נועם שחם כתב:
אני את דיא סבע רוצה כבר 3 עונות בהפועל אז די מצחיק שאומרים שהוא היה איזה nobody קודם. שחקן מצויין שסבל מפציעות.
ובכל מקרה נתניה זה לא הענין פה. הענין הוא בניית קבוצה לליגת העל, כזו שתתמודד לכל הפחות על מקום בפלייאוף העליון.
אם היינו רואים תצוגה כמו של אתמול בעוד איזה 3-4 משחקים, הייתי הרבה יותר אופטימי. אני חושב שבחלק הקדמי ובמרכז המגרש יש לנו כרגע חומר בינוני של מרכז טבלה/תחתית. עגייב הוא השחקן היחיד בחלק הקדמי שיש לו כשרון מעל הממוצע. ברשצקי זה אחד שחובת ההוכחה עעדין עליו.
ולגבי גנדה, בחיאת, הבנאדם מוכשר מאד אבל כל כך רחוק מהבשלות שנדרשת משחקן בליגת העל. עד היום העסק אצלו רחוק מלהתחבר וגם מגמת שיפור לא הייתה אצלו, להיפך, מתחילת העונה הוא הלך אחורה. זה לא שחקן שאתה יכול לבנות עליו כרגע יותר מדי.
נועם, אני לא חושב שיש הבדל בין החשיבה של ראשי הפועל בקיץ האחרון לבין החשיבה של נתניה או כל קבוצה אחרת (והרי סביב זה סובב הדיון). בהפועל זה פשוט עבד פחות טוב מנתניה. כולם חושבים אותו דבר, אצל חלק זה מצליח יותר ואצל חלק לא. הפועל הייתה שמחה מאוד לפגוע בשחקנים האלמוניים שלה כמו שנתניה פגעה עם מוחמד, אולסק, קובי מור ושות', אבל רצה הגורל והיא לא פגעה. זה יותר עניין של מזל מאשר שכל/מדיניות/תכנון. באמת שאני מנסה להסתכל על הרכש שעשתה נתניה ולא רואה שום דבר יוצא דופן בהתנהלות מאשר ההתנהלות של הניסנובים בקיץ ברמת המדיניות וחשיבה.
דבר נוסף - בסופו של יום אני מעריך שמהשחקנים שחתומים כבר עכשיו בהפועל, יישארו בשנה הבאה השחקנים הבאים: דודי אלון, ינקו, דגני, גוטליב, עידן כהן, ידין, לקס, ברשצקי, גנדה, עגייב וזיקרי. ביחס לתקציב שכולנו יודעים שיועמד בשנה הבאה זה בסיס בסדר גמור. הרי גם בתחילת השנה לא חשבת שאם נעלה נוכל להתמודד על אליפות נכון? אני חושב שהבסיס שיעלה בשנה הבאה הוא בסדר גמור. תוסיף עליו 4-5 זרים ושניים-שלושה ישראלים ותקווה שתפגע ברכש. אם תפגע תהיה בצמרת. אם לא תפגע תנוע בין מרכז טבלה לתחתית. אבל זה כבר יותר עניין של אילוצי תקציב מאשר תכנון ובנייה לטווח ארוך.
וחא כמו בהפועל שהבעלים החתימו כמה שחקנים על דעת עצמם.
וכל מילה שנועם כתב.