ItaiH6 כתב:
ברגע שיורדת בעיית המעמד אז הם בדיוק כמו כל פליט אחר שנקלט במדינה אחרת.
יש להם זיקה למקום שבו הם/הוריהם/סביהם גרו? אני בטוח שגם למוסלמים שגורשו מקשמיר לפקיסטן, הינדים שגורשו לקשמיר, גרמנים שגורשו מצ'כיה ופולין (בעיקר אלה שגורשו למרות שבזמן המלחמה הצהירו שלא מוכנים להיחשב כפולקסדויטשה, מה שבסוף המלחמה לא בהכרח עזר להם), סרבים שגורשו מקרואטיה (למרות שחייבים להודות ששם הבתים שלהם עומדים נטושים ולא אוכלסו על ידי קרואטים, אבל שלא תטעה - אף אחד לא ייתן להם לחזור אף פעם), שבטים אינדיאניים שגורשו מארגנטינה, יהודים מכל מקום בעולם בערך וכל דוגמה אחרת שאי פעם הייתה קיימת בעולם. ההבדל היחיד הוא שכל האחרים, ברגע שנקלטו במקום חדש, נקלטו במקום החדש.
הם יכולים לרצות שיבה, וכמו כל מדינה בעולם שגירשה אוכלוסיית אויב ועכשיו היא הרוב במדינה שלה אנחנו יכולים להגיד להם זיבי (בלי קשר אם זה יהיה חכם או לא).
אתה מצליח להפתיע אותי. הייתי מצפה לטקסט כזה קיצוני מאנשים אחרים בפורום.
יעלה על דעתך שפליטים סורים שנמצאים כרגע באירופה לא יורשו לחזור לסוריה ברגע שיתאפשר להם, גם אם זה יקרה לראשונה עוד 30 שנה? פליטים אריתריאים אם ירצו לחזור לארצם, לא יורשו לחזור לאריתריאה? זה נראה לך עומד בקנה מידה מוסרי כלשהו, שאינו של סמוטריץ׳?
זה המקרה שצריך להיות הרפרנס שלך. ההשוואה לגרמנים מחבל הסודטים, או הגרמנים שגורשו מפולין, או הגירושים מהודו ופקיסטן אחת אל השניה היא שגויה, ולא ניתן להקיש ממנה למקרה של הפלסטינים. קרא בבקשה את המאמר שהבאתי בעמוד 48 של האשכול הזה, זה מוסבר בצורה בהירה ופשוטה.
(כנ״ל לגבי היהודים, אגב. הם לא ראו בשום ארץ שממנה גורשו את ביתם הלאומי, ודאי וודאי שלא היוו בה רוב).