תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 03 אוגוסט 2025, 21:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3328 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 111  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: President Trump
הודעהפורסם: 25 יוני 2017, 17:01 
Officer Barbrady כתב:
בקיצור, אם טראמפ לא ישנה את אמריקה דרך בתי הנבחרים, הוא ישנה אותה דרך בתי המשפט ולאורך עשרות שנים. או כמו שבנון אמר: אם נתנהל נכון, נוכל לשלוט כאן גם עוד 50 שנה.

אגב גיא האדום, טראמפ בעצמו אמר שהבחירות שלו לביהמ"ש העליון לא ירעידו את האדמה ככל שזה נוגע לזכויות להט"ב. הוא כן הבטיח מהפיכה בהפלות.

אני לא זוכר שטרמפ אמר את זה. הוא כן אמר בכמה עצרות שהוא יהיה ידיד של הקהילה הגאה, שזאת בדיחה. הוא גם אמר שהקהילה השחורה צריכה להצביע לו ושהוא ייקדם אותה, שזאת בדיחה עוד יותר גרועה.
אני לא יודע בוודאות מה ניל גורצ'יץ, שטרמפ מינה, חושב על זכויות להט"ב , אבל אם הייתי צריך להמר הייתי מהמר שהוא לא חושב שיש זכות חוקתית לנישואים חד-מיניים. זה הימור די בטוח בעיני. אז אם טרמפ הבטיח שהוא לא ימנה שופטים שאינם תומכים בזכויות להט"בים, אתה יכול לצרף את זה לרשימת ההבטחות שהוא הפר.

בטווח הארוך אתה כנראה צודק. אם קנדי פורש אז לשמרנים מובטח רוב יציב בבית-המשפט העליון במשך זמן ארוך. אם בנוסף לזה גינסבורג תמות (או שופט ליברלי אחר) בזמן שטרמפ בבית הלבן והרפובליקנים שולטים בסנאט (אין שום סיכוי בעולם שהיא תפרוש בסיטואציה שכזאת), אז הרוב השמרני יהיה כנראה מובטח במשך 20 שנה לפחות.
אני אומר כנראה, כי אם בשלב מסויים לדמוקרטים יהיה רוב מוחלט בקונגרס ונשיא שלהם (מה שהיה להם ב2009, ומה שיש לרפובליקנים עכשיו) אני לא הייתי פוסל אפשרות של court packing---מינוי עוד שופטים לבית-המשפט העליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2017, 18:03 
סמל אישי של המשתמש
הסיבה שהם ישלטו 50 שנה זה מה שהם עושים לעם, ג'רימנדרינג וווטר ספרשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2017, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
Officer Barbrady כתב:
בקיצור, אם טראמפ לא ישנה את אמריקה דרך בתי הנבחרים, הוא ישנה אותה דרך בתי המשפט ולאורך עשרות שנים. או כמו שבנון אמר: אם נתנהל נכון, נוכל לשלוט כאן גם עוד 50 שנה.

אגב גיא האדום, טראמפ בעצמו אמר שהבחירות שלו לביהמ"ש העליון לא ירעידו את האדמה ככל שזה נוגע לזכויות להט"ב. הוא כן הבטיח מהפיכה בהפלות.

אני לא זוכר שטרמפ אמר את זה. הוא כן אמר בכמה עצרות שהוא יהיה ידיד של הקהילה הגאה, שזאת בדיחה. הוא גם אמר שהקהילה השחורה צריכה להצביע לו ושהוא ייקדם אותה, שזאת בדיחה עוד יותר גרועה.
אני לא יודע בוודאות מה ניל גורצ'יץ, שטרמפ מינה, חושב על זכויות להט"ב , אבל אם הייתי צריך להמר הייתי מהמר שהוא לא חושב שיש זכות חוקתית לנישואים חד-מיניים. זה הימור די בטוח בעיני. אז אם טרמפ הבטיח שהוא לא ימנה שופטים שאינם תומכים בזכויות להט"בים, אתה יכול לצרף את זה לרשימת ההבטחות שהוא הפר.

בטווח הארוך אתה כנראה צודק. אם קנדי פורש אז לשמרנים מובטח רוב יציב בבית-המשפט העליון במשך זמן ארוך. אם בנוסף לזה גינסבורג תמות (או שופט ליברלי אחר) בזמן שטרמפ בבית הלבן והרפובליקנים שולטים בסנאט (אין שום סיכוי בעולם שהיא תפרוש בסיטואציה שכזאת), אז הרוב השמרני יהיה כנראה מובטח במשך 20 שנה לפחות.
אני אומר כנראה, כי אם בשלב מסויים לדמוקרטים יהיה רוב מוחלט בקונגרס ונשיא שלהם (מה שהיה להם ב2009, ומה שיש לרפובליקנים עכשיו) אני לא הייתי פוסל אפשרות של court packing---מינוי עוד שופטים לבית-המשפט העליון.
הוא אמר בריאיון, כשנשאל על ביהמ״ש, שאת זכויות הלהט״בים אי אפשר להחזיר אבל מי שרוצה לעשות הפלה ״תנסע למדינה אחרת״.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2017, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
https://www.google.co.il/amp/s/amp.theg ... x-marriage

ציטוט:
conflicting messages about his hopes for the supreme court on Sunday, saying he will appoint justices who will send abortion rights “back to the states” but conceding he was “fine” with marriage equality “because it was already settled”.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2017, 23:42 
סמל אישי של המשתמש
החיבוק של מודי

:BOW: :LOL2: :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יוני 2017, 00:54 
סמל אישי של המשתמש
מלכה.
ממש מלכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יוני 2017, 04:16 
גיא האדום כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני לא יודע בוודאות מה ניל גורצ'יץ, שטרמפ מינה, חושב על זכויות להט"ב , אבל אם הייתי צריך להמר הייתי מהמר שהוא לא חושב שיש זכות חוקתית לנישואים חד-מיניים. זה הימור די בטוח בעיני. אז אם טרמפ הבטיח שהוא לא ימנה שופטים שאינם תומכים בזכויות להט"בים, אתה יכול לצרף את זה לרשימת ההבטחות שהוא הפר...

לקח לי יום אחד להוכיח את זה. היום בבוקר בית המשפט העליון החליט, ברוב של שישה שופטים מול שלושה, שחוק שקובע שזוגות חד מיניים לא יצויינו בתעודת הלידה של הילד הביולוגי של אחד מהם סותר את החוקה. מי כתב את דעת המיעוט? ניל גורצ'יץ', השופט שטרמפ מינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יוני 2017, 05:07 
סמל אישי של המשתמש
הוא בכלל כיכב היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יוני 2017, 06:43 
סמל אישי של המשתמש
https://fivethirtyeight.com/features/ne ... mp-so-far/
תמונה

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 04:22 
מסקר בינ"ל גדול שנעשה עולה שמידת האמון שרוכש נשיא ארה"ב הנוכחי בעולם נופלת בעשרות רבות של אחוזים מקודמו. ההבדלים הם אדירים.
בהולנד ובגרמניה למשל ההבדל הוא 75%! (הולנד למשל: 92% אמון באובאמה. 17 בטרמפ). בקנדה 61%. בדרום קוריאה 71%.

רק בשתי מדינות בעולם יש יותר אמון בטרמפ מאשר באובאמה. אתם רוצים לנחש ילדים מי הן שתי המדינות החריגות האלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 05:51 
בעולם פחות אוהבים נשיא ארה"ב לא ליבראלי ופרוטקציוניסט? איזו הפתעה...
רוסיה וישראל תופסות מקום מיוחד (ושונה מאוד מזה של קודמו) בסדר יום שלו? הפתעה עוד יותר גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 06:23 
skadiv כתב:
רוסיה וישראל תופסות מקום מיוחד (ושונה מאוד מזה של קודמו) בסדר יום שלו? הפתעה עוד יותר גדולה.

בחלק גדול מהמדינות האלו יש מנהיגים מאוד שמרנים ואפילו יותר פרוטקציוניסטים (למרות, שצריך להודות, שפרוטקציוניסטים זה עולם הולך ונעלם). באוסטרליה יש ממשלה שמרנית ובכ"ז 84% מהאוסטרלים, רבים מהם מן הסתם שמרנים, סמכו על אובאמה. טרמפ עומד על 29% שם. ביפן יש ממשלה שמרנית, אבל שם 78% סמכו של אובאמה ו24% על טרמפ. אפשר לדבר גם על עוד מדינות נאורות כמו טורקיה, אינדונזיה, או הפיליפינים. אז התיאוריה שהעולם תמיד אוהב ליברלים לא ממש מחזיקה מים.

ברור שבישראל וברוסיה יש לטרמפ משהו מיוחד, אבל זאת כל הפואנטה.

נערך לאחרונה על ידי גיא האדום בתאריך 28 יוני 2017, 21:57, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
בדקו גם מה דעתם של אזרחי המפרציות על טראמפ לעומת אובמה? ושל אזרחי מצרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 13:20 
גיא האדום כתב:
skadiv כתב:

בחלק גדול מהמדינות האלו יש מנהיגים מאוד שמרנים ואפילו יותר פרוטקציוניסטים (למרות, שצריך להודות, שפרוטקציוניסטים זה עולם הולך ונעלם). באוסטרליה יש ממשלה שמרנית ובכ"ז 84% מהאוסטרלים, רבים מהם מן הסתם שמרנים, סמכו על אובאמה. טרמפ עומד על 29% שם. ביפן יש ממשלה שמרנית, אבל שם 78% סמכו של אובאמה ו24% על טרמפ. אפשר לדבר גם על עוד מדינות נהורות כמו טורקיה, אינדונזיה, או הפיליפינים. אז התיאוריה שהעולם תמיד אוהב ליברלים לא ממש מחזיקה מים.

ברור שבישראל וברוסיה יש לטרמפ משהו מיוחד, אבל זאת כל הפואנטה.

2 נקודות:
מה הקשר למדינות עם מנהיגים פרוטקציוניסטים? אתה בוודאי יודע את זה, אבל עדיין אני מבקש שתשים לב, פרוטקציוניזם זה מושג חד צדדי, אין פה "אחוה". זה שאתה רוצה ליצר את מירב התוצר אצלך בבית ולהוריד את היבוא למינימום אפשרי, לא אומר שאתה מעוניין שכך גם ינהגו אחרים (ההפך!). האם לדעתך לפרוטקציוניסט ממקסיקו או מסין אמורה להיות דעה טובה על כך שיש פרוטקציוניסט במדינה שמיבאת ממנה במאות מליארדים?
גם בכל הנוגע לשמרנות יש לי כמה השגות...זה לא מושג מוחלט. שמרן במקום אחד יכול להיות ליבראל-על במקום אחר. ושמרנים ככלל נוטים לקבל את כל מה שהליבראלים החליטו עליו באיחור של כמה עשורים. זה שכתבתי שטראמפ הוא לא ליבראל, לא בהכרח הופך אותו לשמרן. מה הקשר בין הדברים? העולם הוא הרבה יותר מורכב מהשחור-לבן שאתה מצייר. טראמפ הוא לא נופל באף אחת מהקטגוריות הללו (על האם זה יותר לכאן או לשם או בכלל למעלה או למטה אפשר להתווכח). אבל על מה שכן אי אפשר להתווכח הוא שכל העמדות בנושאי מדיניות/בטחון/מסחר שלו מסתכמות במילים 'ארה"ב תחילה'.
אז גם אם הוא לא היה הבן אדם הכי מושמץ בתקשורת בעולם אחרי אולי פוטין וקים גונג און (והוא כן), התוצאות האלה הן טבעיות ביותר ואני עדיין לא מבין מה כל כך חידש לך או הפתיע אותך בסקר הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 18:06 
לפחות בארץ מה שאתה אומר הוא מובהק לא נכון.
אולי בגישה ראציונאלית המשפט הזה תופס
ציטוט:
זה שאתה רוצה ליצר את מירב התוצר אצלך בבית ולהוריד את היבוא למינימום אפשרי, לא אומר שאתה מעוניין שכך גם ינהגו אחרים

בפועל, תומכי הימין כאן (להלן ה'שמרנים') תומכים ומתלהבים אוטומטית מכל מפלגת ימין שעולה באירופה, או מטראמפ בכבודו ובעצמו.

אני אמנם לא אתחיל לחפש עכשיו סקרים בקרב שמרנים בתוך מדינות אירופה, אבל כבר היה כל מיני כתבות צבע על אחווה חדשה שהולך ונרקמת בין ארגוני ימין על פני מדינות שונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 20:03 
אתה מבלבל בין שמרנים לפרוטקציוניסטים. אלה הם שני דברים שונים. אמנם יכולה להיות לפעמים חפיפה בין המושגים, אבל היא די שרירותית.

[הטענה הראשונה שלי בהודעה הקודמת] בין פרוטקציוניסטים לא יכולה להיות "אחוה" בהגדרה.
[הטענה השניה] בין שמרנים כעקרון יכולה. אבל המושג הוא כ"כ אמורפי שאין שום בסיס להשען עליו שלא במסגרת אותה מדינה (טוב, אולי אפשר להרחיב אז זה לאותה תרבות. קנדה/ארה"ב, שבדיה/דנמרק...) מה משותף בין שמרן אוסטרי וגרמני אפשר לנחש, אבל מה יכול להיות משותף בין שמרן הודי, סיני, רוסי ואירופאי? מעט מאוד, והמעט הזה הוא לעת עתה הסלידה המשותפת מגלובליזם ליבראלי (שהוא דווקא מושג מוגדר הרבה יותר טוב). ברגע שהאויב המשותף הזה יעלם, נראה מה שווה השמחה הזאת.

אם לקחת את הארץ כדוגמה - שים לב שהימין בארץ מסמפט לשמרנים אך ורק מאירופה/ארה"ב (קרי "העולם הנאור") וזה בעיקר משום שככל שהם יותר חזקים, הסיכוי שהליבראלים האירופאים ירדו להם מהוריד (עם כל המימונים לאירגוני זכויות אדם, גינויים וכו' וכו') גדול יותר. די על הזין שלהם אם בהודו או בסין עלו לשלטון כוחות שמרנים יותר או פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 22:05 
המונח ליברלי הוא לא יותר מוגדר מהמונח שמרן ובכ"ז השתמשת בו.
בעקרון אין שום סיבה שזה שטרמפ הוא שמרן או "לא ליברל" תשפיעה בצורה משמעותית על מה שדעת הקהל העולמית חושבת עליו. זה שאובאמה תומך בנישואים חד מיניים, או באפליה מתקנת, או בחוקי נשק נוקשים יותר, או בהספקת ביטוח בריאות לעניי ארה"ב, וטרמפ לא, לא אמור יותר מידי להזיז לדעת הקהל העולמית. אולי בשוליים וגם זה בספק.
זה שהוא מתנגד (לפחות רטורית) למסחר בינ"ל חופשי אולי יכול להשפיע בקטנה כאן ושם, אבל אתה חושב שזה באמת בראש סדר היום של הגרמני, היפני, או ההולנדי הממוצע? ואגב, הגבלות אמריקאיות על סחר חופשי נטול מכסים והגבלות על הגירה ייפגעו בישראל בצורה יותר משמעותית מאשר רוב מדינות העולם.
לכן, אם העמדות של טרמפ הנושא מסחר (ואולי הגירה) הן הן שדוחפות את דעת הקהל העולמית, אז זה "מוזר" פי כמה שבישראל המגמה הפוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 22:09 
Officer Barbrady כתב:
בדקו גם מה דעתם של אזרחי המפרציות על טראמפ לעומת אובמה? ושל אזרחי מצרים?

לא ראיתי את מדינות המפרץ שם או את מצרים (אני לא יודע למה, אין שם את כל מדינות העולם, ואני לא יודע עד כמה אפשר לערוך סקרים אמינים במדינות האלו) אבל טורקיה, לבנון, תוניסיה, וירדן היו שם. בכולם התושבים יותר סומכים על אובאמה (למרות שבחלק מהמקרים ההבדלים בין השניים האלו מאוד קטנים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 יוני 2017, 23:16 
גיא האדום כתב:
המונח ליברלי הוא לא יותר מוגדר מהמונח שמרן ובכ"ז השתמשת בו.

..ואללה

על סמך מה אתה אומר את זה?
שטות כזאת יכול לרשום מי שבשבילו אולי באמת ההבדל בין שמרן לליבראל מסתכם ביחס להפלות ולהט"בים.

ליבראליזם זו אידאולוגיה מילונים מוגדרת. עם מסורת פילוסופית ארוכה ומפוארת ששואבת את ערכיה מתקופת ההשכלה, מהוגי דעות כמו לוק, וולטייר, רוסו, עם עמדות ברורות ומבוססות בכל תחומי החיים כמו חברה, כלכלה, יחסים בינלאומיים ועוד ועוד ועוד. ליבראל סיני, רוסי ואמריקאי יוכלו להבין אחד את השני מצויין. הם יודעים מה הם עושים, במה הם תומכים, מה המטרות שלהם ולמה.

ושמרנות זה...מה זה? זו אידאולוגיה? זו תנועה? יש איזשהו הוגה דעות משפיע שהגדיר, פיתח וביסס את המושג הזה? יש לו תלמידים? על אלו עמודי תווך מסורת זו עומדת? תעשה לי טובה... זה בדיוק מה שאמרתי שזה - מושג אמורפי וגמיש אליו אתה יכול להכניס ה-כל . זה אפילו תקף אם תקח את ארה"ב בתור בועה. על אחת כמה וכמה אם תנסה להעביר ולנתח את המושג במסגרת העולם כולו. אני בספק אם יימצא אפילו נושא אחד בלבד קטנטן (מלבד כמובן הסלידה מליברליזם) עליו "שמרן" סיני, רוסי והאמריקאי יוכלו להסכים. זה אבסורד.

גיא האדום כתב:
בעקרון אין שום סיבה שזה שטרמפ הוא שמרן או "לא ליברל" תשפיעה בצורה משמעותית על מה שדעת הקהל העולמית חושבת עליו. זה שאובאמה תומך בנישואים חד מיניים, או באפליה מתקנת, או בחוקי נשק נוקשים יותר, או בהספקת ביטוח בריאות לעניי ארה"ב, וטרמפ לא, לא אמור יותר מידי להזיז לדעת הקהל העולמית. אולי בשוליים וגם זה בספק.
זה שהוא מתנגד (לפחות רטורית) למסחר בינ"ל חופשי אולי יכול להשפיע בקטנה כאן ושם, אבל אתה חושב שזה באמת בראש סדר היום של הגרמני, היפני, או ההולנדי הממוצע? ואגב, הגבלות אמריקאיות על סחר חופשי נטול מכסים והגבלות על הגירה ייפגעו בישראל בצורה יותר משמעותית מאשר רוב מדינות העולם.
לכן, אם העמדות של טרמפ הנושא מסחר (ואולי הגירה) הן הן שדוחפות את דעת הקהל העולמית, אז זה "מוזר" פי כמה שבישראל המגמה הפוכה.

נישואיים חד מיניים, אפליה מתקנת, מסחר, הגירה, רטוריקה...השפיע יותר, השפיע פחות. כל אלה רק ניחושים.
מה שלא ניחוש הוא (וסליחה שאני חוזר על עצמי) - "שכל העמדות בנושאי מדיניות/בטחון/מסחר שלו מסתכמות במילים 'ארה"ב תחילה'."
ארחיב אם אתה רוצה - אם לנשיא של המדינה הכי חזקה בעולם יש את העמדה הזאת, בניגוד לאובאמה קודמו הנחמד והמלטף, גם אם אתה בור באפריקה ואין לך מושג מה זה מה ומי נגד מי, אתה אוטומטית תלך עם האחרון. העניין מחמיר עם הסינים, על מה יש להם לאהוב אותו? ולמקסיקנים? ולכל מדינות אירופה (נאט"ו)? כל אלה עומדות להנזק ישירות ובגדול אם המדיניות שלו תיושם.
ומה עם ישראל? יהיו הסיבות אשר יהיו, הוא פחות או יותר נשבע אמונים למדינה שלנו והבטיח שהוא יתמוך בנו ויהיה הרבה יותר תומך מקודמו ביחסו אלינו. מה כ"כ "מוזר" לך שיש אליו יחס חיובי כאן, גם אם אני ממש מנסה אני מתקשה להבין.
כנ"ל רוסיה. הוא פומבית הודיע על כל במה אפשרית שצריך "להסתדר" עם מדינה כ"כ גדולה ומעצמה גרעינית. וזאת בניגוד לקודמו, שהמדיניות שלו הייתה כמה שיותר בידוד, חרם וסנקציות יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 09:31 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/NRA/videos/1605896562755373/
זה אמיתי הדבר הזה, הא?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 15:14 
סמל אישי של המשתמש
המלכה?
כן.
לצערנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 16:29 
סמל אישי של המשתמש
נשיאותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 19:39 
ההסבר שלך להבדל בין שמרן וליבראלי לא מבוסס על כלום. מרצ, מפלגה ישראלית קטנטנה, אולי עד היום לא מסכימה האם ליברל אמיתי צריך לתמוך בחלוקה מחדש של משאבים ובמיסוי פרוגרסיבי. כי היסטורית ליברלים היו אנשים שמאמינים בשוק חופשי (כזה של סוף המאה ה19, בלי חוקי עבודה ושטויות, לא זה המוחלש של סוף המאה ה20). אבל לפי ההגדרה הזאת אובאמה הוא אנטי-ליברל. הרעיון שלליברל דמוקרטים בבריטניה, המפלגה הליברלית הישראל (זצ"ל) או שינוי, המפלגה הליברלית באוסטרליה, או הדמוקרטים באיטליה, או, לפי מה שאני מבין ממך, הדמוקרטים בארה"ב יש אידיאולוגיה דומה, היא שטות.

ואם אתה חושב שכל מדינות העולם הולכות להינזק מהמדיניות של טרמפ, אתה פחות או יותר מסכם את העמדה שלי.
התיאוריה שלי היא שמה שגורם לעולם להירתע ממנו זאת לא מדיניות המכסים שלו, אלא ברא ובראשונה שהוא בהמה גסה (ראה מה שהלך רק בשעות האחרונות), שהוא שקרן, שהוא בור וטיפש, וכו'. במידה פחותה, מפריע להם שהוא לא מראה מחוייבות לערכים שפחות או יותר כל העולם מסכים איתם, ברמה מאוד אבסטרקטית כמובן, כמו שבעקרון שלום זה טוב ומלחמה זה רע, או שהתחממות כדור הארץ אמיתית ושצריך לעשות משהו לגבי התופעה.
אבל אם כל זה נכון, מעניין שלישראלים לא מפריע במיוחד שהוא גס ושקרן ובור וטיפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 20:18 
סמל אישי של המשתמש
אבל הוא התנהג בדיוק ככה ואפילו יותר גרוע לפני הבחירות, וחצי (פלוס מינוס) מהעם האמריקאי בחר בו. העם האמריקאי הלבן, המוביל תרבותית, שמחזיק בידו את האמריקניזציה שמתפשטת בכל העולם. קצת מוזר לי שהעולם שסוגד לתרבות האמריקאית סולד ממי שהוא ה-תוצר של אותה תרבות (ושחצי מהעם האמריקאי תומך בו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 21:07 
זו ממש לא שטות. האידאולוגיה שלהם, אם מסתכלים בגדול, אם היא לא זהה אז היא מאוד דומה. סחר חופשי, שוויון זכויות, זכויות אדם, חופש פולחן, שמירת זכויות הפרט (הפרט קודם לכל), זכויות הקניין, חברה אזרחית, הכרה באירגונים ואמנות בינלאומיות וכו' וכו'...אין מפלגה אחת ליבראלית שתזרוק לפח את אחד הסעיפים הללו. הדברים האלה כ"כ חדורים בתודעה של רוב רובם של אלה שרואים את עצמם כ"נאורים", שהם נלקחים כמובנים מאליהם. [זו אגב הסיבה לכל תיאטרון האבסורד שמתנהל סביב טראמפ מיומו הראשון כשהוא אמר דבר מאוד הגיוני סה"כ שהוא לא רוצה שיהיה גבול חדיר כמו מסננת, או העניין עם הסירוב שלו לקבל פליטים. הדברים האלה פשוט לא מתישבים כאפשריים במוחות הנאורים שינקו ערכים ליבראלים מחלב אמהותים ועד הקולג'ים.] איך האידאלים האלה מתקיימים בפועל, אלה הן כבר זוטות (האם המס צריך להיות אחוז כזה, או אחוז אחר, האם ניתן לעשות חיפוש ללא צו במקרים חריגים, או רק במקרים חריגים מאוד, האם ניתן להכניס X או Y עובדים זרים, X או Y פליטים.

בקשר לחלק השני,
אני אומר לך שהוא בניגוד לקודמו כמעט פאקינג נשבע אמונים למדינה שלך, ואתה מדבר איתי שישראלים צריכים לא לאהוב אותו כי הוא גס וטיפש? אתה רציני?

גיא האדום כתב:
מפריע להם שהוא לא מראה מחוייבות לערכים שפחות או יותר כל העולם מסכים איתם...כמו שבעקרון שלום זה טוב ומלחמה זה רע, או שהתחממות כדור הארץ אמיתית ושצריך לעשות משהו

על מה לעזאזל אתה מדבר? אובמה עשה הכל כדי לנדות, להחרים, להרוס את הכלכלה, ולהכניס לציר הרשע את המעצמה הרגעינית השניה (או הראשונה) בעולם, הוא אפילו השווה אותם לדע"ש. לזה הייתי קורה ממש לא חכם. לזה הייתי קורה לא ידידותי. לזה הייתי קורה התגרות של ילד מפגר בנמר שנמצא איתך באותו כלוב. טראמפ משתדל ללכת בכיוון ההפוך, והעיקר שהוא טיפש ולא מחוייב לשלום.
על התחממות גלובאלית אני בכלל שותק...מחוץ לעולם הנאור והשבע זה לא מעניין אף אחד. אבל ממש אף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 22:46 
skadiv כתב:

על התחממות גלובאלית אני בכלל שותק...מחוץ לעולם הנאור והשבע זה לא מעניין אף אחד. אבל ממש אף אחד.

אההה, אז זה מיותר. מש"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2017, 23:42 
מה הקשר? מדברים על היחס של העולם אליו.
לטעון שלא אוהבים אותו כי לא איכפת לו מההתחממות הגלובאלית זה לא טיעון שתופס מחוץ למערב אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2017, 02:07 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אבל הוא התנהג בדיוק ככה ואפילו יותר גרוע לפני הבחירות, וחצי (פלוס מינוס) מהעם האמריקאי בחר בו. העם האמריקאי הלבן, המוביל תרבותית, שמחזיק בידו את האמריקניזציה שמתפשטת בכל העולם. קצת מוזר לי שהעולם שסוגד לתרבות האמריקאית סולד ממי שהוא ה-תוצר של אותה תרבות (ושחצי מהעם האמריקאי תומך בו).

אני מצטער להרוס את הטיעון המבריק שלך, אבל תהליך האמריקניזציה שאתה מציין ממש לא רלוונטי לתומכי טראמפ. מעבר לעבודה שעובדתית פחות מחצי מהעם תומך בו, יש שתי אמריקות. העם האמריקאי הלבן שתמך בטראמפ זה ממש לא העם האמריקאי "המוביל תרבותית, שמחזיק בידו את האמריקניזציה שמתפשטת בכל העולם" . העם הלבן תומך טראמפ זה העם הנבער, העם המכור לכדורי מרשם והעם של הבטן היריון של הילדה בת 14 בתור לוולמארט (יש לי סטטיסטיקה להכל אם את בוחר לאתגר קביעה זו) .
תהליך האמריקניזציה הוא תהליך של אימוץ נורמות חברתיות אמריקאיות (ואיך שלא תסתכל על זה, מדובר על הערים הגדולות). עוד לא ראיתי שהתנגדות להפלות, ריבוי כנסיות, בערות, מגורים באזוריים כפריים וגזענות מובאות כדוגמא לתהליך האמריקניזציה. מעבר לכך, לא תמצא מדינה אחת בעולם שהייתה רוצה להידמות לווסט ווירגניה, קנטאקי ונברסקה.

ציטוט:
אני אומר לך שהוא בניגוד לקודמו כמעט פאקינג נשבע אמונים למדינה שלך, ואתה מדבר איתי שישראלים צריכים לא לאהוב אותו כי הוא גס וטיפש? אתה רציני?

ישראלים לא צריכים לאהוב אותו כי אנחנו צריכים להוציא לרגע מהאף מהתחת של עצמנו ולהבין שהעולם יותר גדול מאיתנו. אתה חושב שתהיה מציאות ביטחונית,חברתית וכלכלית מחורבנת בכל העולם ודווקא המצב של ישראל יהיה טוב?
מעבר לעבודה שהנשבע אמונים הזה- פחחחחחחח. לא מדבר על העובדה שהוא שקרן לא נורמלי, בוא ספר לי על השגרירות שנבנית בירושלים וכמובן על המשפט האלמותי "אני סבבה עם מה שתסכימו, מדינה אחת,שתיים", או "אני רוצה להשיג שלום בין ישראל לפלסטינים, להתקדם עם התנחלויות זה לא טוב לשלום".
אבל חוסיייייייןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
ברמה הבסיסית, אני גם לא מבין את ההתעלמות הזאת מהעובדה ש15 מיליון איש יאבדו את ביטוח הבריאות שלהם ועשרות אלפים ימותו. מה עם כל האור לגויים?

הטיעון שרוב העולם לא תומך או מביע אמון בגלל שטראמפ מקדם מדיניות פרוטקציוניסטית הוא מגוחך. אם נשים רגע בצד את כל ההתפלפלויות על שמרנות וליברלזם, אתה חושב ש77 % מאותם אנשים שלא הביעו תמיכה בטראמפ בפולין(מדינה סופר שמרנית, עם ערכים דומים לשמרנות אמריקאית) זה כי הוא מחזיק במדיניות פרוטקציוניסטית? כמה מתוכם בכלל יודעים מה זה פרוטקציוניזם? כמה מהם יודעים שטראמפ כזה?

העולם לא תומך בטראמפ כי לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שמדובר בבנאדם לא יציב, אידיוט ורשע בלשון המעטה.
אנשי העולם החופשי שתומכים שעוד מגנים על טראמפ הם או טיפשים או מרושעים או קנאיים דתיים או גזענים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2017, 11:58 
עוד דוגמה נפלאה של של מחשבה אינפנטילית שרואה את העולם כשחור או לבן (יש שמרנים יש ליבראלים, פולין שמרנים, רפובליקנים אמריקאים שמרנים, טראמפ רפובליקני = פולנים אמורים לאהוב את טראמפ, מ.ש.ל.)

תקרה שוב את מה שרשמתי - לא פרוטקציוניזם, אלא "ארה"ב תחילה" (שפרוטקציוניזם זה חלק מהחבילה שכולל עוד הרבה דברים). מדיניות זו כוללת גם צמצום התערבות ארה"ב בענייני העולם. למשל - נאט"ו. העלת את פולין? אז לידיעתך - לאליטה הפולנית יש סיוטים בלילה וטראומה בת 300 שנה מהרוסים. היסטורית תמיד היחס כלפי הרוסים היה מאוד עויין. כשאובאמה עם הממשל הכי עויין כלפי רוסיה ב-25 שנים האחרונות הלך לו, הגיע נשיא שאומר שאולי דווקא אפשר יהיה להסתדר עם הרוסים? אולי הם לא האוייב? אולי צריך לשקול מחדש את המדיניות של ארה"ב במזרח אירופה? אולי ההגנה של נאט"ו בכל הפינצ'רים האלה שלא מועילים אלא רק מחרבנים בחצר של השכנים ומסבכים אותך איתם, היא לא צריכה להיות מובנת מאליה? ...מעבר לזה יש עוד שיקולים כלכליים (שאתה מרוב בינתך תוהה אם הפולנים בכלל יודעים מה הם), אבל כבר לא אפרט...
את האמת, אני מופתע שזה רק 77%.

משאר השטויות שרשמת תרשה לי להתעלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2017, 14:28 
סמל אישי של המשתמש
Guri כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני מצטער להרוס את הטיעון המבריק שלך, אבל תהליך האמריקניזציה שאתה מציין ממש לא רלוונטי לתומכי טראמפ. מעבר לעבודה שעובדתית פחות מחצי מהעם תומך בו, יש שתי אמריקות. העם האמריקאי הלבן שתמך בטראמפ זה ממש לא העם האמריקאי "המוביל תרבותית, שמחזיק בידו את האמריקניזציה שמתפשטת בכל העולם" . העם הלבן תומך טראמפ זה העם הנבער, העם המכור לכדורי מרשם והעם של הבטן היריון של הילדה בת 14 בתור לוולמארט (יש לי סטטיסטיקה להכל אם את בוחר לאתגר קביעה זו) .
תהליך האמריקניזציה הוא תהליך של אימוץ נורמות חברתיות אמריקאיות (ואיך שלא תסתכל על זה, מדובר על הערים הגדולות). עוד לא ראיתי שהתנגדות להפלות, ריבוי כנסיות, בערות, מגורים באזוריים כפריים וגזענות מובאות כדוגמא לתהליך האמריקניזציה. מעבר לכך, לא תמצא מדינה אחת בעולם שהייתה רוצה להידמות לווסט ווירגניה, קנטאקי ונברסקה.

אבל גיא טוען שלא שונאים את טראמפ בגלל האידיאולוגיה שלו אלא בגלל הסגנון שלו. הסגנון שלו מייצג את התרבות האמריקאית של שנות האלפיים: הכסף, הוולגריות, הרייטינג, הפרובוקציות, שבירת המוסכמות- הוא הפוסט מודרניזם בהתגלמותו. איך לעזאזל יכול לשבת גרמני או בריטי, לראות כל יום את הריאלטי טראש ולשמוע את כל זמרי הפופ של דורנו ואז לסלוד מטראמפ? אה כן, התקשורת. התקשורת שמקדישה יותר מפי 5 זמן סיקור של 2 ציוצים מטומטמים בהשוואה לסיקור חוקים שיכולים לשנות את החיים של מאות מיליוני אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3328 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 111  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: