יובל כתב:
יורם כתב:
יובל, אני גם לא חושב שצריכה להיות אבחנה בחוקי הליגה (ועדת שרעבי) או ע"י מדיניות הקבוצה בין צברים למתאזרחים, אבל עדיין הטיעונים שלך נראים לי קצת בעייתיים כי:
1) אתה מתעלם מהטיעון המרכזי נגד מתאזרחים - שרובם לא באו לכאן כדי להיות ישראלים, אלא מסיבות כלכליות/מקצועיות לגיטימיות לגמרי, ויעופו מכאן בשנייה שהקריירה שלהם תסתיים. חלקם גם אומרים זאת בזמן שהם משחקים כאן. על כל וילי סימס/דייויד בלאט יש לפחות 5 ברד ליף/לבאן מרסרים.
2) אם אתה נגד אבחנה בין מתאזרחים לישראלים, אז למה להבחין בין ישראלים (צברים או מתאזרחים) לזרים, או שאתה בעד זרים בלי הגבלה? הרי כל ההבדל בין זרים למתאזרחים הוא חוק השבות הגזעני. כמו שאתה התחברת לדגלאס ווורקמן, אחרים התחברו לדובראש או שורט (ראה הכינויים בפורום), והרי שחקנים שחורים לא יהודים תורמים יותר לרב-תרבותיות מיהודים לבנים.
1. א. זה טיעון לא רלוונטי. למי בדיוק אמור להיות אכפת מה אותם שחקנים עושים אחרי הפרישה? מעניין אותי שקורי קאר מאמן את בנות הרצליה ולא איזה תיכון בארה"ב? מעניין אותי מה מתן נאור עושה היום? זה משנה אם הוא תזונאי בנתניה או בקליפורניה? אגב, לצברים גם אסור להגר אחר כך לחו"ל או שהם מקבלים פטור?
איך זה אמור לעניין אותי מה סטו דגלאס יעשה עוד 10 שנים, אחרי שהוא יפרוש? את מישהו זה באמת מעניין מה המתאזרחים שפרשו מכדורסל עושים היום ואיפה הם חיים? איך כל זה רלוונטי לכדורסל?
ב. לא שזה מזיז לי, אבל זה גם טיעון שלא עומד במבחן המציאות. בפועל, רוב הכישרונות הגדולים היום בכדורסל הישראלי, וכאלה שהם פוטנציאל לנבחרת, הם בנים של מתאזרחים. דני אבדיה, טי.ג'יי ליף, שון דוסון, תמיר בלאט, מייקל בריסקר, די.ג'יי שארפ. גם שולדבראנד הוא בן של מתאזרח אגב. כלומר בפועל המתאזרחים האלה, תרמו לכדורסל הישראלי מחוץ למה שהם עשו במגרש, הרבה יותר ממה שהשחקנים הצברים תרמו.
2. באופן כללי לא מעניין אותי לראות דווקא ישראלים, כישראלים, משחקים בקבוצה שלי או בליגת העל בכלל, ואני לא נגעל או סולד מלראות שמונה או תשעה או עשרה שחקנים שחורים על המגרש כמו אחרים - שחלקם אומרים את זה בפה מלא וחלקם אומרים את זה במילים מכובסות. כמובן שיש סיבות פרקטיות להגבלת מספר הזרים ושיריון מקומות לישראלים בליגה מקומית. שחקנים ישראלים לא יכולים להתחרות בשחקנים אמריקאים על מקום עבודה כי הם פשוט הרבה פחות טובים, אפשר להביא זר ב-50 אלף דולר שיהיה יותר טוב מכל ישראלי שיעלה כפול (גם בלי ענייני מס). תבטל את ההגבלה על מספר הזרים בקבוצה וכל קבוצה תביא רק זרים, כי על כל ישראלי אפשר להביא זר יותר טוב בחצי מחיר. ואם לא יהיו ישראלים שיוכלו לשחק במסגרת מקצוענית אז לא תהיה נבחרת נורמלית, ואם לא תהיה אפשרות לשחקנים מצטיינים להתפרנס מכדורסל אז יהיו פחות ב. במחלקות הנוער, וזה לא מצב בריא.
מבחינתי החוקים האידאלים צריכים לאפשר שילוב של זרים, מתאזרחים וישראלים בקבוצה. אני בעד שתהיה הגבלה על ארבעה זרים, ואני גם בעד להביא לקבוצה ארבעה זרים ושניים או שלושה מתאזרחים לקבוצה אם זה מה שמתאים מבחינה מקצועית, ושעל המגרש ישחקו לפעמים ארבעה זרים ומתאזרח אם החוקים מאפשרים זאת.
1.א. לי זה נראה מאוד רלוונטי. אם שחקן אומר לך שהוא יעוף מפה ברגע שהקריירה שלו בארץ תסתיים, ואכן עושה זאת, זה אומר שאין לו שום זיקה לארץ והוא לא ישראלי גם בתקופה שהוא כאן. יש לי, למשל, קרובת משפחה שגרה 8 שנים בארה"ב לצורכי עבודה ולימודים, ולא הייתה אמריקאית יום אחד מחייה, לא בגלל איזו תעודה שהייתה או לא הייתה לה, אלא כי היה לה ברור שהיא שם רק באופן זמני למטרה מוגדרת, ותעוף משם כשהמטרה תושג.
לגבי צברים: קודם כל, המלים "אסור" ו"פטור" לא מתאימות כאן, אין לי שום טענה למתאזרחים, ואני לא קורא לאסור עליהם משהו, רק טוען שרובם לא ישראלים. לגופו של עניין, אם מתן נאור ירד בעתיד לארה"ב, או אם יחזקאל סקוורר יחזור לארגנטינה מתישהו, זה אומר שהם יפסיקו להיות ישראלים באותו רגע, אבל לא רטרואקטיבית לתקופה ששיחקו כאן. הרי אף אחד לא טוען שנאור נולד כאן או סקוורר עלה לכאן משיקולי קריירה כמו רוב המתאזרחים.
ב. מה הקשר בין תרומה למדינה לבין שייכות אליה? בטח תסכים איתי שיהודים אמריקאים שתורמים למדינה ומעולם לא היו בה הם לא ישראלים, וטיפוסים כמו שלום דומרני או ריקו שירזי שלכל הדעות מזיקים לה הם כן. יתר על כן, היהודים הנ"ל תורמים למדינה מתוך זיקה כלשהי אליה, וקשה לי להאמין שברד ליף הביא לעולם את טי. ג'יי כדי שבעתיד יחזק את נבחרת ישראל.
2. אז אם הבנתי נכון, גם אתה רואה הצדקה כלשהי לאבחנה בין זרים לישראלים, ואתה רואה במתאזרחים ישראלים ולא זרים, ואני שוב שואל, למה? הרי מכל בחינה דייויד בלו הוא הרבה יותר כמו אנתוני פארקר מאשר כמו טל בורשטיין. הדבר היחד שמבדיל בים בלו לפארקר הוא שהאבא הגוי שלו הביא לעולם ילד עם יהודיה, ושל פארקר לא. גם חוק השבות שבגינו בלו קיבל אזרחות בבירור לא נועד למטרה הזאת.