האדום הצורר כתב:
בכל מקרה, התכוונתי לשני דברים:
1. "מנהל מקצועי" זה לא תפקיד כל כך הכרחי בקבוצת כדורגל. ברוב הקבוצות בישראל ובעולם, שחקנים מוחתמים על בסיס דיון בין מנהל הקבוצה (או הבעלים אם תרצו לקרוא לו כך) לבין המאמן. המבנה של הקבוצה שמנוהלת על ידי ג'נרל מנג'ר הוא מבנה אמריקאי, שדי זר לכדורגל בארץ וממש לא הוכיח את עצמו כאן לאורך זמן (ראו מכבי חיפה, הקרויפים, ואפילו החיבור בין ברקו לדומב בזמנו בהפועל).
2. ניסנוב אוהב את הפועל ואביו היה מנהל הקבוצה שנים והוא חי את הקבוצה יחד איתו לפי כל מה שסיפר, כך שאני מניח שתפקיד ניהולי בקבוצת כדורגל לא זר לו לחלוטין. עד כה הוא לא מוכיח את עצמו במיוחד בבחירת שחקנים, ואכן גם אין לו ניסיון מקצועי. עם זאת, הגדרת התפקיד עצמה הרבה פחות חשובה מהעבודה המשותפת עם רפואה, שהיא המפתח להתפתחות של הקבוצה וההתקדמות שלה.
לא נתווכח על סעיף 1, שלדעתי לא נכון עובדתית (איך אפשר לומר שג'ורדי לא הצליח במכבי? הוא לקח מועדון רקוב והפך אותו למועדון שכל שחקן רוצה לשחק)
הבעיה שלי היא עם סעיף 2
קודם כל, ממש לא מעניין אותי מה אבא של ניסנוב עשה, וממש אין קשר בין מה שאבא שלך עשה לבין היכולות שלך, אלא אם כן אתה עובד בעסק משפחתי כמו נגרות או מטבח, שם הידע והיכולות בדרך כלל כן עוברים בירושה.
דבר שני, ניהול קבוצת כדורגל מאוד זר לו, כי עובדתית הוא מעולם לא עסק בזה, ועם זה יש לי בעיה, כי הוא מנהל את הפועל ת"א בצורה לא טובה (אפשר להיכנס לכמות ההחלטות הרעות שקבוצת ניסנוב עשתה מאז שנכנסה, אבל זה כבר לטחון מים).
דבר אחרון והכי חשוב, אין שום עבודה משותפת בינו לבין רפואה שמביאה להפועל פירות.
להפך, ההתערבות שלו בפן המקצועי כבר הביאה להתפטרות המאמן (ובמזל לחזרה שלו, אחרי שכולם הבינו את גודל הנזק שנוצר) והמשיכה בהחתמה של שלושה שחקנים גרועים, כולם הוחתמו כפרוספקטים על הפרצוף של רפואה ובניגוד לרצון שלו.
ככה שהדבר גם פוגע בקבוצה כלכלית (ניהול גרוע, אולי גם אבא שלו לא היה כזה מוצלח) וגם מקצועית (גם מבחינת איכות סגל השחקנים וגם מאיך שהשחקנים תופסים את ההתנהלות המקצועית של המועדון).
לסיכום, בשנתיים וחצי, קבוצת ניסנוב זוכה לאהדה כי הצילה את הפועל, ואני מבין את הקרדיט שאנשים נותנים להם על זה,
אבל הניהול שלהם, כלכלי ומקצועי הוא מהגרועים שאני זוכר בהפועל. היחידי שהיה גרוע מהם זה חיים רמון.