תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 10:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
ItaiH6 כתב:
אדום מטלי כתב:
el dudernio כתב:
אדום מטלי כתב:
אלדוד, אתה זה שכתב שזה ״שיש 5מליון פלסטינאים שטוענים לזכות השיבה זה בולשיט״. זה לא רדוד? זה לא התעלמות מהמציאות?

אני מטייל לפעמים בסביבות המושב, מאד יפה פה על הגבעות. ברדיוס של 2 ק״מ סביבי אני רואה חורבות של לפחות 4 כפרים ערבים שהיו כאן עד 48. לחלקם אפילו אין שם על המפה. אני מנסה לדמיין את זה. אנשים, זקנים וילדים חיו שם את חייהם. הם לא הכירו מקום אחר. עכשיו מי שעוד חי והצאצאים שלהם גרים בבורג׳ אל ברג׳נה, בשאטי, או בעמאן. הם חולמים לחזור לכאן. היו 500 כפרים כאלה.
עכשיו לך תגיד להם שסבא רבא של סבא רבא שלהם בכלל היגר באופן לא חוקי מסעודיה. זה נראה לך הגיוני? זה נראה לך סיפור טוב יותר מאשר להגיד ליהודי ברוסיה שסבא רבא שלו בכלל קוזאק?
ומה עוזרים המספרים שאתה מניח כאן? ואם זה היה 800,000 אנשים היו מתייחסים לזה אחרת?

אולי לא אתה, אבל כל האנשים שמשתמשים בביטויים המבטלים והמזלזלים הללו עושים את זה כי הם לא רוצים להכיר במציאות, ולא מעוניינים לפתור את הבעיה.
גם הפלסטינים יודעים שלא יבואו לכאן כל צאצאי הפליטים, שזה לא מעשי. הם הרבה יותר פרקטיים וריאליים מישראל בעניין הפתרון. אפילו החמאס, דרך אגב, מבין ויודע שלא כל החלומות שלו יתגשמו, הן לגבי הגבולות פלסטין והן לגבי השיבה (אפילו פאביו, אם יתעניין קצת, במקום למחזר כל היום את ״מחבלים״, ״רוצים לזרוק את כולנו לים״ ילמד את זה די מהר).

מאחר ואני מתייחס גם לחוק השבות כבולשיט ודבר שראוי לביטול אז לא.
אני טוען שזה לא משנה 800 או 8 מליון וכל ענין השיבה הוא לא רציני כי כמו שאתה כותב ברור שזה לא יתממש. לכן ההתעסקות בזה ובעבר הוא דבר שמתחזק את המצב הקיים במקום לפעול לעתיד טוב יותר.

חוק השבות אינו אקוויולנטי לעניין השיבה, לא מבין איך אתה אומר אותם באותו משפט.
אין לדעתי בשום מקום בעולם יהודים שהם פליטים, שהם חסרי מעמד, שהם לא אזרחי המדינה בה הם נמצאים. יש בעולם הרבה מאד פלסטינים, שמשפחותיהם ברחו/סולקו מכאן ב-48, שאין להם מעמד ושייכות לשום מדינה, הם רואים עצמם בני המקום הזה וחולמים לחזור לכאן, לא פחות מהחלומות של היהודים שחלמו לבוא לכאן והיום הם כבר 8 מיליון. אתה יכול להמשיך לומר שזה בולשיט, אני שוב מציע לך לקרוא את המאמר ולהבין שהתייחסות כזו לפלסטינים תגרור את המלחמה הזו עוד הרבה שנים קדימה.

למה אנשים שהם כבר דור שלישי במדינה כלשהי הם חסרי מעמד בכל מדינה בעולם?
אם זה נכון זאת לגמרי בעיה שלהם ולא של אף אחד אחר כי להיות דור שלישי במדינה כלשהי בלי להיות אזרח שלה זה רק כי אתה סרבת לקבל ממנה אזרחות.

אז תוריד בבקשה את המילה ״מעמד״ ממה שכתבתי, ותקרא שוב את ההסבר. עכשיו זה עדיין בעיה שלהם? זה שהם סולקו מבתיהם ולא נתנו להם לחזור וכבר עברו 3 דורות זה עדיין עניין שלהם ולא שלנו?

(ולא שאני מסכים עם מה שכתבת, לרבים מהם אין שום אפשרות להיות אזרחים של מדינה כלשהי, אבל נניח לזה).

ברגע שיורדת בעיית המעמד אז הם בדיוק כמו כל פליט אחר שנקלט במדינה אחרת.
יש להם זיקה למקום שבו הם/הוריהם/סביהם גרו? אני בטוח שגם למוסלמים שגורשו מקשמיר לפקיסטן, הינדים שגורשו לקשמיר, גרמנים שגורשו מצ'כיה ופולין (בעיקר אלה שגורשו למרות שבזמן המלחמה הצהירו שלא מוכנים להיחשב כפולקסדויטשה, מה שבסוף המלחמה לא בהכרח עזר להם), סרבים שגורשו מקרואטיה (למרות שחייבים להודות ששם הבתים שלהם עומדים נטושים ולא אוכלסו על ידי קרואטים, אבל שלא תטעה - אף אחד לא ייתן להם לחזור אף פעם), שבטים אינדיאניים שגורשו מארגנטינה, יהודים מכל מקום בעולם בערך וכל דוגמה אחרת שאי פעם הייתה קיימת בעולם. ההבדל היחיד הוא שכל האחרים, ברגע שנקלטו במקום חדש, נקלטו במקום החדש.

הם יכולים לרצות שיבה, וכמו כל מדינה בעולם שגירשה אוכלוסיית אויב ועכשיו היא הרוב במדינה שלה אנחנו יכולים להגיד להם זיבי (בלי קשר אם זה יהיה חכם או לא).

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
אני אומר שהשאלות האלו מתמזגות.

לשאלות הבסיסיות התשובה היא כן.
כן הייתה נכבה לפלשתינאים.
כן מדינת ישראל קיימת.

אני לא חושב שיש מישהו שאומר על שתי השאלות שהתשובה היא לא, אלא אם אתה מתעסק בפונט ולא בתוכן. זה גם מה שאני אומר מהתחלה.

לגבי השאלות השניות.
ההתיחסות של כל אדם לשאלה הזאת משפיעה על ההגדרה הפונטית עליה התשובה בסעיף א היא כן. אבל היא לא משנה את המהות.

בנוגע למדינת ישראל, אם אדם לא מכיר במדינת ישראל הצביעה נגדה באום בעת הקמתה ומתכחש לקיומה היא קיימת עבורו? לא יודע. זה כמו הדיון הפילוסוםי על העץ שנפח ביער. ולכן אני טוען שאפשר להתעסק בפילוסופיה (די נחמד) ואפשר להיות פרקטים.
זה ממש לא משנה איך יוסי ואיך עודאי יקראו למשהו משנה איך ממנפים את ז המדינה לעולם טוב יותר מבלי לגרום סבל מיותר בדרך.

נ. ב עברתי שוב על חלק מההודעות אני רואה שעניתי לך בצורה מפורשת לשאלות. בדיוק כשם שעניתי עכשיו. אני מבין שהתשובה לא מספקת אותך כי היא לא תואמת את כיוון המחשבה אליה אתה מנסה להוליך את השיחה. זה בסדר. רק תאמין לי שאני מבין אותך ומסכים איתך רק מסתכל על הדברים בצורה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 22:40 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

כן מדינת ישראל קיימת.

אני לא חושב שיש מישהו שאומר על שתי השאלות שהתשובה היא לא, אלא אם אתה מתעסק בפונט ולא בתוכן. זה גם מה שאני אומר מהתחלה.

לגבי השאלות השניות.
ההתיחסות של כל אדם לשאלה הזאת משפיעה על ההגדרה הפונטית עליה התשובה בסעיף א היא כן. אבל היא לא משנה את המהות.

בנוגע למדינת ישראל, אם אדם לא מכיר במדינת ישראל הצביעה נגדה באום בעת הקמתה ומתכחש לקיומה היא קיימת עבורו? לא יודע. זה כמו הדיון הפילוסוםי על העץ שנפח ביער. ולכן אני טוען שאפשר להתעסק בפילוסופיה (די נחמד) ואפשר להיות פרקטים.
זה ממש לא משנה איך יוסי ואיך עודאי יקראו למשהו משנה איך ממנפים את ז המדינה לעולם טוב יותר מבלי לגרום סבל מיותר בדרך.

נ. ב עברתי שוב על חלק מההודעות אני רואה שעניתי לך בצורה מפורשת לשאלות. בדיוק כשם שעניתי עכשיו. אני מבין שהתשובה לא מספקת אותך כי היא לא תואמת את כיוון המחשבה אליה אתה מנסה להוליך את השיחה. זה בסדר. רק תאמין לי שאני מבין אותך ומסכים איתך רק מסתכל על הדברים בצורה שונה.

אני חושש שאתה עדיין לא מבין או עושה כאילו.
סוגי השאלות האלה אולי משיקים, אבל בהחלט לא מתמזגים. הם מספירות שונות לגמרי.

בחלק של ההודעה שלך שהדגשתי: למה הכוונה שלך במילה "מתכחש"? אתה מתכוון שהוא טוען שהיא לא קיימת או שהוא אומר שהיא לא צריכה להיות קיימת?
כי שני הדברים האלה מאוד שונים, וההבדל ביניהם מקביל להבדל בין שני סוגי השאלות.
ואם הוא טוען שהיא לא קיימת, זה אומר בעיקר דברים על השפיות שלו, לא שום דבר על קיומה של מדינת ישראל.

לגבי ההצעה שלי שתקרא את ההודעות הקודמות שלך, הכוונה לא היתה שתגלה שלא ענית למשהו שכתבתי אלא שאם תעשה את זה תשים לב שבלבלת לגמרי בין שני סוגי השאלות.

כמו כן יש לי תחושה שהפירוש של המילים "פונט" ו"פונטי" שונה מאוד ממה שאתה חושב שהוא (שאין לי מושג מה זה) וכנ"ל לגבי הקשר בין המילים.

(בגדול אני עדיין זורם איתך, אבל אני חייב להודות שאני קרוב לכניעה)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2018, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 04,00.html
שוב נראה כמו אחושרמוטה רצח,
שוב נער,
שוב לא עשו להם כלום,
שוב כמעט לאף אחד לא איכפת.
והבונוס הפעם? אחת הסיבות לא לעשות להם כלום? שזה לא יפתח תיבת פנדורה של כל הרציחות האחרות.

אבל מסי!
וBDS!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 00:02 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

כן מדינת ישראל קיימת.

אתה באמת לא פגשת יהודים שמכחישים את הנכבה בישראל?
http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-59597-00.html

ואני אפילו לא מדבר על אלו שסתם לא חושבים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 08:20 
....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע
הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 10:50 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
....

תגובה ראשונה שלך שאין בה שום טעות ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 11:04 
לירון האדום כתב:
....

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

כן מדינת ישראל קיימת.

זה מהלינק ששלחת.

די מהר אפילו מצאתי את הדבר הזה בלינק שהבאת..
"ושלא תטעו בנו. איש אינו טוען שערביי ארץ ישראל לא חוו אסון בסוף שנות ה-40, איש לא מבקש לקחת מהם את כאבם הסובייקטיבי. אכן, ערביי א"י חוו אסון, הנכבה בלשונם ואין שום טעם ושום סיבה לטשטש עובדה זו."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 15:14 
שמעתי שעכשיו מי שזורק רימון גז לשטח פתוח הוא בן מוות.
אני מקווה שההשלכות של ההחלטה על חיילינו היקרים לא יהיו קשות מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 16:02 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:

כן מדינת ישראל קיימת.

לא צריך ללכת כל כך רחוק.
התחלנו לדבר על הנושא הזה כי פה ממש מישהו כתב ש"אסור להכיר בנכבה" או משהו דומה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
הוא שאל למה צריך להכיר בנכבה.

לא פיקפק בעצם היותה או משהו כזה.

מהבחינה הזאת אציין שלא נחוץ להכיר בנכס המדינה בנכבה ולא נחוץ להכיר במדינת ישראל. בשביל להשיג פה שקט. צריך פשוט להכיר בזה שיד כאן עוד עם שרוצה לחיות במדינה משלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 17:01 
סמל אישי של המשתמש
שמעתי שיש תחרות של זריקת רימונים לפראמדיקים
מי שזורק הכי רחוק ופוגע ביהודי הוא המנצח.
מי נרשם?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 17:39 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

מהבחינה הזאת אציין שלא נחוץ להכיר בנכס המדינה בנכבה ולא נחוץ להכיר במדינת ישראל. בשביל להשיג פה שקט. צריך פשוט להכיר בזה שיד כאן עוד עם שרוצה לחיות במדינה משלו.

אה, אז הוא רק שאל אם צריך להכיר בעובדות ההיסטוריות ובמציאות? כלומר יש ספק שצריך להכיר במציאות? אני אשמח אם הוא יבהיר, כי מה שאתה מציע פה לא נשמע לי הכי הגיוני.

לגבי המודגש, כמובן שמה שאתה כותב הוא אכן תנאי הכרחי, ועד ששני הצדדים לא יקבלו את זה לא יקרה שום דבר טוב. השאלה היא אם הוא תנאי מספיק.
אני לא בטוח שעצם זה שתפסיק לרצות לזרוק אום לקיבינימט ותבטיח שמעכשיו תפסיק לעשות להם מה שאתה עושה להם כבר עשרות שנים יגרום להם לסלוח לך על כל מה שעשית להם עד עכשיו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 18:09 
el dudernio כתב:

לא על חשבוננו.
פשוט מאוד.
לא על חשבון הארץ שלנו ולא על חשבון הביטחון שלנו.
אם העולם יחליט להכיר בקיום פיקציה לאומית ערבית כזו וינדב לה מדינה בכל מקום אחר בגלובוס לא אתנגד לכך. אבל לא נסכים לקבל את ריבונות חמאס ליד כביש 6. לא נסכים לריבונות חמאס בירושלים. זה פשוט לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 18:13 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
el dudernio כתב:

לא על חשבוננו.
פשוט מאוד.
אם העולם יחליט להכיר בקיום פיקציה לאומית ערבית כזו וינדב לה מדינה בכל מקום אחר בגלובוס לא אתנגד לכך. אבל לא נסכים לקבל את ריבונות חמאס ליד כביש 6. לא נסכים לריבונות חמאס בירושלים. זה פשוט לא יקרה.

העולם הכיר בה כאשר הוא הכיר בך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 18:19 
el dudernio כתב:
קומוניסים כתב:
el dudernio כתב:

לא על חשבוננו.
פשוט מאוד.

אבל אז הוקמה ירדן.

ואגב ההכרה בנו לא הפכה אותנו לקיימים.
יהודים חיו פה הרבה לפני שקם האו"ם, לפני האיחוד האירופי, לפני יסוד ארצות הברית של אמריקה.
נחמד שהכירו, פחות נחמד שנזקקנו לאבד שליש מתוכנו עד שנאותו לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 18:22 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
el dudernio כתב:
קומוניסים כתב:
el dudernio כתב:

לא על חשבוננו.
פשוט מאוד.

אבל אז הוקמה ירדן.

ואגב ההכרה בנו לא הפכה אותנו לקיימים.
יהודים חיו פה הרבה לפני שקם האו"ם, לפני האיחוד האירופי, לפני יסוד ארצות הברית של אמריקה.
נחמד שהכירו, פחות נחמד שנזקקנו לאבד שליש מתוכנו עד שנאותו לכך.

כמו שההכרה בהם לא תהפוך אותם לקיימים.
הם קיימים, והגיע הזמן שבמקום להתכחש לכך תחשוב איך הופכים את המצב כאן לטוב ביותר לשני העמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 18:58 
ItaiH6 כתב:
ברגע שיורדת בעיית המעמד אז הם בדיוק כמו כל פליט אחר שנקלט במדינה אחרת.
יש להם זיקה למקום שבו הם/הוריהם/סביהם גרו? אני בטוח שגם למוסלמים שגורשו מקשמיר לפקיסטן, הינדים שגורשו לקשמיר, גרמנים שגורשו מצ'כיה ופולין (בעיקר אלה שגורשו למרות שבזמן המלחמה הצהירו שלא מוכנים להיחשב כפולקסדויטשה, מה שבסוף המלחמה לא בהכרח עזר להם), סרבים שגורשו מקרואטיה (למרות שחייבים להודות ששם הבתים שלהם עומדים נטושים ולא אוכלסו על ידי קרואטים, אבל שלא תטעה - אף אחד לא ייתן להם לחזור אף פעם), שבטים אינדיאניים שגורשו מארגנטינה, יהודים מכל מקום בעולם בערך וכל דוגמה אחרת שאי פעם הייתה קיימת בעולם. ההבדל היחיד הוא שכל האחרים, ברגע שנקלטו במקום חדש, נקלטו במקום החדש.

הם יכולים לרצות שיבה, וכמו כל מדינה בעולם שגירשה אוכלוסיית אויב ועכשיו היא הרוב במדינה שלה אנחנו יכולים להגיד להם זיבי (בלי קשר אם זה יהיה חכם או לא).

אתה מצליח להפתיע אותי. הייתי מצפה לטקסט כזה קיצוני מאנשים אחרים בפורום.
יעלה על דעתך שפליטים סורים שנמצאים כרגע באירופה לא יורשו לחזור לסוריה ברגע שיתאפשר להם, גם אם זה יקרה לראשונה עוד 30 שנה? פליטים אריתריאים אם ירצו לחזור לארצם, לא יורשו לחזור לאריתריאה? זה נראה לך עומד בקנה מידה מוסרי כלשהו, שאינו של סמוטריץ׳?
זה המקרה שצריך להיות הרפרנס שלך. ההשוואה לגרמנים מחבל הסודטים, או הגרמנים שגורשו מפולין, או הגירושים מהודו ופקיסטן אחת אל השניה היא שגויה, ולא ניתן להקיש ממנה למקרה של הפלסטינים. קרא בבקשה את המאמר שהבאתי בעמוד 48 של האשכול הזה, זה מוסבר בצורה בהירה ופשוטה.

(כנ״ל לגבי היהודים, אגב. הם לא ראו בשום ארץ שממנה גורשו את ביתם הלאומי, ודאי וודאי שלא היוו בה רוב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 19:04 
ואגב, לגבי המשפט האחרון שלך: נניח שהסורים בחסותו ועזרתו של פוטין, כובשים מחר את ישראל, ומגרשים מכאן את כולנו, ואנחנו נקלטים באירופה וצפון אמריקה. האם אין לנו זכות להגיד שזה שלנו ולדרוש לחזור לכאן? גם אותם תצדיק אם הם יגידו לנו זיבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
ואגב, לגבי המשפט האחרון שלך: נניח שהסורים בחסותו ועזרתו של פוטין, כובשים מחר את ישראל, ומגרשים מכאן את כולנו, ואנחנו נקלטים באירופה וצפון אמריקה. האם אין לנו זכות להגיד שזה שלנו ולדרוש לחזור לכאן? גם אותם תצדיק אם הם יגידו לנו זיבי?

כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 19:27 
סמל אישי של המשתמש
ועוד משהו. עם פליטים אריתראים יחיו כאן 70 שנה ואז ירצו לשוב ל אריתראה כי הם "פליטים" וינסו לשנות את אופי המדינה בהחלט אבין אם המדינה תגיד להם לא.

ומה שנחמד זה שאתם מתעלמים לחלוטין מהטענות שלי או של איתי. הרי אין חולק על כך שהיו כאן ערבים שנושלו במהלך מלחמת העצמאות מביתם. רק שאין חולק על כך גם שעצם ההגדרתם העצמית כפליטים אחרי 70 שנה היא ממניעים פוליטים דמוגרפים, ולא מטעמי "פליטות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 20:30 
סמל אישי של המשתמש
מונדיאל עם טילים?
עושה הרושם שחמאס רוצה בזה.
נראה מחר כמה פלשתינים יקריב ארגון הטרור הזה.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
הרי אין חולק על כך שהיו כאן ערבים שנושלו במהלך מלחמת העצמאות מביתם. רק שאין חולק על כך גם שעצם ההגדרתם העצמית כפליטים אחרי 70 שנה היא ממניעים פוליטים דמוגרפים, ולא מטעמי "פליטות".

לא הבנתי, אתה בא אליהם בטענות על איך שהם מרגישים ואיך שהם מגדירים את עצמם?
אני מניח שגם להם יש הסתייגויות מההגדרה העצמית של הציוני הממוצע (למשל מהתחושה שלו שיש לו קשר היסטורי ארוך עם ארץ ישראל).
למה אתה חושב שזה יעניין אותם יותר ממה שדעתו של אדם אקראי על ההגדרה העצמית שלך מעניינת אותך?
אנחנו מדברים פה על הכרה, הכלה, הבנה של הצד השני, אבל אתה מתקשה אפילו לקבל את זה שיש להם רגשות שלא מוצאים חן בעיניך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 22:10 
פאביו כתב:
מונדיאל עם טילים?
גם מונדיאל קודם זה היה ככה

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 22:22 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
פאביו כתב:
מונדיאל עם טילים?
גם מונדיאל קודם זה היה ככה

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

החמאס ממש מתאמץ להרוג כמה שיותר פלשתינים.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 22:30 
סמל אישי של המשתמש
אתם ממשיכים לדבר על פליטים סורים או וואטאבר, אבל עוד פעם, זו הסחת דעת, המצב של הפלשתינאים שונה בגלל שהם אנשים שאין להם אזרחות בשום מדינה ואין להם ממש דרך לצאת מהצב הזה ולהיות אזרחים שווי זכויות.

el dudernio כתב:

די מהר אפילו מצאתי את הדבר הזה בלינק שהבאת..
"ושלא תטעו בנו. איש אינו טוען שערביי ארץ ישראל לא חוו אסון בסוף שנות ה-40, איש לא מבקש לקחת מהם את כאבם הסובייקטיבי. אכן, ערביי א"י חוו אסון, הנכבה בלשונם ואין שום טעם ושום סיבה לטשטש עובדה זו."

אז לדעתך להגיד "כן, מתו יהודים בזמן מלחמת העולם השניה אבל לא היה פתרון סופי וזה לא אשמת הנאצים" זה לא הכחשת שואה?
למה אנחנו מנהלים את הדיון ברמה פדנטית כזו?

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 07 יוני 2018, 22:35, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 22:31 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
הרי אין חולק על כך שהיו כאן ערבים שנושלו במהלך מלחמת העצמאות מביתם. רק שאין חולק על כך גם שעצם ההגדרתם העצמית כפליטים אחרי 70 שנה היא ממניעים פוליטים דמוגרפים, ולא מטעמי "פליטות".

אני מניח שגם להם יש הסתייגויות מההגדרה העצמית של הציוני הממוצע (למשל מהתחושה שלו שיש לו קשר היסטורי ארוך עם ארץ ישראל).
למה אתה חושב שזה יעניין אותם יותר ממה שדעתו של אדם אקראי על ההגדרה העצמית שלך מעניינת אותך?
אנחנו מדברים פה על הכרה, הכלה, הבנה של הצד השני, אבל אתה מתקשה אפילו לקבל את זה שיש להם רגשות שלא מוצאים חן בעיניך.

קראת טענה אחת שלי כלפיהם?
קראת שאני לא מקבל שיש להם רגשות?
מה קרה חזרת להכניס לאנשים מילים לפה כדי להיות מסוגל להתמודד עם הטיעונים שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 22:41 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:

כתבת במפורש שההגדרה העצמית שלהם לא אמיתית ("לא מטעמי פליטות") אלא שקרית ("נובעת ממניעים פוליטיים").
לא יודע אם זה ביקורת או טענה או איך אתה קורא לזה, אבל קבלה של הרגשות שלהם זה בטח לא.

עריכה: וזה בלי להיכנס בכלל לפרטים שאתה מתעלם מהם בנוגע לפלסטינים ולמצבם כפליטים מחוסרי אזרחות וזכויות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2018, 22:55 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:

כתבת במפורש שההגדרה העצמית שלהם לא אמיתית ("לא מטעמי פליטות") אלא שקרית ("נובעת ממניעים פוליטיים").
לא יודע אם זה ביקורת או טענה או איך אתה קורא לזה, אבל קבלה של הרגשות שלהם זה בטח לא.

למה לא?

אני טוען שהרצון שלהם לחזור לארץ הוא מאוד כנה. אני רק אומר שהרצון הזה וכן חוסר הרצון להשתקע במדינה אחרת לא נובע כמייהה עזה לפלשתין אלא מקורו בפוליטיקה.

הטענה שלי היא כלפיך. שאתה מוכן לקבל את הזיקה ההיסטורית של אנשים שנולדו במקום אחר אבל לפני 70 שנה הוריהם גרו כאן. אבל לא מוכן לקבל זיקה היסטורית של קומוניסים. אני בניגוד אליך לא שופט לפי דת ולאום. אלא מבקש להכליל מערכת מוסר אחידה לכולם. לכן גם כמו שאמרתי למטלי (וכתבתי כאן גם לפני זה) מאוד אקבל את זה שגרמניה ( ובאמת יש לי סבא שברח מגרמניה לפנח המלחמה ואחותי ביררה על דרכון לפנח כמה שנים ונאמר שאנחנו לא יכולים אבל הבנים דל דודים שלי כן) תגיד לי "זיבי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: