גיא האדום כתב:
תקראו עוד פעם מה שנכתב ותחשבו טוב אם אין כאן הטפה או נסיון שכנוע. הבנאדם לא ביקש להתייעץ אם לשמור או לא לשמור את ההריון, אלא הוא אמר שזה לא מתאים לו ולאשתו ושהוא רוצה עצה על הפרוצדורה לביצוע הפלה. ניחא אם רק היו אומרים לו "כדאי שתחשוב על זה טוב" שזה סתם מיותר וקצת שחצני. מישהו עושה הפלה בלי לחשוב על זה? אבל אחת התגובות כאן אמרה לו "אני בטוח שתסתדר" (איך אתה יכול להיות בטוח שהוא יסתדר?) ושהפלה "נשמע לי כמו סיכון מיותר" ("מיותר"? איך אתה יכול לדעת את זה?).
כשמישהו אומר לך "הריון כרגע לא מתאים לנו" ואתה אומר לו "זה כן" אז זה יותר מנסיון שכנוע.
אז כן, לא דיברו איתו על גהנום, לא קראו לו טיפש ולא השתמשו בשפה לא יפה. זה נכון.
גיא,
מכיוון שכל הוויכוח פה התחיל מההודעה שלי, אני מרשה לעצמי להגיב לך.
איפה בכל ההודעה שלי, אתה רואה שאני מנסה לשכנע אותו לא לעשות הפלה ?
אני אפילו לא נכנס לכל הנסיונות לצרף לתגובה שלי, אמירות על עשיית ילדים לפתירת הבעיות הדמוגרפיות של מדינת ישראל.
מה שכן ציינתי, ואני חושב שלפעמים אנשים צעירים, לא ממש מודעים לכל הבעיות הכרוכות בהתערבויות כירורגיות באזור הוואגינלי.
מיד ראשונה על שני מקרים, אני כן יכול לעדכן:
1. בעיה של לפני מספר שנים, שהצריכה התערבות כירורגית מיידית. ניתוח בהרדמה מלאה, שתוך כדי המהלך הרגיל של קבלת בבית חולים, והכנה לניתוח, נזרקה לפתע לחלל האוויר ע"י הרופא, השאלה: "אתם מתכננים ילדים בעתיד ?"
באותו זמן לא היינו אפילו קרובים לנושא, אבל בהבזק של שניה, שנינו בלי לתאם, אמרנו שאנחנו רוצים לשמור את האופציה פתוחה.
נראה לך שהשאלה נשאלה על ידי הרופא, אם לא הייתה לכך משמעות או השפעה על הטיפול העתידי ?
2. עברנו הפלה לפני פחות משנה. לא הייתה לנו הרבה ברירה, ולא רצינו לגרור את האירוע הטראומטי לעוד זמן לא ידוע.
עברנו אותו בבית חולים פרטי עם פיקוח ממשלתי, עם אישפוז ללילה. למיטב זכרוני, בהרדמה מלאה, טבליה בלילה לפני, דימום אגרסיבי משעות הבוקר המוקדמות וכאבי תופת לחברה. ההתערבות היא מהירה, והסתיימה ללא כל בעיה. התעוררות, התאוששות והביתה למנוחה.
לגוף וכל המערכות הקשורות באירוע לקח כ- 4-5 חודשים עד לחזרה לשגרה.
אז מה בדיוק ייעצתי לבחור:
ציטוט:
לא כל דבר שהטבע לא מצליח לפתור, הרפואה המתקדמת, והיא מאוד מתקדמת בתחום הילודה, יכולה לפתור
ישנו גיל שמגיעים אליו, ואז זה פשוט לא עובד יותר. גם לא במעבדה.
המירוץ בחיים אחרי תואר, עבודה, קריירה, עוד עבודה, חופש, טיולים ועוד ועוד ועוד, אין לו סוף.
אם באיזשהו מקום בראש אתם מתכננים בעתיד ילדים, אל תתעלמו מהנושא.
היום כבר אפשר להקפיא ביציות וזרע, וזאת אפשרות שהייתי ממליץ להרבה מאוד צעירים לחשוב עליה.
זה לא מבטיח ילדים, אבל זאת דרך להתמודד עם העתיד, והמירוץ אחרי חיים טובים יותר.
שיהיה לכם בהצלחה!
אם אתה חושב, שהטקסט למעלה מטיף להבאת ילדים, נגד הפלות ובעד מיגור הבעיות הדמוגרפיות של היהודים בעולם. אז קטונתי.
בסף הכל נתתי לו מקרה של אדם אחד ובת זוגתו, שמבינים היום, שלהביא ילדים לעולם, זה לא תכנית כבקשתך.
להתערבויות כירורגיות יכולות להיות השפעה על תפקוד הגוף בעתיד, גם אם זאת רק הפלה פשוטה. רושם ההודעה הוא לא רופא מוסמך.
נתתי לו עצה כללית, שהרבה מאוד אנשים בתחום נותנים אותה היום לנשים צעירות, עם שאיפה לקריירה וללא חבר צמוד, על מנת שלא יעמדו בפני בעיות עתידיות. עצה כללית, שלא תמיד מקבלים בחינם, ושוב, רק אם בקצה של הסקלה הם חושבים או היא חושבת על ילדים בעתיד.
ובסוף איחלתי להם בהצלחה. לא בציניות, אלא בעיקר שהכל יעבור בשלום.
אשמח לדעת איפה פה יש הטפה או נסיון שכנוע ? (נסיון חיים כן. הטפה, ממש לא)