לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
גם אני חושב שצריך לפעול למען הסכם כזה.
גם אני מבין שזה כרוך במחיר ואני מוכן לשלם על זה (פינוי התנחלויות למשל)
אבל אצלך, כאמור, אלה מילים ריקות, כי בכל פעם שדנים בנושא
קונקרטי אתה מתנגד לכל שינוי במצב הקיים (כולל אפילו, ואולי במיוחד, להטלת אחריות על ישראל\צה"ל\אנשים קונקרטים) ואפילו להכרה בכך שכרגע הפלסטינים מדוכאים מזה עשרות שנים על ידי ישראל.
מילים ריקות, מי ישמע אתה פועל לשבת בצוות המו"מ ואני סרבתי להצעה כזאת.
בוא נגיד את האמת, גם אתה וגם אני כותבים כאן בנושא הזה לא מעט אבל לריק, זה לא באמת ישפיע על השלטון, כיף לנו בנושא מעניין שמשפיע עלינו ביום יום.
כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת, הדיונים פורים ונוחים לקריאה ולדיון.
עכשיו לעצם העניין - אני חושב שצה"ל כגוף הוא גוף הומניטרי בבסיסו, זה שיש עשבים שוטים לא מעיד על הכלל (בדיוק כמו שאולטראס הפועל לא מעיד על כלל אוהדי הפועל).
למשל על אזריה ידעתי להעביר ביקורת וגם על גזר הדין שלו.
לא טענתי שיש חופש לפלסטינים, לא טענתי שאין עוני ומצוקה ממשית בעזה.
כן טענתי שצריך לשנות את זה, צריך להשקיע בתשתיות בעזה, להשקיע בתושבים שם, שיבינו שאנחנו לא אכזרים אלא החמאס הוא האכזר.
אני לא מרוצה מהפעולות של הממשלה, אמרתי כבר שאני פסיבי בעניין ולא הולך להפגנות וכו'.
אני עדיין חושב שיש התנחלויות שצריכות להתפנות גם בלי הסכם ובטח ובטח לא לבנות עוד ועוד התנחלויות ועוד ועוד כבישים ותשתיות מכספי המיסים שלי.
מילים ריקות במובן שאתה אומר שאתה "רוצה שלום" אבל בפועל זה הדבר האחרון שמעניין אותך.
כנ"ל לגבי המשך השליטה בשטחים. אתה מצהיר הצהרה חלולה שאתה נגד, וממשיך בהצעה שנועדה להנציח את הכיבוש הזה ("להשקיע בעזה כדי שיבינו שאנחנו בעצם בסדר ולא יזרקו עלינו טילים ועפיפונים" או משהו דומה, תקן אותי אם אני טועה).
שים לב שאת הפלסטינאים אתה בכלל לא רואה. בעולם שלך אין כיבוש (הבעיה עם זה היא בזבוז כספי ציבור) ואין בעיה עם זה שמדכאים מיליוני אנשים כבר דורות, אבל אתה דורש מאתם אנשים שאתה מתעלם לחלוטין מהם, מהסבל שלהם ואופן כללי מהאנושיות שלהם שיכירו בכל הרגשות שלך ויכבדו את כל הדרישות שלך.
בדבר אחד אתה צודק, בדיון הזה אין באמת טעם.
קיוויתי שאולי תצליח לפחות לראות את הפער שבין ההצהרות שלך על עצמך ועל הדעות שלך לבין הדעות הקונקרטיות שאתה אוחז בהן בפועל. מסתבר שזאת משימה קשה מאוד לחלקנו.
מצד שני, כמו שראינו פה בימים האחרונים, אתה לא היחיד שמתקשה עם זה.