Officer Barbrady כתב:
 red in blood כתב:
 אתה מתכוון כמו שבשניה שאנחנו הקמנו מדינה כל הארגונים הצבאיים מיד התפרקו והפסיקו את פעילותם, ולא נגיד - ניסו להבריח נשק בתוך ספינת מעפילים?
 לא. אבל תוך זמן קצר (וסיכון של מלחמת אחים) פירקנו אותם. אבל אתה מדבר על פרוצדורה ואני מדבר על מהות. האם הפלשתינאים מקבלים על עצמם לקחת מאות אלפי אזרחים יהודים (כאלה שהתיישבו על אדמות מדינה ולא על אדמה פרטית כמובן) ולהגן עליהם? לתת להם זכויות שוות? אני חושב שזאת דרישה אנושית והוגנת. קחו את המתנחלים (החוקיים) אליכם, תקבלו אותם כמו שמקבלים מיעוטים במדינה דמוקרטית (האם הם יחוו גזענות? ברור. האם תהיה גזענות ממסדית סמויה כמו בישראל? ברור. עם זה אני מוכן לחיות). זה פותר את כל הפלונטר כל הבנייה בהתנחלויות וקטיעת הרצף של המדינה הפלשתינאית העתידית. זה מבטל את האפשרות למדינה דו לאומית ונותן תקווה. יהודים שירצו לחיות במדינת עולם שלישי ובלבד שיוכלו לפקוד את מערת המכפלה או קבר יוסף מוזמנים לעשות כן ולוותר על האזרחות הישראלית. אני מניח שרובם יתפנו מרצון לתוך תחומי ישראל.
 אבל פרוצדורה זה קריטי למדינה חדשה.
גם אם הממשלה שם יקבלו את המתנחלים על עצמם (ואני לא בטוח שהם צריכים, אבל נניח שכן), מדינה חדשה בהכרח נמצאת במצב של כאוס, שלוקח זמן לצאת ממנו. צריך לכונן מנגנוגים, צריך לפרק מחתרות צבאית, צריך לדאוג לשלטון חוק. אלו דברים שלוקחים זמן, לפעמים יותר ולפעמים פחות, ועד שהם יקרו יכולת השליטה היא עדיין מוגבלת. גם אם הם יקחו על עצמם את המתנחלים, הם במשך X זמן לא יוכלו לדאוג לבטחונם.