יובל כתב:
עד השחרור של ג'ף, יחס הריבאונדים שלנו היה 31.7% בריבאונד מתחת לסל של היריבה (ריבאונד התקפה שלנו), ו-72.9% בריבאונד מתחת לסל שלנו, כלומר 27.1% ליריבות שלנו (ריבאונד התקפה ליריבות שלנו).
אין לי כוח לבדוק את הנתון הזה עבור כל קבוצה, אבל ממוצע ריבאונד ההתקפה בליגה הוא 28.9%. כלומר היינו קבוצת ריבאונד התקפה וגם ריבאונד הגנה מצוינת. למרות שרק בשני משחקים, במחזור הראשון נגד חולון ובמחזור השמיני נגד ראשל"צ, שיחקנו עם שני זרים גבוהים.
מאז השחרור של ג'ף, יחס הריבאונדים שלו הוא 28.9% בריבאונד התקפה, ו-69.4% בריבאונד הגנה (כלומר 30.6% ריבאונד התקפה ליריבות שלנו). זה אומר שאנחנו קבוצת ריבאונד התקפה ממוצעת, וקבוצת ריבאונד הגנה חלשה מאוד - יכול להיות שזה מכיוון שהסנטר שלנו מוריד מספר מדהים של 3.5 ריבאונדים בהגנה למשחק.
וזה למרות שתומר ריבאונדר מצוין בעמדה 4, מנקו ריבאונדר טוב בעמדה 3, ובנוסף ברוב המשחקים (במשחקים שמנקו לא משחק בעמדה 4) אנחנו משחקים עם שני שחקני פנים לאורך כל המשחק. אלה נתונים שמחפים על החולשה של הווארד בריבאונד. אם במקום הווארד היה לנו סנטר ריבאונדר אז היינו קבוצת ריבאונד מעולה, כמו שהיינו עם ג'ף.
הנקודה ששווה להתעכב עליה היא שבכל המשחקים מאז השחרור של ג'ף לטובת הווארד אנחנו משחקים עם שני זרים בעמדות הפנים (בניגוד לחלק גדול מהקבוצות בליגה), שלרוב פותחים בחמישייה ומשחקים לא מעט דקות ביחד, ועדיין אנחנו קבוצת ריבאונד חלשה. זאת תעודת עניות עצומה לבנייה של הקבוצה. למעשה יש לנו שני זרים גבוהים שלא נותנים לנו יתרון יחסי בשום פרמטר - לא ריבאונד, לא סקורינג ולא הגנה, וברוב המשחקים מעמידים אותנו בחיסרון לפחות באחד מהפרמטרים האלה מול הקו הקדמי של היריבות (למרות שלרוב יש שם זר אחד). בתחילת העונה שעברה למשל, שיחקנו עם וויליאמס והאוול ביחד. זה אמנם יצר בעיות בריווח ובעיות בהגנה, אבל זה נתן לנו יתרונות יחסיים של סקורינג בפנים וריבאונד הכי טוב בליגה, שהאפילו על החסרונות (אחר כך הגיע רמי הדר והפך את וויליאמס למחליף של האוול עוד לפני שפירק את הסגל). ומה שעוד יותר עצוב זה שלא מדובר בכישלון או בשחקנים שלא נתנו את מה שמצופה מהם - הם נותנים בדיוק את מה שציפו מהם לתת. אצל גפני זה הגנה סבירה, איום חסימה, אתלטיות וקצת קליעה מבחוץ, ואצל הווארד זה כלום ושום דבר.
תודה על הנתונים! מאיפה הבאת אותם?
ואני חייב להודות שהייתה לי תחושה שזה המצב והאחוזים שלנו לא משקפים את המספרים האבסולוטיים.