ItaiH6 כתב:
לא נראה לי.
החוזים הם חוזים אישיים ומוגבלים בזמן.
חוץ מזה אם הם לא מקבלים משכורת בזמן השביתה (כמו שטען רז גל שהחוק מאפשר) ולא נמצאים בסגל בזמן השביתה אז מה ההבדל? גם אחרי השביתה הם יישארו מחוץ לסגל.
המנהלת לא יכולה להגיד שהשחקנים גורמים לסיום העונה כי המנהלת עצמה היא היחידה שיכולה לגרום לסיום העונה והיא תצטרך להוכיח שבגלל השביתה אין לה אפשרות אחרת בשביל שבית דין לעבודה יתערב (אם בכלל מעניין בית דין לעבודה אם ליגת כדורסל תתקיים או לא כל עוד לא מופרות זכויות העובדים).
אני חושב שיש כזה דבר שנקרא "קרן שביתה" אם ארגון השחקנים שייך להסתדרות, כל עוד הם שובתים הם מוגנים על ידי ההסתדרות, בשביל זה יש ארגון עובדים.
הרי פנו לבית דין לעבודה גם במקרה ארגון השופטים ומקרים אחרים שאיים להשבית משחקים ומנעו מהם לשבות ולא יודע איך זה המשיך הלאה.
אם קיים פה נזק בלתי הפיך עבור הקבוצות, ובניגוד לדחייה של מחזור או שתיים או שלוש שזה נזק גדול אבל נזק הפיך איכשהו, לבטל סיום של עונת משחקים זה נזק שיכול לגרום לבית דין להוציא צו מניעה (לפחות זמני) ובמקביל לגרום לצדדים לשבת למו"מ ולהכניע את המנהלת, להתקיל את המנהלת ולהבין למה היא משנה מצב קיים אם היא רוצה שהליגה תמשך.
בדיוק מה שאמרת - המנהלת צריכה להוכיח את מה שהיא אומרת: אתם עושיםש ביתה בסוף העונה ואין לאן לדחות את המשחקים אז הליגה תסתיים כאן ועכשיו כי אין אפשרות לקיים אותה, העניין הוא שזה מוצג בתקשורת כאילו השחקנים הם הרעים והפסיקו את הליגה, בעוד מי שמפסיק זאת המנהלת - כשהיא מאשימה את השחקנים ויוצאת כאילו היא לא אשמה (נתנו לכם אפשרות, דחינו את המחזור פעם אחת) ושהשחקנים הם האשמים שתוצאות של עונה שלמה הלכו לפח.
בגלל זה הם לא רוצים ללכת לבית דין ובגלל זה אני רוצה שהם יילכו לשם, אם הם צודקים - אז השביתה תדחה בנתיים/ אולי המצב הקיים ימשיך, אבל אם הם טועים ואפשר להמשיך את הליגה כמו שאני חושב - הם לא יוכלו להאשים את השחקנים בזה שתוצאות של עונה שלמה הולכות לפח.