תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 10:02 
תמונה

פוסט להמחשה של תומך חמאס מעזה, מאתמול:

"קיבוץ כרם אבו סאלם (כרם שלום) מזרחית לרפיח. מרוחק 200 מטר מן הגדר. יש בו לולי הודו, מגרש כדורגל, בריכת שחייה, וגרות בו 15 משפחות בלבד. תיקפו אותם בסכינים!"

@רדאינבלאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 10:16 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
רציתי לספר לכם שלפני כמה שנים קראתי תזה מרתקת על הצדקת השימוש בכוח בתרבות הישראלית. החוקרת מנסה לגלות כיצד מסבירים את הצורך בשימוש בכוח בישראל לציבור באמצעי התקשורת. היא שואלת, כיצד מסבירים לעצמנו שזהו, אין ברירה, חייבים לפעול בכוח.

היא משווה בין שתי מלחמות, 1967 ו-1982 ומתרכזת באופנים שבהם לקראת היציאה למלחמה הולכות ומצטמצמות (מבחירה) האפשרות להמנע משימוש בכוח והאלימות הופכת להיות המוצא היחיד. הפתרונות הדיפלומטיים שמנופנפים כ"תמימים", גזירת הגורל של "הסיבוב הקרב ובא" ככוח שאין אלא לצפות בו מכה בנו, האדישות הציבורית להתלקחות הקרבה, ההסתכלות על הצד השני כבלתי רציונאלי בעליל. כולם כלים רטוריים וקוגניטיבים שמובילים לרגע שבו האלימות מתלקחת.

החוקרת, שהיא גם אשתי אם תהיתם, מצליחה בעבודה ארכיונית מרתקת להגיע למסקנה הבאה: יש לשימוש בכוח בישראל את היכולת המדהימה להיות כרוניקה ידועה מראש וגם הפתעה גמורה גם יחד. אותם הכוחות שמתעלמים לאורך זמן מהסיטואציה המשברית שנבנית במשך זמן רב ושמבטלים בהינף יד פתרונות לא אלימים, הם אותם הכוחות שישאלו ביום שבו האלימות מתפרצת "אבל איזה עוד ברירה יש?". הנהגה ישראלית כקטר רכבת שדוהר אל עבר מסילה שבורה, מתעלם מהסתעפויות שמאלה וימינה במסלול כדי להמנע מהתנגשות כי זו הדרך היחידה שהוא מכיר.

קשה לי לא לחשוב על המחקר הזה היום, לאור ההתממות והטמטמות של ה - "אבל מה לעשות?" או ה-"מנסים לפרוץ את הגדר! לתת להם להכנס?". זה ה"מה לעשות" האלמותי הישראלי. כי זה הכוח הממשי של שיח האלימות בישראל: היכולת לגרום לך לחשוב שהסיטואציה האלימה שאתה פתאום נתון בה, נוצרה מן הכלום, בזה הרגע ממש ושכל מה שנותר לך ולסגת אל האינסטיקטים וההיוריסטיקות הכי בסיסיים שלך. מה עם כל שאר השנה? מה עם כל הסתעפויות להמנע מהרגע הזה? עזוב, מה עם כל ההסתעפויות להמנע בזה בעתיד? אירווויזיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
פוסט להמחשה של תומך חמאס מעזה, מאתמול

עשרות אלפי דוגמאות של שיח אלים לא פחות, אבל מהצד שלך של המפה הפוליטית (כלומר ימין משיחי יהודיסטי): https://www.facebook.com/%D7%92%D7%96%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%93%D7%9B%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99-952613844869428/

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 10:57 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
[
1. טוב מאד, שיפעלו עוד ועוד.
בינתיים שומעים ורואים את עודה מתראיין רק במקרים של הפלסטינים.
עוד לא שמעתי אותו קורא להפגנה בגלל המצב בכפרים הערביים או בגלל אפליה.
2. ויש בכוחם כדי לשפר את המצב של הפלסטינים ?
3. כי הם מייצגים אוכלוסיה מסויימת, לכולם יש אחריות.
אבל כמו שלש״ס ויהדות התורה יש יותר אחריות כלפי הדתיים ככה גם המפלגות הערביות

1. אתה פשוט לא מקשיב. הם פועלים גם בלי הטיפים שלך. לגבי למה לא שומעים אותם בנושאים אחרים, הייתי מפנה את הטענה הזו למי שנזכר בהם רק כשיש עניין עם הפלסטינים מחוץ לגבולות 67. איפה היית כשהם ארגנו הפגנה באמצע תל אביב על הריסת בתים בישובים ערביים? זה היה זמן מצויין להביע סולידריות. אבל אותך לא מעניינת סולידריות.
2. לא ממש. אז מה? מה משמעות השאלה שלך? אין בכוחם לשנות כמעט כלום בשום מקום. זו הטענה שלי בדיוק. מה שלך?
3. אין דבר כזה "מייצגים אוכלוסיה מסויימת" כשמדובר על זכויות. הממשלה מחוייבת לזכויות כל אזרחיה בקו ישיר ולא דרך מתווכים שיכולים להיות נחמדים יותר או נחמדים פחות. כמו שאמרתי - עצם הטלת הביקורת על מצב הפלסטינים בישראל על המפלגות שלהן הם מצביעים היא הודאה בכך שאין למפלגות הציוניות יומרה להתייחס אליהם כשווים.
מקובל עליך שממשלת הליכוד תיטיב עם עירייות תומכות ימין מובהקות על חשבון עיריות תומכות שמאל? אני מניח שלא. אז למה הפלסטינים אזרחי ישראל אינם ברשימת המכולת של ממשלות יהודיות?

1. לא שמעתי על הפגנה כזאת בתל אביב, חבל שלא פורסמה יותר בתקשורת.
לא היתי הולך להפגנה כזאת כמו שאני לא הולך להפגנות אחרות, אני לא פעיל ואמרתי זה.
2. הטענה שלי שהם לא צריכים לשסות ולהבעיר אש, אלא להפך.
3. יש דבר כזה מייצגים אוכלוסיות שונות, מפלת הוותיקים דאז, חרטה על דגלה לעזור לגמלאים, המפלגות הדתיות חרטו על דגלם את שמירת השבת.
שינוי של דאז חרטה על דגלה להילחם בכפיה הדתית, בטח שהם מייצגים אוכלוסיות שונות.
תבדוק כמה יהודים מצביעים למפלגות הערביות.
ערביי ישראל צריכים להיות ברשימת המכולת, צריך להעביר תקציבים לחינוך ושיפור תשתיות לכפרים הערביים ביתר שאת ועל חשבון ההתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

3. יש דבר כזה מייצגים אוכלוסיות שונות, מפלת הוותיקים דאז, חרטה על דגלה לעזור לגמלאים, המפלגות הדתיות חרטו על דגלם את שמירת השבת.
ערביי ישראל צריכים להיות ברשימת המכולת, צריך להעביר תקציבים לחינוך ושיפור תשתיות לכפרים הערביים ביתר שאת ועל חשבון ההתנחלויות.

1. נו, ולמה אתה חושב שלא שמעת? למה אתה שומע רק נושא מאוד ספציפי מפי חכים פלסטינים? יופי.
2. הם לא עושים את זה. הם אומרים את דעתם, איתה אני מסכים. בעיני תמיכה בחוקי לאום משסה ומפלגת. למעשה, זו לא דעה, זה ממש לשון החוק - הפרדה והבדלה. ובזה תומכים כל החכים היהודים בצורה כזו או אחרת.
3. שוב, הם שם כדי לקדם אינטרסים של הציבור שבחר בהם, אבל האחריות על מימוש האינטרסים, כלומר, הזכויות, של אותו ציבור היא בידי מי שבידו הכח - הממשלה. מפלגה ערבית כושלת אינה בשום צורה אשמה באפליה ממנה סובלים אלה שבחרו בה.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע
הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:19 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

1. נו, ולמה אתה חושב שלא שמעת? למה אתה שומע רק נושא מאוד ספציפי מפי חכים פלסטינים? יופי.
2. הם לא עושים את זה. הם אומרים את דעתם, איתה אני מסכים. בעיני תמיכה בחוקי לאום משסה ומפלגת. למעשה, זו לא דעה, זה ממש לשון החוק - הפרדה והבדלה. ובזה תומכים כל החכים היהודים בצורה כזו או אחרת.
3. שוב, הם שם כדי לקדם אינטרסים של הציבור שבחר בהם, אבל האחריות על מימוש האינטרסים, כלומר, הזכויות, של אותו ציבור היא בידי מי שבידו הכח - הממשלה. מפלגה ערבית כושלת אינה בשום צורה אשמה באפליה ממנה סובלים אלה שבחרו בה.

1, לא שמעתי את עודה מתראיין בכל מקום וזועק להגיע להפגנה בתל אביב כמו שהוא זועק וקורא לחמאס להמשיך ב"הפגנות" וקורא להצית גם את הגדה.
2. אתה מסכים שצה"ל רצח בדם קר וביצע אתמול טבח? אתה מסכים שצריך עוד ספינות כמו המרמרה עם לוחמים שבאים לשחרר את המצור?
אתה מצדיק ניסיון לחצות את הגבול ולהגיע לאדמות "הכבושות" ?
3. מסכים איתך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:27 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
תמונה

"קיבוץ כרם אבו סאלם (כרם שלום) מזרחית לרפיח. מרוחק 200 מטר מן הגדר. יש בו לולי הודו, מגרש כדורגל, בריכת שחייה, וגרות בו 15 משפחות בלבד. תיקפו אותם בסכינים!"

@רדאינבלאד

דיי כבר ניאו נאצי.
תסתכל כמה אלימות יש מהצד שלנו הציוניים.
איך אנחנו יורים במפגינים תמימים כמו זה פה , ועושים בהם טבח.טבח עזה.
אז מישהו מחזיק סכין וקורא לרצח , זה לא כמו חייל בצבא הציוני שרוצח בדם קר מפגין נכה תמים מעזה.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:29 
סמל אישי של המשתמש
1. שוב, שאלתי 'למה לא שמעת'?
קיוויתי שתינה כל זה לבד, אבל לא נורא - הסיבה היא שזה לא מעניין את כלי התקשורת היהודים. יש?
2. השאלה היא לא אם אני מסכים או לא. אולי אני לא הייתי מתבטא כך. אבל זו עדיין הבעת עמדה לגיטימית, וביקורת שבהחלט במקומה. היא מפלגת ומשסה כי יש ציבור שלא מוכן לשמוע ביקורת כזו כלל, ועבורו זו עמדה לא לגיטימית.
אבל זו לא עמדה לא לגיטימית.
3. נהדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:

דיי כבר ניאו נאצי.
אז מישהו מחזיק סכין וקורא לרצח , זה לא כמו חייל בצבא הציוני שרוצח בדם קר מפגין נכה תמים מעזה.

ליצן ראשי בקרקס שכבר הצהרת שאתה לא לוקח בו חלק. כפיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
פאביו כתב:

דיי כבר ניאו נאצי.

ליצן ראשי בקרקס שכבר הצהרת שאתה לא לוקח בו חלק. כפיים.

טרם ענית לי על ערביי ישראל.עניין הקרקס לקנסו.אני ממש משתדל לא להתדרדר לענות לך .

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:51 
אדום נחמד כתב:
1. שוב, שאלתי 'למה לא שמעת'?
קיוויתי שתינה כל זה לבד, אבל לא נורא - הסיבה היא שזה לא מעניין את כלי התקשורת היהודים. יש?
2. השאלה היא לא אם אני מסכים או לא. אולי אני לא הייתי מתבטא כך. אבל זו עדיין הבעת עמדה לגיטימית, וביקורת שבהחלט במקומה. היא מפלגת ומשסה כי יש ציבור שלא מוכן לשמוע ביקורת כזו כלל, ועבורו זו עמדה לא לגיטימית.
אבל זו לא עמדה לא לגיטימית.
3. נהדר

לא בטוח שזאת עמדה לגיטימית, לדעתי העמדה אינה נכונה שרק גורמת לליבוי האש והשנאה ואף אולי ניתן לראות אותה בעמדה מסיתה לאלימות, ככה לא אמור להתנהג מנהיג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:

טרם ענית לי על ערביי ישראל.עניין הקרקס לקנסו.אני ממש משתדל לא להתדרדר לענות לך .

לא שאלת שום שאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

לא בטוח שזאת עמדה לגיטימית, לדעתי העמדה אינה נכונה שרק גורמת לליבוי האש והשנאה ואף אולי ניתן לראות אותה בעמדה מסיתה לאלימות, ככה לא אמור להתנהג מנהיג.

מה מונע ממנה להיות לגיטימית? הטענה שאתה לא מסכים איתה אמנם צפויה, אבל לא מספיקה.
היא גורמת לכעס אצל מי שלא מסכים איתה, כמובן. ככה זה עם מחלוקות. אותם מאוד מכעיס חוקי לאום למיניהם.
לגבי הביקורת שלך על איך אמור להתנהג מנהיג, תוכל לבסס את זה על דברים כלליים יותר, בלי לקשר את זה ישירות לדעתך האישית על התוכן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 13:32 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:

מה מונע ממנה להיות לגיטימית? הטענה שאתה לא מסכים איתה אמנם צפויה, אבל לא מספיקה.
היא גורמת לכעס אצל מי שלא מסכים איתה, כמובן. ככה זה עם מחלוקות. אותם מאוד מכעיס חוקי לאום למיניהם.
לגבי הביקורת שלך על איך אמור להתנהג מנהיג, תוכל לבסס את זה על דברים כלליים יותר, בלי לקשר את זה ישירות לדעתך האישית על התוכן?

אני לא בטוח שהסתה ועידוד אלימות הם דעות לגיטימיות, גם אם כן, חבל שכך מתנהג מנהיג ערבי.
מנהיג ערבי, מבחינתי, אמור לדאוג בראש ובראשונה לקהל בוחריו קרי לאזרחים הערבים במדינת ישראל.
עליו לפעול בכל הכח לקירוב לבבות ולשלב את האוכלוסיה הערבית בתוך החברה הישראלית.
גם עכשיו במצב בעזה, היתי מצפה ממנו שיגנה אלימות משני הצדדים (מס שפתיים), שיבקש לחזור לשולחן המו"מ,
ולא ללבות עוד יותר את האש והשנאה, בדיוק דרך אגב כמו שעושים שרון גל ואח' וגם קומו פה בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 13:34 
סמל אישי של המשתמש
אוי, העיתונים היום, אוי.

שוב, בפעם המי יודע כמה, ישראל עושה נזק עצום לעם היהודי.

מדינה ארורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 13:41 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

אני לא בטוח שהסתה ועידוד אלימות הם דעות לגיטימיות, גם אם כן, חבל שכך מתנהג מנהיג ערבי.
מנהיג ערבי, מבחינתי, אמור לדאוג בראש ובראשונה לקהל בוחריו קרי לאזרחים הערבים במדינת ישראל.
עליו לפעול בכל הכח לקירוב לבבות ולשלב את האוכלוסיה הערבית בתוך החברה הישראלית.
גם עכשיו במצב בעזה, היתי מצפה ממנו שיגנה אלימות משני הצדדים (מס שפתיים), שיבקש לחזור לשולחן המו"מ,
ולא ללבות עוד יותר את האש והשנאה, בדיוק דרך אגב כמו שעושים שרון גל ואח' וגם קומו פה בפורום.

איזו הסתה? איזה עידוד אלימות? על מה אתה מדבר?

ושוב אתה מקשקש על דאגה לציבור שלו למרות כל מה שכתבתי עד עכשיו בנושא. איבדת אותי סופית. כשתהיה מוכן להכניס לראש שלך מידע חדש במקום למחזר ססמאות, תודיע לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
א- לא, אני לא שותף לתפילה הזו. אני די לא שותף לשום תפילה, אבל כאלו שמייחלות למוות של אנשים - במיוחד לא.

ב- מעולם לא עסקתי בגינויים, ואני לא חושב שאני צריך להתחיל לעסוק בזה.

א- אוקיי, אז לא תפילה (שהיא בעלת מימד דתי/רוחני) . משאלת לב, בסדר? האם לקוות שהבאים לרצוח את משפחתך ח"ו, ימותו קודם לכן, זה לא הדבר הכי טבעי ומתבקש? מדוע? הרי במרחק קצר מהגדר יש לי משפחה שעשוייה להישחט על ידי המחבלים אם צה"ל לא יהיה שם כדי למנוע מהם לעשות זאת. לא מקבל את ה"האנשה" שאתה עושה להם. גם ללא קשר לאיום מיידי הנשקף מהם אני שמח על מותם של מחבלי חמאס (נניח, ידיעה על תאונת עבודה שלהם גם תשמח אותי.) באבוד רשעים רינה

ב. אוקיי, אל תשנה מהרגלך. זה בסדר.

לא, אני לא מייחל למוות של אף אחד. אני מקווה שמי שרוצה לפגוע בי ייעצר לפני שיצליח לעשות את זה.
לעיתים (ממש לא תמיד, ואפילו לא לרוב), הדרך היחידה לעצור היא להרוג, ואז זה מה שצריך לעשות. אבל גם אז לא צריך לשמוח על זה.
הרג, גם של אנשים שרוצים לעשות מעשה נתעב, זה דבר עצוב. לפעמים הכרחי, אבל תמיד עצוב, ותמיד צריך לעשות חשבון נפש על האם היה ניתן למנוע את זה בצורה אחרת.
לשמוח ולהגיד ״פן ירבו״? זה מבחיל בעיני ומעיד יותר על תאוות דם מאשר על רצון להגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
תמונה

@רדאינבלאד

אתה יודע שתיוגים לא עובדים כאן, כן?
וכאמור, אני עדיין לא בעד שימות. צריך למנוע מזה לקרות, כן, אבל אני לא בעד שימות.
הקריאה שלו למוות מבחילה. הקריאה שלו למוות שלו מבחילה לא פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
Alon Mizrahi
4 hrs
כמה אמיתות צוננות, ברשותכם:

1. רצועת עזה היא יצירה ציונית-ישראלית במאה אחוז. לא בשבעים אחוז, לא בשמונים אחוז, במאה אחוז.

עזה הייתה עיר ימית מזרח תיכונית רגילה לגמרי עד הציונות: היו שם דייגים וסוחרים והייתה תנועה חופשית לים, למצרים וצפונה, לכיוון פלסטין וסוריה.

הציונות הפכה את עזה למחנה פליטים גדול, עם הנכבה ב48, ובודדה אותה מהקשרים שלה, האנושיים, המסחריים, התרבותיים, עם המרחב סביבה. נסו לגרש עשרות אלפי פליטים לחיפה, לטבריה או לאשדוד, תבודדו אותן עם חומה ומצור משאר ישראל ומהעולם ותראו מה יקרה.

2. למה עזה מופרדת מהגדה? אם פינינו את עזה ואנחנו כבר לא כובשים אותה, כמו שאומרת הבדיחה הישראלית המקובלת, למה אנחנו לא מאפשרים קשר ומעבר חופשי של סחורות ואנשים בין חלקי האוטונומיה הפלסטינית, כביכול?

התשובה בסעיף הבא

3. פיצול הפלסטינים לצורך החלשתם ושבירתם, וכדי שלא תיווצר תנועה פלסטינית לאומית של ממש, הייתה המדיניות של ישראל מהרגע הראשון של הכיבוש. בגלל זה ישראל תיחבלה וגרמה לפלגים וסכסוכים בתוך החברה הפלסטינית עם יצירת כל מיני "הנהגות" מקומיות, נסחטות ומאויימות בקלות; בגלל זה היא עזרה ליצור את חמאס בשנות השמונים, כדי להחליש את אש"ף, ובגלל זה היא יצרה את הכלא הגדול שנקרא "עזה" עם ההתנתקות. הכל כדי להפריד ולשבור את הפלסטינים.

כדי שהמפעל המעוות של קולוניאליזם בגדה יוכל להימשך באין מפריע, וכדי שלא תיווצר התנגדות של ממש למעשים של ישראל, התנגדות שיכולים להעמיד רק בני אדם עם איזשהו חופש פעולה והתארגנות, חובה לשמור את הפלסטינים כחברה מפוררת, מפורדת, מפוחדת, רדופה, מדוכאת. זה מה שהשב"כ עושה בשטחים הכבושים מאז 67.

4. ישראל חוסמת את כל דרכי החמצן והתקשורת של עזה לעולם. ישראל סוגרת את הים לדייגים פלסטינים ולא מאפשרת לפלסטינים לצאת משם: לא ללימודים, לא לטיפול רפואי, לא לביקור משפחתי, לא ליצירת קשרים עסקיים. כלום. בקבוק אטום.

מה שישראל עושה לעזה הוא ניסוי חולני ומתועב בקנה מידה ענק בשבירת בני אדם. זה רק מצטרף לזריקת פליטים לעזה והתנערות מהם (חלק אדיר מהנטבחים בעזה הם צאצאי פליטים מ 48), ומצטרף לשנים ארוכות מאוד של דיקטטורה צבאית ישירה ומגע עם חיילים ישראלים יום יום - כולל עוצר בשעות הערב, יום יום. עשרות שנים. כולל מעצרים המוניים ומניעת תנועה ועבודה באינסוף דרכים, והשפלה נוראית, באינסוף דרכים. יום יום.

עזה היא פצע אנושי מדמם וכואב שישראל יצרה במו ידיה. והיא מונעת ממנו להחלים במו ידיה, ומוסיפה לזהם אותו במו ידיה.

5. זו לא "אדישות לחיי אדם". בשלב הזה, זו תאוות דם של ממש. הצמרת המדינית בטחונית של מדינת ישראל יודעת בדיוק מה קורה בעזה ואיך זה ייגמר, והיא שומרת את הדברים על הקצה כל הזמן, כדי שיהיה תירוץ להרוג, להרעיב, לגרש: להרגיל את התודעה הישראלית לאכזריות ולשמור את הפלסטינים תחת ההבנה שכל נסיון שלהם לעמוד על הרגליים ולתבוע לעצמם זכויות פוליטיות וחיי כבוד ייתקל באש חיה.

6. לא ייתכן בישראל שינוי פוליטי מבפנים. המצפון שלה מת והשכל שלה מת. אין עם מי לדבר. רק לחץ חיצוני יעזור. והחגיגות הכפולות אתמול, בירושלים ובתל אביב, על ערימות של גופות ממש, יש לקוות, יעזרו לעוד אנשים בעם היהודי ובעולם להבין מה שנטלי פורטמן הבינה: ישראל הפכה לפרי מורעל. למכונת מלחמה משוגעת, בלתי צפויה ובלתי נשלטת.

היהודים מתגאים בזיכרון ההיסטורי שלהם: הם לא שוכחים מה שעשו להם לפני 2000 ו 3000 שנה, כביכול. גם לשאר העולם יש זיכרון היסטורי. מה שאנחנו עושים כאן, גם זה לא יישכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
ודיברו פה על הפועל "ג'רמי קורבין" תל אביב,
אז הנה הכניסה שלו בשלטון:
ציטוט:
Jeremy Corbyn
16 hrs ·
Today’s killing of dozens of unarmed protesters and the wounding of many more by Israeli forces in Gaza is an outrage that demands not just international condemnation, but action to hold those responsible to account.

This slaughter follows weeks of killings of Palestinian civilians demonstrating for their right to return, most of whom are refugees or the families of refugees. Coming on the day President Trump moved the US embassy to Jerusalem, it underlines the threat to peace posed by the continuing and intolerable injustices faced by the Palestinian people.

The response from many western governments to this flagrant illegality, including our own – which bears a particular responsibility for a peaceful and just resolution of the Israel-Palestine conflict – has been wholly inadequate. They should take a lead from Israeli peace and justice campaigners: to demand an end to the multiple abuses of human and political rights Palestinians face on a daily basis, the 11-year siege of Gaza, the continuing 50-year occupation of Palestinian territory and the ongoing expansion of illegal settlements.

We cannot turn a blind eye to such wanton disregard for international law. That is why Labour is committed to reviewing UK arms sales to Israel while these violations continue.

The international community must at last put its collective authority and weight behind achieving a lasting settlement that delivers peace, justice and security for both Israelis and Palestinians, who have waited so long to achieve their rights.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:36 
הדם של הפלסטינאים שנשפך אמש יהפוך בעתיד גם לדם של ישראלים שיישפך פה.
ושוב אנשים פה לא יבינו מה עשינו להם ולמה הם שונאים אותנו כל כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:39 
זאת הבעיה של השמאל הקיצוני האומלל. הוא כל הזמן נזקק לשקרים (או חצאי אמיתות הגרועים משקרים) כדי לטעון את טענותיו. איזו אומללות חסרת תקנה. כמה טוב לנו להיות בצד של האמת ולא בזה הנזקק לשכתוב ההיסטוריה כל רגע כדי לייצר חצי טענה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:44 
אז למי שחשב שעד לראשית הציונות הייתה עזה כפר דייגים "פלסטיני", שתי הקלקות לויקיפדיה מגלה כי קהילה יהודית גדולה הייתה בעזה עוד הרבה לפני שמוחמד מייסד האיסלם נולד:

יונתן החשמונאי, אחיו של יהודה המכבי כבש את עזה בשנת 145 לפנה"ס ושמעון אחיו יישב בה קהילה יהודית, שהתקיימה עד שנת 61 לפנה"ס אז גירש את המתיישבים נציב סוריה הרומי אולוס גביניוס. בתקופת המשנה והתלמוד הייתה בעזה קהילה יהודית גדולה למדי. היה ניתן לראות על אחד העמודים במסגד הגדול של עזה את הכתובת "חנניה בר יעקב" בעברית וביוונית ומעליה חקוקה מנורה עם שופר בצידה האחד ואתרוג בצידה האחר עד להשחתתה בתחילת האינתיפאדה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:46 
בית הכנסת העתיק בעזה הוא בית כנסת אשר נבנה במיומה בסביבות שנת 508 לספירה, בתקופה הביזנטית. הוא נמצא כיום בשכונת א-רימאל בעיר עזה, בסמוך לנמל עזה.

https://he.m.wikipedia.org/wiki/בית_הכנסת_העתיק_בעזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אז למי שחשב שעד לראשית הציונות הייתה עזה כפר דייגים "פלסטיני", שתי הקלקות לויקיפדיה מגלה כי קהילה יהודית גדולה הייתה בעזה עוד הרבה לפני שמוחמד מייסד האיסלם נולד:

יונתן החשמונאי, אחיו של יהודה המכבי כבש את עזה בשנת 145 לפנה"ס ושמעון אחיו יישב בה קהילה יהודית, שהתקיימה עד שנת 61 לפנה"ס אז גירש את המתיישבים נציב סוריה הרומי אולוס גביניוס. בתקופת המשנה והתלמוד הייתה בעזה קהילה יהודית גדולה למדי. היה ניתן לראות על אחד העמודים במסגד הגדול של עזה את הכתובת "חנניה בר יעקב" בעברית וביוונית ומעליה חקוקה מנורה עם שופר בצידה האחד ואתרוג בצידה האחר עד להשחתתה בתחילת האינתיפאדה

מה זאת אומרת "כבש את עזה"?
איך עם יכול להיות כובש בארצו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:49 
ישנן עדויות על יישוב יהודי בעזה הן בסמוך לכיבוש הערבי המוקדם של ארץ ישראל והן במהלכו. כגון בעדותו של הקראי סהל בן מצליח הכהן: "עת עדיין נאסר רשמית על יהודים לעלות לרגל לירושלים היו נוהגים יהודי הפזורה להתקבץ בשלוש הרגלים מארבע כנפות שמיים, מדרום לצוער, ממזרח לטבריה וממערב לעזה, לשוח את שיחם בפני הבורא תחת לבוא אל עיר הקודש"[18]. אישוש נוסף לקיומו של יישוב יהודי בעזה במהלך הכיבוש הערבי המוקדם ולאחריו הוא אזכורם של אישים כמשה הנקדן העזתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:55 
נחמדוש,
כובש *את* ארצו יש, כובש *ב*ארצו- לא.
אז מה? יכול להיות שהמנפיסט הוגחך כבר בסעיפו הראשון?
:LOL2:
בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 14:57 
בקיצור, לא אציף כאן אבל ברשת מידע עצום על קהילת יהודי עזה למעלה מאלפיים שנים אחורה ומאז. הציונות אינה אלא ניסיון להשיב לשליטת עם ישראל את ארצו. כל ויכוח חייב להתחיל בהסכמה על העובדות ההיסטוריות הידועות לכל. הניסיון לשכתב את ההיסטוריה ולהתחיל לספר את הסיפור משנת 48, 67, 2001 או 2015 - לא יצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 15:03 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
נחמדוש,
כובש *את* ארצו יש, כובש *ב*ארצו- לא.
אז מה? יכול להיות שהמנפיסט הוגחך כבר בסעיפו הראשון?
:LOL2:
בדיחה.

מה? כאילו.. מה?
כשאמרו לבנט שישראל כבשה *את* השטחים, הוא ענה "עם אינו כובש *ב*ארצו".
אני לא מאמין שאני עונה לך בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2018, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
אז למה אתה עושה את זה?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: