לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
והמשך הכיבוש באופן חד צדדי לא יכול לגרור את המדינות השכנות למלחמה?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
הכל יכול להיות.
אבל הסיכוים לכך הם פחותים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
על מה מבוססת הטענה הזו?
כאילו ברצינות..
אפילו אם ננסה לחפש לוגיקה, אז הרבה יותר סביר שמדינות שכנות יפתחו במלחמה בגלל התעללות בפלסטינים, מאשר לאחר הפסקת ההתעללות.
ובכל מקרה זה לא סביר כך או כך.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
אסביר לך, הפסקת הכיבוש, הפסקת המצור יכולה בקלות לגרום לחמאס להשתלט על עזה.
להתחמש בטילים ופצצות מרגמה בכל הגדה המערבית, המשמעות של כך היא שתל אביב וערי השרון הופכות להיות עוטף עזה עם מציאות
יומית של טילים ופצצות מרגמה.
שלא לדבר על פיגועי תופת, מחבלים מתאבדים, פיגועי ירי וכו'.
לכל זה תוסיף שישראל תיראה פגיעה וחלשה מה שיתן לגיטימציה לחיזבאללה ולסוריה לנסות לכבוש מחדש את הגולן.
השקט היחסי שיש בישראל הוא בזכות הכיבוש והמצור.
סיום הכיבוש צריך להיות בהסכם ולא באופן חד צדדי.
"השקט היחסי שיש בישראל הוא בזכות הכיבוש והמצור" - בורות מוחלטת במקרה הטוב ושקר מרושע במקרה הרע.
לירון, בכל מהלך יש סיכון. הכוונה היא להגיע למצב שבו אין לצד השני אינטרס להפעיל אלימות נגד ישראל. כמו שקרה עם מצרים, ירדן ועוד. אני טוען שהנזק הבטחוני, הכלכלי, התדמיתי והמוסרי שנגרם בפועל לישראל בכל יום כתוצאה מהכיבוש הוא הרבה יותר משמעותי מהסיכון שאתה מתאר. וזה עוד בלי להזכיר את הנזק שנגרם לפלסטינים, לחלקנו באמת אכפת מהם!
אני חייב להתעכב על מה שרשמת על הגולן. אתה כנראה לא מכיר את מאזן הכוחות, הסד"כ, הטכנולוגיה והדיפלומטיה המדוברים.
עריכה:
אם הדרך היחידה שמדינת ישראל יכולה להתקיים עוברת דרך מניעת זכויות אדם על בסיס אתני ממליוני אנשים במשך עשרות שנים, אז אין לה זכות קיום! גם מצרים וירדן להזכירך חתמו איתך על הסכם שלום...
אני טוען הפוך ממך, הנזק הביטחוני והכלכלי שיגרמו לך מנסיגה חד צדדית ואי פיקוח יהיה גרוע בעשרות מונים מהמצב הנוכחי.
בכל סיטואציה שתהיה ישראל תנצח במלחמה.
השאלה היא האם תהיה מלחמה או לא, מול מי וכמות ההורגים שתיאלץ לספוג.