ציטוט:
חבל שאני מעיר לך שאתה לא יודע כלום על היחס למבקשי המקלט, ובמקום ללכת ללמוד קצת, אתה חוזר אלי אם אותם הצהרות לא נכונות ומפגין את אותה בורות, סלח לי ואל תיעלב, אבל אין מילה אחרת לכך.
אני נזכר למה אני נמנע מהוויכוחים הללו. אתה פשוט מתעלם מאמת שאתה לא מכיר, וחוזר על אותן שטויות שוב.
אני עונה רק כי יש סיכוי שיש כאן צד ג' שקורא מה אתה כותב ויכול ללמוד מזה משהו לא נכון, אבל זהו, זאת הפעם האחרונה בעניין הזה מבחינתי, אלא אם תביא משהו חדש ולא תמחזר.
לא יודע מה זה מסתננים.
למבקשי מקלט אין שום ביטוח רפואי מהמדינה. נכון, אם הם מגיעים למיון במצב קריטי לא זורקים אותם לרחוב. לחלק מאלו שעובדים יש כיסוי ביטוחי מהמעסיק. אבל לאדם הפשוט אין שום כיסוי רפואי, כפי שהמדינה מחויבת, כפי שכל מדינות המערב מקיימות לגבי מבקשי מקלט, כפי שפליט בירדן מקבל. אני מטפל למשל באדם שיש לו אבנים בכליות, סובל יסורי תופת, וכל כמה חודשים צריך לעבור פרוצדורה חודרנית שתפרק אותן. בזמן שעבד, הביטוח הצליח לכסות טיפול כלשהו. עכשיו בגלל מצבו הבריאותי לא מסוגל לעבוד, ואין לו שום כיסוי או אפשרות לשלם את הטיפול. איש גמור, עם יסורי תופת. לפליט/אזרח כל זה לא היה קורה, כי המדינה מחויבת לטפל בו. אני מטפל באדם שנפל מפיגום בגובה 3 קומות, ריסק את כל הגוף, אושפז למספר שבועות באיכילוב וחיב להם 271,000 ש"ח, כי המעסיק שלו לא שילם עליו ביטוח. לפליט/אזרח זה לא היה קורה, כי המדינה הייתה מחויבת לטיפול שלו. סתם שתי דוגמאות שאני באופן אישי מטפל בהם. יש לי עוד הרבה שאני מטפל בהם בעצמי, אבל אני לא רוצה לעייף.
לא לתת כיסוי בסיסי רפואי לכל אדם זה לא הומני. לא צריך לירות בהם כדי להגיד שישראל לא הומנית. לירון האדום לא מחליט מה הומני ומה לא, כמו שאני לא קובע שהחמאס הוא ארגון סופר הומני כי הוא לא ממית אנשים בתאי גזים.
וזה רק האספקט הרפואי, יש עוד הרבה אספקטים בהם מתעמרים בהם באופן מכוון, באופן מוצהר.
מאחל לך שתחתור יותר לגילוי האמת, ולא להראות למה אתה צודק.
הבנתי אותך, בגלל היחס של ישראלים כלפי הפליטים/מסתננים מאפריקה החלטת שישראל היא מדינה לא הומנית.
יש לי תחושה שאם תשאל מסתננים/פליטים איפה הם מעדיפים לחיות, בת"א או בירדן, הם יגידו לך שבת"א.
תקן אותי אם אני טועה.