האדום הצורר כתב:
ערן כתב:
אתה משלב תחושות (יותר טובים מסך הנקודות הנוכחי) + קלישאה לא רלוונטית (סטטיסטיקה מתיישרת בתנאי מעבדה, לא בספורט קבוצתי עם עוד אלף פקטורים משפיעים) + תקווה (שינוי בהרכב, רכש בינואר).
זו תזה פריכה מאוד.
ראה כאן:
https://www.facebook.com/HapoelErrors/p ... __tn__=K-Rאמלק:
הסטייה הסטטיסטית של הפועל היא כל כך חדה עד שנוצר
פער עצום בין היכולת בפועל לכיבוש השערים . סטייה כל כך גדולה ביחס לשאר הליגה (מבלי להיכנס למרכיבים המנטליים שכנראה יצרו אותה - מה שאמורה לטפל בו הצטרפות הפסיכולוגית למועדון בנוסף לחילופי המאמנים) חייבת להתיישר במידת מה, ודווקא לא מדובר בקלישאה (המשפט האחרון הוא תוספת שלי לפוסט המעניין הזה).
הבאת לינק למאמר שמסביר בהרבה מילים טענה פשוטה - אנחנו מגיעים לכמות ולאיכות סבירה של מצבים, ומתרגמים אותם לשערים בשיעור נמוך מאוד. זו טענה די פשוטה שאני חושב שמוסכמת על כולם.
מה שאני לא מבין זה על סמך מה החלטת שחוסר ניצול המצבים שלנו היא סטייה סטטיסטית, או לכל היותר נובעת "ממרכיבים מנטליים" שדי בחילופי מאמנים וצירוף פסיכולוגית כדי לפתור, ולא בעיה מובנית ביכולת של שחקנים אצלנו לתרגם מצבי הבקעה לשערים?
החלק המודגש מתמצת את הבעיה. להגיד שיש פער עצום בין היכולת בפועל לכיבוש השערים זה אבסורד, אוקסימורון ממש, מכיוון שכיבוש שערים הוא חלק מהותי מה"יכולת בפועל". הגישה שאתה מבטא, כאילו כל מה שקורה עד הבעיטה זה כדורגל, ומרגע הבעיטה זה רולטה, קזינו, הטלת מטבע, או מקסימום נתון למצב המנטלי של השחקנים - אין לה אחיזה במציאות. בכדורגל, היכולת של שחקנים לתרגם מצבי הבקעה לשערים היא מהחשובות שיש, ולכן אם יש חוסר התאמה בין כמות המצבים לכמות השערים לאורך זמן, ההסבר הכי סביר למצב היא יכולת נמוכה של השחקנים לתרגם את אותם מצבים לשערים.
עכשיו, אתה יכול לטעון שלמרות 11 המשחקים עד עכשיו, שחקני ההתקפה שלנו לא נופלים מהשחקנים בשאר הקבוצות ביכולת לתרגם מצבי הבקעה לשערים, ושהעובדה שב-11 משחקים כבשנו 6 שערים היא חוסר מזל מאוד קיצוני, כדור שהלך סנטימטר ימינה ולא שמאלה פעם אחר פעם אחר פעם. וב-11 המשחקים הבאים, אם נגיע לכמות ולאיכות מצבים ששווה 13 גולים, גם נכבוש 13 גולים ולא 6. אבל אז, שוב, אין לך עובדות להסתמך עליהן אלא על תחושות נטו. יכול להיות שהן נכונות, אבל יכול להיות לפחות באותה מידה שהן לא נכונות, ואז אנחנו בבעיה גדולה.
אתה מתאר את הסיטואציה כאילו יש כאן משהו סטנדרטי. בפועל מדובר בסיטואציה מאוד מאוד יוצאת דופן. לא רק כי אנחנו כובשים מעט מאוד שערים (ואנחנו אכן כובשים מעט מאוד שערים), אלא כי נדיר שקבוצות שמבקיעות כל כך מעט שערים מגיעות לכמות כזו של הזדמנויות. הכישרון של להגיע להזדמנויות לרוב די הולך ביחד עם הכישרון להבקיע אותן.
עד כמה הסיטואציה הזו הזויה? באתר של המנהלת יש נתון שמראה כמה בעיטות לשער קבוצה צריכה בשביל גול. הפועל כמובן ראשונה עם 24 בעיטות. מקום שני? מכבי חיפה עם 15!
עכשיו ניתן לטעון שבהפועל יש אוסף מאוד ייחודי של שחקנים עם מספיק כישרון להגיע להזדמנויות ואפס כישרון בכל הנוגע לניצול ההזדמנויות האלו. הבעיה שלי עם התיאוריה הזאת היא שקבוצות חסרות כל כישרון כמו אשדוד, סכנין וקרית שמונה כבשו כמעט פי 2 שערים מאיתנו. אנחנו מכירים את השחקנים בליגה הזאת, שחקני ההתקפה שלא הפועל לא מאוד שונים מרובם, לא מבחינת כישרון ולא מבחינת רקורד (בטח בהשוואה לשחקני קבוצות התחתית).
האם מדובר בנטו חוסר מזל ואנחנו עתידים להפוך למכונת שערים בקרוב? כנראה שלא. מצד שני, קשה לי להאמין שגם המצב הנוכחי ישרוד לנצח. יש כאן אוסף של מחמיצנים, אבל לא עד כדי כך.