הפועל כתב:
טוב בואו לא נהפוך אותו לרד אאורבך בגלל שניצחו כמה משחקים ברצף. גם כשפרנקו עשה את זה המבקרים שלו פה עדיין לא חשבו שהוא כזה גאון, ובצדק. בגבעת שמואל הקבוצה של אמסלם התנדנדה בלי הפסקה בין ליגה ראשונה לשניה. כשהיינו בליגה שניה היה לו תקציב יותר גבוה והפועל עדיין היתה יותר טובה, והבקעה עלתה ליגה על חשבוננו רק אחרי שנפצעו לנו שני שחקני חמישיה.
גם השנה הם התבחבשו המון עם שחקנים והחתמות תמוהות, אף אחד פה לא כתב נאומי הלל לאמסלם כשכל השינויים האלו לא עבדו, והם החתימו מספיק גארדים בשביל שתי קבוצות. ובסופו של דבר הם עדיין באמצע הטבלה עכשיו יחד עם כולן וכבר גמרו את מכסת החלפות הזרים שלהם באמצע העונה.
אני מסכים שצריך לעשות אצלנו שינוי (אם אפשר כספית, ולדעתי אי אפשר), ומסכים שצריך לשנות גישה ביחס למאמנים. זה לא אומר שצריך להאדיר את מה שקורה בקבוצות אחרות.
בכלל, יש נטיה להרבה אוהדים אצלנו לקחת תמיד את הקבוצה שבדיוק מצליחה באיזה רגע נתון, להתייחס לזה בתור איזה מודל הצלחה קל לחיקוי וברור, ולהתעצבן כמה זה ביזיון שלא מחקים את זה אצלנו. אז כשהרצליה נותנת איזו עונה טובה פעם ב5 שנים, פתאום אקוניס גאון, וכשהם חוזרים לתחתית כולם שוכחים מזה. כנ"ל נהריה. וכשחיפה בפוקס משתחלת לפיינל פור אז ג'ף רוזן זו התגלות המשיח שכתב את הספר על ניהול סגל, וכשהם כמעט יורדים ליגה כולם שוכחים מזה.
עדיף קצת להירגע ולהפסיק להסתכל על דשא של אחרים בדיוק כשהוא ירוק. בסה"כ לאורך זמן הפועל נמצאת במקום שהיא ראויה לו מבחינה תקציבית, וההישגים שלה לא שונים מהותית מאלו של קבוצות עם תקציב דומה. לא התרסקות ולא בטיח. יכול וצריך להיות יותר טוב, אבל להפוך את הפועל לאיזה כישלון מקצועי מהדהד ויוצא דופן זה לא רציני.
אתה חושב שאצל מוטי אמסלם הווארד היה שורד כל כך הרבה? ומקי? אתה חושב שאצל אמסלם מאמן היה משחרר את וויליאמס והאוול בשלב קריטי של העונה? אתה חושב שאצל אמסלם, כשאלאנדו טאקר נפצע ומתירים למאמן להביא במקומו מחליף הוא היה נותן לו להביא את ברנדן דאוסן, שמספיק גוגל כדי להביא שהוא שחקן לעמדות 4-5 ובחיים לא מחליף לטאקר?
הניהול של אמסלם הוא כמה וכמה דרגות מעל מה שקורה בהפועל, אם בכלל ניתן לקרוא למה שקורה בהפועל מבחינה מקצועית "ניהול". ואני מבטיח לך שאם אמסלם היה מנהל את הפועל מאז העלייה לליגת העל הקבוצה הייתה בלפחות פיינל פור אחד.
אבל לא שחלילה אני מייחל לזה. ממש לא. אני מייחל לזה שההנהלה תבין, פעם אחת, שהקבוצה הזו שייכת לא לדני פרנקו אלא לאוהדים ולהנהלה ושתתנהל בהתאם. דיברת על ג'ף רוזן? אני ממש לא חושב שהגישה הניהולית של חיפה נכונה. אני ממש לא חושב שזה ניהול נכון - שההנהלה בוחרת את סגל השחקנים. אבל יודע מה? לפחות הגישה של רוזן זה: "אני שם את הכסף, אני לוקח אחריות". הגישה של הפועל זה: אנחנו מגייסים עשרה מיליון, ופרנקו מגשים בהם את "החזון המקצועי" שלו. זו גישה כל כך מופרכת. לא רק בכדורסל. אלא בכל עסק שמכבד את עצמו. אני לא מכיר עסק שבו הופכים את המנכ"ל לסוג של קיסר. זה לא עובד ולא יכול לעבוד. זו פשוט התנהלות לא סבירה. שוב, אם בכלל אפשר לקרוא לזה "התנהלות".