פאביו כתב:
2. לדעתי יש המון הבדל,ואם תרצה נכנס לזה,אני חושב שמיותר:
למשל אם יהודי נכנס בטעות לגנין או רמאללה מה עושים לו , לעומת ערבי שמסתובב חופשי (וטוב שכך ואוי ואבוי אם לא) בכל מקום במדינת ישראל
או
להשוות את הפעילות טרור של הפלשתינים לכל פעילות צבאית שלנו בתור הגנה על מדינת ישראל ויישוביה זו השווה שלעולם לא אוכל לקבל
4. מי ששומר בשטחים הכבושים ועושה פעילות בתוך ערי הגדה לילה לילה ועוצר מחבלים/מבוקשים הביא את זה שהילד שלי בן 11 יכול לעלות על אוטובוס בלי שאחשוש שיתפוצץ
5. אני חושב שלא הבנת.לא אתעלם ממך כמו שלא אתעלם מקומוניסים.
שניכם לא בדעות שלי (אגב אתה פי 100 קרוב אלי בערך לעומתו) אבל אפשר לדבר איתך מבלי להרגיש שאתה רק מחפש להשמיץ או להתנגח בי על רקע אישי.
אפשר לדבר איתך כי אתה לא מנסה (כמו אחרים) להראות כל הזמן כמה טיפש המשתמש מולך, כמה גזעני וכמה לא שומר זכויות אדם כמוך.
2. קשה לי להבין את הקשר..
טענתי שפעולות ישראל מענישות לא רק את מי שראוי להעניש (נניח), אלא גם סתם אנשים, חפים מפשע, זקנים, ילדים וכולי. זו עובדה, לא הנחה. זה מה שקורה בפועל. אתה מנסה להגיד שבגלל שמסוכן יותר ליהודי בג'נין מאשר לפלסטיני בהרצליה, נניח*, אז הענישה הקולקטיבית הזו היא בסדר? כאילו, מה הקשר? ו
*יהודי מגיע לשטחים כי יש לו צבא מאחוריו שמאפשר את זה, ואג'נדה לקדם. פלסטיני נכנס לישראל אחרי שקיבל אישורי שב"כ וחיכה חודשים בתור בשביל לעבוד ולהביא כסף הביתה. גם אם אני לא מקבל סיטואציות של אלימות כלפי יהודים בשטחים, ההשוואה אינה במקומה בשום צורה.
4. אתה מערבב שתי משימות שונות כאילו בשביל למסמס את העובדה שאחת מהן ההיא (נניח) לגיטימית והשניה לא? שמתי לב לטריק הזה. לא עובד.
5. סליחה, לא קראתי נכון את ההודעה הקודמת. חשבתי שכתבת שאי אפשר לדבר איתי. אבל אם תוכל להמנע מחלוקת ציונים בסגנון "המשך כך" אני אודה לך.