teknoboy כתב:
פאביו כתב:
חבל שהחמאס לא קוראים את פרדריק דה קלארק או הדוקטור גארי מייסון או טורים של אורי אבנרי
אני לא מצליח להבין משהו.
כשכתבתי שכל עוד יש בכל צד לסכסוך דה-הומניזציה של הצד השני אין שום סיכוי לעתיד טוב יותר, כתבת שאתה חותם על כל מילה.
אם ככה, למה אתה כל כך מתנגד, ועוד בכזאת חריפות וגסות (שמתבטאות אצלך, כרגיל, בלגלוג נטול בסיס), לכל הצעה לראות בצד השני בני אדם, או במקרה הזה לשמוע אנשים שהעזו לראות את האויב שלהם כאדם?
לא מפריע לך הפער הזה? העובדה שאת המתנגד באופן חריף לכל צעד שעשוי לקדם מטרה שאתה חותם על כל מילה שלה?
אהלן טקנו,מה המצב?
יאללה סעיפים כמו שאתה אוהב אח שלי
1. קודם כל בוא נדייק
,מה דעתך על לדייק?בוא נתחיל בהודעה שכתבת:
מה שכן, אני יכול לכתוב מה התנאים ההכרחיים לדעתי כדי להגיע להסכם, ובגדול, כמו שכתבתי כבר עשרות פעמים (פשוטו כמשמעו, זאת ממש לא הגזמה רטורית), הדרך היחידה לסיים את הסכסוך היא ששני הצדדים יבינו שמולם ניצבים בני אדם בדיוק כמוהם (ולא מפלצות צמאות דם או משהו דומה), שגם לבני האדם שבצד השני יש טראומות מהסכסוך, ושרק אם שני הצדדים יוכלו למחול זה לזה אז יהיה סיכוי למצוא הסדר כלשהו. לגבי אופי ההסכם, זאת באמת שאלה פתוחה ואני בטוח שיש אנשים עם יותר דימיון ויותר היכרות עם האפשרויות הריאליות שיכולים לתת הצעות יותר מוצלחות משלי. מה שכן, אני בטוח שכל צעד חד צדדי או התייחסות חד צדדית למהלך דו\רב צדדי (כלומר ניסיון של אחד הצדדים "לנהל" את ההסכם כחלק מהסכסוך במטרה "לנצח" בסופו של דבר, במקום לשתף פעולה בדרך לחיים משותפים ופורים), סופם שייגמרו באסון.
2. אז אחרי שדייקנו אסביר לך שמר מטלי שקרא לי קבל עם ופורום מטומטם הציע לנו לקרוא מאמרים כל כך אינטילגנטים על הסכסוך של צפון אירלנד והאפרטהייד בדרום אפריקה.
השוואה בין חמאס ל IRA או לשחורים בדרום אפריקה, אדם כסיל כמוני ומטומטם כמו פאביו לא יכול להבין.אין מה לעשות זו השוואה שרק לחכמים כמו מטלי (אולי גם אתה?) מסוגל להבין ולהכיל.
3. שאתה מביא את ההודעה שלך המדויקת ואני חותם עליה אז ברור לך זה מה אני או אתה עושים "כאילו היינו מנהיגי המדינה" ולא בתור פאביו או טקנו.
4. מבחינתי יש הבדל גדול מאוד,גדול? חחחח . הבדל תהומי בין עזה ליהודה ושומרון.
5. מבחינתי יש הבדל עצום בין הפתח לחמאס.אגב, ממליץ לך פעם לקרוא את האמנה שלו ולהפסיק להשוות אותו השוואות מקוממות לצהל או לישראל ולהוכיח לנו שאתה עורך הדין של החמאס.
6. מבחינתי יש הבדל עצום בין פיגוע ביהודה ושומרון לבין מחבל מנסה לשחוט בת 18 בעפולה או ירי מרגמה על ראש של ילד בן 4 בקיבוץ נחל עוז. את המחבל שנאבק בכיבוש אני מסוגל לראות בתור "בן אנוש" ואת זה שמנסה לשחוט בת 18 בעפולה או מפוצץ חגורת נפץ על ילדים בני 16-18 בדולפינריום או יורה מרגמה בכוונה על נחל עוז אני לא אראה בתור בן אדם שיש לי בכלל בסיס למו"מ איתו.
7. שוב לא דייקת , סילפת. אני ועוד כמה מסבירים לך שתפסיק לעשות את זה,לקחת הודעה של מישהו ולנסות לשכתב אותה.תסביר לי איפה כתבתי משהו שדומה למה שטענת:"? העובדה שאת המתנגד באופן חריף לכל צעד שעשוי לקדם מטרה שאתה חותם על כל מילה שלה?" - מדוע אתה במקרה הטוב לא מדייק ובמקרה הרע(וכבר הוכחתי לך ) מסלף ומכניס מילים לפה , אתה באמת רוצה לנהל דיון עם אנשים שלא חושבים כמוך? אני מרגיש שלא.