תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 15 יוני 2025, 20:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טקס הזכרון המשותף להורים שכולים ישראלים ופלשתינים
הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:06 
בחייאת, אל תתחילו פה שוב בויכוח אינסופי עם מישהו שברור שלא ישנה את דעתו.
טכנובוי, בעיקר אתה...עזבו אותו כבר, תתעלמו. בבקשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:08 
קומוניסים כתב:
נעם שחם,
לפני זמן קצר עצרו כוחות משטרה ערבי תושב לוד שירה אמש זיקוקים מביתו בזמן הצפירה. מוקדם יותר היום נעצרו חרדים שתכננו להניף שלטים בזמן הצפירה (לא ידוע לי מה תכנם). אז אני אמנם לא עו"ד כמוך, אבל עובדה שכן פועלים נגד מי שפוגע בסדר הציבורי וברגשות הציבור ביום טעון זה.

לגבי מספר המשתתפים בטקס, אמנם מדובר בכמה אלפים אבל זה מתוך כמה מיליונים בעם שהטקס הזה פוגע בהם ובהם מאות משפחות שכולות. כחסיד של חופש הביטוי אני לא קורא לעצור את המארגנים וחושב שנכון לאפשר גם קיום טקסים עלובים כאלה במרחב הפרטי. אך את הגינוי הערכי והמוסרי נשמיע בקול גדול.

https://www.haaretz.co.il/news/law/.premium-1.6011856

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:08 
נועם שחם כתב:
ציטוט:
אני אומרת לכם, אין בעולם עוד הרבה אנשים שנכחו בטקסי זיכרון לחיילים מתים יותר ממני. אני נולדתי להורים שכולים, והילדות שלי היתה צפירה אחת מתמשכת, קריאה אחת ארוכה, מלאת פאתוס, של "הנה מוטלות גופותינו". אני ידעתי את הקול השני לפזמון "החול יזכור" עוד לפני שידעתי את המילים של "ברבאבא". את כל ארוחותיי אכלתי תחת תמונה של חייל צעיר מת, מחייך. יש ילדים שההורים שלהם לוקחים אותם ללונה פארק, לטיול בחו"ל. ההורים שלי לקחו אותי ללטרון, לאנדרטת החטיבה ברמת הגולן, להצטלם על טנקים ולשמוע עוד ביצוע ל"מה אברך". במרוצת השנים הפכו הטקסים הללו למעיקים יותר ויותר. הקראת השמות בניגון קר, על פי הנוסח האחיד שעל המצבות בחלקות הצבאיות. נפל בקרב ברמת הגולן. בן עשרים ואחת בנופלו. נערים מפוחדים בחולצות לבנות מטעימים כל הברה במכתב שכתב אחד הנופלים לאמו, או בכזה שכתבה לו אהובתו שהזדקנה מאז. שירת המקהלות הרועדת, נתן יונתן התחלף אט-אט בפזמונים אופנתיים, בהם גם "שמע ישראל אלוהיי, עכשיו אני לבד". מן הטקסים הללו חזרנו תמיד חבולים, כאילו שאבו מגופנו את הרצון לחיות. חברים לא מעטים, קרובים ובעיקר רחוקים, שפקדו את ביתנו אך ורק בערב הזה, הקפידו להקיף את ההורים שלי בערב הזה במרוצת השנים, והפכו את הבית שלנו למפלט לכל מי שאינו יודע לאן להוליך את עצמו ואת האבל הלאומי שלו.
הערב נכחתי יחד עם כעשרת אלפים אנשים בטקס אחר.
את הקריאות מלאות הפאתוס החליפו דברים כנים, שקטים, של דוברים בני משפחת השכול, ישראלים ופלסטינים. את שירי הקורבן החליפה שירה חרישית על תקווה, על חירות ועל שלום. בקהל היו ישראלים קשובים, סבלניים, מחוייבים ומבקשי טוב. לא מיאוש בכיתי, אלא מהזדהות ומאחווה. הדברים הבהירים שנשא ג'יהאד זראייר, שאיבד את בנו בכורו עלאא בשנת 2014, בשעה שהלך לבית הדוד שלו ביחד עם סבו הזקן, נשמעו לי דומים באופן מכאיב במיוחד לדברים ששמעתי את אבי נושא מתחת לאנדרטאות. גם לאבא שלי וגם לזראייר היה בן בכור אהוב שהם נאלצו לקבור בגיל 21. כזה שהיה לא רק בן, אלא גם חבר. שניהם עומדים מדי רגע מול תהום של החמצה ואובדן. שניהם הבינו שאין עתיד אחר מלבד פיוס.
את הטקס הזה איפשר בית הדין הגבוה לצדק בישראל, אחרי ששר הבטחון הערים עליו קשיים. על הטקס הזה הגנו שוטרים רבים. רובם הסתכלו עלינו בבוז. שלושה מעגלי אבטחה עברנו כדי להגיע אליו. וכל העת נשמעו כלפינו קללות ואיומים שאנחנו בוגדים ומשתפי פעולה עם טרוריסטים. בזמן נאומי ההורים השכולים הופעלו מנועים של אופנועים, הושמעו צפצופים והושרו כלפינו שירי שטנה. בעמדת התשלום של החניון נאבק עם המכונה שנתקעה בחור צעיר שלבש את דגל ישראל כמו גלימה. עזרתי לו עם התשלום. הוא הביט בי ושאל "את מֵהַזֶּה?". לא עניתי. פחדתי. מלחמת האזרחים הישראלית מוחזקת על בלימה. הדמוקרטיה הישראלית שבירה. אבל נחמת המעטים הערב גאלה אותי, לא פחות, משנים רבות של מועקה.

מאיפה זה, נועם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:17 
לאפה בחינם כתב:
קומוניסים כתב:
נעם שחם,
לפני זמן קצר עצרו כוחות משטרה ערבי תושב לוד שירה אמש זיקוקים מביתו בזמן הצפירה. מוקדם יותר היום נעצרו חרדים שתכננו להניף שלטים בזמן הצפירה (לא ידוע לי מה תכנם). אז אני אמנם לא עו"ד כמוך, אבל עובדה שכן פועלים נגד מי שפוגע בסדר הציבורי וברגשות הציבור ביום טעון זה.

לגבי מספר המשתתפים בטקס, אמנם מדובר בכמה אלפים אבל זה מתוך כמה מיליונים בעם שהטקס הזה פוגע בהם ובהם מאות משפחות שכולות. כחסיד של חופש הביטוי אני לא קורא לעצור את המארגנים וחושב שנכון לאפשר גם קיום טקסים עלובים כאלה במרחב הפרטי. אך את הגינוי הערכי והמוסרי נשמיע בקול גדול.

אדרבה, שימצו איתו את הדין.
אדיוט מטומטם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:22 
קומוניסים כתב:
לאפה בחינם כתב:
קומוניסים כתב:
נעם שחם,

אדיוט מטומטם.

זה לא עובד ככה. אתה לא יכול להמציא שקרים גזעניים ואז כשמעמתים אותך עם האמת פשוט להגיד סבבה בלי להתנצל ובלי להכיר במה שעשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
לאפה בחינם כתב:
קומוניסים כתב:
נעם שחם,

אדיוט מטומטם.
חחח אדרבה עאלק.
פח אשפה נעץ עלוב

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:51 
קומוניסים כתב:
כחסיד של חופש הביטוי אני לא קורא לעצור את המארגנים וחושב שנכון לאפשר גם קיום טקסים עלובים כאלה במרחב הפרטי.

אני שמח שעברת לצד של בגץ ואימצת את עמדתו בדיוק. טוב לדעת שאתה פתוח לשנות את דעתך לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: טקס הזכרון המשותף להורים שכולים ישראלים ופלשתינים
הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 12:51 
סמל אישי של המשתמש
אגב, בושה שעצרו את מי שירה זיקוקים.
באמת. זה פסיכי.
כנראה בגלל המחשבה שמדובר בערבי הם הצהירו הצהרות שלאחר שגילו את האמת אי אפשר היה להתנהל אחרת.
אבל ג'יזס. דפוקים בראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 14:09 
בר קולמוסא כתב:
קומוניסים כתב:
כחסיד של חופש הביטוי אני לא קורא לעצור את המארגנים וחושב שנכון לאפשר גם קיום טקסים עלובים כאלה במרחב הפרטי.

אני שמח שעברת לצד של בגץ ואימצת את עמדתו בדיוק. טוב לדעת שאתה פתוח לשנות את דעתך לפעמים.

זו עמדתי משכבר הימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 14:29 
קומוניסים כתב:
בר קולמוסא כתב:
קומוניסים כתב:

זו עמדתי משכבר הימים.

עדיין לא התנצלת על השקר הגזעני שלך. אתה לא יכול להפיץ שקרים ואז ללכת מזה בלי להתנצל ולערוך את ההודעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 14:45 
לא ערכתי שום הודעה.
ציטטתי דיווחים בתקשורת.
לא הבנתי מדוע עליי להתנצל או מדוע זה משנה אם הוא ערבי או יהודי? אזרחים שפוגעים בסדר הציבורי ביום כזה ופוגעים ברגשות הציבור במרחב הציבורי, צריכים למצות איתם את הדין. מה זה משנה יהודי או ערבי? לא מבין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 14:55 
סמל אישי של המשתמש
אתה וחבריך פוגעים ברגשות שלי ושל רבים יום יום.
מתי כבר נגבה ממך מחיר מתי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 15:01 
אם זה לא היה משנה לך אם הוא יהודי או ערבי לא היית מציין שהוא ערבי. ואני אומר שאתה צריך לערוך את ההודעה ולהדגיש ששיקרת והחשוד אינו ערבי.
חופש הביטוי נועד למצב שבו הביטוי מפריע לאנשים אחרים, אחרת הוא לא שווה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

לשם שינוי לא התווכחתי עם אף אחד. רק ציטטתי את ההודעה המטונפת של הגזען המטונף והשקרן, ושאלתי איך קוראים לאנשים שמדברים ככה.
אפילו לא פניתי לגוש טינופת הזה (זה לא שאם הייתי פונה הייתי מקבל תשובה ראויה, הרי ברור שהייתי מקבל בתגובה גיבוב של ססמאות ונפיחות, כרגיל).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 15:38 
לאפה בחינם כתב:
אם זה לא היה משנה לך אם הוא יהודי או ערבי לא היית מציין שהוא ערבי. ואני אומר שאתה צריך לערוך את ההודעה ולהדגיש ששיקרת והחשוד אינו ערבי.
חופש הביטוי נועד למצב שבו הביטוי מפריע לאנשים אחרים, אחרת הוא לא שווה כלום.

אתה עושה צחוק מעצמך.
תחזור בך מהמילה שיקרת ואז נמשיך לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 15:40 
teknoboy כתב:
אדום מטלי כתב:

לשם שינוי לא התווכחתי עם אף אחד. רק ציטטתי את ההודעה המטונפת של הגזען המטונף והשקרן, ושאלתי איך קוראים לאנשים שמדברים ככה.
אפילו לא פניתי לגוש טינופת הזה (זה לא שאם הייתי פונה הייתי מקבל תשובה ראויה, הרי ברור שהייתי מקבל בתגובה גיבוב של ססמאות ונפיחות, כרגיל).

אוי! קראת לי גוש טינופת! איך אשא את עלבוני?
יאללה תן גז. אדיוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שנחצה קו, והנעץ מבין שלהסתיר את הפרצוף שלו הופכת להיות משימה קשה מדי.

אפשר פשוט להתעלם מקיומו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2018, 16:48 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
נועם שחם כתב:
קומוניסים כתב:
כבר כמה שנים שאני לא מגיע למחאה המוצדקת נגד הטקס המשותף לחיילנו ולקרבנות הטרור יחד עם המחבלים שמארגן ארגון השמאל הקיצוני "לוחמים לשלום". כזכור אני התחלתי את המאבק הציבורי והמחאה נגד הטקס הזה, בעקבות אשכול שפורסם כאן בפורום שדים. אני גאה בכך. היום כבר ידוע כי באירוע עצמו לקחו חלק בעבר מחבלים מורשעים ועובדה זו מדברת בעד עצמה. עם זאת, אני כלל לא גאה באופן בו מתנהגים חלק מהמוחים ולא מוכן לקחת את התנהגותם על גבי ועל אחריותי. יש יום אחד בשנה המוקדש לזיכרון חללי מערכות ישראל ונרצחי פיגועי הטרור, אני לא צריך שהחוויה שלי תהיה כזאת עקומה. מוותר על התענוג המפוקפק. אגב, טוב מאוד שבגץ ממשיך לשים זין בעין לציבור בישראל. בקצב הזה, הפיצוץ בלתי נמנע.

אלו שמשתתפים בטקס הם לא חלק מהציבור בישראל? ההורים השכולים שיזמו את הטקס ומארגנים אותו הם לא חלק מהציבור בישראל? רק מי שחובש כיפה שחורה ועושה לייק לדף של הצל?

רצון הציבור בישראל בא לידי ביטוי בממשלה שהוא בוחר, ואם שר הביטחון הנבחר מחליט כך ובגץ, שלא נבחר על ידי הציבור, בתואנות משונות מאוד מחליט להתערב בהחלטתו ולהפוך אותה, זה לשים זין בעין לציבור בישראל, שהלך ביום הבוחר לקלפי כדי לבחור ממשלה נבחרת ומדיניות שהוא רוצה בה.

לספר לך איך פועלת השיטה הדמוקרטית בישראל? העם לא בוחר את הממשלה, ובטח שלא את שר הביטחון. העם בוחר אך ורק את הכנסת.
כל השאר נבחר על ידי נבחרי הציבור עצמם, או על ידי אנשים שנבחרי הציבור בחרו. גם הממשלה, גם שר הביטחון, וכן - גם שופטי בג״ץ.
אז או שאתה מחשיב בחירה עקיפה כבחירת הציבור, ואז גם שר הביטחון וגם בג״ץ נבחרו על ידי הציבור בישראל, או שאתה לא מחשיב את זה ככה, ואז גם שופטי בג״ץ וגם שר הביטחון לא נבחרו על ידי הציבור בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 10:31 
קומוניסים, פגיעה ברגשות הציבור זה נימוק חמקמק ובעייתי.

מותר לקיים טקס גם אם יש ציבור שעלול להפגע מכך, בטח ובטח שהטקס לא נועד כדי לפגוע או להתריס, אלא כדי לתת למשפחות שכולות דרך לבטא את היום הזה בצורה קצת אחרת, שהמסר שלה הוא פיוס.

אם היה מדובר בפעילות שנועדה לפגוע ולהתריס, אולי היה צריך להתייחס אליה אחרת, אבל זה לא המצב.

והבעיה היא שהמחאה הזו שאתה קורא לה, הפכה להיות טקס של איומים ויריקות על מבקרי הטקס ומשפחות שכולות. וזה היה ברור שלשם זה יוביל. אל תגלגל עיניים כשקורה משהו שהיה ברור שיקרה, וגם לך יש אחריות לדבר, באופן אישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 10:34 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
קומוניסים, פגיעה ברגשות הציבור זה נימוק חמקמק ובעייתי.

מותר לקיים טקס גם אם יש ציבור שעלול להפגע מכך, בטח ובטח שהטקס לא נועד כדי לפגוע או להתריס, אלא כדי לתת למשפחות שכולות דרך לבטא את היום הזה בצורה קצת אחרת, שהמסר שלה הוא פיוס.

אם היה מדובר בפעילות שנועדה לפגוע ולהתריס, אולי היה צריך להתייחס אליה אחרת, אבל זה לא המצב.

אין שום משמעות לרגשות שעלולים לפגוע בהם. כל פעולה במרחב הציבורי עלולה לפגוע ברגשות של מישהו. ראוי להתחשב, אם אפשר, אבל זה לא קו מנחה. יש דברים חשובים יותר.

ואני לא מסכים עם הפרשנות שלך בנוגע לטקס.
כלומר, הוא אמנם נועד לתת לאנשים מרחב בטוח להביע בו את הרגש שלהם בהקשר הימים האלה של יום הזכרון ויום העצמאות, אבל הוא גם בהחלט פעולת מחאה עם מטרה לגרום לציבור בישראל לראות קולות אחרים. וכשאתה עושה דברים כאלה, אתה בדרך כלל מודע לעובדה שזה עלול לערער חלק מהם. זו בדיוק מטרתה של כל מחאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 10:40 
הטקס הזה הוא לא פעילות מחאה, בהגדרה. לפחות לא כפי שמארגניו מציגים אותו וכפי שהוא מוצג למשתתפים. להבנתי מה שאתה אומר זו פרשנות אישית שלך שלא עולה בקנה אחד עם רצון המשפחות השכולות שמארגנות את הטקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 11:00 
סמל אישי של המשתמש
יכול להיות שחלק (גדול?) מהאורחים\צופים בטקס רואים בו סוג של מחאה, אבל למיטב הבנתי המשפחות דווקא רואות בו מקום ודרך לבטא את היגון והצער על האובדן שחוו בלי לשעבד את האסון הפרטי שלהן לטובת הפרוייקט הלאומי של האדרת הצבא והפחדת האזרחים עד מוות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 11:02 
נועם שחם כתב:
הטקס הזה הוא לא פעילות מחאה, בהגדרה. לפחות לא כפי שמארגניו מציגים אותו וכפי שהוא מוצג למשתתפים. להבנתי מה שאתה אומר זו פרשנות אישית שלך שלא עולה בקנה אחד עם רצון המשפחות השכולות שמארגנות את הטקס.

נועם יקר, מחאה או לא, עובדה היא שמשפחות שכולות רבות נפגעות מהאירוע, ומקיומו דווקא ביום הזיכרון, אני מניח שאותו טקס ביום אחר היה פוגע פחות. מוזמן לקרוא מה שכתב ביום הזיכרון לפני כמה ימים אליחי פוגל, שכמה מבני משפחתו נרצחו באכזריות בטבח באיתמר:

"בית המשפט העליון החליט להורות למדינת ישראל לאשר את כניסתן של משפחות מחבלים ל"טקס הזיכרון המשותף הישראלי-פלסטיני". שופטי העליון שוב החליטו להרחיק ולשלוח את ידם לסיר רותח, אבל אפשר שהפעם הגדישו את הסאה והמים יתחילו לגלוש.

יכול להיות שבית המשפט העליון התרומם מעם עד כדי כך שהוא פספס אותנו, את העם? את החלטתו ניתן לפרש כהשוואה בין חיילי צבא ההגנה לישראל, שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת להגן, לבין המחבלים שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת לפגוע במי שיבוא. גברים, נשים וטף. זו החלטה שהתקבלה מחוסר הבחנה בין גבורת חיילינו ואזרחינו, לבין הגדרת הגבורה אצל אויבינו.

משתמע ממנה שניתן להפוך אויב לאוהב ואוהב לאויב. עד איפה הטירוף יגיע? אולי בסוף מלחמת הצפון הבאה (שהלוואי שלא תגיע) יקבע בית המשפט יום זיכרון ישראלי ולבנוני משותף? ואולי בכל הלוויה של חייל צה"ל או נפגע טרור כדאי לציין את השם של מי שפגע בו. ככה, בשביל "להזדהות עם הכאב".

עצוב. עצוב שבית המשפט העליון במדינת ישראל נותן מרחב כל כך רחב לפרשנותם של דברים שנוגעים בעצבים הרגישים ביותר של כולנו.

אמנם יש כמה עשרות משפחות שכולות שמשתתפות בביזיון הזה, אבל תפקידה של מדינה (ובתוכה גם מי שדואג לזכויות המיעוט שבה), הוא לא לאפשר כל שיגעון ושריטת נפש. כן, גם אם הם של משפחות שכולות.

לכם, אחיי בני המשפחות השכולות שבחרו להשתתף בטקס הישראלי-פלסטיני, יש לי רק רחמים ועצב. במעשיכם אתם מנפצים את חלום השלום לתוך השיגעון."

אליחי בן ישי הוא אחיה של רותי פוגל, שנרצחה באיתמר במרץ 2011
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 87,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 11:08 
סמל אישי של המשתמש
אתה יודע כמה אנשים נפגעים עד עמקי נשמתם כשהם קוראים את החרא שאתה שופך מהמקלדת שלך?
אז מה, נאסור עליך לכתוב? נרשה לך לכתוב רק במקומות שניצולי שואה וסתם אנשים שהלב שלהם לא מלא חרא לא יכולים לקרוא בהם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 11:11 
teknoboy כתב:
אתה יודע כמה אנשים נפגעים עד עמקי נשמתם כשהם קוראים את החרא שאתה שופך מהמקלדת שלך?
אז מה, נאסור עליך לכתוב? נרשה לך לכתוב רק במקומות שניצולי שואה וסתם אנשים שהלב שלהם לא מלא חרא לא יכולים לקרוא בהם?

אתה פשוט לא מסוגל לנהל שיחה בלי טינופים. פתטי.

לטעמי לא צריך לאסור את קיום האירוע, אבל צריך לאסור אותו במרחב הציבורי ובמתקנים השייכים לציבור.
נראה לי שזה האיזון הנכון בין חירות הפרט וחופש הביטוי מחד, והתחשבות ברגשות הציבור מאידך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
כל דבר שאתה כותב הוא טינופת, ואני לא אתן לך להסתיר או להשכיח את זה.
כשתכתוב כמו בנאדם אני אתייחס אליך כמו אל בנאדם. עד אז אתה ערימה של אשפה גזענית.

ואתה יכול להיות מאלה שכועסים על הילד שצעק "המלך עירום", אין לי בעיה עם זה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 11:46 
teknoboy כתב:

אני המיעוט פה, אתה וחבריך לטינופים בקונצנזוס העדרי. אני זה שצועק המלך הוא עירום.
אני זה שצועק שכל אותם "אוהבי אדם" בפורום, בהובלתך, הם אלה המייצרים פה את שיח השנאה, הם הפוגעים בכבוד האדם, הם סותמי הפיות, הם היורדים לחיי משתמשים בשל דעותיהם, הם הנעדרים סובלנות וקבלת האחר מהם.
כשתכתוב כמו בן אדם=תכתוב מה שאתה רוצה שאכתוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 12:00 
קומוניסים, דעתו של אליחי בן ישי היא רק דעתו, שמושפעת גם מהטרגדיה הנוראה שעבר, גם מחוסר במידע וגם לוקה בלוגיקה שלה. האם להפוך אוייב לחבר היא לא המשמעות של פיוס?

העובדה שהוא מתנגד לטקס לא הופכת את הטקס לכזה שצריך לבטל תחת האיצטלה של "פגיעה ברגשות הציבור" - שכאמור, הוא צעד קיצוני מאד.

ומעבר לכך, אני לא חושב שתושבי איתמר, התנחלות שידועה כקיצונית ושנויה במחלוקת, מייצגים את "קול העם" בצורה כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:

אני המיעוט פה, אתה וחבריך לטינופים בקונצנזוס העדרי. אני זה שצועק המלך הוא עירום.
אני זה שצועק שכל אותם "אוהבי אדם" בפורום, בהובלתך, הם אלה המייצרים פה את שיח השנאה, הם הפוגעים בכבוד האדם, הם סותמי הפיות, הם היורדים לחיי משתמשים בשל דעותיהם, הם הנעדרים סובלנות וקבלת האחר מהם.
כשתכתוב כמו בן אדם=תכתוב מה ש אתה רוצה שאכתוב?

אז הפורום אתה היוצא דופן, אבל במציאות הישראלית, כמו שאתה אוהב להזכיר לנו כל הזמן, אני חלק ממיעוט מבוטל.
אני שמח שאתה מצליח להרגיש גם חלק מרוב גדול וגם כמו הילד שצועק שהמלך הוא עירום, אבל למען האמת זה רק מעיד על העיוות התפיסתי שאתה חי בו ועל הסתירות הפנימיות שיש בתפיסה העצמית שלך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 12:09 
קומוניסים כתב:
נועם שחם כתב:

נועם יקר, מחאה או לא, עובדה היא שמשפחות שכולות רבות נפגעות מהאירוע, ומקיומו דווקא ביום הזיכרון, אני מניח שאותו טקס ביום אחר היה פוגע פחות. מוזמן לקרוא מה שכתב ביום הזיכרון לפני כמה ימים אליחי פוגל, שכמה מבני משפחתו נרצחו באכזריות בטבח באיתמר:

"בית המשפט העליון החליט להורות למדינת ישראל לאשר את כניסתן של משפחות מחבלים ל"טקס הזיכרון המשותף הישראלי-פלסטיני". שופטי העליון שוב החליטו להרחיק ולשלוח את ידם לסיר רותח, אבל אפשר שהפעם הגדישו את הסאה והמים יתחילו לגלוש.

יכול להיות שבית המשפט העליון התרומם מעם עד כדי כך שהוא פספס אותנו, את העם? את החלטתו ניתן לפרש כהשוואה בין חיילי צבא ההגנה לישראל, שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת להגן, לבין המחבלים שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת לפגוע במי שיבוא. גברים, נשים וטף. זו החלטה שהתקבלה מחוסר הבחנה בין גבורת חיילינו ואזרחינו, לבין הגדרת הגבורה אצל אויבינו.

משתמע ממנה שניתן להפוך אויב לאוהב ואוהב לאויב. עד איפה הטירוף יגיע? אולי בסוף מלחמת הצפון הבאה (שהלוואי שלא תגיע) יקבע בית המשפט יום זיכרון ישראלי ולבנוני משותף? ואולי בכל הלוויה של חייל צה"ל או נפגע טרור כדאי לציין את השם של מי שפגע בו. ככה, בשביל "להזדהות עם הכאב".

עצוב. עצוב שבית המשפט העליון במדינת ישראל נותן מרחב כל כך רחב לפרשנותם של דברים שנוגעים בעצבים הרגישים ביותר של כולנו.

אמנם יש כמה עשרות משפחות שכולות שמשתתפות בביזיון הזה, אבל תפקידה של מדינה (ובתוכה גם מי שדואג לזכויות המיעוט שבה), הוא לא לאפשר כל שיגעון ושריטת נפש. כן, גם אם הם של משפחות שכולות.

לכם, אחיי בני המשפחות השכולות שבחרו להשתתף בטקס הישראלי-פלסטיני, יש לי רק רחמים ועצב. במעשיכם אתם מנפצים את חלום השלום לתוך השיגעון."

אליחי בן ישי הוא אחיה של רותי פוגל, שנרצחה באיתמר במרץ 2011
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 87,00.html

ציטוט:
בית המשפט העליון החליט להורות למדינת ישראל לאשר את כניסתן של משפחות מחבלים ל"טקס הזיכרון המשותף הישראלי-פלסטיני".

זה לא נכון. בית המשפט קבע שלא ניתן למנוע את כניסתם בתירוץ הבטחוני. בית המשפט לא מנע משר הבטחון למנוע את כניסתם מסיבה אחרת. הוא בחר שלא לעשות זאת.

ציטוט:
את החלטתו ניתן לפרש כהשוואה בין חיילי צבא ההגנה לישראל, שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת להגן, לבין המחבלים שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת לפגוע במי שיבוא. גברים, נשים וטף.

קודם כל, כל מי שהיה יומיים בצבא יודע שזה לא נכון, אבל גם אם כן, זה אחד לאחד
הטיעון של הצבא הבריטי לעומת לוחמי המחתרות.
האם הוא טוען שצריך להוציא את לוחמי המחתרות מטקס יום הזכרון כי הם מחבלים ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: