לירון האדום כתב:
הגיע הזמן שחמאס וגם ה bds יבינו שאלימות והחרמות לא תוביל להישגים אלא להפך
לירון,
אני חיב להבהיר על זה משהו, כי אתה חוזר פעם אחר פעםכ על המנטרה של "החמאס צריך ללמוד שאלימות זו לא הדרך". לא כי בא לי להתווכח איתך, הרי זה לא עובד, אבל שוב, אם יש כאן קוראים בדיון שמנסים להיות אובייקטיביים ולהקשיב, חייבים להפריך את זה ועכשיו, שלא יחשבו בטעות שיש גרעין של אמת בגישה שלך.
אולי אתה לא זוכר, ואולי אף פעם לא ידעת. אני כן זוכר.
אחרי מלחמת ששת הימים, בה השתלטנו על השטחים הפלסטינים, במשך 20 שנה רצוף לא הייתה אלימות פלסטינית. אני זוכר את עצמי מטייל עם הורי למנפחי הזכוכית בחברון, להר גריזים מעל שכם, ללא שום חשש וללא פחד. הפלסטינים רצו מדינה, התנהגו יפה (חוץ מאש"ף, אבל הוא בכלל לא היה באזור), וקיבלו גורנישט. לא מדינה, ולא זכויות אדם בסיסיות. רק השפלה, קלגסים ברחובות, וגזל אדמות. כשנמאס להם, והם רצו את מה שמגיע להם וראו שדרך האי-אלימות לא מדברת אלינו, התחילה האיתיפאדה הראשונה. חמאס עוד לא נולד, אגב. העם התקומם, הדליק צמיגים, זרק אבנים ובקבוקי תבערה. שום דבר שמפוצץ אוטובוסים עם אנשים. אני לא ממשיך הלאה, להתפתחות הבאה במעגל האלימות.
אז בוא, אל תלמד את הפלסטינים על אי אלימות, כי 20 שנה הם ניסו את זה וזה לא עבד כמובן. הסיבה היא שמעולם לא הייתה לישראל שום כוונה לתת להם את מה שמגיע להם, ללא תלות באלימות או אי אלימות.
תודה והמשך יום טוב.