teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
טקנו הבעיה שלך היא שאני ופאביו למשל יודעים להטיל את האשמה
במצב של עזה גם על השלטון בישראל, בעוד אתה (ולא נגיד שגם אחרים)
לא יודעים להטיל את האשמה גם על החמאס/אבו מאזן.
מי יותר ומי פחות, זה הכל עניין של מעגל.
אף אחד לא רוצה להיות חכם אלא רק להיות צודק, כן כן גם החמאס וגם אבו
מאזן הביאו את המצב בעזה למצב שהוא היום יחד עם עזרה מצד שלטון הימין בישראל.
הבעיה שלך (ואולי גם של פאביו) היא שאתה חושב על עצמך דברים שהם לא נכונים, זה בתור התחלה.
בחיים לא כתבת פה משהו אחד שאתה חושב שישראל לא בסדר בו (חוץ מהצהרות ריקות על זה שגם אתה חושב שלפעמים ישראל אשמה).
אתה יכול (וגם פאביו מוזמן) להפסיק את ההצגה הזאת של "גם אני שמאלני אבל אתם מגזימים". אתה לא שמאלני, אתה לא חושב שישראל אשמה (אתה יותר ממוזמן להדגים לי שאני טועה, דרך אגב), ואתה ממש לא יודע להטיל אשמה על ישראל (שוב, אשמח שתדגים לי אחרת).
טול קורה, כפרה.
עכשיו, אחרי שסיימנו לנתח את בעיות האישיות אחד של השני, בוא נדבר תכלס.
ברור שישראל לא קיימת בחלל ריק, שיש לה שכנים, שגם להם יש חלק באינטראקציה בינם לבין ישראל וכו' וכו'. זה ברור ומובן ואי אפשר להתחמק מזה.
השאלה שכן צריך לשאול זה מי יכול לשנות את המצב, למי יש יותר כוח, מי יותר אחראי.
ולצערך, איך שלא תסתכל על זה, התשובה היא ישראל.
היא החזקה, היא שולטת בשטח (ודי, בבקשה, אל תחזרו שוב על הקשקוש ההזוי של "עזה המשוחררת", בבקשה בבקשה, זה מעליב גם אותכם וגם את מי שאתם פונים אליו), היא שלטה בשטח שליטה מוחלטת עשרות שנים, הקימה שם יישובים, הקימה מנגנוני שליטה צבאיים\אזרחיים\משטרה חשאית, דיכאה כל יוזמה אזרחית שלא באה לה טוב, מה שאתה רוצה. חמאס, לעומת זאת, הוא שחקן קטן וחדש בתמונה, בטח שלא השחקן העיקרי בה, גם היום.
חוץ מזה, אולי לא קראת על זה בעלוני התעמולה הציוניים, אבל חמאס מציע לישראל כבר כמה שבועות הודנא למשך שנים ארוכות. מסתבר שהחמאס דווקא מוכן לוותר על עמדת הצודק לטובת עמדת החכם. נחש מי לא מוכן לעשות דבר דומה?
1. ראשית, הבעיה היא כנראה אצלך ולא אצלי.
קצת מוזר שלא לומר מגוחך שאתה אומר לי מה אני חושב על עצמי ואם זה נכון או לא.
2. העברתי ביקורת על השלטון בישראל מספיק פעמים, שים לה למילה שלטון, בעוד אתה מאשים את מדינת ישראל, אני מאשים את השלטון בישראל, יש הבדל.
3. אני לא מגדיר את עצמי "שמאל", כך שלא ברור מדוע כתבת שאני לא שמאלני וכו'.
שוב - השלטון בישראל ולא מדינת ישראל ככללותה.
עכשיו בוא נדבר ת'כלס:
4. בוא נראה את המציאות ולא את ההיסטוריה, בעזה אין ישובים יהודים, בעזה אין שלטון ישראלי אלא שלטון של החמאס בלבד.
ישראל כן שולטת על הגבול עם עזה, למעט הגבול עם מצרים וכן שולטת במוצרים שנכנסים ויוצאים מעזה.
חמאס הוא לא שחקן קטן וחבל שאתה מנסה לגמד אותו, החמאס הוא השלטון דה פקטו בעזה, הוא מחליט ושולט על האזרחים שם, יש לו כח והשפעה עצומה על הנעשה ברצועה.
קראתי דווקא בעיתונים "הציונים" על ההודנא שחמאס מציע, בוא נגיד ככה, ההצעה דיי בעייתית.
מצד אחד הודנא, מצד שני המשך של בניית מנהרות לתוך שטח ישראל והמשך ייצור כלי נשק.
עכשיו אתה יכול לבוא ולהגיד שמותר לחמאס להחזיק נשק להגנה עצמית כמו שלישראל יש, אני טוען שאסור לזה לקרות.
ביום שהחמאס ידאג לתושבי הרצועה, אז זה יראה על רצינות של החמאס.
בינתיים מי שעוצר את החשמל והמשכורות לרצועה זה אבו מאזן ולא ישראל.
בינתיים החמאס דואג לעוני אבטלה ומחסור בעזה וכך הוא יכול בקלות רבה להסיט את הדור הצעיר נגד ישראל.
5. חבל שהדור הצעיר לא זוכר את הימים הטובים, בהם תושבי עזה עבדו בתוך שטח ישראל ללא יותר מידי בעיות.
הדור הצעיר מוסט נגד היהודים בדיוק כפי שמוסט בארץ נגד הערבים.
6. הקיצוניות שלך ושל נועם ושל אדום נחמד לדוג' - אינה משפרת את ההסטה.
1. אתה מדגים שוב ושוב שאני צודק, ומסרב לתת דוגמה הופכית. תסיק את המסקנה לבד.
2. אתה אמיתי??? את מי אתר חושב שאני מבקר אם לא את השלטונו הישראלים (ואת האזרחים שבוחרים בהם\לא מתנגדים למדיניות\נהנים מהשלל)? את הדגל והסמל?
בבקשה תענה, זה ממש מרתק.
3. נדמה לי שכתבת כמה פעמים שאתה "יותר קרוב בדעותיך המדיניות לשמאל מאשר לקומוניסים" (לפני שהצדקת כל מילה וטיעון שהוא וחבריו טענו).
אם לא, עמך הסליחה.
4. אז אתה עושה בדיוק מה שביקשתי שלא תעשה, ומסביר לי שעזה היא בעצם מדינה חופשית ומשוחררת שההחמאס שולט בה בלי שום בעיה ומכשלה. לך לאתר של "גישה", תעיף שם מבט, ותחזור לדווח לנו על המסקנות שלך.
5. אחחחח הימים היפים שהערבים היו באים לעבוד ביזראל בשכר רעב ומספרים לנו כמה הם אוהבים אותנו...
6. כרגיל, אי אפשר לכתוב הודעה של יותר מעשר מילים בלי התייחסויות אישיות לכותבים בפורום (כולל כאלה שלא ממש משתתפים כרגע בדיון הזה).
בקיצור, ההודעה שלך, חוץ מזה שהיא לא מקדמת את הטיעון שלך בשיט, היא דוגמה נהדרת לתרבות הדיון של בכייני תרבות הדיון בפורום.
נועם, נזכרתי בחתימה שלי. תודה.
עריכה חשובה: לירון יקר, גם ההודעה שלך וגם התשובה שלי בסך הכול ממחזרות את אותם טיעונים שחוקים. בוא נתמקד בחדש, ותענה לי על השאלה שלי - את מי חשבת שאני מבקר כל הזמן הזה? (סעיף 3 בחפירה שלי)