אדום נחמד כתב:
אני לא מאמין שאני נכנס לדיון הזה, אבל אני חייב לשאול -
מהו הערך היהודי עליו הם מוותרים, כשהם מצביעים לנשיא דמוקרט?
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
אני לא אומר שהם בהכרח מוותרים על ערכים יהודים (בלי להיכנס לנושאי ההפלות והנישואין החד מיניים) אלא שהם שמים את הערכים הליברלים ראשונים. כלומר אם מגיע נשיא כמו טראמפ, שהוא גם ידיד ישראל (כן, גם אם אנחנו לא אוהבים את זה, ישראל הפכה לערך יהודי) וגם נלחם בטרור האיסלאמי שבמקרים רבים מופנה כנגד יהודים, זה לא אומר שהם יצביעו לו. לעומת זאת כשמגיע נשיא כמו אובמה, שמקורב לאנשים כמו לואיס פרחאן, סירב לגנות טרור איסלאמי והחזיר את איראן לחבר העמים- היהודים יצביעו לו בהמוניהם כי הוא שמאלני. יתרה מכך, אנחנו לא מפסיקים לשמוע על כך שיהודים אמריקאים מתרחקים מישראל בגלל שיש כאן ממשלה ימנית. ה"תמיכה" שלהם בישראל ובערכים יהודיים מתונית בכך שזה לא יתנגש עם הערכים הליברלים שלהם.
הפועל כתב:
מה שיפה זה שאותם אנשים (לאו דווקא אופיסר) שמסבירים לנו כל הזמן שיהודים שלא גרים בישראל לא יכולים לאמר לנו מה נכון לעשות בישראל, לא רואים שום בעיה לאמר עכשיו (ובכלל) ליהודי ארה"ב מה נכון להם לעשות בארה"ב
היהודים בארה"ב מוזמנים להצביע איך שבא להם. אני לא מבקר אותם על כך שהם מצביעים לדמוקרטים, אני רק אומר שהם לא בהכרח המדד להאם נשיא הוא טוב ליהודים או לא.
אני בהחלט תומך בעקרון ההפרדה- יהודים אמריקאים לא יתערבו לנו בענייני הפנים ואנחנו לא נגיד להם מה לעשות ובמי לבחור בארה"ב.