תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 21:38

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 547 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ינואר
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 17:19 
אבל הפועל לא "לא עושה עם זה כלום".
אנחנו כן מגיעים למצבים.

אבל כשלרוב המצבים שלנו מגיעים עגייב, זיקרי ועאבד אז הרוב המוחלט של המקרים ייגמר ב"החמצות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 18:29 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:
ערן כתב:
אתה משלב תחושות (יותר טובים מסך הנקודות הנוכחי) + קלישאה לא רלוונטית (סטטיסטיקה מתיישרת בתנאי מעבדה, לא בספורט קבוצתי עם עוד אלף פקטורים משפיעים) + תקווה (שינוי בהרכב, רכש בינואר).

זו תזה פריכה מאוד.

ראה כאן:

https://www.facebook.com/HapoelErrors/p ... __tn__=K-R

אמלק:

הסטייה הסטטיסטית של הפועל היא כל כך חדה עד שנוצר פער עצום בין היכולת בפועל לכיבוש השערים . סטייה כל כך גדולה ביחס לשאר הליגה (מבלי להיכנס למרכיבים המנטליים שכנראה יצרו אותה - מה שאמורה לטפל בו הצטרפות הפסיכולוגית למועדון בנוסף לחילופי המאמנים) חייבת להתיישר במידת מה, ודווקא לא מדובר בקלישאה (המשפט האחרון הוא תוספת שלי לפוסט המעניין הזה).

הבאת לינק למאמר שמסביר בהרבה מילים טענה פשוטה - אנחנו מגיעים לכמות ולאיכות סבירה של מצבים, ומתרגמים אותם לשערים בשיעור נמוך מאוד. זו טענה די פשוטה שאני חושב שמוסכמת על כולם.
מה שאני לא מבין זה על סמך מה החלטת שחוסר ניצול המצבים שלנו היא סטייה סטטיסטית, או לכל היותר נובעת "ממרכיבים מנטליים" שדי בחילופי מאמנים וצירוף פסיכולוגית כדי לפתור, ולא בעיה מובנית ביכולת של שחקנים אצלנו לתרגם מצבי הבקעה לשערים?

החלק המודגש מתמצת את הבעיה. להגיד שיש פער עצום בין היכולת בפועל לכיבוש השערים זה אבסורד, אוקסימורון ממש, מכיוון שכיבוש שערים הוא חלק מהותי מה"יכולת בפועל". הגישה שאתה מבטא, כאילו כל מה שקורה עד הבעיטה זה כדורגל, ומרגע הבעיטה זה רולטה, קזינו, הטלת מטבע, או מקסימום נתון למצב המנטלי של השחקנים - אין לה אחיזה במציאות. בכדורגל, היכולת של שחקנים לתרגם מצבי הבקעה לשערים היא מהחשובות שיש, ולכן אם יש חוסר התאמה בין כמות המצבים לכמות השערים לאורך זמן, ההסבר הכי סביר למצב היא יכולת נמוכה של השחקנים לתרגם את אותם מצבים לשערים.

עכשיו, אתה יכול לטעון שלמרות 11 המשחקים עד עכשיו, שחקני ההתקפה שלנו לא נופלים מהשחקנים בשאר הקבוצות ביכולת לתרגם מצבי הבקעה לשערים, ושהעובדה שב-11 משחקים כבשנו 6 שערים היא חוסר מזל מאוד קיצוני, כדור שהלך סנטימטר ימינה ולא שמאלה פעם אחר פעם אחר פעם. וב-11 המשחקים הבאים, אם נגיע לכמות ולאיכות מצבים ששווה 13 גולים, גם נכבוש 13 גולים ולא 6. אבל אז, שוב, אין לך עובדות להסתמך עליהן אלא על תחושות נטו. יכול להיות שהן נכונות, אבל יכול להיות לפחות באותה מידה שהן לא נכונות, ואז אנחנו בבעיה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
מדוייק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 18:39 
א.ב כתב:
סטיית תקן מייצגת את המרחק בין אירועים לבין הממוצע, סטיית תקן גבוהה יכולה להיות למשל קבוצה שמבקיעה פעם אחת שישה שערים ושבוע אחר כך אפס שערים וחוזר חלילה. לקבוצה שלא מבקיעה אף שער בכל שבוע אין בכלל סטיית תקן (כי בכל שבוע היא מבקיעה כמו הממוצע שלה - אפס).

עם זאת, לדעתי כותב ההודעה התכוון שפשוט הקבוצה משחקת טוב ו"שווה כמה שערים במשחק", ופשוט השתמש במושגים לא נכונים. בכל מקרה הוא לוקח פה שתי הנחות שהן לא עובדות:
1. הקבוצה משחקת טוב ו"אמורה" להבקיע יותר.
2. הקבוצה תמשיך לשחק ככה.

לא התייחסתי לסטיית תקן אלא לסטייה סטטיסטית (כמו לכתוב אבנורמליות סטטיסטית). לא מדובר במושג בסטטיסטיקה אלא בהתייחסות להסתברות נמוכה של התרחשות שקורית בטווח זמן קצר ובטווח הארוך יותר אמורה להתקרב אל הממוצע (במקרה הזה, אנחנו רחוקים מאוד מאחוז ניצול המצבים של שאר הקבוצות בליגה למרות שמבחינת איכות שחקני ההתקפה שלנו אנחנו טובים בודאות מכמה מהן).

וגם, נראה לי שאחרי 6 קורסים בסטטיסטיקה ו-2 תארים בפסיכולוגיה יש לי כבר הבנה בסיסית סבירה של סטטיסטיקה, אבל תמיד טוב שטקנובוי מגיע להסביר איפה הטעות.

יובל, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבת, אני לא חושב שלטעון שהשחקנים שנמצאים בקבוצה אמורים לייצר הרבה יותר מול השער ממה שייצרו עד עכשיו זו הסתמכות על "תחושות", אלא יותר על ההיסטוריה שלהם כשחקני כדורגל. בכל מקרה, לא חושב שיזיק לנו חיזוק התקפי בינואר וגם לא חיזוק במרכז המגרש.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 19:24 
גם במשחק האחרון, מבחינת xG:
הפועל תל אביב - 2.2
מכבי נתניה - 0.99 (כולל פנדל ששווה 0.76)
לא ייאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 19:40 
אני לא זוכר את כל ההחמצות שלנו העונה אבל באמת זכורות לי ממש מעט שהיו החמצה של גול
רוב ההחמצות היו בעיטות מאוד קשות מרחוק או עם שמירה או מזווית לא נוחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 20:03 
יובל כתב:
האדום הצורר כתב:
ערן כתב:
אתה משלב תחושות (יותר טובים מסך הנקודות הנוכחי) + קלישאה לא רלוונטית (סטטיסטיקה מתיישרת בתנאי מעבדה, לא בספורט קבוצתי עם עוד אלף פקטורים משפיעים) + תקווה (שינוי בהרכב, רכש בינואר).

זו תזה פריכה מאוד.

ראה כאן:

אמלק:

הסטייה הסטטיסטית של הפועל היא כל כך חדה עד שנוצר פער עצום בין היכולת בפועל לכיבוש השערים . סטייה כל כך גדולה ביחס לשאר הליגה (מבלי להיכנס למרכיבים המנטליים שכנראה יצרו אותה - מה שאמורה לטפל בו הצטרפות הפסיכולוגית למועדון בנוסף לחילופי המאמנים) חייבת להתיישר במידת מה, ודווקא לא מדובר בקלישאה (המשפט האחרון הוא תוספת שלי לפוסט המעניין הזה).

הבאת לינק למאמר שמסביר בהרבה מילים טענה פשוטה - אנחנו מגיעים לכמות ולאיכות סבירה של מצבים, ומתרגמים אותם לשערים בשיעור נמוך מאוד. זו טענה די פשוטה שאני חושב שמוסכמת על כולם.
מה שאני לא מבין זה על סמך מה החלטת שחוסר ניצול המצבים שלנו היא סטייה סטטיסטית, או לכל היותר נובעת "ממרכיבים מנטליים" שדי בחילופי מאמנים וצירוף פסיכולוגית כדי לפתור, ולא בעיה מובנית ביכולת של שחקנים אצלנו לתרגם מצבי הבקעה לשערים?

החלק המודגש מתמצת את הבעיה. להגיד שיש פער עצום בין היכולת בפועל לכיבוש השערים זה אבסורד, אוקסימורון ממש, מכיוון שכיבוש שערים הוא חלק מהותי מה"יכולת בפועל". הגישה שאתה מבטא, כאילו כל מה שקורה עד הבעיטה זה כדורגל, ומרגע הבעיטה זה רולטה, קזינו, הטלת מטבע, או מקסימום נתון למצב המנטלי של השחקנים - אין לה אחיזה במציאות. בכדורגל, היכולת של שחקנים לתרגם מצבי הבקעה לשערים היא מהחשובות שיש, ולכן אם יש חוסר התאמה בין כמות המצבים לכמות השערים לאורך זמן, ההסבר הכי סביר למצב היא יכולת נמוכה של השחקנים לתרגם את אותם מצבים לשערים.

עכשיו, אתה יכול לטעון שלמרות 11 המשחקים עד עכשיו, שחקני ההתקפה שלנו לא נופלים מהשחקנים בשאר הקבוצות ביכולת לתרגם מצבי הבקעה לשערים, ושהעובדה שב-11 משחקים כבשנו 6 שערים היא חוסר מזל מאוד קיצוני, כדור שהלך סנטימטר ימינה ולא שמאלה פעם אחר פעם אחר פעם. וב-11 המשחקים הבאים, אם נגיע לכמות ולאיכות מצבים ששווה 13 גולים, גם נכבוש 13 גולים ולא 6. אבל אז, שוב, אין לך עובדות להסתמך עליהן אלא על תחושות נטו. יכול להיות שהן נכונות, אבל יכול להיות לפחות באותה מידה שהן לא נכונות, ואז אנחנו בבעיה גדולה.

אתה מתאר את הסיטואציה כאילו יש כאן משהו סטנדרטי. בפועל מדובר בסיטואציה מאוד מאוד יוצאת דופן. לא רק כי אנחנו כובשים מעט מאוד שערים (ואנחנו אכן כובשים מעט מאוד שערים), אלא כי נדיר שקבוצות שמבקיעות כל כך מעט שערים מגיעות לכמות כזו של הזדמנויות. הכישרון של להגיע להזדמנויות לרוב די הולך ביחד עם הכישרון להבקיע אותן.
עד כמה הסיטואציה הזו הזויה? באתר של המנהלת יש נתון שמראה כמה בעיטות לשער קבוצה צריכה בשביל גול. הפועל כמובן ראשונה עם 24 בעיטות. מקום שני? מכבי חיפה עם 15!
עכשיו ניתן לטעון שבהפועל יש אוסף מאוד ייחודי של שחקנים עם מספיק כישרון להגיע להזדמנויות ואפס כישרון בכל הנוגע לניצול ההזדמנויות האלו. הבעיה שלי עם התיאוריה הזאת היא שקבוצות חסרות כל כישרון כמו אשדוד, סכנין וקרית שמונה כבשו כמעט פי 2 שערים מאיתנו. אנחנו מכירים את השחקנים בליגה הזאת, שחקני ההתקפה שלא הפועל לא מאוד שונים מרובם, לא מבחינת כישרון ולא מבחינת רקורד (בטח בהשוואה לשחקני קבוצות התחתית).
האם מדובר בנטו חוסר מזל ואנחנו עתידים להפוך למכונת שערים בקרוב? כנראה שלא. מצד שני, קשה לי להאמין שגם המצב הנוכחי ישרוד לנצח. יש כאן אוסף של מחמיצנים, אבל לא עד כדי כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 21:22 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:
א.ב כתב:
סטיית תקן מייצגת את המרחק בין אירועים לבין הממוצע, סטיית תקן גבוהה יכולה להיות למשל קבוצה שמבקיעה פעם אחת שישה שערים ושבוע אחר כך אפס שערים וחוזר חלילה. לקבוצה שלא מבקיעה אף שער בכל שבוע אין בכלל סטיית תקן (כי בכל שבוע היא מבקיעה כמו הממוצע שלה - אפס).

עם זאת, לדעתי כותב ההודעה התכוון שפשוט הקבוצה משחקת טוב ו"שווה כמה שערים במשחק", ופשוט השתמש במושגים לא נכונים. בכל מקרה הוא לוקח פה שתי הנחות שהן לא עובדות:
1. הקבוצה משחקת טוב ו"אמורה" להבקיע יותר.
2. הקבוצה תמשיך לשחק ככה.

לא התייחסתי לסטיית תקן אלא לסטייה סטטיסטית (כמו לכתוב אבנורמליות סטטיסטית). לא מדובר במושג בסטטיסטיקה אלא בהתייחסות להסתברות נמוכה של התרחשות שקורית בטווח זמן קצר ובטווח הארוך יותר אמורה להתקרב אל הממוצע (במקרה הזה, אנחנו רחוקים מאוד מאחוז ניצול המצבים של שאר הקבוצות בליגה למרות שמבחינת איכות שחקני ההתקפה שלנו אנחנו טובים בודאות מכמה מהן).

וגם, נראה לי שאחרי 6 קורסים בסטטיסטיקה ו-2 תארים בפסיכולוגיה יש לי כבר הבנה בסיסית סבירה של סטטיסטיקה, אבל תמיד טוב שטקנובוי מגיע להסביר איפה הטעות.

אם למדת קורסים אתה יודע שהשימוש שלך במושגים כמו "הסתברות" רופף מאוד ולא קשור למשמעות המקובלת שלהם, ושלהנחות הרבות שהנחת פה (על סטטיסטיקה ועל כדורגל, במובלע או במפורש) אין שום ביסוס (חוץ מהתקוות של כולנו, אבל למרבה הצער עם זה לא הולכים למכולת).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
יובל כתב:
האדום הצורר כתב:
ערן כתב:

זו תזה פריכה מאוד.

ראה כאן:

אמלק:

אתה מתאר את הסיטואציה כאילו יש כאן משהו סטנדרטי. בפועל מדובר בסיטואציה מאוד מאוד יוצאת דופן. לא רק כי אנחנו כובשים מעט מאוד שערים (ואנחנו אכן כובשים מעט מאוד שערים), אלא כי נדיר שקבוצות שמבקיעות כל כך מעט שערים מגיעות לכמות כזו של הזדמנויות. הכישרון של להגיע להזדמנויות לרוב די הולך ביחד עם הכישרון להבקיע אותן.
עד כמה הסיטואציה הזו הזויה? באתר של המנהלת יש נתון שמראה כמה בעיטות לשער קבוצה צריכה בשביל גול. הפועל כמובן ראשונה עם 24 בעיטות. מקום שני? מכבי חיפה עם 15!
עכשיו ניתן לטעון שבהפועל יש אוסף מאוד ייחודי של שחקנים עם מספיק כישרון להגיע להזדמנויות ואפס כישרון בכל הנוגע לניצול ההזדמנויות האלו. הבעיה שלי עם התיאוריה הזאת היא שקבוצות חסרות כל כישרון כמו אשדוד, סכנין וקרית שמונה כבשו כמעט פי 2 שערים מאיתנו. אנחנו מכירים את השחקנים בליגה הזאת, שחקני ההתקפה שלא הפועל לא מאוד שונים מרובם, לא מבחינת כישרון ולא מבחינת רקורד (בטח בהשוואה לשחקני קבוצות התחתית).
האם מדובר בנטו חוסר מזל ואנחנו עתידים להפוך למכונת שערים בקרוב? כנראה שלא. מצד שני, קשה לי להאמין שגם המצב הנוכחי ישרוד לנצח. יש כאן אוסף של מחמיצנים, אבל לא עד כדי כך.

אני לא אומר שאין פה חוסר מזל, בהחלט סבלנו לא מעט מחוסר מזל העונה, אבל זה גם לא רק חוסר מזל.
בנוסף, אף אחד לא מבטיח לנו שנמשיך להגיע לאותה כמות מצבים במשחקים הבאים. פציעה או שתיים, ירידה בכושר, לחץ, הרכבים רעים של המאמן (מה שהכי אהבתי אצל רפואה זה שאין אצלו הרכבים הזויים), קבוצות שמתחברות ומעלות את הרמה שלהן, קבוצות שמתחזקות בינואר. המון יכול לקרות בכל רגע נתון, וגם הדברים שנראים טוב כרגע הרבה יותר נזילים ממה שנראה במחשבה ראשונה. זה לא שהנתון של כמות המצבים פר משחק היא עכשיו קבועה, והנתון היחיד שיכול להשתנות זה תרגום המצבים לשערים. ואם פתאום יקרה דבר או שניים לרעתנו, אין לנו שום מרווח ביטחון מבחינת הנקודות שצברנו עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2018, 22:25 
אה, אני מסכים לגמרי. המצב שלנו רע מאוד.
אני רק חושב שמה שהראינו עד כה לא תואם בכלל את המיקום שלנו בטבלה, על אף היכולות החלשות שלנו מול השער.
רבאק, רק שלוש קבוצות הפסידו פחות משחקים מאיתנו העונה. זה פשוט הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2018, 00:56 
הזוי שניצחנו רק משחק אחד וגם הוא בטעות. המשחק נגד נתניה קלאסי הפועל של השנה... כל קבוצה אחרת נותנת להם שלוש חתיכות. לא חשבתי לרגע שיש סיכוי שננצח במהלך המשחק, הרי ברור שתגיע הטעות הקבועה.
פשוט לא נתפס שלא הבקענו יותר משער אחד בשום משחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2018, 02:01 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
יובל כתב:
האדום הצורר כתב:
ערן כתב:

זו תזה פריכה מאוד.

ראה כאן:

אמלק:

אבל זה הבעיה - הגישה של אנחנו משחקים טוב, אבל לא כובשים, ואשדוד סכנין וקרית שמונה הן חסרות כל כשרון.
אם אנחנו לא כובשים (ואני לא מדבר על משחק או שניים), אנחנו כנראה לא משחקים טוב.
אם הם כובשים יותר מאיתנו, או יותר נכון - כובשים יותר מהיריבה שלהם יותר ממה שאנחנו מצליחים לעשות, כנראה שהם לא חסרי כל כשרון אלא יותר טובים מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2018, 09:07 
אם אתה שופט רק לפי התוצאה הסופית, אז כן אתה צודק.
הבעיה עם הגישה הזו היא שעד לפני כמה מחזורים היית יכול להיות בטוח שחדרה רצה לאליפות. בפועל אנחנו מכירים את השחקנים המדובר ים ויכולנו לחזות שהריצה הזו תיגמר מתישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2018, 10:18 
אנחנו ללא ספק מגיעים לכמות סבירה של מצבים, אבל לא מספיק, או בואו נגיד ככה, עם יותר כשרון וקבלת החלטות נכונה בחלק ההתקפי היינו מגיעים ליותר. גם אסור להתבלבל מנתוני "האיומים". 35 איומים נגד אשדוד או כמה שזה לא היה, היו 7-8 מצבים אמיתיים לגול (שזה המון ובודאי אמור להספיק לפחות לגול אחד). זה אומר שהבעיה היא לא אחת, אלא טיפה יותר מורכבת. גם קבלת החלטות, וגם ביצוע, בפס האחרון או הלפני האחרון וגם במצבים עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2018, 10:32 
אה ברור.
אני בכלל חושב שאם יש איזשהו סכום כסף להשקיע, עדיף להשקיע אותו בקיצוני ברמה גבוהה. כזה שיוצר מצבים באופן קונסיסטנטי ומסוגל לתת מספרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2018, 19:32 
חובה להביא עוד חלוץ. אי אפשר להסתמך רק על דמארי.
כמובן גם קשר התקפי שישדרג אותנו לעומת ספורי, וקשר אמצע במקום לקס.

גם אם כל האמור לעיל יקרה, יהיה מדובר על שחקנים מהלאומית ולא משהו שבאמת ישדרג אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ינואר
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 09:00 
להביא היום אתמול מחר את חנן ממן

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
אנחנו ללא ספק מגיעים לכמות סבירה של מצבים, אבל לא מספיק, או בואו נגיד ככה, עם יותר כשרון וקבלת החלטות נכונה בחלק ההתקפי היינו מגיעים ליותר. גם אסור להתבלבל מנתוני "האיומים". 35 איומים נגד אשדוד או כמה שזה לא היה, היו 7-8 מצבים אמיתיים לגול (שזה המון ובודאי אמור להספיק לפחות לגול אחד). זה אומר שהבעיה היא לא אחת, אלא טיפה יותר מורכבת. גם קבלת החלטות, וגם ביצוע, בפס האחרון או הלפני האחרון וגם במצבים עצמם.

אתה מדבר כאילו כשקבוצה אחרת מגיעה ל10 מצבים במשחק אלה 10 מצבים לגול, ורק אצלנו המצבים הם פיקציה.
היחס בין כמות בעיטות למצבים אמיתיים דומה אצל כולם, פשוט יש קבוצות שלא מגיעות להרבה מצבים וגם את הפחות טובים כובשות לפעמים, ואנחנו מגיעים ליחסית הרבה מצבים וגם את הנוחים מחטיאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 10:29 
שני חלוצים, קשר קדמי מייצר מצבים, קשר אגף, וקשר במקום לקס. זה מה צריך.
רוצ׳ט וזר בשקל שלושים בן 18 עם 2 הופעות בנבחרת הצעירה של פפואה ניו גיני, זה מה שנקבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 10:31 
Shacham כתב:
redrony כתב:

אתה מדבר כאילו כשקבוצה אחרת מגיעה ל10 מצבים במשחק אלה 10 מצבים לגול, ורק אצלנו המצבים הם פיקציה.
היחס בין כמות בעיטות למצבים אמיתיים דומה אצל כולם, פשוט יש קבוצות שלא מגיעות להרבה מצבים וגם את הפחות טובים כובשות לפעמים, ואנחנו מגיעים ליחסית הרבה מצבים וגם את הנוחים מחטיאים.

אני חושב שזה נכון בעיקר לגבי שני המשחקים האחרונים, אבל אני גם כתבתי שאנחנו מגיעים למספר סביר של מצבים. אני רק אומר שהמון התקפות שהיו יכולות להתפתח ליותר הולכות לפח בגלל קבלת החלטות לא נכונה, וכן, ברור לי שזה גם אצל קבוצות אחרות. אני חושב שמבחינת יכולת כוללת של כדורגל הפועל שווים מקום 4-5, בלי הגזמה. וזה לא כי הפועל כאלה גדולים, אלא כי רב הליגה משחקת כדורגל רע. להוציא את מכבי וב"ש שמשחקות כדורגל ברמה מעל הליגה, ואולי אולי בני יהודה, הפועל לא נופלים משום קבוצה. הפועל שווים גם מבחינת המצבים שהם עשו במשחקים מסוימים עוד 10 נקודות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 10:39 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
Shacham כתב:
redrony כתב:

אני חושב שזה נכון בעיקר לגבי שני המשחקים האחרונים , אבל אני גם כתבתי שאנחנו מגיעים למספר סביר של מצבים. אני רק אומר שהמון התקפות שהיו יכולות להתפתח ליותר הולכות לפח בגלל קבלת החלטות לא נכונה, וכן, ברור לי שזה גם אצל קבוצות אחרות. אני חושב שמבחינת יכולת כוללת של כדורגל הפועל שווים מקום 4-5, בלי הגזמה. וזה לא כי הפועל כאלה גדולים, אלא כי רב הליגה משחקת כדורגל רע. להוציא את מכבי וב"ש שמשחקות כדורגל ברמה מעל הליגה, ואולי אולי בני יהודה, הפועל לא נופלים משום קבוצה. הפועל שווים גם מבחינת המצבים שהם עשו במשחקים מסוימים עוד 10 נקודות

גם לפני 2 המשחקים האחרונים היינו מקום שישי במצבים בליגה, ולא בדקתי את האיכות שלהם לעומת קבוצות אחרות אבל אני מנחש שבממוצע הם לא נופלים משמעותית.
שילוב של מחסור חמור ברגל מסיימת יחד עם חוסר מזל. כמובן שגם יש הרבה קבלת החלטות פגומה ברקע, אבל זה לא ה-הסבר לכמות הכיבושים הזעומה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 10:52 
Shacham כתב:
redrony כתב:
Shacham כתב:
redrony כתב:

אני חושב שזה נכון בעיקר לגבי שני המשחקים האחרונים , אבל אני גם כתבתי שאנחנו מגיעים למספר סביר של מצבים. אני רק אומר שהמון התקפות שהיו יכולות להתפתח ליותר הולכות לפח בגלל קבלת החלטות לא נכונה, וכן, ברור לי שזה גם אצל קבוצות אחרות. אני חושב שמבחינת יכולת כוללת של כדורגל הפועל שווים מקום 4-5, בלי הגזמה. וזה לא כי הפועל כאלה גדולים, אלא כי רב הליגה משחקת כדורגל רע. להוציא את מכבי וב"ש שמשחקות כדורגל ברמה מעל הליגה, ואולי אולי בני יהודה, הפועל לא נופלים משום קבוצה. הפועל שווים גם מבחינת המצבים שהם עשו במשחקים מסוימים עוד 10 נקודות

גם לפני 2 המשחקים האחרונים היינו מקום שישי במצבים בליגה, ולא בדקתי את האיכות שלהם לעומת קבוצות אחרות אבל אני מנחש שבממוצע הם לא נופלים משמעותית.
שילוב של מחסור חמור ברגל מסיימת יחד עם חוסר מזל. כמובן שגם יש הרבה קבלת החלטות פגומה ברקע, אבל זה לא ה-הסבר לכמות הכיבושים הזעומה שלנו.

הנתון הזה לא רלוונטי, סורי. הוא כולל בתוכו כל בעיטה לשער, גם מ-40 מטר של ספורי שהורגת ציפורים. גם הנתון של בעיטה למסגרת לא רלוונטי, כי איום למסגרת לא אומר שבהכרח המצב היה טוב יותר מאיום לא למסגרת (מסגרת או לא זו תוצאה של המצב, לא איכות המצב עצמו). ועדיין, אני מסכים, הגענו למספיק מצבים לעוד 10 נקודות אני רק לא חושב שזה קשור למזל, זה קשור נטו לאיכות ובטחון. ושוב אני מפנה אותך להתסכל כמה קרוסים ששחקנים עושים מתוך ה-16 הולכים לפח, אם הכדור מגיע למקום הנכון זה שווה עוד 3 מצבים של 100% גול כל משחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
Shacham כתב:
redrony כתב:
Shacham כתב:
redrony כתב:

הנתון הזה לא רלוונטי, סורי. הוא כולל בתוכו כל בעיטה לשער, גם מ-40 מטר של ספורי שהורגת ציפורים. גם הנתון של בעיטה למסגרת לא רלוונטי, כי איום למסגרת לא אומר שבהכרח המצב היה טוב יותר מאיום לא למסגרת (מסגרת או לא זו תוצאה של המצב, לא איכות המצב עצמו). ועדיין, אני מסכים, הגענו למספיק מצבים לעוד 10 נקודות אני רק לא חושב שזה קשור למזל, זה קשור נטו לאיכות ובטחון. ושוב אני מפנה אותך להתסכל כמה קרוסים ששחקנים עושים מתוך ה-16 הולכים לפח, אם הכדור מגיע למקום הנכון זה שווה עוד 3 מצבים של 100% גול כל משחק

שוב פעם, מה שאני אומר זה שהוא רלוונטי כי הוא השוואתי. זה נכון שמתוך הX בעיטות שלנו איזה 80% הם מצבים לא מדהימים, אבל לדעתי האחוזים דומים אצל רוב הליגה. אלא אם כן אתה טוען שהפועל קבוצה שבועטת מרחוק בתדירות חריגה או משהו, ואז אני לא מסכים איתך.
בכל אופן נראה שאנחנו מסכימים שאם הייתה יכולת סיום טובה היינו במקום הרבה יותר טוב היום.

אגב, לדעתי מישהו פה העלה פוסט בפייסבוק על מדד מצבים שבוחן גם את האיכות שלהם ולא רק את הכמות, וגם שם אנחנו במקום טוב ביחס לליגה. לא התעמקתי אז לא יודע לפרט יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 11:19 
לפי ה"פודיום" האחרון בדקו באיזו חברת ניתוח סטטסטי של כדורגל את היחס בין מצבים לכיבוש שערים בליגה.
הפועל מאז המחזור הרביעי צריכה להגיע ל44! מצבים כדי לכבוש שער.
בני יהודה למשל, כובשת שער בכל חמישה מצבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 11:19 
Shacham כתב:

שוב פעם, מה שאני אומר זה שהוא רלוונטי כי הוא השוואתי. זה נכון שמתוך הX בעיטות שלנו איזה 80% הם מצבים לא מדהימים, אבל לדעתי האחוזים דומים אצל רוב הליגה. אלא אם כן אתה טוען שהפועל קבוצה שבועטת מרחוק בתדירות חריגה או משהו, ואז אני לא מסכים איתך.
בכל אופן נראה שאנחנו מסכימים שאם הייתה יכולת סיום טובה היינו במקום הרבה יותר טוב היום.

אגב, לדעתי מישהו פה העלה פוסט בפייסבוק על מדד מצבים שבוחן גם את האיכות שלהם ולא רק את הכמות, וגם שם אנחנו במקום טוב ביחס לליגה. לא התעמקתי אז לא יודע לפרט יותר.

בסדר, הכל נכון. אני רק אומר שיש מה להשתפר משמעותית בכל האספקטים, גם בקבלת החלטות בשליש האחרון. בודאי שבהוצאה לפועל. אני אנסח את זה ככה, בתור קבוצה שמשחקת כדורגל טוב יחסית, אנחנו צריכים להגיע ליותר מצבים טובים ולהבקיע יותר גולים מהמצבים שאנחנו מגיעים אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 15:14 
הייתי שוקל את בניון. שדי גמר עם אלישע ומכבי פ"ת.

יוסיף את המנטליות להפוך יכולת לתוצאות.
שטוח שהוא לא יחשוש שהיריבות או שהמשחקים גדולים עלינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 15:25 
יוסיף גם הרבה "מנטאליות" אחרת.
לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2018, 17:35 
לא יהיה כלום (רכש) כי אין כלום (כסף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2018, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
חרא בעלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2018, 22:52 
סמל אישי של המשתמש
למכור את דאמרי. מוליץ. עבאד. זיקרי. עגייב.

ולהביא 3 שחקנים שמסוגלים להבקיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 547 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: