נועם שחם כתב:
red in blood כתב:
נאמנות זה משהו דו כיווני.
אני חושב שאני נאמן מאוד למקום עבודה שלי, אבל זה ישתנה בין רגע אם לא ישלמו לי סכום גדול שחייבים לי כי החוק מתיר.
במידה וזה יקרה, אני גם אתחיל להתחמק מהחובות שלי למקום עבודה כשהחוק מתיר לי לעשות את זה.
ככה גם גולטיב. הפועל הפרה ראשונה את הנאמנות כאן, כשהודיעה שלא תשלם לו סכומים שחייבים לו, אבל תחייב אותו לכבד את הצד שלו בחוזה, כי במצב המשפטי שלה החוק מתיר לה לעשות את זה.
באותו רגע הוא בחר בחירה לגיטימית, לא להפר חוזה, אבל גם לא לשמור נאמנות מוחלטת ועיוורת ולפעול לפי מה שהחוק מתיר.
הוא לא בגד בקבוצה בשום צורה. ויותר מזה, מאז הפועל פעלה להחזיר את האמון, ואני לא ראיתי חוסר נאמנות מצידו. כלומר הוא היה מוכן להשלים.
רק הקהל עוד בטוח שהוא פושע.
בוודאי שהוא הפר. הוא קיבל משכורת מן המועדון ולמרות זאת לא הסכים להשתתף במשחקים.
אבל הטענה שלי היא לא במישור המשפטי. אדי גוטליב, כמו כל עובדי ושחקני המועדון, נקלע לסיטואציה לא נעימה. המועדון הלך לפירוק ולא מסוגל לפרוע חובות עבר.
זו סיטואציה מחורבנת, אבל זה לא משהו שנעשה כנגד אדי גוטליב ולא בגלל שמישהו רצה לדפוק את אדי גוטליב.
הקבוצה נרכשה וקבוצת הרוכשים הסכימה לשלם לגוטליב את השכר שלו לפי החוזה. משפטית, הרוכשים פעלו כדין ולגוטליב לא הייתה זכות לדרוש מהם לשלם את חוב העבר. הוא מתוך כעס וכדי ללחוץ עליהם, החליט להחרים משחקים, כשהוא מתעלם מן ההשלכות המקצועיות והפגיעה בקבוצה.
אז הכעס והאכזבה שלו לגיטימיים, אבל הדרך שהוא בחר בה, לפגוע בקבוצה למרות שמפטית לא היה לו שום קייס, רק כאמצעי לחץ, היא לא דרך לגיטימית מבחינתי. בשבועות הראשונים עוד אפשר היה להבין אותה, בהמשך זה כבר היה פשוט מיותר ומטופש לגמרי.
אז זו הייתה הבחירה שלו, והבחירה הזו הראתה שמבחינת גוטליב - ובניגוד לשחקנים אחרים שהמשיכו לשחק ונתנו מעצמם למרות המצב המחורבן ולמרות שגם להם חייבים כסף - המועדון הוא לא בסדר העדיפויות והאוהדים הם לא בסדר העדיפויות.
שחקנים אחרים ששיחקו לא נדפקו? נדפקו כהוגן. אבל ידעו להפריד בין הנושא המשפטי והחובות לבין המחוייבות שלהם לעלות למגרש ולעשות את העבודה. במה גוטליב עדיף עליהם?
הוא צריך להשתתף במשחקים, אלא אם הוא פצוע. אז הוא דיווח על פציעה. טכנית הוא פעל לפי מה שהחוק איפשר לו, גם אם זה לא הוגן.
בדיוק כמו הפועל. פעלו לפי מה שהחוק איפשר להם, למרות שזה לא הוגן. יכלו לשלם לו את הכסף שחייבים לו, יכלו להוסיף את זה לחוזה כמענק, בחרו שלא כי היה אפשר. זה חוקי, וזה מלוכלך.
כמו שאמרתי, אני מאמין שאני נאמן למקום עבודה שלי, אבל אם היו עושים לי דבר כזה, אני גם הייתי פועל דומה.
ברור שבזמן אמת לא הצדקתי אותו, אלא ראיתי רק את המצב הבעייתי שהיה לנו, את הסכנה ורציתי כל חיזוק אפשרי, אבל אחרי שזה עבר, אני לא יכול בלב שלם להגיד שהוא התנהל לא בסדר.