hapoel15 כתב:
קח את ג'ף אלן. למה הוא אצלנו? הוא בעיה הרי לא? הוא עושה עבירות מטופשות ומקבל טכניות על ויכוחים. ולא מכופף בירכיים בעונשין.
אתה יודע למה הוא אצלנו? כי הוא עושה יותר דברים טובים מאשר רעים. בגלל זה הוא נשאר. כי המינוסים שלו מתגמדים ליד הפלוסים. הוא לא בא לעשות נזק, הוא בא לעשות טוב ולנצח, ולפעמים הגישה שלו עולה נזק.
להגיד אחרי כל פעולה רעה שלו שהוא בא לעשות נזק בכוונה ושהוא תופעה שצריך להוקיע זה פי אלף יותר ילדותי מאשר להבין כמה ילדים חמומי מוח שזרקו מצית על פניני. ואתה יודע מה? הוא גם מקבל משכורת.
אתה מעז לומר על אנשים שהם "מזיקים לקבוצה שלהם", תוך התעלמות מוחלטת בתועלת שלהם לקבוצה.
אנשים שחיים נושמים הפועל, אנשים שהיו יכולים לקנות בית עם הכסף שהוציאו על הקבוצה הזאת. אנשים שהאהבה שלהם לקבוצה היא התמכרות. אנשים שחלקם לא יכולים להחזיק זוגיות בגלל האהדה התמכרותית שלהם. אוהדים שיכולים להכניס
עוד אלפי שקלים אם לא יהיה להם 3 פגישות צביעה בשבוע ועוד שני משחקים בממוצע. ומשחקים בשבילם זה לא כמו בשבילכם שעה וחצי בטלוויזיה/ שעתיים וחצי של טיול לדרייב אין. זה 8 שעות על הרגליים, זה להגיע לפני כולם, ללכת לפני כולם,
לסחוב דגלים, להסתכן במעצרי שווא של שוטרים שמחפשים להוציא עצבים, לסחוב תופים, לתלות שלטים, לחלק דגלונים. זה כמו לעבוד משמרת שלמה על הרגליים במסעדה. ואף אחד לא משלם להם על זה. להיפך, זה גומר להם את הכסף.
חלקם אנשים שלא מצאו אף מסגרת חוץ מהפועל בחיים האלה. אנשים שאם לא היו מחבקים אותם ביציע אנשים טובים כשהם היו קטנים, היו הולכים להיות עבריינים, ועבריינים אמיתיים, לא כאלה עם כובע טמבל שזורקים מצית או אבוקה.
אנשים שרואים בהפועל ובאהדה להפועל כגלגל הצלה, כדרך חיים. האנשים האלה עובדים יומיום כי הם אוהבים את הפועל ממש.
אני גם הייתי כזה כנער ולכן אני מתעקש שאתה כותב שטויות. אנשים שמונעים מאהבה נטו. וכמויות של אהבה שאתה לא יכול להבין בכלל.
אז כן. אני אעלים עין על כמה מצתים. לא מתבייש להגיד את זה. אעלים עין גם בפעם הבאה. אני לפחות מודע לזה שזה לא יפסק ומבין שהדרך להתמודד עם זה זה לא להתייחס. מעולם לא הוכח שללכת ראש נגד האולטראס מביא תוצאות. אלא ההפך.
הדרך היא להסתכל על הצד החיובי ולהיות אסירי תודה כלפי האנשים האלה שהופכים לנו את התחביב מתחביב סבבה, לטירוף מרגש.
הרוב חושבים שהאולטראס הם אנרכיסטים, ודעתנים, ועקשנים. זה נכון, אבל הטעות הפנוצה היא להתבלבל- ולחשוב שזה מה שמאחד אותם. זו הטעות של כולם. מה שמאחד זו האהבה הקיצונית לקבוצה. מפה כבר הדברים קורים לבד בדרך הטבע, ואין
צורך להסביר, כי מי שלא מבין גם ככה כנראה אטום מדי כדי להבין את עומקו של הענין פה.
אני מבין ויודע בדיוק, אבל בדיוק, על מה ומי אתה מדבר. וגם מעריך, מאוד, וגם אוהב.
יחד עם כך, ממש כפי שהאנשים למדו שלא פורצים למגרש גם אם אין גדרות, כך הם צריכים לעבור עוד שלב הפנמה נוסף, והוא - שלא זורקים דברים למגרש. זה הכל.
וכל השאר - האהבה, וההקרבה, וגם השירים, והאביזרים, והצביעה, וההוויי, והחיבור האנושי - לא צריך להשתנות.