תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 10:26

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 11:00 
סמל אישי של המשתמש
באופן כללי לדבר על הפרת ריבונות כשמדובר על משטר דיקטטורי רצחני ששורד ע"י שימוש בעם שלו כמטרות במטווח ברווזים של מעצמות זרות זה קצת לא קשור למציאות. במבחן התוצאה (מספר הרוגים) משטר אסד גרוע פי 10 מדאעש פחות או יותר. הוא לא ראוי לשום הנחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 11:41 
הפועל כתב:
באופן כללי לדבר על הפרת ריבונות כשמדובר על משטר דיקטטורי רצחני ששורד ע"י שימוש בעם שלו כמטרות במטווח ברווזים של מעצמות זרות זה קצת לא קשור למציאות. במבחן התוצאה (מספר הרוגים) משטר אסד גרוע פי 10 מדאעש פחות או יותר. הוא לא ראוי לשום הנחה.

בסוריה עשו את כל הטעויות האפשריות, והשאירו את השטח פתוח לכל הגורמים השליליים.
ישראל, למרות היכולות המוכחות וההיכרות העמוקה עם השטח, הייתה עוד מאופקת.
הלוואי והיינו יכולים להיכנס לשטח ולעזור לאוכלוסיה האזרחית שם, בלי לקבל תוויות של שוטר אגרסיבי או כובש.

הבעיה, שכל מה שמתרחש שם משפיע באופן ישיר עלינו, ולכן ההתערבות שלנו היא בעייתית (לא עוזרת למצב האזרחים), אבל מובנת והכרחית.
בעיה 2, לא משנה כמה נפגע בו, אסור לנו להיות אלה שמפילים אותו. לא יירשמו לנו את זה לטובה.

בקיצור, נשאר לנו להגן על האינטרסים שלנו, ולעזור למי שמבקש על הגבול.
הלוואי והיינו יכולים לעשות יותר.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SHOCK3:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 12:32 
עולה לי, עולה לי, עולה ולא יורד ליתמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 12:45 
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
NARKOTIKA כתב:
עם כמה שאני לא מסכים עם מדיניות של ישראל כמעט בכל דבר, את העימות מול כוחות איראיניים בסוריה ובלבנון אני דווקא רואה כסופר לגטימי.
2 מיני מעצמות שולחות איומים ישירים במשך שנים, להתבסס בשכנות זה תוקפנות. אם ישראל הייתה מקימה תשתית לכוחות צבאיים במדינה שכנה של איראן, הם היו צריכה להגיב אותו דבר.

לא יודע. אני לא מבין גדול באיראן. אם אני מתעלם רגע מהתעמולה הישראלית (כולל את גופי המודיעין הישראלי), לא ברור לי מה יחסה האמיתי של איראן לישראל.
ידוע לי שהפרסים שואפים לחזור להיות אימפריה כמו שההסטוריה שלהם מלמדת אותם. אבל חוץ מהרטוריקה המזרח תיכונית (ישראל השטן הקטן וכו') - אני לא בטוח אם הם באמת חושבים לתקוף את ישראל.

עכשיו אני שואל: ונניח שהפרסים ממשיכים להתבסס בסוריה, ומציבים בבסיסים צבאיים 5,000,000 טילים. ונניח שישראל מתאפקת (אם אפשר לקרוא לזה כך) ולא עושה שום דבר אקטיבי בעניין, ולא מפרה יותר את הריבונות הסורית.
מה לדעתכם התסריט הכי גרוע שיכול לקרות? מה המחיר הכי גבוה שנשלם על כך?
כשאתם עונים, תסבירו בבקשה מה יהיה האינטרס של הפרסים כשהם יניעו את התסריט הזה.
בנוסף, כשאתם עונים תזכרו שפרס היא לא ארגון טרור שיכול להתחבא במנהרות, אלא שיש לה מדינה להפסיד.

חיזבאללה יבצע פיגוע בגבול לבנון ויחטוף חיילים, מנגד האיראנים בסוריה יאיימו שאם צהל יתקוף בלבנון הם יתקפו בישראל.
אפשרות אחרת - סוריה/איראן פותחות בהתקפה נגד ישראל במטרה לכבוש את הגולן הסורי הכבוש.
2 תרחישים אלו נראים לך תלושים מהמציאות?

ואם כל שבוע תפציץ איראנים בסוריה - אתה חושב שזה מה שימנע מחיזבאללה לחטוף חיילים? איך הפצצות צבא איראני מונעות מחיזבאללה לפעול? אתה לא חושב שזה אולי להיפך - הם היו שקטים עד עכשיו ועכשיו יש להם טריגר לפעול נגד ישראל?
ונניח שאת צודק - אם לא נפציץ, חיזבאללה יחטוף חיילים. ביקשתי שתסביר איזה אינטרס של האיראנים זה מקדם. אתה חיב לי את זה.
לגבי תרחיש 2 - באמת? אתה רואה את סוריה ואיראן פותחות בהתקפה לכבוש את הגולן? אתה רואה טנקים סורים או איראנים באזור? כלומר, לא שזה תרחיש דמיוני בעתיד כלשהו, אבל מעכשיו ועד עולם נפציץ בסוריה כי אולי יום אחד הם ירצו לכבוש?

לא יהיה צורך להפציץ כל שבוע.
ההתרעה עובדת מצוין, כאשר האיראנים וחיזבאללה רואים את התגובות של ישראל זה בהחלט מונע מהם להוציא לפועל פיגועים/טילים לתוך שטח ישראל.
באמת חסרים טריגרים לאיראנים לפועל נגד ישראל? לא מספיקות ההצהרות שלהם בדבר חיסולה של ישראל?
המלחמה בסוריה למרות שגרמה לחיזבאללה אבדות בנפש, גם אפשרה להם להתאמן ולצבור ניסיון במלחמה רגלית וכיבוש שטחים, אחד התרחישים בצה"ל זה שחיזבאללה שולח חיילים לכבוש ישובים צמודי גדר.
עכשיו אתה בהחלט יכול להגיש שהתרחיש הזה של צה"ל הוא הזוי, אבל אני נוטה להאמין לגורמי המודיעין יותר מאשר להאמין לאדום נחמד, לנועם או לך (סלח לי).
כל עוד האיראנים מנסים לבסס את מעמדם בסוריה ומעבירים לשם טילים ושאר אמצעים המסכנים את ריבונתה של ישראל, על ישראל לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותה על מנת למנוע זאת!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 12:47 
בלומי האדום כתב:
נתחיל מזה, שלדעתי האישית ההתקפה נכונה, ובמצב הנוכחי אי אפשר היה להימנע מלבצע אותה.
העימות הזה עומד באוויר כבר מספר שנים, וישראל די התאפקה עד היום בתגובה, שכניסה איראנית לסוריה הייתה צריכה להביא.

ההיסטוריה מוכיחה, שלמאת עימות ישיר בלבנון, הגבול הישראלי - סורי, הוא הגבול הכי שקט שלנו, מאז 1973.
לא משנה כרגע מה הסיבות לכך, כלכליות או אסטרטיגיות, מהצד הסורי והישראלי נשמרו ברוב המקרים כללי המשחק, שלא דירדרו את האזור למצב הנוכחי.

מתחילת מלחמת האזרחים, ועם כניסת המדינה האיסלמית לשטח סוריה, זלגו בהדרגה לתחום הריבוני הסורי כוחות איראנים וחיזבללה, בגיבוי איראני. אני לא יודע כמה אסד יכל והיה מסוגל לרסן את הכניסה שלהם לשטחו. עובדתית הם שם, וכללי המשחק השתנו.

כל עוד הם היו עסוקים עם המדינה האיסלמית, ולחימה באירגונים קיקיונים מתנגדי משטר אסד, ישראל התבוננה מהצד, והגיבה נקודתית.
להרוס כור אטומי בבנייה שקטה, עדיין מדובר בפעולה נקודתית, ובחשיבה צבאית אסטרטגית להפרה של כללי האיזון. אני לא בדקתי, אבל ייתכן שהיא גם לא עומדת בהסכמי הפסקת האש עם הסורים, לאחר 1973. המשפט האחרון הוא בהחלט שליפה מהמותן, וגם אם כן, עדיין הייתי הורס ולא מחכה להחלטות הוועדה לאנרגיה אטומית בנושא.

כללי המשחק השתנו ברגע שאסד למעשה די הכריע את הקרבות לצידו, וה"אוייבים" של האיראנים, המדינה האיסלמית, נעלמו מהשטח.
מה הם בדיוק מחפשים בסוריה ?
לא רק שהם נשארו באזור, הם ממשיכים להעביר כוחות וחימוש, שמפרים את מאזן הכוחות, כולל קרוב לגבול עם ישראל.

להילחם עם כוחות איראנים בטווח של אלפי קילומטר מהגבול או רק עם השליחים שלהם בלבנון, זה סיפור אחר לגמרי, מאשר לקבל אותם ליד הבית.

קשה לשכנע אותי שהמניעים שלהם ידידותיים, ושההתחמשות שלהם בסוריה היא למטרת חלוקת פרחים בעתיד.
מדובר על תהליך פריסה מתוכנן, בנקודות אסטרטיגיות, שמאפשרות להם לא רק להגיב, אלא גם להתקיף.
כל דקה שלהם בשטח סוריה, מעבר ללחימה אקטיבית במדינה האיסלמית/ארגונים מתנגדי משטר אסד, היא פרופר התקפית כנגד ישראל.
לא מביאים טילים ארוכי טווח, רקטות, מטוסים, נ"מ ואמצעי הגנה לתקיפות מכל הגוונים, רק על מנת להילחם בגורמי גרילה, מאובזרים ככל שיהיו.

כל עוד אנחנו מתקיפים מתחומי מדינת ישראל, וגבול הפסקת האש, מדובר בתגובה הכרחית, שלדעתי הגיע אפילו מאוחר מידי.

המטרה, אם מישהו חושב עליה, היא בפירוש סילוק הכוחות האירנים מתחומי סוריה.
אין להם מה לעשות שם, ובדיוק כמו שאני הייתי נגד השהייה שלנו בתחומי לבנון, אני נגד ההתבססות האיראנית בתחומי סוריה.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :WHOME:

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 13:03 
בלומי האדום כתב:

כל דקה שלהם בשטח סוריה, מעבר ללחימה אקטיבית במדינה האיסלמית/ארגונים מתנגדי משטר אסד, היא פרופר התקפית כנגד ישראל.

אתה קובע כאן משהו באופן פסקני.

יש לך איזה סימוכין לקביעה הזאת? נסה בבקשה להתעלם מכל מה שלימדו אותנו מאז שהיינו ילדים, ומההכרזות של נתניהו ודומיו, ולהסביר מה המטרות האיסטרטגיות של האיראנים, מה הכוונת שלהם ביחס לישראל, ואיך זה משרת את האינטרסים שלהם. אשמח אם תביא סימוכין לדבריך, אפילו של מומחים ישראלים, אבל כאלה שלפחות למראית עין מתיחסים עניינית ונטולי אינטרסים.
וסליחה שאני חורג מהקונצנזוס שאיראן זה היטלר הבא. זה בעיקר מתוך בורות שלי, אבל אף אחד לא הראה לי משהו אחר בינתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 13:10 
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
NARKOTIKA כתב:
עם כמה שאני לא מסכים עם מדיניות של ישראל כמעט בכל דבר, את העימות מול כוחות איראיניים בסוריה ובלבנון אני דווקא רואה כסופר לגטימי.
2 מיני מעצמות שולחות איומים ישירים במשך שנים, להתבסס בשכנות זה תוקפנות. אם ישראל הייתה מקימה תשתית לכוחות צבאיים במדינה שכנה של איראן, הם היו צריכה להגיב אותו דבר.

לא יודע. אני לא מבין גדול באיראן. אם אני מתעלם רגע מהתעמולה הישראלית (כולל את גופי המודיעין הישראלי), לא ברור לי מה יחסה האמיתי של איראן לישראל.
ידוע לי שהפרסים שואפים לחזור להיות אימפריה כמו שההסטוריה שלהם מלמדת אותם. אבל חוץ מהרטוריקה המזרח תיכונית (ישראל השטן הקטן וכו') - אני לא בטוח אם הם באמת חושבים לתקוף את ישראל.

עכשיו אני שואל: ונניח שהפרסים ממשיכים להתבסס בסוריה, ומציבים בבסיסים צבאיים 5,000,000 טילים. ונניח שישראל מתאפקת (אם אפשר לקרוא לזה כך) ולא עושה שום דבר אקטיבי בעניין, ולא מפרה יותר את הריבונות הסורית.
בנוסף, כשאתם עונים תזכרו שפרס היא לא ארגון טרור שיכול להתחבא במנהרות, אלא שיש לה מדינה להפסיד.

חיזבאללה יבצע פיגוע בגבול לבנון ויחטוף חיילים, מנגד האיראנים בסוריה יאיימו שאם צהל יתקוף בלבנון הם יתקפו בישראל.
אפשרות אחרת - סוריה/איראן פותחות בהתקפה נגד ישראל במטרה לכבוש את הגולן הסורי הכבוש.

ואם כל שבוע תפציץ איראנים בסוריה - אתה חושב שזה מה שימנע מחיזבאללה לחטוף חיילים? איך הפצצות צבא איראני מונעות מחיזבאללה לפעול? אתה לא חושב שזה אולי להיפך - הם היו שקטים עד עכשיו ועכשיו יש להם טריגר לפעול נגד ישראל?
ונניח שאת צודק - אם לא נפציץ, חיזבאללה יחטוף חיילים. ביקשתי שתסביר איזה אינטרס של האיראנים זה מקדם. אתה חיב לי את זה.
לגבי תרחיש 2 - באמת? אתה רואה את סוריה ואיראן פותחות בהתקפה לכבוש את הגולן? אתה רואה טנקים סורים או איראנים באזור? כלומר, לא שזה תרחיש דמיוני בעתיד כלשהו, אבל מעכשיו ועד עולם נפציץ בסוריה כי אולי יום אחד הם ירצו לכבוש?

ההתרעה עובדת מצוין, כאשר האיראנים וחיזבאללה רואים את התגובות של ישראל זה בהחלט מונע מהם להוציא לפועל פיגועים/טילים לתוך שטח ישראל.
באמת חסרים טריגרים לאיראנים לפועל נגד ישראל? לא מספיקות ההצהרות שלהם בדבר חיסולה של ישראל?
המלחמה בסוריה למרות שגרמה לחיזבאללה אבדות בנפש, גם אפשרה להם להתאמן ולצבור ניסיון במלחמה רגלית וכיבוש שטחים, אחד התרחישים בצה"ל זה שחיזבאללה שולח חיילים לכבוש ישובים צמודי גדר.
עכשיו אתה בהחלט יכול להגיש שהתרחיש הזה של צה"ל הוא הזוי, אבל אני נוטה להאמין לגורמי המודיעין יותר מאשר להאמין לאדום נחמד, לנועם או לך (סלח לי).
כל עוד האיראנים מנסים לבסס את מעמדם בסוריה ומעבירים לשם טילים ושאר אמצעים המסכנים את ריבונתה של ישראל, על ישראל לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותה על מנת למנוע זאת!
מה אני קשור, ריבונו של עולם????????
אתה לא מסוגל להתייחס למה שכותבים לך, אז אתה ממציא אנשי קש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 13:16 
לירון האדום כתב:

באמת?
אתה באמת מאמין שחיזבאללה יושב וחושב להוציא פיגוע, אולי כי ״ הישראלים אדישים ונמאס להם לשמור על עצמם״ ורק ההפצצות בסוריה מראות לו איך הוא יחטוף אם יעיז לעשות משהו? תחשוב רגע כאיש חיזבאללה, אתה באמת מאמין במה שאמרת?
אני לא אומר על שום תרחיש שהוא הזוי, אני רק לא בטוח שהפעילות הנוכחית של צה״ל, תוך הפרה של ריבונות מדינות שכנות באופן קבוע ( מדינות שלא עשו לנו כלום כבר שנים), מהווה הרתעה מפני התרחיש הזה. אני חושש שהיא דווקא תיתן תירוץ למי שרוצה להשתולל. עכשיו, אם בימים הקרובים איראן תשגר טילים לישראל, תגיד שההרתעה לא עבדה? אני חושב שתגיד משהו אחר.

לגבי המשפט האחרון שלך, הוא משולל כל יסוד. שום דבר לא מסכן את ריבונות ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 13:31 
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:

באמת?
אתה באמת מאמין שחיזבאללה יושב וחושב להוציא פיגוע, אולי כי ״ הישראלים אדישים ונמאס להם לשמור על עצמם״ ורק ההפצצות בסוריה מראות לו איך הוא יחטוף אם יעיז לעשות משהו? תחשוב רגע כאיש חיזבאללה, אתה באמת מאמין במה שאמרת?
אני לא אומר על שום תרחיש שהוא הזוי, אני רק לא בטוח שהפעילות הנוכחית של צה״ל, תוך הפרה של ריבונות מדינות שכנות באופן קבוע ( מדינות שלא עשו לנו כלום כבר שנים), מהווה הרתעה מפני התרחיש הזה. אני חושש שהיא דווקא תיתן תירוץ למי שרוצה להשתולל. עכשיו, אם בימים הקרובים איראן תשגר טילים לישראל, תגיד שההרתעה לא עבדה? אני חושב שתגיד משהו אחר.

לגבי המשפט האחרון שלך, הוא משולל כל יסוד. שום דבר לא מסכן את ריבונות ישראל.

החמאס לא מרשה לעצמו להשתמש במנהרות שעוד יש לו, כי הוא מפחד מהתגובה הישראלית.
כנ"ל חיזבאללה מפחד עכשיו להתקיף את ישראל בזמן שהוא עוד נלחם בסוריה, הוא יודע שתגובה שלו נגד ישראל תגרום למכה חזקה נגדו.
התקיפות האחרונות היו תקיפות של יעדי אמל"ח שעפ"י גורמי מודיעין יועדו נגד ישראל.
מה אתה היית עושה, במידה ואנשי המודיעין היו מעדכנים אותך שהם רואים תזוזה של כוחות איראנים והכנה לירי טילים לעבר ישראל?
האם היית מצפה מראשי המערכת לחכות עד שיפעלו נגדך או להקדים תרופה למכה?
דרך אגב, האיראנים שלחו אתמול פצצות/טילים לעבר ישראל, לא צלח להם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 14:07 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
NARKOTIKA כתב:

אתה מבין שצה"ל צריך להתכונן לתרחיש הגרוע ביותר, לא משנה אם הוא באמת מאמין שהוא עלול להתרחש או לא. כן?
כבר שנים שצה"ל מתכונן למצב שבו יש התקפה משולבת מעזה, לבנון וסוריה כולל כניסה רגלית של עזתים וחיזבאללה דרך מנהרות לתוך ישובים צמודי גדר, ירי רקטות מעזה, טילים כבדים מלבנון וטילים עם ראשי נפץ כימיים מסוריה.
יכול להיות אפילו שתרחיש יום הדין שאברי גלעד פרסם בזמן צוק איתן, מגוחך ככל שיהיה, הוא משהו שהוא שמע מאיזה מישהו בפיקוד העורף שמתאמנים לקראתו ומזה הוא החליט שזה משהו שחוששים ממנו.
כל קשר בין ההכנות האלה ובין היכולות שחושבים שיש למישהו מהצדדים שמולנו כרגע מקרי בהחלט.

דרך אגב, ממה שזכור לי פעולת המנע שנועדה למנוע ירי טילים לגולן אתמול הביאה תגובה של ירי טילים לגולן אתמול, ככה שכנראה ההרתעה לא כל כך עובדת.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
אם ישראל לא היתה תוקפת, היו מעיפים עלינו פי מאה טילים. ההרתעה כן עובדת.

או משהו כזה

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
תקיפות של יעדים איראניים בשביל למנוע התבססות איראנית בסוריה יכול להיות הגיוני.
תקיפות של יעדים איראניים אחרי שהם כבר מבוססים בסוריה שנים זה בעיקר נסיון להרשים דעת קהל.

בדיוק כמו שלא הגיבו למטחי ירי הרקטות הראשונים מעזה אחרי ההתנתקות ומאז יוצאים כל כמה שנים למבצע בשביל להפסיק את הירי, גם בסוריה העניין כבר לא רלוונטי למניעה אלא בעיקר בשביל להראות כלפי פנים "זה אולי נראה לכם שנכשלנו במנע אך לא! ידינו על העליונה!".

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 14:25 
אדום מטלי כתב:
בלומי האדום כתב:

אתה קובע כאן משהו באופן פסקני.

יש לך איזה סימוכין לקביעה הזאת? נסה בבקשה להתעלם מכל מה שלימדו אותנו מאז שהיינו ילדים, ומההכרזות של נתניהו ודומיו, ולהסביר מה המטרות האיסטרטגיות של האיראנים, מה הכוונת שלהם ביחס לישראל, ואיך זה משרת את האינטרסים שלהם. אשמח אם תביא סימוכין לדבריך, אפילו של מומחים ישראלים, אבל כאלה שלפחות למראית עין מתיחסים עניינית ונטולי אינטרסים.
וסליחה שאני חורג מהקונצנזוס שאיראן זה היטלר הבא. זה בעיקר מתוך בורות שלי, אבל אף אחד לא הראה לי משהו אחר בינתיים.

נתחיל מזה, שאין כאן משהו פסקני, אלא מכלול של מידע שנאסף תוך כדי קריאה אקראית בשנים האחרונות, בתוספת של ישיבה של שנתיים פלוס באזור במהלך שירותי הצבאי. אין כאן משהו שהוא לא ידוע. מספיק להסתכל על בנק המטרות של אתמול, בתוספת המטרות שהופצצו בשנים האחרונות על ידי צה"ל, על מנת להבין שהאיראנים פרוסים עמוק בתוך השטח הסורי, במגוון אתרים ומתחמשים ללא הפסקה.

מבחינתי, הישיבה שלהם בסוריה היא לא למטרות שלום.

לאחר מלחמת יום כיפור 1973, נכנס לתוקפו הסכם הפסקת האש עם הסורים.
הסכם ברור מאוד, של חלוקת אזורים, כמויות של כלי לחימה בכל אזור והחלטה מי אחראי לשמור על קיום ההסכם.

ברור מאוד, שכל עוד שומרים על המספרים, גם אם יש פה ושם חריגות, אבל אין תזוזות משמעותיות בשטח, אז מדובר על פריסה הגנתית.
באותה מידה גם ידוע מה זה אומר, אם מדובר בפריסה התקפית.

יש כל מיני סטטיסטיקות פנימיות בצה"ל שדיברו, על איפה תהייה נקודת המפנה מבחינת הסורים, לשנות את הכללים ולפרוס בהדרגתיות פריסה התקפית למלחמה. אני לא אכנס לפרטים, אבל זה לא ממש סוד גדול. בסופו של יום מדובר על כמויות של כלים, לוחמים ומצב שיאפשר לאסד אללה אל רחמו וג'וניור, להגיד: אפשר לנסות פעם נוספת לכבוש/להחזיר את הגולן.

עד היום הם לא עשו את זה. 40 שנה שום תזוזה משמעותית לכיוון.
לחמם את הגזרה עם ישראל דרך הגבול הלבנוני, זה בעיקר לשחק בקקי. זה לא משהו רציני, למרות כמה קרבות שריון מדאיגים במלחמת לבנון הראשונה. בסה"כ ולאורך 40 שנה הארץ שקטה.

מלחמת האזרחים הסורית שינתה את כללי המשחק לחלוטין.
דב פקטו בשטח, אין יותר שמירה על הסכם הפסקת האש, ואין גם מי שיישמור על ההסכם מבחוץ (האו"ם ונציגיו קיפלו רגליים והשאירו את האזור למורדים/אסד ושות').

לוואקום הזה של אין שם כלום, נכנסו כל מיני גורמים, בינהם החיזבללה, משרתם של האיראנים בטווחים הקרובים, והאיראנים בטווחים הבינוניים והרחוקים. עם אמצעי הלחימה הקיימים של היום, האיראנים התקרבו כמעת לטווח אפס, מבחינת איום על ישראל.

מהבחינה הזאת לבד, מדובר בשינוי של כללי המשחק הידועים ב- 40 השנה האחרונות, על פי הסכם הפסקת האש והכבוד ההדדי בין הצדדים.

בתור ישראלי, מדובר בצעד מאיים, שמשמעותו שינוי מרגיעה לאפשרות תקיפה.
מגבול שסדר היום והשגרה בו ידועים, אני צריך לשנות הערכות, ואת סדר היום הרגוע של צה"ל באזור.

במצב עניינים כזה, ועם יש בינינו הסכמה, שהאיראנים הם בהגדרה מדינת אוייב או כזו שישראל, ונציגיה בעולם הן מטרות לגיטימיות מבחינתה, אז שנינו צריכים להרים יותר מגבה על מה ולמה האיראנים נשארים באזור.

מבחינתי זה שינוי, מפריסה הגנתית, לטרום התקפית, המצדיקה סילוק המטרד מהשטח.

לכן אמרתי, שכל עוד הם היו שם בגדר שומרי אסד מפני המורדים והמדינה האיסלמית, אז למרות שינוי כללי המשחק, הם עדיין לא היו יעד לתקיפה, אלא בעיקר למעקב צמוד.

ברגע שהסיבה הזו ירדה מהפרק, והם התחילו להתבסס עם יותר כוחות ואמצעי לחימה יותר כבדים, כולל הספקה לצדדים עויינים מאוד מבחינתינו, אז הם עברו בהגדרה לפריסה התקפית.

במצב כזה אפשר לחכות, מספר חודשים, שנה, שנתיים ויותר, ולא להגיב.
בסוף הם צריכים להצדיק את הישיבה שלהם באזור, ואם הסכמנו שהם לא ממש ידידים, אז הסבב הבא הוא רק עניין של זמן.

אני לא חושב שהאיראנים היו מסכימים, אם היינו שייכים לכוח הבינלאומי במלחמה האחרונה נגד סדאם חוסיין, שנישאר שם לשמור על עיראק מפני גורמים עויינים.
נראה לך שמצב זה היה יכול להתקיים ? אפשר לענות בלא, אבל נראה לי שזה סתם להכחיש את האמת.
מהסיבה הזאת, ברגע שהם סיימו לעזור לאסד, והישיבה שלהם באזור הפכה למטרד מאיים, הם הפכו למטרה לגיטימית מבחינתי.

ודרך אגב, אפרופו הרתעה, גם לאחר מלחמת לבנון השנייה דיברו על הסכם הפסקת אש גרוע, לחימה בעייתית של צה"ל והייתה וועדה שקבעה את דעתה על תוצאות הלחימה. דה פקטו, ונכון להיום, אנחנו 12 שנים אחרי וללא אירועים מיוחדים בגבול עם לבנון. תגדיר זאת כהפסקת אש מתוחה, אבל בריאליטי זה שקט, שכל בר דעת קונה במדינה שלנו בכל רגע.

הרתעה לא בודקים בטווח של יומיים, אלא לאורך זמן ובראייה לאחור.
רק הזמן ייקבע, אם התקיפות והסבב הנוכחי, שלהערכתי עוד לא נגמר, יביאו לשינוי מצב ההערכות האיראני בסוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 14:47 
כלומר בלומי,
הכל ניתוח שלך. לא הראית לי למה יש לאיראן אינטרס לתקוף את ישראל. אתה משתמש בהנחת היסוד שאיראן רוצה בחיסול מדינת ישראל, ותעשה צעדים בכוון בעתיד, ולא הראית מאיפה אתה לוקח את המודיעין הזה. אתה מוזמן לענות על זה.

בנוסף, בהגיון של הניתוח שלך, היה סטטוס קוו עם סוריה 40 שנה, לטעמך. בכל צורה אובייקטיבית שתסתכל על זה, ישראל מאד התחזקה מאז לעומת סוריה. רכשה מערכות נשק חדישות, הטנקים שלה מתקדמים הרבה יותר מאשר ב-73, היא שיפרה והרחיבה לאין שיעור את ארסנל המטוסים שלה. האם - במבט אובייקטיבי, אוסטרי נניח - היית מקבל הפצצה סורית של בסיסי חיל האוויר הישראלי, כי הישראלים מתחמשים לקראת כיבוש עוד חלק מסוריה (הרי הם לא כבשו מילימטר ממדינת ישראל, בעוד ישראל התרחבה על חשבונם)? האם בשם החשש המעורפל כי עומד לקרות משהו בעתיד מותר למדינה לנקוט בצעדים התקפיים כלפי מדינה אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 15:47 
אדום מטלי כתב:
כלומר בלומי,
הכל ניתוח שלך. לא הראית לי למה יש לאיראן אינטרס לתקוף את ישראל. אתה משתמש בהנחת היסוד שאיראן רוצה בחיסול מדינת ישראל, ותעשה צעדים בכוון בעתיד, ולא הראית מאיפה אתה לוקח את המודיעין הזה. אתה מוזמן לענות על זה.

בנוסף, בהגיון של הניתוח שלך, היה סטטוס קוו עם סוריה 40 שנה, לטעמך. בכל צורה אובייקטיבית שתסתכל על זה, ישראל מאד התחזקה מאז לעומת סוריה. רכשה מערכות נשק חדישות, הטנקים שלה מתקדמים הרבה יותר מאשר ב-73, היא שיפרה והרחיבה לאין שיעור את ארסנל המטוסים שלה. האם - במבט אובייקטיבי, אוסטרי נניח - היית מקבל הפצצה סורית של בסיסי חיל האוויר הישראלי, כי הישראלים מתחמשים לקראת כיבוש עוד חלק מסוריה (הרי הם לא כבשו מילימטר ממדינת ישראל, בעוד ישראל התרחבה על חשבונם)? האם בשם החשש המעורפל כי עומד לקרות משהו בעתיד מותר למדינה לנקוט בצעדים התקפיים כלפי מדינה אחרת?

איראן כבר תקפה יעדים ישראלים בחו"ל, ולכן להתייחס אליה, כאולי תעשה זאת בעתיד, זה מבחינתי גלגול עיניים.
היא הוכיחה יכולות בעבר, ולכן התקרבות שלה לאזור פיזית, צריכה להדליק יותר מנורות אדומות, אלא לגרום לצה"ל לפעול.
מכיוון שרצית מקורות על היכולות האיראניות בעבר, מה שמסמן גם את ההווה, וגם את העתיד, כי הרי הם לא הכריזו עד היום ברצונם לנירמול היחסים עימנו או להפסקת אש דיפלומטית. חיפשתי עבורך הוכחות לפעילות איראנית בעבר, שמספיקות לסמן את כוונותים גם כיום:
http://www.terrorism-info.org.il/Data/p ... _036_1.pdf
http://www.terrorism-info.org.il/he/c/% ... %90%D7%9F/

למה הם תקפו יעדים ישראלים בחו"ל ?
אם הם תקפו בעבר, למה שלא יעשו זאת שוב ?
האם הם הסבירו בפעמים הקודמות את הסיבה לתוקפנות שלהם אז, והאם על פי העבר, אנחנו צריכים לצפות שיהיו להם סיבות בפעם הבאה ?

הם הוכיחו, שהם לא צריכים סיבות מיוחדות על מנת לתקוף.
הם יימצאו כבר סיבות להצדיק את התקיפה שלהם.

אני לא חושב שהם יכולים להשמיד את מדינת ישראל, וברור לי שאנחנו מבחינה צבאית בעלי עליונות מוכחת, ואפילו פעמים רבות האגרסיבים באזור. עדיין, מדובר בכוחות איראניים על אדמת סוריה, שהוכיחו בעבר, שהם לא צריכים לתת סיבות לתקיפה, ואני לא מאמין שהם באמת חושבים, שהם יכולים להשמיד את מדינת ישראל. המרחק להשמדה הוא רחוק, אבל לשבש את החיים שלנו פה, מהבסיס בסוריה הם יכולים, וזה מספיק על מנת לתת לי או לצה"ל סיבה להכריז על הפעולות שלהם כיום כתוקפניות ובצדק.

המצב בסוריה הוא שונה לחלוטין מכל גזרה אחרת שצה"ל נלחם בו.

הסורים לפני 67, לא ממש הוכיחו שהם שקטים, וב- 73 ניסו, ולמזלנו עשו כמה שגיאות טקטיות, שהפסידו להם את הקרב.
עם נפילת הגוש הסובייטי, הם איבדו את הגב הכלכלי שלהם, כולל התמיכה הצבאית, ולכן נותרו מאחור.
זה לא אומר, שהם לרגע נטשו את הרצון להחזיר את הגולן לידיהם. הם פשוט לא היו מסוגלים לכך.
מאזן האימה היה לצידנו, וטוב שכך.

לכן, כשאתה מדבר על הפצצה סורית של ישראל, צריך להיות ריאלי ולאמר שזה כבר הרבה מאוד זמן לא על הפרק.
זה חלק מההרתעה. מאזן האימה היה לצידנו.

האם בכל התקופה מאז תחילת הפסקת האש, נכנסנו לסוריה למטרת כיבוש ?
נכנסנו לסוריה בוודאות. למטרות כיבוש ? לא עלה על דעתינו, ולכן זה לא רלוונטי.

לפני שאני עובר שוב לאיראנים, עוד משהו קטן על הסורים והפסקת האש

אפשר להשוות אותו לגבול עם מצריים, שמלבד הסכם שלום קיים, בו החזרנו את סיני, אבל היא נשארה ריקה מתוכן צבאי, הוא דומה למצב עם סוריה.

אין אהבה גדולה, אבל מכבדים אחד את השני, ואין לחימה.

אני היום חותם על הסכם שלום עם אסד, על החזרת הגולן, השארתו ריק מתוכן צבאי משני הצדדים, והשארת תחנות צבאיות בחרמון, לתקופת זמן מסויימת.

האיראנים שינו את כללי המשחק

כניסה של האיראנים לאזור משנה את תמונת המצב.
הם כבר הוכיחו אגרסיביות כלפינו בעבר.
למה שאני אתן בהם אמון שכל מה שהם מבצעים בסוריה כיום לא יוביל לתקיפה שלנו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 15:55 
"אני היום חותם על הסכם שלום עם אסד, על החזרת הגולן, השארתו ריק מתוכן צבאי משני הצדדים, והשארת תחנות צבאיות בחרמון, לתקופת זמן מסויימת."

:SHOCK: :facepalm: :PUKE:

אתם בשמאל, אין לכם גבולות. תרתי משמע.
הזוי לחלוטין!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 16:08 
קומוניסים כתב:
"אני היום חותם על הסכם שלום עם אסד, על החזרת הגולן , השארתו ריק מתוכן צבאי משני הצדדים, והשארת תחנות צבאיות בחרמון, לתקופת זמן מסויימת."

:SHOCK: :facepalm: :PUKE:

אתם בשמאל, אין לכם גבולות. תרתי משמע.
הזוי לחלוטין!

לא קשור לשמאל ימין ושאר ירקות. אני פרגמטי ולהבדיל מכבודו מכיר היטב את האזור, והנפשות הפועלות בו.
שלום עם סוריה, כמדינה יציבה, דחיקת השיעים מהאזור, ובשיתוף הטורקים בפתירת מספר בעיות אזוריות, לדוגמא: המיים. הן לא חלומות, אלא במצב עניינים מסויים, מציאות שיכולה להתקיים באזור, יותר מהר ממה שכבודו ושונאינו מבית, יכולים לדמיין.

האזור הזה כבר הוכיח שהוא יכול להפתיע

שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. סמיילי מפהק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 17:01 
סוריה מדינה יציבה בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 18:31 
בלומי,

מה שהראית לי הוא שאיראן נמצאת מאחורי נסיונות לפעולות טרור נגד יהודים/ישראלים.
ברוב הסקירה שמובאת שם מדובר בנסיונות פיגועים של חיזבאללה, באחד מהם ישראל טוענת שזו פעולת טרור ישירה של איראן (לא מוכח..). מה אתה לומד מזה? האם ניתן ללמוד שמדינה שתומכת בטרור דרך צד ג' תתקוף אותך ישירות? אני לא אסטרטג ולא דיפלומט, אבל לא נראה לי שיש לזה תימוכין. הרי באותה סקירה מוצגות גם הרבה פעולות טרור שאיראן עשתה בטורקיה, נגד טורקים. איראן גובלת עם טורקיה, האם אתה מסיק מזה שאיראן מתכוונת לתקוף צבאית את טורקיה?

אף אחד לא טוען שאיראן היא מושב צדיקים.
אני לא מדבר כרגע ברמה המוסרית, אלא ברמת התועלת לנו: האם פעולות הטרור שאיראן אחראית (בעקיפין) להם נגד ישראל, נראות לך סיבה מספקת לתקוף כוחות שלה במדינה שלישית?
אני שואל פעם שלישית - איזה אינטרס יהיה לאיראן לתקוף את ישראל, אם ישראל תשב בשקט? מה ה-worst case scenario של מקרה כזה, והאם שווה בשבילו לחמם את הגזרה עכשיו?
ברור לך שאם ישראל תמשיך במה שאתה תומך בו, איראן לא תוכל להרשות לעצמה להמשיך להבליג, וזה יכול להתדרדר במהירות. אני מבין למי זה יעשה טוב בישראל, אבל אי אפשר יהיה לומר שלא יכולנו להמנע מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 18:48 
מטלי אתה באמת חושב שהתקיפות האחרונות היו מיותרות?
אתה לא רואה בעיה עם ההתבססות של איראן בסוריה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 18:52 
סמל אישי של המשתמש
מותר ולגיטימי לפעול, אבל צריך גם לדאוג שזה לא יוביל להסלמה.

הבעיה היא שאני לא סומך על ההנהגה עכשיו לדעת לעשות את זה כמו שצריך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 19:06 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:
נתחיל מזה, שלדעתי האישית ההתקפה נכונה, ובמצב הנוכחי אי אפשר היה להימנע מלבצע אותה.
העימות הזה עומד באוויר כבר מספר שנים, וישראל די התאפקה עד היום בתגובה, שכניסה איראנית לסוריה הייתה צריכה להביא.

ההיסטוריה מוכיחה, שלמאת עימות ישיר בלבנון, הגבול הישראלי - סורי, הוא הגבול הכי שקט שלנו, מאז 1973.
לא משנה כרגע מה הסיבות לכך, כלכליות או אסטרטיגיות, מהצד הסורי והישראלי נשמרו ברוב המקרים כללי המשחק, שלא דירדרו את האזור למצב הנוכחי.

מתחילת מלחמת האזרחים, ועם כניסת המדינה האיסלמית לשטח סוריה, זלגו בהדרגה לתחום הריבוני הסורי כוחות איראנים וחיזבללה, בגיבוי איראני. אני לא יודע כמה אסד יכל והיה מסוגל לרסן את הכניסה שלהם לשטחו. עובדתית הם שם, וכללי המשחק השתנו.

כל עוד הם היו עסוקים עם המדינה האיסלמית, ולחימה באירגונים קיקיונים מתנגדי משטר אסד, ישראל התבוננה מהצד, והגיבה נקודתית.
להרוס כור אטומי בבנייה שקטה, עדיין מדובר בפעולה נקודתית, ובחשיבה צבאית אסטרטגית להפרה של כללי האיזון. אני לא בדקתי, אבל ייתכן שהיא גם לא עומדת בהסכמי הפסקת האש עם הסורים, לאחר 1973. המשפט האחרון הוא בהחלט שליפה מהמותן, וגם אם כן, עדיין הייתי הורס ולא מחכה להחלטות הוועדה לאנרגיה אטומית בנושא.

כללי המשחק השתנו ברגע שאסד למעשה די הכריע את הקרבות לצידו, וה"אוייבים" של האיראנים, המדינה האיסלמית, נעלמו מהשטח.
מה הם בדיוק מחפשים בסוריה ?
לא רק שהם נשארו באזור, הם ממשיכים להעביר כוחות וחימוש, שמפרים את מאזן הכוחות, כולל קרוב לגבול עם ישראל.

להילחם עם כוחות איראנים בטווח של אלפי קילומטר מהגבול או רק עם השליחים שלהם בלבנון, זה סיפור אחר לגמרי, מאשר לקבל אותם ליד הבית.

קשה לשכנע אותי שהמניעים שלהם ידידותיים, ושההתחמשות שלהם בסוריה היא למטרת חלוקת פרחים בעתיד.
מדובר על תהליך פריסה מתוכנן, בנקודות אסטרטיגיות, שמאפשרות להם לא רק להגיב, אלא גם להתקיף.
לא מביאים טילים ארוכי טווח, רקטות, מטוסים, נ"מ ואמצעי הגנה לתקיפות מכל הגוונים, רק על מנת להילחם בגורמי גרילה, מאובזרים ככל שיהיו.

כל עוד אנחנו מתקיפים מתחומי מדינת ישראל, וגבול הפסקת האש, מדובר בתגובה הכרחית, שלדעתי הגיע אפילו מאוחר מידי.

המטרה, אם מישהו חושב עליה, היא בפירוש סילוק הכוחות האירנים מתחומי סוריה.
אין להם מה לעשות שם, ובדיוק כמו שאני הייתי נגד השהייה שלנו בתחומי לבנון, אני נגד ההתבססות האיראנית בתחומי סוריה.

"אני לא יודע מה הם עושים שם" לא נראת לי סיבה מספיק טובה ללכת ולהרוג אנשים (שבוא לא נשכח זה מה שהתקפות מהאוייר עושות). ובוא ניקח דברים בפרופורציות, אין שום סיכוי שבעולם שהצבא הסורי הולך להתקרב למשהו שיכול לאיים על צה"ל במלחמה, לא משנה כמה יועצים איראנים יסתובבו בדמשק. יכול להיות שהם יגיעו למצב שבוא ישראל לא יכולה להפציץ מה שבא לה בסוריה מתי שהיא רוצה עם אפס סיכון לישראל ואפס יכולת תגובה סורית, אבל זה באמת הקזוס ביילי של ישראל?

תראה, תקיפה צבאית צריכה להיות משהו שאתה עושה למען השגת מטרות, מה בדיוק המטרות של ישראל פה? שהסורים לא יתנו ויזות לאיראנים?
שלסוריה לא יהיה נ"מ?

הפועל כתב:

ברור, כי התקיפה הזו הוא תגובה להפרת זכויות האדם של אסד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 19:24 
לירון האדום כתב:
מטלי אתה באמת חושב שהתקיפות האחרונות היו מיותרות?
אתה לא רואה בעיה עם ההתבססות של איראן בסוריה?

לירון,
כפי שאני חושב שכבר נוכחת לדעת, אני לא תמיד רואה את המציאות כפי שאתה רואה. אני מנסה לראות דברים נקי, להטיל ספק בכל מה שאמרו לי מאז שהייתי ילד, להטיל ספק במה שאומרים היום. במקרים רבים נוכחתי שאני צודק. במקרה איראן אני לא מספיק בקיא, אבל תרשה לי להמשיך להטיל ספק ב"אמיתות הידועות".

לא הייתי רוצה התבססות של איראן בסוריה, אבל גם לא של רוסיה בסוריה. דא עקא, אף אחד לא שואל אותי.
לטעמי, איראן רוצה לחזור לעברה כאימפריה פרסית. היא רוצה השפעה אזורית מירבית, היא רוצה מדינות חסות, היא רוצה מסדרון ישיר לים התיכון (קצת דומה לשאיפות של טורקיה). לדעתי, למרות שהיא ממובילי השטנה לישראל בעולם, אין לה שום אינטרס לתקוף את ישראל, לא מסוריה ולא מאיראן עצמה (והיא כנראה יכולה). ישראל לא מפריע לה לקדם את ההשפעה שלה במרחב, ולהיפך, הם יודעים שאם יעיזו לתקוף הם יחטפו ויחזרו 20 שנה אחורה. כך אני רואה את הדברים. לכן אני לא ממש חושש מתקיפה מסוריה. אם היו מכניסים לשם 5 חטיבות טנקים, אולי הייתי חושב אחרת.

זה לא שאני כל כך חרד לגורל הכוחות האיראנים בסוריה (למרות שאני נגד הרג מיותר של אנשים). אני חושש שהתקיפות הללו דווקא מקדמות עימות צבאי עם איראן, שאף אחד לא רוצה, חוץ מכמה פוליטיקאים ישראלים, שיכולים להרוויח מכך הרבה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 21:02 
בינתיים המציאות מוכיחה אחרת.
המציאות מוכיחה שחיזבאללה מאז מלחמת לבנון ה2 מותרע מצהל
וכנל החמאס בעזה.
זה נחמד לראות את העולם בעניים ורודות ולחשוב שהכל ״לאבי דאבי״ אבל
זה לחיות בחלום ולא להבין את המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 21:06 
ציטוט:
"אני לא יודע מה הם עושים שם" לא נראת לי סיבה מספיק טובה ללכת ולהרוג אנשים (שבוא לא נשכח זה מה שהתקפות מהאוייר עושות). ובוא ניקח דברים בפרופורציות, אין שום סיכוי שבעולם שהצבא הסורי הולך להתקרב למשהו שיכול לאיים על צה"ל במלחמה, לא משנה כמה יועצים איראנים יסתובבו בדמשק. יכול להיות שהם יגיעו למצב שבוא ישראל לא יכולה להפציץ מה שבא לה בסוריה מתי שהיא רוצה עם אפס סיכון לישראל ואפס יכולת תגובה סורית, אבל זה באמת הקזוס ביילי של ישראל?

תראה, תקיפה צבאית צריכה להיות משהו שאתה עושה למען השגת מטרות, מה בדיוק המטרות של ישראל פה? שהסורים לא יתנו ויזות לאיראנים?

כמות של טילים חכמים ומערכות הגנה וכו יכולות להוות איום (לא איום קיומי) על ישראל.
מערכות כאלו יכולות לגרום לנזקים רבים בנפש בישראל, אסור לישראל לקחת
את הסיכון הזה.
למה למה לתת להם ״פור״ עליינו?
וכן המטרה היא לא לתת למדינות כמו סוריה ולבנון לאיים עליינו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 22:10 
סמל אישי של המשתמש
התקיפה בלילה זכתה לשם הרשמי "בית הקלפים"
בקריאייטיב אנחנו בטוח מפרקים אותם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 22:13 
לירון האדום כתב:
ציטוט:

כמות של טילים חכמים ומערכות הגנה וכו יכולות להוות איום (לא איום קיומי) על ישראל.
מערכות כאלו יכולות לגרום לנזקים רבים בנפש בישראל, אסור לישראל לקחת
את הסיכון הזה.
למה למה לתת להם ״פור״ עליינו?
וכן המטרה היא לא לתת למדינות כמו סוריה ולבנון לאיים עליינו

איך מערכות הגנה יכולות להוות איום על ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2: :LOL2:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מאי 2018, 22:17 
איך מערכות הגנה יכולות להוות איום התקפי על ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2018, 01:51 
בני12 כתב:
איך מערכות הגנה יכולות להוות איום התקפי על ישראל?

הן משדרגות את יכולתו של האויב לתקוף תוך כדי שהוא לא נפגע או ממזערות את הפגיעה. אז גם יכולת ההתקפה שלו משתפרת כתוצאה מכך. ולהיפך כמובן. זה די בסיסי. עליונות צבאית נמדדת במערכות הגנה מתקדמות לא פחות מאשר התקפיות. התקפה והגנה משולבים זה בזה בקרב... רק השבוע מערכות ההגנה שלנו הוכיחו את נחיצותן..
תסתכל על זה מלמעלה זה נשק לכל דבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: