אדום נחמד כתב:
שמע, אתה לא אמיתי.
רק על העובדה שעל הודאה בירי שלא כדין וגרימת מוות ברשלנות, על זו בלבד, הזוי שהוא קיבל 9 חודשים.
עכשיו צריך לשאול את עצמנו האם, בהנתן סך הראיות, התביעה ובית המשפט עשו מה שנדרש מהם.
האם עדות החייל שירה "בטעות" כדור חי יכולה לבדה להפריע לתביעה? כמובן שלא, ואל תעוף על עצמך עם התואר שלך והעבודה השוטפת שלך (שאין לי מושג מה הם כמובן). ובעוד אתה מנסה להשיג לגיטימציה לטענה הזו עם המקרה ההזוי של הפלסטיני שדקר וציטטת פה, מאות פלסטינים על הרבה פחות מזה, עם הרבה פחות ראיות, יושבים הרבה יותר זמן. אני מסרב להאמין שאין לך את היושר הבסיסי להכיר בזה.
מאוד קשה להוכיח שאדם שצלף בפלסטיני חף מפשע, שלא כדין, רצה במותו? נניח. אז שיסתפקו בהריגה.
אני חושב שאני מתווכח פה עם מישהו שלא מסוגל לנסח מחשבה אחת קוהרנטית. אבל ניסיתי.
וכאמור, אני לא מתחמק. אני מבקש ממך לטעון טענה ולא לפזר רמזים באויר. זה בסדר, אני מבין שאתה לא מסוגל.
שמע, אתה חייב להפסיק עם "הלא אמיתי" "דביל" ושמות חיבה אחרים, זה כבר מאוס.
אתה מערבב כל כך הרבה דברים, אם אתה רוצה לדבר על גזר הדין (9 חודשי מאסר) בהחלט ייתכן והיה צריך להחמיר את מידת העונש.
כנ"ל להפחית את עונש המאסר של תמימי (שגם שם אם אני לא טועה, זה נסגר בהסדר טיעון).
אם אתה מדבר על ההודאה שלו, אז מן הסתם ההודאה שלו הגיעה בעקבות הסדר הטיעון, שלולא הסדר הטיעון, כנראה ולא היה מודה.
אני בכלל לא מתעסק עם הצד הפלילי, כל שאמרתי היא, הנה מקרה שבו הוגש כתב אישום נגד חייל שגרם למותו של פלסטיני ואף הורשע בדין.
לא צריך להגיד כל הכבוד כי זה דבר טרוויאלי שצריך להיעשות.
רק שפה בפורום השדים, לאחרונה נשמעו יותר ויותר קולות כאילו וצה"ל לא חוקר ולא מגיש כתבי אישום במידת הצורך ובטח שלא מרשיע חיילים בהריגת פלסטינים,
לכן הרגשתי את הצורך להראות שלא כך הדברים!
ושוב - כן מאד קשה להוכיח רצח (לכן אין הרבה הרשעות על רצח במדינת ישראל, באופן יחסי למקרים).
בעניין הצלפים - חלק "מתפקידם" זה לירות במתפרעים ועפ"י פקודות שהם מקבלים, אין זה דומה למקרה הזה.