גיא האדום כתב:
המונח ליברלי הוא לא יותר מוגדר מהמונח שמרן ובכ"ז השתמשת בו.
..ואללה
על סמך מה אתה אומר את זה?
שטות כזאת יכול לרשום מי שבשבילו אולי באמת ההבדל בין שמרן לליבראל מסתכם ביחס להפלות ולהט"בים.
ליבראליזם זו אידאולוגיה מילונים מוגדרת. עם מסורת פילוסופית ארוכה ומפוארת ששואבת את ערכיה מתקופת ההשכלה, מהוגי דעות כמו לוק, וולטייר, רוסו, עם עמדות ברורות ומבוססות בכל תחומי החיים כמו חברה, כלכלה, יחסים בינלאומיים ועוד ועוד ועוד. ליבראל סיני, רוסי ואמריקאי יוכלו להבין אחד את השני מצויין. הם יודעים מה הם עושים, במה הם תומכים, מה המטרות שלהם ולמה.
ושמרנות זה...מה זה? זו אידאולוגיה? זו תנועה? יש איזשהו הוגה דעות משפיע שהגדיר, פיתח וביסס את המושג הזה? יש לו תלמידים? על אלו עמודי תווך מסורת זו עומדת? תעשה לי טובה... זה בדיוק מה שאמרתי שזה - מושג אמורפי וגמיש אליו אתה יכול להכניס
ה-כל . זה אפילו תקף אם תקח את ארה"ב בתור בועה. על אחת כמה וכמה אם תנסה להעביר ולנתח את המושג במסגרת העולם כולו. אני בספק אם יימצא אפילו נושא אחד בלבד קטנטן (מלבד כמובן הסלידה מליברליזם) עליו "שמרן" סיני, רוסי והאמריקאי יוכלו להסכים. זה אבסורד.
גיא האדום כתב:
בעקרון אין שום סיבה שזה שטרמפ הוא שמרן או "לא ליברל" תשפיעה בצורה משמעותית על מה שדעת הקהל העולמית חושבת עליו. זה שאובאמה תומך בנישואים חד מיניים, או באפליה מתקנת, או בחוקי נשק נוקשים יותר, או בהספקת ביטוח בריאות לעניי ארה"ב, וטרמפ לא, לא אמור יותר מידי להזיז לדעת הקהל העולמית. אולי בשוליים וגם זה בספק.
זה שהוא מתנגד (לפחות רטורית) למסחר בינ"ל חופשי אולי יכול להשפיע בקטנה כאן ושם, אבל אתה חושב שזה באמת בראש סדר היום של הגרמני, היפני, או ההולנדי הממוצע? ואגב, הגבלות אמריקאיות על סחר חופשי נטול מכסים והגבלות על הגירה ייפגעו בישראל בצורה יותר משמעותית מאשר רוב מדינות העולם.
לכן, אם העמדות של טרמפ הנושא מסחר (ואולי הגירה) הן הן שדוחפות את דעת הקהל העולמית, אז זה "מוזר" פי כמה שבישראל המגמה הפוכה.
נישואיים חד מיניים, אפליה מתקנת, מסחר, הגירה, רטוריקה...השפיע יותר, השפיע פחות. כל אלה רק ניחושים.
מה שלא ניחוש הוא (וסליחה שאני חוזר על עצמי) - "שכל העמדות בנושאי מדיניות/בטחון/מסחר שלו מסתכמות במילים 'ארה"ב תחילה'."
ארחיב אם אתה רוצה - אם לנשיא של המדינה הכי חזקה בעולם יש את העמדה הזאת, בניגוד לאובאמה קודמו הנחמד והמלטף, גם אם אתה בור באפריקה ואין לך מושג מה זה מה ומי נגד מי, אתה אוטומטית תלך עם האחרון. העניין מחמיר עם הסינים, על מה יש להם לאהוב אותו? ולמקסיקנים? ולכל מדינות אירופה (נאט"ו)? כל אלה עומדות להנזק ישירות ובגדול אם המדיניות שלו תיושם.
ומה עם ישראל? יהיו הסיבות אשר יהיו, הוא פחות או יותר נשבע אמונים למדינה שלנו והבטיח שהוא יתמוך בנו ויהיה הרבה יותר תומך מקודמו ביחסו אלינו. מה כ"כ "מוזר" לך שיש אליו יחס חיובי כאן, גם אם אני ממש מנסה אני מתקשה להבין.
כנ"ל רוסיה. הוא פומבית הודיע על כל במה אפשרית שצריך "להסתדר" עם מדינה כ"כ גדולה ומעצמה גרעינית. וזאת בניגוד לקודמו, שהמדיניות שלו הייתה כמה שיותר בידוד, חרם וסנקציות יותר טוב.