אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:
אני אענה לך בשאלה.
אם אני אפסיק לשרת בצבא המחסום יפסיק להיות שם?
השאלה אמורה להיות אם כך אתה מעדיף שיהיה פה מחסום שיאישו אותו חלאות אדם או שאני אהיה במחסום וידאג שיתייחסו אליך כמו אל בן אדם?
ברור לי שהם יעדיפו שלא אהיה ושאתה לא תכנס אליהם לבית. רק שבמציאות הקיימת זאת לא אפשרות שאני או אתה יכולים למנוע בסירוב פקודה. אלא אם אתה חושב שבסירוב פקודה שלך או באי הסכמה לשרת לשטחים אתה באמת תוכל לשנות את המציאות. האם אתה באמת מאמין בזה? זאת השאלה שלא ענית לי. האם אתה מאמין שמנעת עוול כלשהו בכל שתסרב לשרת בשטחים
חשבתי שהייתי ברור כשאמרתי שאני חושב שתנועת סרבנות יכולה לשנות את המציאות (דמיין לך סך הכל אלף סרבנים במחזור גיוס).
אבל אתה עונה על שאלה אחרת.
לא שמתי על המאזניים יש מחסום/אין מחסום.
אותו פלסטיני יודע שהמחסום יהיה מאוייש על ידי חיילים אחרים. ועדיין, אם הוא מעדיף שתהיה סרבן מאשר כובש נאור, אז זה הדבר היחיד שרלוונטי.
יש לי חשש שהבחירות שלך נועדו לעשות *לך* נעים בלב. לא לפלסטינים עבורם אתה כביכול פועל.
שאגב, זה בסדר. אם תצהיר שזה מה שאתה עושה.
אבל כבר כתבת כמה פעמים פה שאתה מתיימר להקל על הפלסטינים, אז אתה גם מחוייב להתמודד עם השאלה - האם זה מה שהם צריכים ממך.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
א. אני חושב שמדי יש הרבה יותר מ 1000 שמסרבים לשרת בשטחים. ומשום מה אני לא רואה שינוי במדיניות הממשלה. למען האמת אני רואה רק הקצנה לכיוון הלא נכון. ככה שיש מצב קטן שאתה פשוט טועה בניתוח שלך את המציאות וחי בארץ נדמה לי. אני שוב שואל שאלה מאוד ברורה האם אתה מאמין שבמציאות הקיימת סירוב לשרת בשטחים יביא להפסקת הכיבוש? והאם אתה חושב שיש מספיק אנשים שיסרבו כדי שזה יהיה רלוונטי?
ב. הבחירות שלי באו עדי להתמודד עם סיטואציה קיימת ולא סיטואציה מדומיינת של עולם אוטפי. להגיד שאם לא נהיה בשטחים יהיה טןב יותר זה נכון רק שזה לא רלוונטי למציאות הקיימת. אתה בוחר לחיו.ת בשקר ומבקש מכולם לחיות בשקא הזה ואז טומן את הראש בחול כשמציגים בפניך את האמת. ובנתיים רק מתחמק.
ג. לא מענין אותי רק הפלשתינאים. מענין אותי כולם. זה דבר שעוד לא הפנמת מתוך השקר שאת חיי בו. יש כאן שני עמים את מתייחס לנרטיב ורצונות של עם אחד. מציירת לעצמך תמונה ורודה עתיגית שלא מתיישרת עם המציאות היומיומית בשום מצב ואז מטיף בפרופוגנדה זולה כאילו היא האמת היחידה. צר לי כמו שאמרתי בעבר אתה לא שוטף אמיתי לדיון כי אתה לא פתוח מחשבתית והאטממות המחשבתית הזאת כמו הדוגמאות שכבר הבאתי מהווה סיכון ליציבות האסור בדיוק כמו זאת של קומוניסים.
ד. אני לא חייב להתמודד עם כלום למרות שאני מנסה. זה דבר שלא ניתן להגיד עליך. אני דואל אותך שוב. אתה שלם עם זה שמענים ילדים בני 8 כי בחרת לא חהיות בשטחים? אתה שלם עם זה שמתעללים בסוחרים פלשתינאים כי בחרת לרחוץ בנכיון כפיך במקום ללכלך אותם למען הזולת? אתה שלם עם זה שנפצעים פלשתינאים כי אתה בוחר לטמון את הראש בחול? מדבריך אני מבין שכן וזה מחיר שלטעמך שווה לשלם בשביל שקט מצפוני.