אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:
אתה חושב שהמדינה אוהבת עובדים זרים?
בעיקר תלונות וביקורת.
הכל אפשרי, סתם מוזר שאדם שחיי באוסטרליה כמה שנים החליט לחזור למדינת אפרטהייד גזענית כובשת שרוצחת ילדים
יש לי המון תלונות וביקורת. מה הקשר לאהבה?
נולדתי כאן, אני אוהב את המקום הזה. באו אנשים והרסו אותו.
יש לי כאן משפחה, יש לי כאן הרבה חברים שאני מאד אוהב. על המאזניים יש עוד דברים, אתה יודע.
לכן חזרנו, אחרי הרבה לבטים.
כנראה טעינו, ובימים אלה ממש יושבים המדוכה.
אגב, בזמן הזה ניסיתי לעשות הרבה כדי לשנות.
אבל הייאוש גובר, כשאתה מבין שלא רק שחרא, אלא שזה רק הולך ומתדרדר.
באו אנשים והרסו אותו?
מאין הם באו? הם לא נולדו כאן?
בהצלחה בתפוצות, בתקווה שלא תפזר את הרעל שלך שם.
סליחה? לא אנשים הרסו כאן? כל החאפריות, הזלזול בחוק, הטינופת והליכלוך בכל מקום, הגאווה בבורות, חוסר ההתחשבות, האלימות, ההתעמרות בחלשים, השחיתות בכל השכבות, המחשבה של "אני ואפסי עוד" , שנאת הזר, הגזענות(רשימה חלקית) - זה הכל גזירת שמיים? רעידת אדמה? סופת טורנדו? אדוני, זה הכל אנשים.
ועל איזה רעל אתה מדבר? אתה כועס עלי או משהו?
כל החאפריות - מאז ומעולם גאווה ישראלית (יהיה בסדר אחי, מה אתה דואג וכ"ו)
הזלזול בחוק - לא ממש השתנה ב30 שנים האחרונות
הטינופת והליכלוך בכל מקום - גם לא ממש שהתנה (אולי כמה שנים באוסטרליה השכיחו את זה ממך)
הגאווה בבורות - ???? לא נתקלתי בזה יתר על המידה אבל אולי אני לא מבין למה אתה מתכוון
חוסר ההתחשבות - לא ממש השתנה ב30 שנים האחרונות.
האלימות - תמיד היתה קיימת רק שלא דווחה כמו עכשיו.
ההתעמרות בחלשים - לא ממש השתנה ב30 שנים האחרונות.
השחיתות בכל השכבות - היה קיים מאז ומעולם רק שלא חקרו מספיק או שהצליחו להשתיק ושלא ידווח .
המחשבה של "אני ואפסי עוד" - בזה דווקא אני מסכים, אבל זה חלק מהקפטליזם שהגיע לכאן.
שנאת הזר - זה בהחלט יחסית חדש (למרות שדומה לגזענות שהיתה כאן מאז ומעולם), אבלל גם תופעת המהגרים/פליטים/מסתננים היא דיי חדשה.
הגזענות - אחד מהדברים שעליה קמה המדינה, תשאל אבות וסבים של חברים מזרחיים שהגיעו לכאן בשנות ה50, תשאל את האתיופים וגם את הרוסים שעלו לכאן בשנות ה90.
כנראה שחיים של כמה שנים באוסטרליה השכיחו ממך את ישראל כפי שהיא באמת,
עכשיו, אני מבין את השאיפה שלך להפוך את ישראל לאוסטרליה, אבל זה לא מש מציאותי,
בסופו של דבר ישראל היא חלק מהמזרח התיכון הלבנטיני, והתרבות הערבית הרבה יותר קרובה אלינו מאשר זו המערבית
(במיוחד אם גם תבדוק מאיפה במקור הגיעו לכאן רוב הישראלים)......
נ.ב. גם אני חייתי 5 שנים במקום נורמאלי בהגדרתו (שאליו אחזור עוד 5 שנים ככל הנראה) ולמרות שחזרתי אני לא מצטער לרגע על כך, יש דברים יותר טובים כאן ויש פחות טובים, בדיוק כמו בכל מקום אחר בעולם. (רק שתמיד הרבה יותר קל לראות את השחור והמגעיל מאשר את הדברים היותר טובים שיש כאן לעומת מקומות אחרים)