הפועל כתב:
לאפה בחינם כתב:
אני באמת לא מבין למה אני מתייחס לברבריידי אחרי שהוא כתב שאיראן יותר גרועה מצפון קוריאה, אבל להגיד שהימין האמריקאי באיזושהי פוזיציה לשלוט באופן רציף זה פשוט בורות צרופה.
ההצהר בפני עצמה לא תלושה מהמציאות לדעתי. בניגוד לדמוקרטים שעוד ניסו להתנהל בצורה קצת הגונה, הרפובליקנים לא בוחלים בלשנות את השיטה עצמה כדי לדאוג שתשמר את שלטונם. כשזה מגיע כחלק ממגמה פופוליסטית ואנטי-ליברלית עולמית שמעודדת התנהלות שכזאת, זה סביר למדי שהם יצליחו במשימתם.
זה די בלתי אפשרי לעשות את זה במדינה שרובה ליברלית. שים לב איפה זה באמת עובד ואיפה זה רק שוליים שמתחזקים אבל לא מאיימים על קיום הדמוקרטיה הליברלית. בצרפת, בריטניה, גרמניה, ואפילו באוסטריה שכן נבחר מועמד קיצוני, זה עדיין לא הפיכה ריאקציונרית כמו בפולין והונגריה. וארה"ב הרבה יותר ליברלית ממה שאנחנו תופסים אותה, הרפובליקנים פשוט מעוותים לחלוטין את השיטה הדי אידיוטית ומיושנת שם. כשמסתכלים על נתוני ההצבעה אצל בוחרים צעירים רואים שאלא אם הימין שם יעשה פניית פרסה חדה בנושאים חברתיים הוא פשוט לא יכול להבחר.
בסופו של דבר הרפובליקנים כרגע במלחמת מאסף מול הקדמה, וכמו תמיד עם הקדמה היא נעה לאט ולפעמים נראה שהיא נתקעת במקום אבל היא צועדת קדימה. היום לא ייתכן שמועמד לנשיאות יצהיר שהוא בעד הפרדה גזעית, או נגד נישואים בין-גזעיים. ועוד עשר שנים נגיד אותו דבר על נישואים חד מיניים. כשמסתכלים אחורה רואים שמרגע שניתנה חירות מסוימת מאוד קשה לגזול אותה, והקדמה נעה לאט אבל נורא קשה לגלגל אותה חזרה.
ואני מבין שאני יוצא אופטימי מאוד, אבל אני באמת לא רואה דרך שהרפובליקנים יצליחו לגנוב ככה בחירות כל עוד המגמות הדמוגרפיות והליברליות ימשיכו, והם ימשיכו עם ההתנגדות שלהם לכל מה שנראה כמו הגיון.