קומוניסים כתב:
בר קולמוסא כתב:
קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:
אתם חושבים שאתם מספרים לו משהו שהוא לא יודע?
הוא לא טיפש. הוא רשע. חשבתי שכבר סגרנו את זה.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
הרשע הוא להמשיך להתעלל בתושבי דרום ת"א, לאנוס את הזקנות, להטריד את הילדות, לתקוף באכזריות זקנים ולשדוד אותם, לפגוע באזרחים ישראלים שכל רצונם הוא לחיות בביטחון ושלווה. כמוני וכמוך? מתי אתה לוקח מסתננים אליך הביתה, צדיק שלנו?
שוב, כאמור, איך זה קשור?
את בעיית דרום תל אביב יצרה הממשלה שאתה (או לפחות הצד שלך) בחרת, את הקליטה והפיזור של מבקשי המקלט אפשר לפתור. אני כבר לא מדבר על כך שלא הצגת נתונים לגבי יתר פשיעה אלימה כנגד אזרחים (רק אנקדוטות. אתה יודע כמה אנקדוטות אני יכול לתת?).
אני אשמח אם נוכל למצוא פתרון שיווני ל״בעיית״ קליטת מבקשי המקלט, שיוריד את העומס מאוכולסיות שממילא חיות במצוקה. רוצה לדבר על זה או סתם להאשים אותנו שאנחנו צבועים?
זה קשור מאוד. ובטח שיש כאן צביעות.
אני לא בחרתי אף ממשלה ב8 שנים האחרונות. ואני חושב שההתנהלות של כל הממשלות בנושא הזה היא בגדר רשלנות פושעת. במסגרת הפתרון שלך, הם מקבלים כאן בסופו של תהליך אזרחות?
אתה לא בחרת, אבל אתה מדברר עכשיו את הימין, את בנט ושקד ומירי וכולם. כל מי שתומך בפתרון הגירוש. אז אליכם אני בא בטענות, אם אתה חושב שהם אחראים למחדל קודם אז סבבה, לא נתווכח.
לגבי הפתרון של האזרחות - לא יודע, לא דיברנו על אזרחות, ואני בכלל לא חושב על זה. אני מסכים איתך שלכל מדינה ריבונית עומדת הזכות להחליט מי אזרח שלה והיכולת לפעול כנגד משיגי גבול, גם לישראל, אבל לדעתי זה בכלל לא קשור לעניין. לצורך הדיון - הם (מבקשי המקלט) יקבלו אישור שהייה זמני, שיאפשר להם להישאר בארץ כל עוד נשקפת להם סכנה בארצות המוצא שלהם. בטווח הארוך, כאשר הם יוכלו לחזור לאריתראה או לסודן בלי שתשקף להם סכנה, אני מצפה מישראל להתנהל בהתאם לאמנה עליה היא חתומה. לקרוא לכמה אלפי (עשרים אלף במקרה הטוב?) מבקשי מקלט פוטנציאלי ״איום על ציביון המדינה״ ובאותה נשימה לספר שאתה מוכן לתת אזרחות בסוף הדרך פוטנציאלית לכל ערביי השטחים (אם יהיו נאמנים וכזה) זו סתירה די עצומה, לא?
בקיצור, לישראל עומדת הזכות להחליט באופן מסודר לגבי איזרוח מבקשי מקלט, אם וכאשר, בנתיים הם פה על אשרות זמניות, מניח שהילדים הם בהתאם לזכויות של ילדים שנולדים להורים בעלי אשרות זמניות. אני אחפש לראות האם יש התייחסות לאזרוח באמנת הפליטים.