה מינימום 25 דקות למשחק בעמדות 3 ו-4, לא משנה כמה הוא גרוע. גם אם נחסוך רק חלק מהמשכורת שלו (זה לא נראה לי הגיוני שהוא יעדיף לשבת בבית עכשיו עשרה חודשים, מאשר ללכת לשחק באשדוד), ונביא זר ראוי לעמדות 3-4, זה ישדרג את הקבוצה פלאים.

ועוד בונוס מבחינתי: הרווח אולי הכי גדול של הפועל מהמהלך הזה, הוא התפכחות סופית מאשליית הצברים. אולי אחרי המהלך הפרקטי הזה, של החלפה של מנקו בהאוול על משבצת הישראלי, סוף סוף נפסיק להתעסק בדרכונים וסרטוני בר-מצווה, נסתום את הפה לגבי זרים ומתאזרחים, ונפנים שהם פשוט יותר טובים מצברים בכדורסל ושאין להם תחליף. האנטי האוטומטי לכל מה שמכבי עושה, ובכללם העדפת זרים ומתאזרחים על "צברים", שם אותנו בחברה מאוד מפוקפקת עם הגור שלפים למיניהם, שמסריחה משנאת זרים וגזענות. מכל הדברים המלוכלכים והמושחתים שעליהם נבנה מועדון מכבי ת"א, ההתבססות על זרים ומתאזרחים זה הדבר הכי לגיטימי שיש, וההאשמות בנושא הזה עשו רע בבטן לי, ואני חושב (או לפחות מקווה) שלעוד אוהדים. אז ברוך השם, יש מספיק חרא במכבי גם בלי לשנוא זרים ומתאזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 17:42 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
כל האוהדים שמבקרים את ההנהלה על המהלך עם תגובות של "בושה וחרפה", "גועל נפש", "איבדנו את זה" וכו', משחקים ישר לידיים של בעלי אינטרסים.
אני לא מבין איך אנשים ביקורתיים פתאום אוכלים ספינים והדלפות שקריות כאלה שקופות.

ההתנהלות מבחינה תקשורתית ותדמיתית היא מגושמת, וחבל (ולא בפעם הראשונה). אבל המהלך עצמו מצוין, גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה של ניהול תקין.
פעם ראשונה קורה משהו ששיווענו לו שנים - ההנהלה שמה גבול למאמן וכופה עליו מהלך מקצועי בסיטואציה שחרגה מגבולות הסביר. לקבוצה הזאת אין שום אופק עם מנקו, שמרוויח המון ובהרכב הנוכחי שווה מינימום 25 דקות למשחק בעמדות 3 ו-4, לא משנה כמה הוא גרוע. גם אם נחסוך רק חלק מהמשכורת שלו (זה לא נראה לי הגיוני שהוא יעדיף לשבת בבית עכשיו עשרה חודשים, מאשר ללכת לשחק באשדוד), ונביא זר ראוי לעמדות 3-4, זה ישדרג את הקבוצה פלאים.

ועוד בונוס מבחינתי: הרווח אולי הכי גדול של הפועל מהמהלך הזה, הוא התפכחות סופית מאשליית הצברים. אולי אחרי המהלך הפרקטי הזה, של החלפה של מנקו בהאוול על משבצת הישראלי, סוף סוף נפסיק להתעסק בדרכונים וסרטוני בר-מצווה, נסתום את הפה לגבי זרים ומתאזרחים, ונפנים שהם פשוט יותר טובים מצברים בכדורסל ושאין להם תחליף. האנטי האוטומטי לכל מה שמכבי עושה, ובכללם העדפת זרים ומתאזרחים על "צברים", שם אותנו בחברה מאוד מפוקפקת עם הגור שלפים למיניהם, שמסריחה משנאת זרים וגזענות. מכל הדברים המלוכלכים והמושחתים שעליהם נבנה מועדון מכבי ת"א, ההתבססות על זרים ומתאזרחים זה הדבר הכי לגיטימי שיש, וההאשמות בנושא הזה עשו רע בבטן לי, ואני חושב (או לפחות מקווה) שלעוד אוהדים. אז ברוך השם, יש מספיק חרא במכבי גם בלי לשנוא זרים ומתאזרחים.

לפחות על עצמי אני יכול להגיד שהבנתי בוצעה הלנה קלה בשכר על מנת לגרום למנקו לקחת את הכסף ולעזוב. עלי אישית לא מקובל לפגוע בשכר של מישהו כדי לגרום לו ללכת ולהשתמש בטקטיקה הזאת זה בזיון.

לגבי זה שאומרים לו שלום אני מניח שזה בשביל לזרז / לאלץ אותו למצוא קבוצה אחרת ואת זה אני יכול להבין (לא מבין מה מפריע למנקו לשחק בחינם כמו שוורקמן עש אצלינו ושנמשיך לשלם לו את כל השכר אבל זאת סוגייה אחרת).

לגבי המתאזרחים. הבעיה לא בכמות המתארחים אלא באיך הם קיבלו אזרחות ולאיזו מטרה. כאשר מכבי מאזרחת כל מיני טיילור רוצסטי ומנפיצים לו דודה חורגת יהודייה לצורל העינין זה בעיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
בעיניי הבעיה היא בהחלט בכמות המתאזרחים. ולא ממש אכפת לי כמה הם יותר טובים מהישראלים ילידי הארץ. כי רובם היום פה, ומחר חוזרים לארה"ב אחרי שמיצו את הטבות המס או את הקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 18:33 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
בעיניי הבעיה היא בהחלט בכמות המתאזרחים. ולא ממש אכפת לי כמה הם יותר טובים מהישראלים ילידי הארץ. כי רובם היום פה, ומחר חוזרים לארה"ב אחרי שמיצו את הטבות המס או את הקריירה.
ולכן הבעיה היא לא זהות או לאום השחקנים אלא זהות המועדון.
אם תהיה המשכיות ולקבוצה יהיו לפחות ארבעה - חמישה שחקנים שהולכים איתה שלוש - ארבע שנים ברצף, לא אכפת לי מה הלאום שלהם. הבעיה שלי היא כשכל עונה מגיעים ארבעה חמישה שחקנים זרים חדשים להרכב.
צריך להיות מנגנון שמעודד קבוצות לשמר שחקנים או מקשה על מתאזרחים לעזוב אחרי עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

מדהים אותי איך האנשים הכי ליברליים והומניים, הופכים ללאומנים הכי גדולים כשזה מגיע לכדורסל.

מה הופך את מי שהיגר לפה וקיבל אזרחות לפחות שווה מצבר שגדל פה? מה זו שנאת הזרים הזו?
את בנקס המתאזרח אהבו פי אלף יותר מאשר את מנקו הצבר. נגיד שזה רק בגלל שהוא גם שחקן פי אלף יותר טוב. אבל במה מנקו יותר שווה מדגלאס? אני מתחבר לדגלאס הרבה יותר, בלי קשר בכלל ליכולת מקצועית (דגלאס לא שחקן גדול). ואני מתחבר לוורקמן הרבה יותר מאשר לשולדבראנד (צבר שבכלל הלך לשחק בנבחרת שבדיה, אבל עליו אף אחד לא יאמר מילה).

קבוצה מקצוענית צריך לבנות על פי פרמטר אחד, וזה מי הכי טוב ומתאים מבחינה מקצועית. אבל אם כבר, אני מעדיף רב-תרבותיות בקבוצה שלי מאשר "צביון כחול-לבן", עם רביב ותומר ליד דגלאס והאוול ליד שולר ואמינו. קבוצה שלי הרבה יותר כיף לראות ולהתחבר אליה מעבר ליכולת המקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 19:07 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
הפועל כתב:

מדהים אותי איך האנשים הכי ליברליים והומניים, הופכים ללאומנים הכי גדולים כשזה מגיע לכדורסל.

מה הופך את מי שהיגר לפה וקיבל אזרחות לפחות שווה מצבר שגדל פה? מה זו שנאת הזרים הזו?
את בנקס המתאזרח אהבו פי אלף יותר מאשר את מנקו הצבר. נגיד שזה רק בגלל שהוא גם שחקן פי אלף יותר טוב. אבל במה מנקו יותר שווה מדגלאס? אני מתחבר לדגלאס הרבה יותר, בלי קשר בכלל ליכולת מקצועית (דגלאס לא שחקן גדול). ואני מתחבר לוורקמן הרבה יותר מאשר לשולדבראנד (צבר שבכלל הלך לשחק בנבחרת שבדיה, אבל עליו אף אחד לא יאמר מילה).

קבוצה מקצוענית צריך לבנות על פי פרמטר אחד, וזה מי הכי טוב ומתאים מבחינה מקצועית. אבל אם כבר, אני מעדיף רב-תרבותיות בקבוצה שלי מאשר "צביון כחול-לבן", עם רביב ותומר ליד דגלאס והאוול ליד שולר ואמינו. קבוצה שלי הרבה יותר כיף לראות ולהתחבר אליה מעבר ליכולת המקצועית.

הפיתרון הוא פשוט 4 זרים, כל השאר בעלי תעודת זהות כחולה ומשלמים מס כישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: רפי מנקו
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 19:13 
למה להנהלה בכדורסל מותר להנחית החלטות על הראש של המאמן ואתם בסדר עם זה, כשבכדורגל אתם מקללים אותם על ההתערבות בסגל? במה זה שונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
Asafas כתב:
למה להנהלה בכדורסל מותר להנחית החלטות על הראש של המאמן ואתם בסדר עם זה, כשבכדורגל אתם מקללים אותם על ההתערבות בסגל? במה זה שונה?

אתה בטוח שאתה מדבר על אותם אנשים? לפחות אני אישית לא "קיללתי" את ההנהלה שהם מתערבים בסגל, אני מקסימום התעצבנתי על זה שהם מביאים שחקנים גרועים וכל מיני זרים בשקל מליגות באמת הזויות. אם הם יביאו שחקנים טובים, מצידי שזה יהיה בניגוד לדעתו של המאמן, ואם זה לא טוב לו הוא מוזמן ללכת. בדיוק כמו בכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 19:41 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
הפועל כתב:

תהנה. אני, כמו רוב רובה המוחלט של האנושות, מעדיף אנשים מהתרבות שלי, שגדלו לצדי, וגם משלמים מסים (גם את זה אני אוהב). באוניברסיטה שלי אני שמח בהצלחת סטודנטים ישראלים, ולא כאלו שבאים ללמוד ועפים פה. במקום העבודה שלי אני מעדיף שיטפחו עובדים מקומיים כמוני ולא ייתנו עדיפות לזרים שבאים לעבוד ולהרוויח כסף ומחרתיים לא פה. כשחברה ישראלית גדולה מצליחה בחו"ל אני שמח בשביל העובדים שלה ובשיל המדינה שלי שזה סימן להצלחתה, כשמיקרוסופט מצליחה בחו"ל זה לא מעניין אותי בכלל. וגם בספורט אני מעדיף מקומיים שמצליחים, וחושב שצריך להיות להם מקום בליגות הבכירות וששחקני חיזוק יחזקו אותם, ולא יחליפו אותם לחלוטין. כזה אני, משונה כמו מרבית האנושות. כנראה שזה לא ישתנה, עד לפחות שהAI תחליף את כולנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 19:51 
אוהדים לא באמת מתחברים יותר לשחקנים ישראלים, רק כי הם ישראלים, מאשר לזרים.

העניין הוא ש"חיבור" לשחקן מושתת ברובו על זה שהוא משחק אצלך לפחות שנתיים שלוש.

בכדורסל המציאות היא ששחקנים זרים יבואו ברובם המוחלט להעביר אצלך שנה וללכת לתחנה הבאה שלהם, בעוד ששחקנים ישראלים ישארו בקבוצה יותר משנה אחת (שולדבראנד, רביב,מתן נאור) בסבירות גבוהה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 19:52 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
יובל כתב:
הפועל כתב:

תהנה. אני, כמו רוב רובה המוחלט של האנושות, מעדיף אנשים מהתרבות שלי, שגדלו לצדי, וגם משלמים מסים (גם את זה אני אוהב). באוניברסיטה שלי אני שמח בהצלחת סטודנטים ישראלים, ולא כאלו שבאים ללמוד ועפים פה. במקום העבודה שלי אני מעדיף שיטפחו עובדים מקומיים כמוני ולא ייתנו עדיפות לזרים שבאים לעבוד ולהרוויח כסף ומחרתיים לא פה. כשחברה ישראלית גדולה מצליחה בחו"ל אני שמח בשביל העובדים שלה ובשיל המדינה שלי שזה סימן להצלחתה, כשמיקרוסופט מצליחה בחו"ל זה לא מעניין אותי בכלל. וגם בספורט אני מעדיף מקומיים שמצליחים, וחושב שצריך להיות להם מקום בליגות הבכירות וששחקני חיזוק יחזקו אותם, ולא יחליפו אותם לחלוטין. כזה אני, משונה כמו מרבית האנושות. כנראה שזה לא ישתנה, עד לפחות שהAI תחליף את כולנו.

טוב, זה די עצוב ומגעיל בעיניי אבל אין לי מה לעשות, חוץ מאשר להמשיך להטיף בעד שיוויון ונגד שנאת זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 20:14 
סמל אישי של המשתמש
יובל, אני גם לא חושב שצריכה להיות אבחנה בחוקי הליגה (ועדת שרעבי) או ע"י מדיניות הקבוצה בין צברים למתאזרחים, אבל עדיין הטיעונים שלך נראים לי קצת בעייתיים כי:
1) אתה מתעלם מהטיעון המרכזי נגד מתאזרחים - שרובם לא באו לכאן כדי להיות ישראלים, אלא מסיבות כלכליות/מקצועיות לגיטימיות לגמרי, ויעופו מכאן בשנייה שהקריירה שלהם תסתיים. חלקם גם אומרים זאת בזמן שהם משחקים כאן. על כל וילי סימס/דייויד בלאט יש לפחות 5 ברד ליף/לבאן מרסרים.
2) אם אתה נגד אבחנה בין מתאזרחים לישראלים, אז למה להבחין בין ישראלים (צברים או מתאזרחים) לזרים, או שאתה בעד זרים בלי הגבלה? הרי כל ההבדל בין זרים למתאזרחים הוא חוק השבות הגזעני. כמו שאתה התחברת לדגלאס ווורקמן, אחרים התחברו לדובראש או שורט (ראה הכינויים בפורום), והרי שחקנים שחורים לא יהודים תורמים יותר לרב-תרבותיות מיהודים לבנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
יורם כתב:
יובל, אני גם לא חושב שצריכה להיות אבחנה בחוקי הליגה (ועדת שרעבי) או ע"י מדיניות הקבוצה בין צברים למתאזרחים, אבל עדיין הטיעונים שלך נראים לי קצת בעייתיים כי:
1) אתה מתעלם מהטיעון המרכזי נגד מתאזרחים - שרובם לא באו לכאן כדי להיות ישראלים, אלא מסיבות כלכליות/מקצועיות לגיטימיות לגמרי, ויעופו מכאן בשנייה שהקריירה שלהם תסתיים. חלקם גם אומרים זאת בזמן שהם משחקים כאן. על כל וילי סימס/דייויד בלאט יש לפחות 5 ברד ליף/לבאן מרסרים.
2) אם אתה נגד אבחנה בין מתאזרחים לישראלים, אז למה להבחין בין ישראלים (צברים או מתאזרחים) לזרים, או שאתה בעד זרים בלי הגבלה? הרי כל ההבדל בין זרים למתאזרחים הוא חוק השבות הגזעני. כמו שאתה התחברת לדגלאס ווורקמן, אחרים התחברו לדובראש או שורט (ראה הכינויים בפורום), והרי שחקנים שחורים לא יהודים תורמים יותר לרב-תרבותיות מיהודים לבנים.

1. א. זה טיעון לא רלוונטי. למי בדיוק אמור להיות אכפת מה אותם שחקנים עושים אחרי הפרישה? מעניין אותי שקורי קאר מאמן את בנות הרצליה ולא איזה תיכון בארה"ב? מעניין אותי מה מתן נאור עושה היום? זה משנה אם הוא תזונאי בנתניה או בקליפורניה? אגב, לצברים גם אסור להגר אחר כך לחו"ל או שהם מקבלים פטור?
איך זה אמור לעניין אותי מה סטו דגלאס יעשה עוד 10 שנים, אחרי שהוא יפרוש? את מישהו זה באמת מעניין מה המתאזרחים שפרשו מכדורסל עושים היום ואיפה הם חיים? איך כל זה רלוונטי לכדורסל?
ב. לא שזה מזיז לי, אבל זה גם טיעון שלא עומד במבחן המציאות. בפועל, רוב הכישרונות הגדולים היום בכדורסל הישראלי, וכאלה שהם פוטנציאל לנבחרת, הם בנים של מתאזרחים. דני אבדיה, טי.ג'יי ליף, שון דוסון, תמיר בלאט, מייקל בריסקר, די.ג'יי שארפ. גם שולדבראנד הוא בן של מתאזרח אגב. כלומר בפועל המתאזרחים האלה, תרמו לכדורסל הישראלי מחוץ למה שהם עשו במגרש, הרבה יותר ממה שהשחקנים הצברים תרמו.

2. באופן כללי לא מעניין אותי לראות דווקא ישראלים, כישראלים, משחקים בקבוצה שלי או בליגת העל בכלל, ואני לא נגעל או סולד מלראות שמונה או תשעה או עשרה שחקנים שחורים על המגרש כמו אחרים - שחלקם אומרים את זה בפה מלא וחלקם אומרים את זה במילים מכובסות. כמובן שיש סיבות פרקטיות להגבלת מספר הזרים ושיריון מקומות לישראלים בליגה מקומית. שחקנים ישראלים לא יכולים להתחרות בשחקנים אמריקאים על מקום עבודה כי הם פשוט הרבה פחות טובים, אפשר להביא זר ב-50 אלף דולר שיהיה יותר טוב מכל ישראלי שיעלה כפול (גם בלי ענייני מס). תבטל את ההגבלה על מספר הזרים בקבוצה וכל קבוצה תביא רק זרים, כי על כל ישראלי אפשר להביא זר יותר טוב בחצי מחיר. ואם לא יהיו ישראלים שיוכלו לשחק במסגרת מקצוענית אז לא תהיה נבחרת נורמלית, ואם לא תהיה אפשרות לשחקנים מצטיינים להתפרנס מכדורסל אז יהיו פחות שחקנים במחלקות הנוער, וזה לא מצב בריא.
מבחינתי החוקים האידאלים צריכים לאפשר שילוב של זרים, מתאזרחים וישראלים בקבוצה. אני בעד שתהיה הגבלה על ארבעה זרים, ואני גם בעד להביא לקבוצה ארבעה זרים ושניים או שלושה מתאזרחים לקבוצה אם זה מה שמתאים מבחינה מקצועית, ושעל המגרש ישחקו לפעמים ארבעה זרים ומתאזרח אם החוקים מאפשרים זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2018, 22:58 
מסכים עם הרבה ממה שאתה אומר.
אבל נושא המתאזרחים מפריע כשזה מגיע לאלו שהם ״מתאזרחים״ רק למען הכדורסל ונעלמים לא אחרי 10 שנים אלא שתי שניות אחרי שנגמרת העונה. טיילור רוצסטי זאת דוגמא אחת, ריצ’ארד הוואל למשל, דוגמה שנייה.
בנקס , בשלב זה דוגמה שלישית למרות שבמקרה שלו עוד יש סיכוי שיחיה בארץ בסופו של דבר.
מצד שני נתת כמה דוגמאות של מתאזרחים שבאמת הפכו לישראלים , חיו פה וגידלו פה ילדים.
אם אין מגבלה על הזרים אז שלא תיהיה, אבל כל עוד יש, לא אוהב ניצול ציני של פרצות בחוק כדי להפוך זרים לישראלים לרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2018, 10:13 
רמי כהן מדבר בהרחבה על השחרור של רפי מנקו: "מצב לא בריא שהראש שלו לא פה והוא ממורמר"

אז מה הרוויחו הפועל ת"א מהמהלך ,אם את שכרו צרך לשלם:
https://103fm.maariv.co.il/programs/med ... 1t4nzVQ=KH

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2018, 17:36 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
יורם כתב:

1. א. זה טיעון לא רלוונטי. למי בדיוק אמור להיות אכפת מה אותם שחקנים עושים אחרי הפרישה? מעניין אותי שקורי קאר מאמן את בנות הרצליה ולא איזה תיכון בארה"ב? מעניין אותי מה מתן נאור עושה היום? זה משנה אם הוא תזונאי בנתניה או בקליפורניה? אגב, לצברים גם אסור להגר אחר כך לחו"ל או שהם מקבלים פטור?
איך זה אמור לעניין אותי מה סטו דגלאס יעשה עוד 10 שנים, אחרי שהוא יפרוש? את מישהו זה באמת מעניין מה המתאזרחים שפרשו מכדורסל עושים היום ואיפה הם חיים? איך כל זה רלוונטי לכדורסל?
ב. לא שזה מזיז לי, אבל זה גם טיעון שלא עומד במבחן המציאות. בפועל, רוב הכישרונות הגדולים היום בכדורסל הישראלי, וכאלה שהם פוטנציאל לנבחרת, הם בנים של מתאזרחים. דני אבדיה, טי.ג'יי ליף, שון דוסון, תמיר בלאט, מייקל בריסקר, די.ג'יי שארפ. גם שולדבראנד הוא בן של מתאזרח אגב. כלומר בפועל המתאזרחים האלה, תרמו לכדורסל הישראלי מחוץ למה שהם עשו במגרש, הרבה יותר ממה שהשחקנים הצברים תרמו.

2. באופן כללי לא מעניין אותי לראות דווקא ישראלים, כישראלים, משחקים בקבוצה שלי או בליגת העל בכלל, ואני לא נגעל או סולד מלראות שמונה או תשעה או עשרה שחקנים שחורים על המגרש כמו אחרים - שחלקם אומרים את זה בפה מלא וחלקם אומרים את זה במילים מכובסות. כמובן שיש סיבות פרקטיות להגבלת מספר הזרים ושיריון מקומות לישראלים בליגה מקומית. שחקנים ישראלים לא יכולים להתחרות בשחקנים אמריקאים על מקום עבודה כי הם פשוט הרבה פחות טובים, אפשר להביא זר ב-50 אלף דולר שיהיה יותר טוב מכל ישראלי שיעלה כפול (גם בלי ענייני מס). תבטל את ההגבלה על מספר הזרים בקבוצה וכל קבוצה תביא רק זרים, כי על כל ישראלי אפשר להביא זר יותר טוב בחצי מחיר. ואם לא יהיו ישראלים שיוכלו לשחק במסגרת מקצוענית אז לא תהיה נבחרת נורמלית, ואם לא תהיה אפשרות לשחקנים מצטיינים להתפרנס מכדורסל אז יהיו פחות ב. במחלקות הנוער, וזה לא מצב בריא.
מבחינתי החוקים האידאלים צריכים לאפשר שילוב של זרים, מתאזרחים וישראלים בקבוצה. אני בעד שתהיה הגבלה על ארבעה זרים, ואני גם בעד להביא לקבוצה ארבעה זרים ושניים או שלושה מתאזרחים לקבוצה אם זה מה שמתאים מבחינה מקצועית, ושעל המגרש ישחקו לפעמים ארבעה זרים ומתאזרח אם החוקים מאפשרים זאת.

1.א. לי זה נראה מאוד רלוונטי. אם שחקן אומר לך שהוא יעוף מפה ברגע שהקריירה שלו בארץ תסתיים, ואכן עושה זאת, זה אומר שאין לו שום זיקה לארץ והוא לא ישראלי גם בתקופה שהוא כאן. יש לי, למשל, קרובת משפחה שגרה 8 שנים בארה"ב לצורכי עבודה ולימודים, ולא הייתה אמריקאית יום אחד מחייה, לא בגלל איזו תעודה שהייתה או לא הייתה לה, אלא כי היה לה ברור שהיא שם רק באופן זמני למטרה מוגדרת, ותעוף משם כשהמטרה תושג.
לגבי צברים: קודם כל, המלים "אסור" ו"פטור" לא מתאימות כאן, אין לי שום טענה למתאזרחים, ואני לא קורא לאסור עליהם משהו, רק טוען שרובם לא ישראלים. לגופו של עניין, אם מתן נאור ירד בעתיד לארה"ב, או אם יחזקאל סקוורר יחזור לארגנטינה מתישהו, זה אומר שהם יפסיקו להיות ישראלים באותו רגע, אבל לא רטרואקטיבית לתקופה ששיחקו כאן. הרי אף אחד לא טוען שנאור נולד כאן או סקוורר עלה לכאן משיקולי קריירה כמו רוב המתאזרחים.
ב. מה הקשר בין תרומה למדינה לבין שייכות אליה? בטח תסכים איתי שיהודים אמריקאים שתורמים למדינה ומעולם לא היו בה הם לא ישראלים, וטיפוסים כמו שלום דומרני או ריקו שירזי שלכל הדעות מזיקים לה הם כן. יתר על כן, היהודים הנ"ל תורמים למדינה מתוך זיקה כלשהי אליה, וקשה לי להאמין שברד ליף הביא לעולם את טי. ג'יי כדי שבעתיד יחזק את נבחרת ישראל.
2. אז אם הבנתי נכון, גם אתה רואה הצדקה כלשהי לאבחנה בין זרים לישראלים, ואתה רואה במתאזרחים ישראלים ולא זרים, ואני שוב שואל, למה? הרי מכל בחינה דייויד בלו הוא הרבה יותר כמו אנתוני פארקר מאשר כמו טל בורשטיין. הדבר היחד שמבדיל בים בלו לפארקר הוא שהאבא הגוי שלו הביא לעולם ילד עם יהודיה, ושל פארקר לא. גם חוק השבות שבגינו בלו קיבל אזרחות בבירור לא נועד למטרה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2018, 17:46 
סמל אישי של המשתמש
שמע יובל, ב-99% מהמקרים אני נוטה לצדד בכל מילה שאתה כותב פה, אבל הטיעון הזה של שנאת זרים זה הדבר הכי הזוי והכי מגוחך שאי פעם הועלה פה בפורים ביי פאר. כנראה שלא היית בחייך במשרד הפנים עם אזרח זר שבאמת רוצה להשתקע כאן ושאין לו שום כוונה להתעופף ליעד הלוקרטיבי הבא ולא ראית כמה קשה היא הדרך לאזרחות ישראלית. אז לכדורסלנים זרים הדרך הזו מקוצרת ונעימה יותר והכל טוב ויפה, אבל לראות בהם כישראלים לכל דבר זה האמ-אמא של המגוחך.
לגיטימי ביותר, גם בקרבנו אנשי השמאל ואפילו השמאל הרדיקלי (מניח שלא תחשוד בי בגרם של ימניות או עמדות שמרניות), לרצות בהצלחתם של מי ששיחקנו איתם בהפסקות בבית הספר, אלה שעקבנו אחריהם בליגת התיכונים, אלה שעשו את כל כברת הדרך כדי להפוך לשחקן כדורסל מקצועני בישראל, אלה שחולקים איתנו את אותה הסוציאליזציה. לגיטימי ביותר גם לחשוב שככל שיותר צברים יתברגו לסגלי הקבוצות הבוגרות, כך ירצו יותר ילדים להקדיש את זמנם ומרצם לכדורסל ואולי מתישהו גם יצמח פה ענף שלא תלוי תלות מוחלטת בזרים. לפסול את כל זה בטענה הזויה של שנאת זרים וגזענות זה, תסלח לי, לא פחות מטמטום ורשעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2018, 19:02 
Karl Marx כתב:
שמע יובל, ב-99% מהמקרים אני נוטה לצדד בכל מילה שאתה כותב פה, אבל הטיעון הזה של שנאת זרים זה הדבר הכי הזוי והכי מגוחך שאי פעם הועלה פה בפורים ביי פאר. כנראה שלא היית בחייך במשרד הפנים עם אזרח זר שבאמת רוצה להשתקע כאן ושאין לו שום כוונה להתעופף ליעד הלוקרטיבי הבא ולא ראית כמה קשה היא הדרך לאזרחות ישראלית. אז לכדורסלנים זרים הדרך הזו מקוצרת ונעימה יותר והכל טוב ויפה, אבל לראות בהם כישראלים לכל דבר זה האמ-אמא של המגוחך.
לגיטימי ביותר, גם בקרבנו אנשי השמאל ואפילו השמאל הרדיקלי (מניח שלא תחשוד בי בגרם של ימניות או עמדות שמרניות), לרצות בהצלחתם של מי ששיחקנו איתם בהפסקות בבית הספר, אלה שעקבנו אחריהם בליגת התיכונים, אלה שעשו את כל כברת הדרך כדי להפוך לשחקן כדורסל מקצועני בישראל, אלה שחולקים איתנו את אותה הסוציאליזציה. לגיטימי ביותר גם לחשוב שככל שיותר צברים יתברגו לסגלי הקבוצות הבוגרות, כך ירצו יותר ילדים להקדיש את זמנם ומרצם לכדורסל ואולי מתישהו גם יצמח פה ענף שלא תלוי תלות מוחלטת בזרים. לפסול את כל זה בטענה הזויה של שנאת זרים וגזענות זה, תסלח לי, לא פחות מטמטום ורשעות.

אני לא חושב שמדובר בגזענות ושנאת זרים, אבל אני גם לא מסכים לגמרי עם הדעה שלך. יש שחקנים, ויתכן אפילו מתי מעט, שאין להם כוונה להתעופף ליעד הבא ולא לפי זה ניתן לגזור שמעתה ייחשבו כזרים על המגרש. גם לולא הכדורסל הם היו זכאים תיאורטית להתיישבות בארץ ולעיסוק כאחד האדם המקומי. המצב המוגחך הוא שהמסלול שלהם לאזרחות קוצר בגלל שיקולי חופש עיסוק ועסקנות מכביסטית(במקור), שלצערי לא תקפים לאחרים שזכאים גם כן.
ולעניין, אין ספק שיש פה סכנה שמקומות הרכב בכירים יתמלאו במתאזרחים שאין להם אפשרות מעשית לשחק בנבחרת(בגלל חוקי פיב"א), והישראלים שכן יכולים לשחק בנבחרת ידחקו לשוליים. לדעתי צריך לאפשר למתאזרח אחד בכל קבוצה לשחק כישראלי לכל דבר. זה האיזון הכי הוגן שאני חושב עליו, בעיקר כי הוא מבוסס על נוף המתאזרחים בליגה כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 02:42 
אני רוצה יותר להתייחס לשחקן, ומה הופך אותו לאחד שלא יכול להיות על המגרש ולהיות יעיל לאורך זמן.

מגיל צעיר הוא סומן ככשרון שבעיקר מתאפיין בקליעה מצוינת.
אבל יכול להיות שהעוול דווקא נעשה לו, שכן בנבחרות ישראל הוא שיחק לרוב בעמדה 4, ובגליל (עונת הרוקי האמיתית שלו) הוא שיחק בעיקר 4 (לפחות בהתקפה, כי ב3 היה את יאנג שלקח את ההחלטות עם הכדור).

ומעניין אותי לדעת איך הוא היה נראה אם כבר מגיל צעיר היו יותר מייעדים לו את עמדות 2-3 ולא את 4-3, כי אם בנבחרות ישראל הצעירות הוא שיחק רק 4 (ואני מאמין שכך גם באגודה בה גדל) רק מעצם היותו 2 מטר ומעלה אז זו בעיה חמורה.

לתת לשחקן בגובה הזה את עמדה 4 (או עמדה 3 אבל בלי ללמד את רזי הכדורסל של משחק החוץ) היא חשיבה לטווח הקצר בלבד.
ומנקו היום, אוטוטו בן 25 שחקן שאין לו שום תכונה שיש לגארד:
יסודות הכדרור שלו לא טובים, טכניקת המסירה שלו לא טובה, ועוד שלל אספקטים שקשורים בעיקר לקורדינציה ועבודת רגליים (קליעה מכדרור, קליעה בתנועה אחרי חסימה) הם ברמה מאוד נמוכה.
מסתפק בנשק היחיד שיש לו שזו הקליעה, ובימים שהיא לא הולכת, ויש ימים כאלו, הוא שחקן בלי יכולת לתרום.

אני מאוד מקווה שהוא ימצא את הנישה שלו, כי תדמיתו בכדורסל הישראלי לא גדלה במהלך התקופה בהפועל תחת המאמן שהכי נוח לו להיות איתו (ומנקו כל הקריירה שיחק כמעט רק תחת 2 מאמנים ששניהם חולים עליו).

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 11:32 
יצא לי לדבר שלשום עם חבר ששיחק איתו בנוער של ירושלים. הוא סיפר לי שמנקו היה אתלט מדהים. יכול להיות שזה מסופר מנקודת מבט של שחקן נוער, אבל צריך לזכור שמנקו נפצע למיטב זכרוני בפגרה שלפני העונה שבה הגיע אלינו (או בסוף העונה שלפני). אם אני לא טועה מדובר בפריצת דיסק.
מנסיון אישי זו פציעה מגבילה מאד, שפוגעת ביכולת לרוץ ולקפוץ, ופוגעת ביכולת להפעיל כח מתפרץ אלא אם מטפלים בה כמו שצריך ברמת החיזוק והגמישות של הגב.
ברגע שהיכולות האלה נפגעות, ביחד עם הרעיון המטומטם של פרנקו לשחק איתו בעמדה 3 כשהוא שיחק באיחת 4,כך שהיתרונות המעטים שלו אולי יכלו לבוא לידי ביטוי, הוא התחיל מנקודת פתיחה בעייתית.
בסופו של דבר אנחנו היינו מטומטמים מספיק לקחת שחקן שעבר פציעה כזו ולשלם עליו מחיר מופקע כשאנחנו יודעים שהוא פצוע (ואני יודע שאחד מחברי ההנהלה דיבר איתי אישית והתגאה בכך שאצלנו הוא ישתקם ויככב) וגם לתת לפרנקו לשחק איתו בעמדה שבה מראש אין לו סיכוי להצליח כשהוא כל כך מוגבל פיזית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 12:35 
LeeorJuve כתב:
Karl Marx כתב:

אני לא חושב שמדובר בגזענות ושנאת זרים, אבל אני גם לא מסכים לגמרי עם הדעה שלך. יש שחקנים, ויתכן אפילו מתי מעט, שאין להם כוונה להתעופף ליעד הבא ולא לפי זה ניתן לגזור שמעתה ייחשבו כזרים על המגרש. גם לולא הכדורסל הם היו זכאים תיאורטית להתיישבות בארץ ולעיסוק כאחד האדם המקומי. המצב המוגחך הוא שהמסלול שלהם לאזרחות קוצר בגלל שיקולי חופש עיסוק ועסקנות מכביסטית(במקור), שלצערי לא תקפים לאחרים שזכאים גם כן.
ולעניין, אין ספק שיש פה סכנה שמקומות הרכב בכירים יתמלאו במתאזרחים שאין להם אפשרות מעשית לשחק בנבחרת(בגלל חוקי פיב"א), והישראלים שכן יכולים לשחק בנבחרת ידחקו לשוליים. לדעתי צריך לאפשר למתאזרח אחד בכל קבוצה לשחק כישראלי לכל דבר. זה האיזון הכי הוגן שאני חושב עליו, בעיקר כי הוא מבוסס על נוף המתאזרחים בליגה כרגע.

הבעיה העיקרית היא תשלום המס.
המתאזרחים זוכים ליתרון לא הוגן כשהם משחקים כישראלים אך משלמים מס כזרים
ולכן אם יש שני שחקנים ברמה זהה, הקבוצות יעדיפו את המתאזרח כי הוא עולה להם פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 12:59 
אני חושב שמנקו לא שחקן כזה גרוע, אצלו בא לידי ביטוי בעיקר חוסר הביטחון שפוגע ברצון הרב שלו ויש לו שגורמים לו לקבל החלטות גרועות על המגרש.
מקצועית ברור שהיה חלש שנה שעברה ולכן לא היה צריך להחתים אותו ולעשות הכל ולהחתים את בנקס.
נכון שזה באחור אבל טוב עשתה ההנהלה בפרידה ממנו, מקווה רק שלא הלינו את שכרו והפרידה תהיה מכובדת.
לגבי ישראלים, זרים, מתאזרחים מבלי להתפלמס ולחלק ציונים מי גזען ומי לא, אני בדעה של איזון בין ישראלים, זרים מתאזרחים, אני כן חושב שצריך להגביל את כמות הזרים, לכמה לא יודע אבל לא יותר מ-4,5.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
יצא לי לדבר שלשום עם חבר ששיחק איתו בנוער של ירושלים. הוא סיפר לי שמנקו היה אתלט מדהים. יכול להיות שזה מסופר מנקודת מבט של שחקן נוער, אבל צריך לזכור שמנקו נפצע למיטב זכרוני בפגרה שלפני העונה שבה הגיע אלינו (או בסוף העונה שלפני). אם אני לא טועה מדובר בפריצת דיסק.
מנסיון אישי זו פציעה מגבילה מאד, שפוגעת ביכולת לרוץ ולקפוץ, ופוגעת ביכולת להפעיל כח מתפרץ אלא אם מטפלים בה כמו שצריך ברמת החיזוק והגמישות של הגב.
ברגע שהיכולות האלה נפגעות, ביחד עם הרעיון המטומטם של פרנקו לשחק איתו בעמדה 3 כשהוא שיחק באיחת 4,כך שהיתרונות המעטים שלו אולי יכלו לבוא לידי ביטוי, הוא התחיל מנקודת פתיחה בעייתית.
בסופו של דבר אנחנו היינו מטומטמים מספיק לקחת שחקן שעבר פציעה כזו ולשלם עליו מחיר מופקע כשאנחנו יודעים שהוא פצוע (ואני יודע שאחד מחברי ההנהלה דיבר איתי אישית והתגאה בכך שאצלנו הוא ישתקם ויככב) וגם לתת לפרנקו לשחק איתו בעמדה שבה מראש אין לו סיכוי להצליח כשהוא כל כך מוגבל פיזית.

ממש לא פריצת דיסק. בסדרת הפלייאוף של אילת באותה עונה הוא סובב את הקרסול ומתח את הרצועות בקרסול, לא פציעה שמגבילה אחרי שמחלימים ממנה.
ואכן מבחינה אתלטית הוא לא נראה פחות טוב או מוגבל באיזושהי צורה בהשוואה ליכולת שלו באילת. זה לא שקיבלנו שחקן שונה. הוא בסך הכל נתן שם עונה לא רעה, בשיטה ובסגל שיחסית התאימו לו והחביאו יותר טוב את החסרונות שלו. רק שבמקום להמשיך להשתפר ולהשתדרג כמו שציפו ממנו כשהחתימו אותו, כיאה לשחקן צעיר, הוא לא שיפר כלום אלא רק הלך אחורה במשחק שלו (לא מבחינה אתלטית אלא באלמנטים טכניים - קליעה למשל, יכולת בסיסית לכדרר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 17:46 
אני לא חושב שהכדרור שלו הלך לאחור, אלא הבעיה שהוא פשוט מנסה לכדרר כשהוא לא יודע. שחקנים מהסוג שלו צריכים לדעת את המוגבלויות שלהם, להבין במה הם יכולים להשתפר (נורא קשה לשפר אתלטיות/צעד ראשון מהיר/כדרור/קליעה) ולשים שם את הדגש. מנקו חושב שהוא איזה all around player, סמול-פורוורד ורסטילי שיכול לעשות הכל, וזאת הבעיה העיקרית שלו. הוא מנסה לעשות דברים שהוא לא יודע וזה מבליט את החולשות שלו.
הוא היה צריך להתמקד באיך להפוך לשומר יותר טוב ובלקחת זריקות חופשיות מבחוץ (או עוד משהו שיותר קל לשפר - איך לעשות תנועה בלי הכדור ולהשתחרר למצב שבו אתה חופשי לזריקה מ3, ואז האחוזים כבר יעלו באופן טבעי) ולא ללכת ראש בקיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 21:14 
יובל כתב:
רדנקו כתב:

ממש לא פריצת דיסק. בסדרת הפלייאוף של אילת באותה עונה הוא סובב את הקרסול ומתח את הרצועות בקרסול, לא פציעה שמגבילה אחרי שמחלימים ממנה.
ואכן מבחינה אתלטית הוא לא נראה פחות טוב או מוגבל באיזושהי צורה בהשוואה ליכולת שלו באילת. זה לא שקיבלנו שחקן שונה. הוא בסך הכל נתן שם עונה לא רעה, בשיטה ובסגל שיחסית התאימו לו והחביאו יותר טוב את החסרונות שלו. רק שבמקום להמשיך להשתפר ולהשתדרג כמו שציפו ממנו כשהחתימו אותו, כיאה לשחקן צעיר, הוא לא שיפר כלום אלא רק הלך אחורה במשחק שלו (לא מבחינה אתלטית אלא באלמנטים טכניים - קליעה למשל, יכולת בסיסית לכדרר).
לי נאמר שיש לו פריצת דיסק בגב על ידי יותר מאדם אחד. זה לגמרי מסתדר גם עם העובדה שבתחילת משחקים הוא בדרך כלל היה מאד קצר בזריקה ולא הגיע לסל ורק מאוחר יותר הוא סתם החטיא את הזריקות.
מצד שני גם העובדה שהוא סתם אפס חסר מודעות עצמית מתאימה ליכולת שהוא הציג במשך שנה וחצי אצלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2018, 22:41 
סמל אישי של המשתמש
barbaro כתב:
KingAlpaca כתב:
ראוי להזכיר שבלאט שחקן איום ונורא.

סמוך עליו שכבר במוצ"ש הוא יראה לכולנו מ'איפה משתין הבלאט'

'שחקן איום ונורא' וואו מאיפה הבאת את זה? :facepalm:

כן, הא?

כנראה השחקן הכי גרוע שראיתי ברמות האלה אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 454 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: