יובל כתב:
הוקיץ' כתב:
רדנקו כתב:
יובל כתב:
דבר ראשון, כמעט אף פעם קבוצות מאוזנות כאלה לא זוכות בתארים, כך שאני לא מבין מה ההישג בזה ולמה זו בכלל מטרה שיש לכוון אליה.
דבר שני, אם הזרים שלנו ברמה של הישראלים, זו הוכחה די ברורה לכך שהזרים שלנו לא מספיק טובים.
בדיוק. זו הבעיה. למכבי למשל יש 2 שיכולים להכריע משחקים לפחות, לחולון 2, לירושלים 2 אפילו לאילת יש כאלה כמה. אלה השחקנים שמביאים תארים.
נקווה שאצלנו יגיעו גם שחקנים המובילים למשחק הבא
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
אחלה, רק שזה בדיוק מה שנאמר פה כל העונה (גם על ידי בין היתר) על ניצחון בסדרת פלייאוף. בינתיים הקבוצתיות שלנו נתנה בראש לסקוררים של אשדוד.
אז עכשיו מסתבר שלעלות לפיינל פור זה בכלל לא הישג אלא רק אליפות ועכשיו עכשיו, אנחנו נראה את כל הכשלים בבנייה של פרנקו.
נו טוב.
דבר ראשון, "סקוררים של אשדוד"? יש להם בדיוק סקורר אחד ברמה גבוהה. וברור שאיכות הקבוצה לא נמדדת אך ורק באיכות הסקוררים המובילים שלה, ואשדוד היא קבוצה מאוד מוגבלת והיו לנו יותר יתרונות איכותיים עליה מאשר הם עלינו (אולי אחרים חשבו ההפך אבל אני חשבתי כך עוד לפני הסדרה). אשדוד זו קבוצה מאוד נוחה לקבל בפלייאוף. אם היינו מקבלים את ירושלים למשל, היינו מדברים עכשיו אחרת לגמרי.
דבר שני, עדיין לא הבנתי איך זה הישג שהזרים שלנו לא יותר טובים מהישראלים שלנו.
דבר שלישי, אני אמרתי לאורך העונה שהבעיה היא לאו דווקא היעדר סקוררים, אלא זרים ברמה יותר גבוהה, לאו דווקא התקפית. אם למשל היה לנו במקום הווארד שחקן שלוקח יותר משני ריבאונדים בהגנה למשחק כמו שלקח בסדרה נגד אשדוד, ומהווה איזשהו איום הגנתי (מהווה איום חסימה או מספיק זריז ונייד לשמור מחוץ לצבע), הייתי הרבה יותר אופטימי לקראת יום ראשון.
יש להם שני גארדים זרים מצוינים. אמנם לונג הוא לא סקורר ענק כמו הנרי אבל הוא שחקן איכותי מאוד וכבר ראינו איך הוא המטיר עלינו שלשות במאני טיים.
ואתה אולי חשבת שאשדוד היא קבוצה מאוד מוגבלת ונוחה אבל אני לא חשבתי ככה ואני עדיין לא חושב ככה. קל לשכוח לפי איך שהסדרה הזאת התפתחה איך שאשדוד פירקו את כל הליגה מתחת לסלים ואיך הנרי התפוצץ על קבוצות ללא מענה. פרנקו עשה עבודה גדולה בסדרה הזאת וגרינברג פשוט לא ידע למצוא פתרונות.
גרינברג עשה דברים יפים מאוד באשדוד בכל הנוגע להתוויית שיטה ומציאת יתרונות יחסיים, אבל בכל הנוגע להכנה לסדרה ומציאת פתרונות תוך כדי תנועה הוא עשה עבודה רעה מאוד וזו אחת הסיבות העיקריות להפסד שלהם בסדרה.
ואני לא אמרתי שזה הישג שהזרים לא יותר טובים מהישראלים. למען האמת אני גם לא חושב שזה נכון. לעומת זאת, אני רואה הרבה ערך בלבנות בנייה קבוצה עמוקה, מגוונת ומאוזנת, זאת בניגוד לשיטה הנהוגה במחוזותינו של שני גארדים זרים והשאר מסתכלים.
אני גם חושב שהיו כשלים רבים בבניית הקבוצה ושהדרך בה התנהלנו היא רעה מאוד, אבל בסופו של דבר פרנקו נמדד רק לפי השורה התחתונה והיא טובה מאוד.