לירון האדום כתב:
יש לך טעות, אתה צריך להוכיח שהיתה גניבה.
אתה צריך להוכיח שהיתה כאן עבירה בעת פרסום הסרטון.
בדיוק כמו שאתה זה שצריך להוכיח שהיה אונס.
אתה צודק, אפשר באמת להשוות בין עבירות רכוש לעבירות מין.
אבל בוא נעשה את זה כמו שצריך.
גם במין וגם ברכוש, מותר לאנשים לקיים אקט מיני עם מישהי בדיוק כמו שמותר להם לקחת לה טלוויזיה מהבית, והכול בתנאי שהיא מעוניינת בכל ומסכימה (אולי היא אוהבת את הבחור ורוצה לשכב איתו או שזה ידיד טוב והיא רוצה להשאיל לו טלוויזיה, על פי המקרה).
פה יש לנו סרטון של אנתוני וראן יוצא מהבית של מישהי באמצע הליליה עם טלוויזיה חמישים אינץ', לצורך העניין. אין ויכוח על העובדות (נלקחה טלוויזיה) וכדי לברר אם היתה עבירה צריך לבדוק את עניין ההסכמה.
אדום נחמד קפץ למסקנה והניח שהטלוויזיה גנובה, בלי לברר אם היתה הסכמה.
זה הכול.
זה באמת לא יפה ואפילו לא לעניין, אבל, לירון, נראה לי שאם היה מדובר בטלוויזיה שלך (או חלילה בבת שלך) לא הייתי כל כך כועס על זה שהוא קצת מגונן מדי.
אגב, המשפט "אתה צריך להוכיח שהיתה גניבה" הוא ניסוח לא מדויק, כי מספיק שבעלי הטלוויזיה יגידו שהם לא נתנו רשות ולקיחת הטלוויזיה הופכת לגניבה. יתר על כן, יש להניח שאנשים לא מרגשים לאחרים לקחת להם טלוויזיות מהבית, ועל כן בלי הסכמה מפורשת אסור לאף אחד להוציא טלוויזיה מבית של אף אחד אחר. אם בעלי הטלוויזיה מתלונן שגנבו לו טלוויזיה, הרי שנטל ההוכחה עובר פתאום על הבחור שלקח אותה, והוא זה שצריך להוכיח שניתנה הסכמה. קל וחומר כשמדובר באקט מיני.
אז אמנן אדום נחמד קפץ למסקנה בלי הצדקה, אבל ההיגיון הבסיסי שלו נכון - מי שעושה אקט (נניח לוקח ללירון האדום טלוויזיה 50" מהבית) צריך לדאוג קודם כל להסכמה, ולמעשה נטל ההוכחה עובר אליו (כי אין בכלל מישהו שחולק על לקיחת הטלוויזיה, והשאלה היחידה היא בדבר ההסכמה).
אם אני אראה מישהו יוצא מהבית של השכנים שלי באמצע הלילה עם הטלויזיה שלו, אני אתקשר למשטרה. ישר. וכן, זה אומר להאשים את אותו בן אדם שהוא גנב, גם אם יתברר בהמשך שהייתה הסכמה שהוא ייקח את אותה טלויזיה.
שוב אני אגיד - טוב שהאשימו את את וארן, טוב שהתלוננו נגדו במשטרה, וטוב מאוד שהתברר בסוף שהייתה הסכמה.
אני מעדיף תמיד לחקור אם היה אונס ולגלות שלא מאשר מצב הפוך.