its-sick כתב:
שיהיה ברור: אני מעדיף לשלם על הסדרות שאני אוהב כי אני לא רוצה שהן תבוטלנה. אני רוצה שהביקוש שלי ימולא ע"י ההיצע.
אבל העולם אינו אידיאלי, ואני לא יכול לשנות אותו, רק להתאים עצמי אליו. כישראלי אני צריך לשלם לספק תוכן ישראלי בשביל תוכן בעברית לילדים ובשביל ספורט ישראלי (אני משלם פר משחק של הפועל כשאני צריך, לא מחיר גלובלי, אבל עדיין אני צריך להיות מחובר).
אני משלם בנוסף ל NBA מחיר של ברזיל ול NFL מחיר של הודו. יכולתי לצפות בחינם ברשת אבל אני מעדיף לשלם מחיר הוגן. המחיר לישראלים בליגות הללו מופרז, רחוק מלהיות הוגן.
כשנטפליקס לא היו בארץ אנשים שילמו גם להם וגם על VPN ולא חשבת שהם גנבים למרות שהם עברו על תנאי השימוש ולעיתים הפרו את זכויות בעלי היוצרים בארץ.
לכל אחד מספקי התוכן בעולם יש מעט תוכן שמתאים לי, והכל מפוזר, חלק ניכר כלל אינו נגיש מהארץ בצורה חוקית גם אם הייתי מאד עשיר (למשל הסדרה הכי אהובה עלי בשנים האחרונות colony, לא זמינה).
הציפיה האידיאלית שלך ממני היא או לא לצפות בסדרות שאני אוהב או כשזה כן זמין בארץ לשלם מחיר לא ריאלי (לרוב יותר מעשרים שקל לפרק).
אני לא מסוגל לשלם את המחיר שהסדרות הללו תעלינה לי. אני לא רואה איך זה שאבחר לא לצפות יתרום משהו למישהו. אין לי כמו בספורט האמריקאי אפשרות לשלם מחיר הוגן, רק מחיר מופרז.
שוב, אני לא מתגאה ואני לא טוען שזה אכן אידיאלי, אני רק מסביר שזה הפתרון ההגיוני בעולם שלנו כרגע.
אני בהחלט הייתי מעדיף לשלם פר סדרה כדי שהסדרות האלה לא תרדנה, דוגמת איירון פיסט. אבל המחיר חייב להיות הגיוני כלכלית, מחיר שהוא המפגש בין ביקוש להיצע. כרגע המחיר משקף ביקוש הרבה יותר גבוה משיש לי, כי אני לא אצפה ברוב התוכן שיש לנטפליקס להציע. סרטים אני הרי רואה כבר ב YES, ואת YES אני חייב בכל מקרה.
אין לי שום ציפיות ממך, תעשה מה שאתה חושב לנכון,
אבל אם אתה כבר גונב, אפשר להודות בכך ולא לנסות ולהתפלפל ולהסביר למה הגניבה מוצדקת והגיונית.