Lion Den כתב:
Noam כתב:
או שאולי מתקיים משא ומתן רק איתם על מנת שהם לא יפנו לפיפ"א, וכך פיפ"א לא יטילו סנקציות? ואולי מתנהלים, כמו שהוא אמר, דיונים מול פיפ"א בניסיון להסביר להם את הסיטואציה?
אחלה, זה מה שגרינברג א׳ אמר, וזה נשמע כמו סדרת מהלכים רציונלית וחיובית.
אבל יש גם את גרינברג ב׳ שמכיר היטב את אוהדי הפועל ומבין שגם אם יסתור את עצמו, סביר שלא יבואו אליו בטענות שהוא לא מוכן או מסוגל לשלם חובות שעלולים להסתיים בפאקינג ירידת ליגה, תוך כדי שהוא מחזיק את המועדון ולא עושה שום דבר אקטיבי בשביל לפחות לנסות למצא מישהו שכן מסוגל לטפל במצב. נשמע מוכר מאיפשהו?
Noam כתב:
חוץ מזה, במידה ואכן אסור לשלם רק את החובות האלה - יש לדעתך בן אדם שמוכן לקחת את הפועל ולשלם את *כל* החובות? יענו, 100 מיליון שקל?
לא יודע, כנראה שלא. אולי משהו כן ישתנה עכשיו שהחובות המקומיים נמחקו, היה גם דיבור על גידור של החובות של אופ״א ע״י ההתאחדות, לא שמתי לב אם זה עלה בדיון.
אבל אתה מסיט את המבט מהכדור, אם גרינברג וניסנוב לא מסוגלים אז פשוט צריך להגיד להם תודה ולחכות לרדת עוד ליגה? או לדרוש מהם לפחות לנסות ולמצוא מישהו במקום לטמון את הראש בחול.
בנוגע לחלק הראשון, אני יוצא מתוך נקודת הנחה שמנהלים את הקבוצה אנשים הגיוניים. אנשים הגיוניים לא היו שמים 3-4-5 מיליון שקל מכספם (ואני לא יודע כמה הם שמו שנה שעברה) על פרוייקט תוך כדי שהם יודעים שהוא בדרך לכישלון וודאי. במידה ואני הייתי במקומם והייתה אפשרות לשלם חלק מהחובות, כמובן שהייתי משלם קודם כל את החובות ורק אחר כך בונה קבוצה בתקציב שהוא מעל הליגה הלאומית. כמובן שאני לוקח בחשבון אפשרות שאני טועה, והם מתנהלים כמו אמיר כבירי (דבר שלא עולה בקנה אחד עם זה שבניגוד אליו מדובר באנשים שהרוויחו כסף ומנהלים עסקים מצליחים בחייהם האישיים). אם זאת אכן האמת, והם פשוט בוחרים שלא לשלם את החובות האלה, זה כרוך בזה שכל מה שנאמר ע"י גרינברג הוא שקר ואני לא רואה טעם בלנתח את הדברים שלו.
בנוגע לחלק השני, שוב, צריך להיות ריאליים. אם מה שהוא אמר בישיבה נכון, אז בשביל לכסות את החובות האלה צריך בן אדם עם הון פנוי של 100 מיליון שקל שמוכן לכסות חובות של חברה מפורקת. אני לא מבין בתחום, אני לא יודע מה קרה במקומות אחרים, אני כן זוכר במעומעם סיפורים על קבוצות באירופה שעברו פירוק וקיבלו עונש אחרי עונש. אם זה אכן מצבנו, ומה שגרינברג אמר אכן נכון, אז יכול להיות שעתידנו תלוי בהצלחת המאמצים מול פיפ"א והנושים בלבד, ויכול להיות שאין לאף אחד יכולת השפעה של זה (שוב, בהעדר תרחיש הנס שברור לכולנו שהוא לא יראה). ואם מה שגרינברג אמר הוא שקר, אז זה מחזיר אותנו לחלק הקודם של התגובה.
ואני חושב שזאת תשובה גם לאוגוסטוס.