bruno conti כתב:
יוחנן כתב:
אני חושב שיש לנו לפעמים נטיית יתר להיאחז ב רקורד של מאמן, נטו - כמה תארים, כמה עליות ליגה,
כשבאים לבחון מידת התאמה או מקצועיות שלו, ושוכחים שהרבה מאוד פעמים הצלחה של מאמן בקבוצה מסויימת
היא פונקציה של כל כך הרבה דברים, שהרבה מהם בכלל לא תלוי בו או לא בשליטתו הישירה: שיתוף הפעולה שהוא מקבל מהבעלים,
בעיות כלכליות שיש או אין במועדון, טלטלות חיצוניות שמועדון עובר (עונשים, הורדת נקודות, וכו'), שחקנים מסויימים
בקבוצה שמרעילים את חדר ההלבשה, אלף ואחד דברים. תחשבו על הקריירה של אלי גוטמן בכל העשור שעבר מאז האליפות
של הפועל חיפה ועד שהגיע אלינו. הבנאדם כבר היה כישלון מהלך. נכשל בבאר שבע בקדנציה השניה, אפילו בנתניה לא החזיק מעמד.
ואז פתאום אצלנו- בום, הכל התחבר, השחקנים, שיטת המשחק, החיבור עם אבוקסיס, כל הדרך לדאבל עם כדורגל מדהים
והופעות מדהימות באירופה.
ולכן אם אנחנו למשל באים לבחון אם מישהו כמו מוטי איווניר מתאים לנו או לא, השאלה שצריכה להישאל היא לא האם הוא נכשל בשנים האחרונות
או באיזה מחזור הוא פוטר מקריית שמונה. זה לא אינדיקטור לשום דבר. גם דרור קשטן פוטר בקריירה שלו מקבוצות ולא פעם אחת, ותיזכרו מי היה
הבעלים האחרון שפיטר אותו ותבינו בדיוק על מה אני מדבר.
השאלה היא- האם הבנאדם הוכיח בעבר שבהינתן התנאים המינימליים הוא מסוגל להעמיד קבוצה על המגרש, להנחיל לה איזשהי שיטת משחק שתואמת
את חומר השחקנים שעמד לרשותו, ולגרום לשחקנים לשחק בשבילו וליישם אותה. האם הצליח להראות מנהיגות ויכולת להתאים עצמו למצבים משתנים
וסיטואציות לא צפויות. כאלה דברים.
איזה כדורגל שיחקה נצרת עילית בשנים הטובות שלה בליגת העל כשאיווניר אימן אותם?
שיחקה כדורגל לא רע בכלל.
יחד עם זאת עברו 12 שנים מאז שבחלקן הגדול בכלל לא עבד...
לכן כתבתי קודם שאין לי ממש דעה עליו.
אני לא יודע מה אני הולך לקבל ממנו וזה בעייתי מבחינתי,
אתה מדבר על תנאים מינימליים להצלחה ובהפועל מדברים שיינתנו
התנאים הטובים ביותר לליגה הלאומית שזה כבר יתרון עבור כל מאמן
אבל אותי מעניין מה אחרי העלייה,אותי מעניין שיבוא מאמן שיעשה קבוצה
שתעלה ועל הדרך גם יכין אותה כמה שאפשר לליגת העל,שייצור גרעין מחודש,
אני רוצה לראות מהלכים שלוש שנים קדימה ולא זבנג עלייה וגמרנו. ואת זה אני לא יודע אם איווניר מסוגל לעשות
אבל זה לחלוטין דבר שהוא תלוי הנהלה. אתה לא יודע בכלל כמה זמן הניסנובים הולכים להיות כאן, הם עצמם לא יודעים,
מתי ובאיזה תנאים הם מתכננים להעביר את הקבוצה למישהו אחר, מי יגיע אחריהם, איזה תקציב הוא יעמיד,
באיזה ליגה נשחק, איזה שחקנים יגיעו, וכן הלאה.
שוב, המועדון שלנו נמצא כרגע במצב מאוד מעורפל מבחינת העתיד שלו.
אני לא בטוח שהניסנובים עצמם יודעים מה יהיה עוד חצי שנה. אני לא כל כך רואה איזה תוכניות ארוכות טווח
למעבר לשנה קדימה אפשר לעשות במצב כזה. בגלל זה גם אמרתי באשכול אחר שאין טעם בכלל להחתים עכשיו מאמן
למעבר לעונה אחת, ולא חשוב מי זה. עונה עם אופציה. אין מה לעשות, צריך כרגע להתמקד בעליית ליגה, כן בכל זאת
לשאוף להעמיד איזשהו גרעין, שלד, של שחקנים שיוכלו אחר כך לסחוב את הקבוצה בליגת העל, להחזיק אצבעות לניסנובים
שיצליחו לאזן את המועדון כלכלית וליישר קו עם הכל, ובייסיקלי לקוות לטוב...