היום הייתה התקדמות מהטורניר באילת. הקבוצה יותר מחוברת ושומרת על שטף התקפי טוב ובריא. משחקים רוב הזמן ליתרונות, לוקחים מקסימום זריקות טובות, יש תרגילים יעילים על השחקנים הנכונים, למשל במחצית הראשונה בנקס קיבל 5-6 זריקות חצי מרחק טובות וקלע 4 מהן, או ההפעלה של ג'ף בפיק אנד רול שהביאה 2 דאנקים שלו (מאסיסטים של טאי ורביב) ועוד אסיסט יפה לגינת שהוא נתן (אנחנו מכירים את הבעיה שזה שלא צריך לתת את החסימה נותן את החסימה ופה זה לא קרה). גם כשהפועל החטיאה היא לקחה המון זריקות טובות של השחקנים הנכונים במיקומים הנכונים, וכשאתה לוקח זריקות שבסופו של יום אתה רוצה אתה מרגיש הרבה יותר ביטחון במשחק ההתקפה שלך.
לגבי משחק ההגנה, אני אומר שוב, יש להפועל את כל הכלים להיות קבוצת הגנה טובה ואנחנו רואים ניצוצות מזה בכל משחק אימון. אני לא מדבר על כמות הנקודות שספגנו, זה נוצר ממספר פסיכי של פוזשנים, אני מדבר על זה שאנחנו לא עובדים מספיק קשה בהגנה, מחפפים, לא תמיד יורדים בזמן, חייבים להגביר את האינטנסיביות שם עד תחילת הליגה כי אני לא קונה את זה שאין לנו כלים לשמור כשיש לך את רביב, מקי, הווארד, ג'ף ורפי.
מקי במשחק מושלם, כשהוא קולע ככה מחוץ לקשת הוא הכי טוב בליגה. מעבר ל-7 אסיסטים, 21 הנקודות ו5 השלשות היה אפשר לראות את הצורה בה הוא שולט במשחק בכל רגע נתון, כמה דומיננטי הוא במילים ובמעשים, אין מסירה או זריקה שהוא לא מעורב בה. מעבר לזה אנחנו יודעים מה הוא שווה, יודע לשמור, לשחק קבוצתי ולהגיע לצבע עם צעד מהיר ברמה הכי גבוהה שיש, בימים שהוא עושה מינימום שטויות וקולע מחוץ לקשת אלו המשחקים שאתה מקבל ממנו.
הווארד, ג'ף ותומר היו מצוינים. הווארד לא זהר אמנם כהרגלו, אבל שוב- 8 נקודות, 7 ריבאונד, 4 חטיפות, 0 איבודים, 0 זריקות שהוא לא צריך לקחת, 17 מדד וכל זה ב 15 דקות. רבים יגידו שזאת לא תרומה של זר (למרות שפר דקה זה מספרים מצוינים) אבל הוא שחקן כל כך חשוב אצלנו, שווה דאבל דאבל כמעט בכל משחק.
ג'ף היה כהרגלו, על הילוך ראשון-שני עשה מה שהוא רוצה בצבע, סיים עם איזה 5 דאנקים ו 12 נקודות במעט מאוד דקות (17 לדעתי) עדיין לא השתלב ב100% ופרנקו מכניס אותו לעניינים לאט לאט. תומר שוב, יציב איתן כהרגלו, 14 ו7 , פשוט שימשיך ככה.
בקנס במשחק טוב, למרות שלא ניסה לשמור אף לא שנייה. בהתקפה הוא עשה את מה שהוא יודע הכי טוב, לקלוע - למעשה חזר לכושר של 2 המשחקים הראשונים. אנחנו חייבים ממנו תפוקה כזו כמעט בכל משחק, הוא הישראלי הכי טוב וכישרוני שלנו והוא צריך לקחת הרבה זריקות (10 ומעלה לערב) כמו שהוא לקח היום, קלע 14 נקודות. דבר שפשוט נעלם מהמשחק שלו זה ההליכה לקו, דבר שהיה אצלו באנקר ברמות של 5-6 ביקורים למשחק פשוט נעלם ממנו לגמרי, וחבל.
רביב בחצי ראשון לא טוב, עדיין לא מעט איבודים שאני לא מבין איך הוא מצליח לעשות אותם. חצי שני עלה אחרת, היה הרבה יותר טוב, קלע את הנקודות שלו - אבל עדיין חסרה לי הדומיננטיות שלו במשחק, הוא כאילו רדום, רוצה ממנו יותר תשוקה.
לגבי מנקו -(ומה שרשמו מעליי), ברור שהתפוקה שלו נבעה מיכולת לא טובה שלו, אבל צריך להבין שכשיש לך כל כך הרבה כלים (10-8 שחקנים שכל אחד יכול לסיים בדאבל פיגרס, למעשה חוץ מצוף כל 11 שחקני הסגל קלעו כבר בספרות כפולות בהכנה) אז קשה יותר לקבע דומיננטיות במשחק בודד, אז הפעם הוא זה שלא תרם (בניגוד לרוממה ששם הוא היה זוועת עולם, היום הוא פשוט בקושי לקח חלק במשחק (זרק 4 זריקות) ולכן התפוקה הדלה, דווקא בטורניר באילת הוא זה שכן בלט וקלע 15 ממוצע בכל אחד מהמשחקים. נגד אשדוד בנקס היה זה שלא תרם, ונגד נס ציונה רביב היה זה שלא תרם. ככה זה הולך להיות גם.
סה''כ היה אחלה משחק, אבל יש עוד עבודה עד הליגה ויהיה מעניין לראות מה יהיה ביום שבת נגד גליל שהיא קבוצה שניצחה את חיפה 20 הפרש.
_________________ "תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר
|