אהרל'ה כתב:
בוריס כתב:
כל כך יפה לראות שמצפים מהפועל להיות הקבוצה הנבדלת שבאה לקראת השחקן הישראלי, בזמן שהשחקן הישראלי שם זין על הכדורסל פה ומתעסק בעיקר בעצמו.
הישראלים רוצים לכפות עלינו לתת להם דקות בלי קורלציה ליכולת שלהם בפועל, גם במחיר שהקבוצה תהיה פחות טובה.
אם אתה רוצה קבוצה ממש אבל ממש טובה, אז לך תחתים 10 זרים ברכבת אווירית, תחזיק ישראלי סמלי אחד שיתייבש על הספסל עם סרט הקפטן, ותהנה לך בקרבות האיכות מול ליגיון זרים אירופאי / אמריקאי אחר.
אני רוצה כדורסל ישראלי, בליגה ישראלית, ולא אכפת לי שרמת הליגה תהיה פחות טובה (להפך, אולי זה יסייע לליגה לחזור לשפיות כלכלית ולהעמדת תקציבים שעולה קנה אחד עם הפוטנציאל הכלכלי ורמת העניין בליגה).
הגנה על השחקן הישראלי והגבלת מספר הזרים משרתת גם את חוקי הפייר-פליי ומאפשרת לשאר הקבוצות לצמצם את פערי התקציב העצומים מול מכבי ומגדל.
ואין שום בעיה עם זה שהפועל תהיה נושאת הדגל בעניינים שונים מול הדון ועושי דבריו, כמו שהיה במשך הרבה שנים בעבר. כמו שכתבתי בהזדמנות אחרת, המאבקים מחוץ למגרש - ביחס לחוקי המשחק של הליגה - חשובים לא פחות (ואולי יותר) מהמאבקים על הפרקט.
בינתיים מי שכן תמכה בגלוי במאבק של השחקנים הישראלים היא ההנהלה של גלבוע/גליל...
אוקיי אתה רוצה לראות כדורסלן ישראלי, ויש אנשים אחרים שרוצים לראות קבוצת כדורסל טובה.
לדעתי האינטרס המקצועי שלך לא טהור, בדיוק כמו החוק הרוסי.
השחקן הישראלי במתכונת הבקשות שלו הוא פושע, הוא מבקש הגנה, שכר עצום עם מעט מאוד קבלות.
אין עונה שלא אכלנו לוקש עם ישראלי צבר שעולה המון המון כסף והביא לנו תרומה שלא מתקרבת בכלל לעלות שלו (שולדבראנד הסמל עם חוזה עקיצה של 300+ אלף דולר ל3 שנים , רוברט רותבארט שהרוויח הון, רפי מנקו שלא קרוב בכלל לתת תפוקה שתואמת את השכר שלו, וכמובן איך לא מתן נאור ש2-3 שנים ניצל את מעמדו כסמל כדי לזיין אותנו בחוזים למרות שהוא בדעיכה ניכרת בקריירה ולא מסוגל לעשות סל).
ועכשיו אחרי ששמעת את זה, מה תחשוב אם המיסוי של הזרים ישתווה לזה של הישראלים?
עדיין תרצה 2-3 צברים משמעותיים במאות אלפי דולרים גם אם זה אומר שיהיה תקציב זרים של גרושים, של 300 אלף דולר? שככה הסיכוי שלך לעשות פלייאוף הוא נמוך במקרה הטוב.
או שתעדיף 4 זרים, מתאזרח, ישראלי בכיר והשאר שיהיה שחקני נוער/שחקנים צעירים שישלימו את הסגל במקום לתת את כל הכסף לאיזה רפי מנקו שלא קולע ולא שומר ולוקח 100k+ רק כדי שאתה תהיה מרוצה שיש לנו שחקן ישראלי שהוא לא נער פוסטר.
אז אולי לא מרגיש הזדהות עם שחקן ישראלי בכיר, אבל לפחות לגבי נרוויח סגל שנבנה מאינטרס מקצועי טהור, ועל הדרך נוכל לתת לשחקנים ישראלים זולים להתפתח (צוף בן משה, שחקני הנוער הטובים שלנו ים, שחר וגיא).
אני מכיר אותך ואת התשוקה שלך לכדורסלן ישראלי, אבל תדע שלכל דבר יש מחיר וצריך למצוא איזון.
אני מת שהם ישחקו אבל הם צריכים להרוויח את זה.
איך אתה מצפה שמישהו יתמוך בשחקנים הישראלים עם ההתנהגות שלהם? קיצוניות זו אנדרסטייטמנט, זו גניבה כשמה כן היא.